Inlägg

Inlägg som Fowzzer har skrivit i forumet
Av Fowzzer

[LÖST] Win 10 - "Osynligt fönster" i Store

[Löste ganska snabbt själv, lösning längst ner ifall fler skulle få samma problem]
Hej Swec, på kärt återseende!

Jag uppdaterade här om dagen vår mediadator här hemma med en ny SSD-disk och körde in uppdateringen från vårat Win 7 till Win 10 på den nya SSDn. Allt är igång nu förutom att vi behöver aktivera Win 10.

Så vi vill köpa en licens och går in på Store "Skaffa äkta Windows", men så fort jag trycker på köp knappen så gråas Store-fönstret ut, och det spelas ett plingljud, precis som en dialog eller nytt fönster har öppnats, bara att det finns ingenting på skärmen och det går ej klicka någonstans på det gamla store fönstret.
Trycker jag alt-f4 kommer Store fönstret in i fokus igen och det är som det "osynliga" dialog fönstret har stängts.

Detta har förekommit ett par andra menyer också, som t.ex Windows-> Inställningar -> Aktivering -> Ändra produktnyckel.
Där är det också som en osynlig dialog kommer upp.

Har sökt utan framgång.
Windows klienten är fullt uppdaterad.
Har någon en aning vad det kan vara för fel eller om det finns någon fix för det här?

EDIT: Har nu jämfört aktivitetshanteraren, och när den "osynliga" dialogen öppnas så startas en ny process "Tillståndsgränssnitt för administrationsprogram", inte en aning om vad det är.

Tack på förhand!

[Lösning]
Jag hade avaktiverat UAC på kontot, och när jag tryckte på köp-knappen så ville Windows Promta mig med att välja konto, men eftersom jag hade sänkt UAC-säkerheten så blir det någon konflikt som gör att det inte visas.
Så jag höjde UAC nivån till vanlig igen, och nu fungerar det.

Av Fowzzer

Tack för snabba svar!

Hårddiskar glömde jag nämna i inlägget att jag redan har löst.
Bra info ang. MSI's moderkort! Jag läste lite om Asus Z97-A och tar er rekommendation där!
Samtidigt byter jag också bort i7'an mot en i5'a och Grafikkortet byter jag från EVGA till MSI.
Uppgraderade även CPU kylaren till NH-D14.

Så här ser den uppdaterade listan ut! Lite mer i ögonfallande?
https://www.inet.se/kundvagn/visa/7647392/2015-01-27

Var även inne och kollade på NetOnNet, och såg att de hade ett paketpris på FD R5 + 750w EVGA PSU som verkade rätt schysst. Isåfall kan jag ta AntiChrist's tips och byta från MSI GTX 970 till Gigabytes GTX 980, det verkar väl rätt smakfullt?

Av Fowzzer

Åsikter om köp av ny speldator ~13,5k

Tjena Swec!

För ett par dagar sedan bestämde jag mig för att nu är det dax att köpa en ny gaming dator, så efter mycket googlande, en del review läsande och youtube-tittande så har jag, med en lista av Vzano ifrån en annan tråd som bas, plockat ihop det här.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/7647253/2015-01-27

Mina utgångspunkter har varit
* Komponenter för framför allt spel
* Möjligheter att utöka prestandan i framtiden (Överklockning av processor/minnen, Vattenkylning, SLI till Grafikkortet)
* Bra och tyst kylning
* Snyggt och stilrent chassi

Innan jag gör min största investering på ett par år så,
* Finns det någonstans jag kan skära i priset utan att förlora för mycket prestanda?
* Är det någon uppenbar flaskhals i systemet/vilken är den största flaskhalsen?
* Hittar ingenstans måtten på om PSU'n får plats i chassit, erfarenheter någon?
* Övriga åsikter och kommentarer mottages gärna!

Edit: SSD-hårddiskar har jag redan löst!

Edit 2:
Uppdaterad lista efter rekommendationer:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/7647392/2015-01-27

i7 4790k är bytt emot i5 4690k
MSI's moderkort är bytt emot ett Asus Z97-A
Uppdaterat Processorkylaren

Av Fowzzer

Jag har planerat på att prova byta med ett gammalt nätagg, och alternativt en ny processor om jag kan få tag på någon som passar.

Men jag har stoppat in mitt huvud i datorn och sett till så allt sitter som det ska och så det inte är några glappkontakter. Han är vad jag vet en ganska lugn spelare, han utsätter iallafall inte datorn för våld på det sättet.

Av Fowzzer

Datorn vill inte starta, och låter som en sinusvåg

Hejsan!

I somras när jag skulle åka tillbaka till Universitetet bestämde jag mig för att lämna min stationära dator hem-hemma, och lånade ut den till min lillebror för användning tills jag kommer tillbaka till Julen. Sagt och gjort, nu är jag tillbaka, men nu så fungerar datorn knappt.

