Inlägg

Inlägg som Thunderbolt har skrivit i forumet
Av Thunderbolt

Jag skulle avråda att köra skärmade kablar, kan skapa mer problem än det löser och skulle säga att i en villa behövs inte skärmade kablar 99,99% av gångerna.

Av Thunderbolt

ordlig.se nr 778, 6/6

⬜⬜⬜⬜🟩
⬜⬜⬜⬜🟩
⬜⬜⬜⬜🟩
⬜⬜⬜⬜🟩
⬜⬜⬜⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Att man ens lyckas få till det på detta sättet, knapp några bokstäver kvar.

Av Thunderbolt
Skrivet av Tina Gerson:

Du kan köra Edge där med om du vill.

Såklart man kan det, vill dock inte köra Chromium baserade webbläsare av den enkla anledningen att det är inte bra om Chromium får ett monopol på webbläsare.

Skrivet av Bobiri:

Haha alltså. Alltid någon i varje tråd. Helt galet.

Fö. börjat köra mer Edge nu och tycker det fungerar bra. Sen att de trycker upp uppdateringar med popups och annat är lagom irriterande.

Såklart man måste säga att man kör Linux!
Men den enda anledningen jag kör Linux är för att Microsoft beter sig som de gör, men Linux är långt från perfekt.

Av Thunderbolt

Man blir bara gladare att man bytt till Linux när man hör sånt här, även om Linux också har sina nackdelar.

Av Thunderbolt

Jag tror att många sociala medier kommer försöka gå mer över till prenumerationer istället för tror det kommer bli svårare att tjäna pengar med reklam och investeringspengar som många såna har företag lever på kommer nog att minska. Xtwitter är nog bara lite tidigare på bollen än många andra.

Av Thunderbolt

Nej, för jag jobbar inte inom IT, så jag avstod att svara.

Av Thunderbolt

Sven-Arne för min del.

Av Thunderbolt

När mer och mer samlas så skapar man fler kritiska punkter, om knappen till stolsvärmen slutar fungera är det inte hela världen, men om skärmen som styr allt går sönder är du körd. Sedan kan man fråga sig hur det blir när bilen blir äldre och saker och ting går sönder, antagligen svindyrt om man över huvud taget kan få tag i delarna, om man tar stolsvärmeknappen som exempel igen, om den går sönder och man inte kan få tag i en ny så går det med lite vilja att modifiera och sätta dit en valfri annan knapp.

Tråkigt också när mjukvaruppgraderar får för sig att "förbättra" en funktion till det sämre...

Av Thunderbolt

Var klurigt idag, visste inte ens att detta ordet fanns.

ordlig.se nr 532, 6/6

⬜⬜🟨⬜⬜
🟨🟨⬜⬜⬜
⬜⬜🟨🟨⬜
⬜🟨⬜⬜🟨
🟨🟨⬜🟨⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Thunderbolt

Hemglass har inte kört hemmavid jättemånga år, handle dock för mycket av glassbilen, en mer "lokal" variant som säljer Engelholms glass. Så jag saknar alternativet, Hemglass kör inte hos mig.

Av Thunderbolt
Skrivet av D34D_L33T:

Jag valde att sätta in själv med ett filter som jag beställde. Det kostade ca 15kkr. Satte på samma plats som det gamla filtret satt. Det visade sig att det var felmonterat/ ej korrekt plats och jag behövde ringa in en firma för att lösa problemet ändå... det gick på ca 4-5000kr. Så gör inte som jag och var dumsnål. Välj firman som verkar mest pålitligt/har bäst rekommendationer och låt dom göra hela jobbet. 20kkr är rimligt för en installation och pH-filter.

Finns valet att få dom att komma och fylla på pH-massa så välj även det. Så slipper man söla med det när det är dax. Samt välj ett filter som inte har backspolning om det finns. Har du dåligt med vatten i brunnen så kan det vara en idé att slippa ha ett filter som pumpar ut 200-300liter vatten varannan dag.

