Inlägg

Inlägg som Thunderbolt har skrivit i forumet
Av Thunderbolt

Vem vill ha suddigare bild? Känns som om man störs av screen-tearing så skaffar man sig någon skärm med sync funktion.

Av Thunderbolt

Game boy color
Xbox
Xbox 360
PS4

Spelar dock inte nästan alls, hade inte tänkt skaffa någon nyare.

Av Thunderbolt

Undra hur känsliga algerna är för olika temperaturer, det borde inte alls funka i minusgrader för vattnet kommer ju frysa.
Häftigt om man skulle kunna bygga solceller på detta konceptet, man får också ett inbyggt batteri på köpet, så solcellen blir inte värdelös direkt den inte får ljus.

Av Thunderbolt

Måste bara instämma med många andra mATX är en perfekt storlek, bara tråkigt att att high-end utbudet är något tunt i detta segmentet, både moderkort och chassi.

Av Thunderbolt

Använder mig av denna appen för att dimma upp sänglampan sakta en kvart innan larmet, brukar då vakna innan larmet, så skönt att inte behöva vakna av ett larmljud.
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.jplantin.jp....

Av Thunderbolt

ordlig.se nr 93, 2/6

⬜🟨⬜🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Bara en j*vla tur.

Av Thunderbolt

Är inte sista frågan en liten halv myt?

Av Thunderbolt

ordlig.se nr 90, ❌/6

⬜🟨⬜⬜🟩
⬜⬜⬜🟩🟩
⬜⬜⬜🟩🟩
⬜⬜⬜🟩🟩
⬜⬜🟩🟩🟩
🟩⬜🟩🟩🟩

Lite tråkigt när det blir såhär, finns så många ord det kan vara så det gäller bara att ha tur att välja det rätta.

Av Thunderbolt

Om driver behövs till HDD:n så borde det först visa sig när installationen "bootat". Det är inte något med storleken på usb-minnet det är kanske för stort för att datorn ska kunna läsa det, vet inte riktigt hur usb stöd i äldre bios fungerar? Har du provat med ett annat usb-minne?

Av Thunderbolt

Det är ju inte säkert att den kan boota från USB, har du provat att kolla i BIOS om USB är ett alternativ eller om du hittar ditt USB-minne i bootlistan?

Av Thunderbolt

Jag är själv vänsterhänt men alltid kört musen med höger. (som alla andra)
Vet dock en som använder vänsterhanden och han är högerhänt!!! Han fick en skada i högerhanden en gång i tiden och kunde inte använda musen med högern och även nu flera år efter högerhanden blev bra igen kör han fortarande musen med vänstern.

Av Thunderbolt

ordlig.se nr 64, 3/6

⬜⬜⬜⬜🟨
⬜🟩🟩🟩⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Inte vanligt att man får rätt på de tre bokstäverna i mitten, fick lite hjärnsläpp när det hände.
Har aldrig heller lyckas gissa rätt på första eller andra ordet, men känns som man behöver mer tur än skicklighet för det.

Av Thunderbolt

Jag skulle provat med vanliga fläktar, för jag tror det blir svårt att hitta lämpliga fläktar som klarar -20 på papper. Om du har en tank med liten större vattenvolym eller en stor radiator så skulle jag tro att du inte ska behöva några fläktar alls när det är kallt.

Av Thunderbolt

En enkel krets med shunt borde fungera så länge det inte finns risk att "utedelen" kan frysa. Annars skulle man nog behöva en växlare och sedan använda riktigt gykolvatten i utedelen.

Av Thunderbolt

ordlig.se nr 55, 5/6

⬜🟩🟩⬜🟩
🟩🟩🟩⬜🟩
🟩🟩🟩⬜🟩
🟩🟩🟩⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Lätt, men ändå så svårt.

Av Thunderbolt
Skrivet av xxargs:

> 95% är att man värmer luft med flänsarna och som sedan flyttas bort av fläktar kontinuerligt.

Skall man göra sig av värme med värmestrålning så vill man ha bitarna svarta (även inom IR-området) och inte blank aluminiumyta. - men å andra sidan skall värmestrålning vara mer än mycket marginell del av den totala kylningen så behöver det vara betydligt varmare än 80-90 grader C och att det finns stor yta som kan stråla ohindrat mot (kallare) omgivningen.

Jag kanske missförstår hur ni tänker men färg har väl ingen med att göra hur mycket värme någon göra sig av med till sin omgivning (mer än påmålad färg är något isolerande)?
Det ända är väl att svart tar till sig mer strålning (ljus) och vit reflekterar mer och övriga färger något där i mellan, så egentligen så vill man inte att sin kylfläns absorberar någon extra strålning från omgivningen för det gör att det man försöker kyla blir varmare, sedan att i praktiken påverkar så lite att det inte har någon betydelse alls för sin cpu kylare.

Av Thunderbolt

ordlig.se nr 34, 5/6

⬜⬜⬜🟩🟨
🟨⬜⬜🟩🟨
⬜🟩🟩🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Så mycket rätt men ändå fel.

Av Thunderbolt

5/10

Inte illa med tanke på att jag gissade på alla förutom, Apple konsolen.

Av Thunderbolt
Skrivet av Gruarn:

Ett sådant där orange ägg som man har i kastrullen och som visar hur länge det varit varmt ger enligt mig alla fördelar med en äggkokare men utan att ta plats. Utom möjligen auto-start, då. Men den visste jag inte att den fanns 09:00:)

Har också en sådan, kanske inte lika smidigt som en äggkokare, men jag får iaf bra resultat varje gång.
Kokar dock inte så mycket ägg överhuvudtaget.

Av Thunderbolt
Skrivet av Triton242:

När man aktiverade Turbo ökade väl ändå klockfrekvensen.

Det har jag också för mig, den skulle väl vara intryckt för att datorn skulle gå i sitt snabba (standard) hastighet?