Vad som händer är, att när jag försöker starta den så går alla fläktar igång, hårddisken läser i någon sekund och särskillt grafikkortsfläkten går igång med högt antal varv, men efter två sekunder så varvar grafikkortsfläkten ner till ungefär hälften, för att sedan varva ner yttligare en fjärdedel och bli väldigt tyst. Där efter, går den upp en fjärdedel i varv i två sekunder, och sedan ner en fjärdedel i två sekunder. Ingenting händer i de övriga delarna av datorn, boot-lampan där fram tänds och släcks, och inga USB-enheter får någon ström, och självklart fungerar inte datorn. Sitter man och trycker på restart-knappen en antal tusen gånger, så kan den någongång lyckas starta, och sedan fungerar den perfekt.
Jag har aldrig varit med om ett sådant här problem, och jag kan inte ens gissa vad det är, men vi har provat att byta grafikkort, och det hjälpte inte.

Systemspecifikation:
Moderkort: Asus M3A32-MVP Deluxe
Processor: AMD Phenom x4 9850 Black Edition
Nätaggregat: Corsair TX 650W
Grafikkort: Nvidia GeForce 260 GTX 896MB GDDR3
RAM Minne: 2x2048 Corsair Dominator
Hårddisk: - Western Digital Caviar, glömt namnet dock

Tack på förhand, och en riktigt god jul!

Edit: En del av Systemspecifikationen

Av Fowzzer
Skrivet av tcntad:

Om ingen lösning hittas är en ominstallation en möjlighet för att se om du kanske smittats av nåt som ditt AV inte reagerar helt på.

Jag har alltid igång Avast Home Edition, och gjorde en boot-scan för någon dag sen, jag hittade filer som var infekterade som jag tog bort direkt. Men om jag tar bort dom när dom inte ens är aktiva (vilket jag antar att dom inte är under en boot-scan), så borde dom inte kunna hitta på något bus, eller?

Av Fowzzer

[Win 7] Alla drivrutiner verkar ha avinstallerats

Tjena Swec!

Har Windows 7 installerat på min Zepto 6615WD Laptop, och den har för det mesta fungerat bra, jag har iallafall inte haft några problem med operativsystemet så länge jag har haft den.
Men igår när jag startade upp den la jag märke till att Windows Classic temat var aktiverat och Aero-temat är gråmarkerat, och efter lite undersökning har jag insett att inga drivrutiner är igång alls. (Saknaden av Nvidia drivrutinerna kanske gör att jag inte kan ha Aero-temat?) Det är som allt är uppstartat i felsäkert-läge, fast man inte är det.

Jag har googlat efter bästa förmåga, men utan resultat, och jag kan inte ens komma på en anledning till varför den skulle uppföra sig så. Någon idé om vad orsaken kan vara? Någon som har erfarenhet av ett liknande problem? Har jag några andra alternativ än en omformatering?

Edit #1: Var inne och kollade på servies.msc, och där ser jag att ungefär 90% av alla services står på 'Disabled' under 'Startup Type', men jag har aldriv varit inne där och pillat.

Tacksam för svar!
/Fowzzer

Av Fowzzer

Nu har jag löst det!
Jag gjorde som milkacid tipsade, jag tog en tång och böjde till ett gem för att få det som en krok, och med hjälp av den och mycket tålmodigt och frustrerande pillande så fick jag tillslut ut den. *victory at last*

Tack för all hjälp och tips!

/Fowzzer

Av Fowzzer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av milkacid
Fowzzer, ta ett gem och räta ut det. Ta fram en tång och bör en ändan på gemet så du får en lite krok (se verkligen till så att den blir så liten som möjligt.

Du borde då kunna fiska ut biten som sitter kvar i kontakten, råkade nämligen ute för exakt samma sak tidigare och fick ut min på det sättet.

Jag skulle undvika lim å liknande i kontakten om jag vore du.

Lycka till

mvh
milkacid

Det låter ganska vettigt! Dock som student så har jag ont om gem Men jag ska ta och fixa ett tills imorgon och hoppas att jag löser det med gemet!

Av Fowzzer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zalkan
är de inbyggt i moderkortet, eller sitter de i pci sloten ?

Inbyggt

Av Fowzzer

Tyvärr är det täckt med ett metallhölje som Geckod sa, har provat med att vika ett buntband, limma vid vecket sen trycka in det. Den sitter riktigt hårt alltså!

Ska prova strax igen med buntbandet igen!
Dessutom så bor jag i en egen lägenhet och har ingen användning för pinsetter

Nödlösningen är väl att köpa ett nytt ljudkort?

Av Fowzzer

Jag har funderat på om jag ska åka någonstans och köpa en pinsett och prova
Jaaa, någon smal form av pinne med superlim på änden kanske skulle funka?