Backspolning varannan dag låter mycket, mitt filter backspolas endast en gång i veckan, men kan ju säkert skilja hur ofta och mycket man behöver backspola beroende vad man behöver filtrera.

Av Thunderbolt

Trådar om ESD flippar alltid ut, mycket okunskap om ESD och dåliga råd även om jag tycker det har blivit något bättre genom åren. Om vi ska hålla sig till det vi datorentusiaster sysslar med så räcker en ESD matta och armband långt och det finns ingen anledning att blanda in skyddsjord eller annat.

Av Thunderbolt

Om du har tur så har moderkortet en inbyggd flashfunktion så man kan flasha bioset med endast ett usb-minne med nya bioset och en knapp på moderkortet för att starta processen, annars måste du skaffa en processor så du kan starta datorn och flasha bioset på det viset.

Av Thunderbolt
Skrivet av cr1ll3:

Mitt absoluta favoritchassi är nog Lian li pc 60. Finns bra mycket bättre idag men inte om det handlar om nostalgi

<Uppladdad bildlänk>

Mitt Lian Li PC-7 Scand såg likadant ut, älskade det chassit, så lätt och enkelt att bära med sig vilket var vanligare då man lanade en del. Finns inga chassi som dessa längre.

Av Thunderbolt
Skrivet av mpat:

Vi har diskuterat detta förr här i forumet. Lång historia kort, om man går över 15V så måste man petskydda allt i datorn - det finns säkerhetsstandarder om sånt. Det vill ingen göra.

Skrivet av FattarNiInte:

Nej! Vi får ju inte öka volten enligt andra forumexperter.

USB-C

Det är inte bara kontaktdonet som behövs petskyddas vid högre spänning utan alla komponenter och kretskort.

Av Thunderbolt
Skrivet av Starric:

Lancool är ju Lian Li's budget-serie (Lancool har jag för mig var ett eget märke förr som Lian Li köpte upp, men kan ha fel). Jämför du med "riktiga" Lian Li så får du kvalitetskänsla med tjock aluminium och ingen plast så långt ögat kan nå

Har inte Lian-Li mer eller mindre övergett rena aluminum chassi? Känns som alla deras ramar är i stål idag, med endast vissa modeller med aluminum paneler. Saknar rena lättvikts chassi helt i aluminum.

Av Thunderbolt
Skrivet av mrqaffe:

Ni som har upplevt att ni fått köä länge, hur många stationer för att ta valsedlar var det i förhållande till stationen för röstmottagande 1, 2, 3 eller kanske ännu flera ? Jag är genuint nyfiken på kommentarer om hur det såg ut i de lokalerna.

Vi hade två stationer med valsedlar och 3 eller 4 för röstning och en station för röstmottagande och avcheckning röstlängd.

Av Thunderbolt
Skrivet av macmann1:

Nokia 3510i
https://img.productz.com/210907/nokia-3510i-1-preview.jpg

En nokia-telefon utan snake

Sen följde
T630i
Z800i
6820
W850i
P990i
W960
iPhone 3GS
Galaxy S2
Galaxy S3
Nexus 5
Nexus 6p
Oneplus 5T
Mate 9 Pro
Mate 20 Pro
Galaxy S9
iPhone 11
iPhone 14 Pro

Tror jag fick med alla i rätt ordning.

Dold text

Min första mobil var också en 3510, dock ej i, vad jag vill minnas är att det fanns ett snake spel på ej i versionen, kan ha fel.
Min första telefon var dock en fast telefon som jag hade inkopplat i mitt rum, tror jag fick den premie via jultidningar eller något.

Av Thunderbolt

Enda frågan med en sådan här lösning är hur mycket "input lag" det kommer generera.
Finns ju även optiska HDMI kablar, men även det blir en ny kabel även om den är lite smidigare.
https://www.direktronik.se/direktronik/kablar1/av-kablar-adap...

Av Thunderbolt

Är väl positiv i det stora hela men detta kanske kommer döda/dämpa utvecklingen av nya bättre kontaktdon.