Av Fowzzer

3.5mm sitter fast i ljudkortet

Tjena!

Satte precis på lite musik för att lugna nerverna efter den tunga skoldagen, så fick jag bara ljud ur hälften av högtalarna, självklart börjar jag undersöka varför, då jag tillslut hittade att toppen på min 3.5mm kontakt har gått av och sitter nu fast innuti ljudkortet!

Några idéer på hur 17 jag ska få ut den där ifrån?

Här är en bild där man ser in i 3.5mm kontakten, och det guldiga i en gröna kontakten är toppen på kontakten.
Höguplöst foto av ljudkortet

Tack på förhand!
Edit: Stavfel

Av Fowzzer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KurreKula
Du kan ju i diskhanteraren minska en partion och utöka en annan?

Ah! Hade inte en aning om detta verktyg, tyvärr får jag en error när jag kör det. Men jag tror jag kan googla upp den senare.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xaar
Va? Köpte SP1? Det är ju gratis.

Laddade ner* Tänkte inte på att det var gratis

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Buio
Om du inte har installerat SP1 eller SP2 behöver du inte några av clean-verktygen du frågar efter. De rensar bara backupen av filer som själva servicepackinstallationen medför. Så med andra ord är det status quo för dig.

Tyvärr går det inte att göra så mycket åt WINSXS. Det du kan göra är att försöka minska andra saker. Leta filer/mappar som tar upp mycket plats på systempartitionen och flytta dem om det går. Saker som Pagefile/Hybernation file är de flyttade? Installera ett program som söker igenom hårddisken och visar var stora filer och mappar finns så de är lättare att hitta.

Gah, vilken otur, antar att det bara är att vänta på den oundvikliga ominstallationen av mitt Vista då min WinSxs långsamt äter upp min C disk.
Jag tog och gjorde som du sa och flyttade Pagefilen, stängde av Hybernation och det sparade mig 5gb extra! (Pagefilen låg på runt 4gb).
Gjorde även som hasenfrasen sa, stängde av System Restore.
Detta kanske sparar mig i ett par månader till, nästa gång blir det att installera SP1+2 direkt efter ominstallationen.

Tack för all hjälp!

Edit: Snyggade till posten

Av Fowzzer

Winsxs problem [Vista]

Har ett problem som de flesta Vista användare har/kommer upplevt utan kontinuerliga ominstallationer.

Winsxs, *censurerad mening*, vet jag sparar kopior av diverse dll filer när ett program installeras eller körs.
Nu börjar det bli lite problem för mig när mappen tar upp 1/3 av allt utrymme på min c-disk.
Googlade runt lite på det och hittade två olika fixar till städning i mappen, ett var "VSP1CLN.exe", och följer med Vistas SP1, det andra heter "Compcln.exe" och följer självklart med Vistas SP2. Så jag tog och köpte Service Pack 1, för att få bort lite av de oanvända filerna.
Problemet är dock att jag inte har tillräckligt utrymme för att installera SP1 (!) på min c-disk.
Så nu sitter jag i en knipa där jag har för lite utrymme på c för att installera SP1, så jag kan få mer utrymme.

Har även testat Partition Magic (som jag snart upptäckte inte fungerar på Vista), och Paragon Partition (som inte fungerade på 64-bits.) för att få mer utrymme på C.

Finns det något sätt så att jag kan få tag i Compcln eller Vsp1cln utan att behöva installera något SP? Eller finns det andra alternativ?

Tack på förhand!
/Eric

Edit: Stavfel

Av Fowzzer
Av Fowzzer

Kämpa på Pale! Du är otroligt strong, och jag är övertygad om att väldigt många här på swec finns för att stötta dig vidare!

Låter som om saker är lite bättre just nu än vad dom var förut, och det glädjer mig.

Av Fowzzer

Sweclockers (!?) och Svenskamagic.com, kollar in på Flashback då och då.

Av Fowzzer

Comboboxen vid forumdelsändring

Kollade runt lite emellan forumen, då jag använde mig av Comboboxen (gardinfönstret), som oftast finns längst ner på varje forumdel, så noterade jag att det fanns en "Gå!" knapp där.

Är det något som kanske glömts ta bort? För man skickas automatiskt till önskad forumdel när man trycker på den.
Eller är det jag som har missat att den fyller någon funktion?.. Det kanske inte är det mest hemska fel, eller någon kritiskbugg, men nångång så måste den väl bort om den inte fyller någon funktion?

Av Fowzzer

Fram:
Mobil (K800i)
Plånbok (med pengar och dvs kvitton och kontaktkort)
Tuggumin
Nycklar
Usb-Minne
Lypsyl

Lilla fram: Sedlar

Allt som behövs för att lyckas med en dag.