Inlägg

Inlägg som Radovic har skrivit i forumet
Av Radovic
Skrivet av Dinkefing:

Vilket elbolag?

Vattenfall... 💦

Av Radovic
Skrivet av Otori:

En lite väl nedvattnad Appleton på mjuka och runda 40%.

Sitter i min ensamhet och känner mig vilsen i södra delarna av landet. En konstig dialekt och ingen trafik att tala om 😅

<Uppladdad bildlänk>

Det är ju bra med lite trafik med tanke på procentenheten på alkoholen...

Av Radovic
Skrivet av oortone:

Bra tips. Jag är liten jämte UPS men UPS är små jämte Amazon

Viva la unión les digo de corazón.

Leve unionen [mellan Amazon och UPS] och jag säger det från hjärtat).

Av Radovic

Snyggt jobbat. Snyggt och lika fint som en advokat och revisor på en ärligt ihopsparad semester för egna pengar...

Av Radovic
Skrivet av Trent023:

Tråkigt att höra, men hur har det med UPS att göra?

Man det säger sig väl självt? Att UPS är lika tråkiga som Movistar när det är eller blir tal om leveranser eller returer. Bägge bolagen är lika tråkiga nyheter som en gravid oskuld: Till och med så tråkiga att Den Målade Färgen hoppar ner och går ifrån Det Vita Staketet innan Färgen hunnit torka av uppgivenhet och tristess...

Av Radovic

Jag hade ett beklagansvärt ärende med Movistar. Jag hade lämnat in en ansökan om retur (skriftligt för att ha bevis) avseende mobiltelefon.

Meanwhile på andra sidan galen 🤪 skapen:
2 månader senare dyker jag upp med en advokat guess what...ärendet Nedlagt. Skulle inte de svara skriftligt 📜 =N E J för de ville hitta ett sätt/skäl till att inte vidareförfara med återbetalning av produkt.

Var i deras butik 🏪 och fick 2 "erbjudanden":

a) jag kunde skriva på "innan jag hade fått pengarna att jag hade fått pengarna" (Please 😂) och få pengarna utbetalda "vid ett senare tillfälle" (Why not now liksom)

b) De ville att jag skulle bevisa att jag inte hade telefonen i min ägo. Vilket jag inte har Men jag genmäle att åklagaren nog skulle vara intresserad av att titta närmare på denna högst olagliga blåsning och den video 📹 som jag har på, när jag lämnade in telefon #&) @#3@#+$ för två månader sedan...

Exploatering...topplocket flyger av en av upprördhet...🤬🤬🤬🤬🤬🤬

Av Radovic

Jag sa bara gris knoRRR...inget annat... :)

Skrivet av Luminous:

En kollega till mig berättade om sitt gamla jobb där han inte fick förnyad anställning och var tydligen bitter över det på en tidigare mellanchef.
När den fd mellanchefen cyklar förbi en dag så nämner min kollega att det är en fd chef men inte att han är bitter på honom.
Och då säger jag angående att chefen bytt jobb för att han fått bättre anbud någon annanstans att "han kanske är en Judas i deras ögon". (För det gamla företaget)

Min kollega tog därefter uttrycket till sig helt och refererar till sin före detta chef som Judas titt som tätt, inte för att chefen bytte bolag utan antagligen för att min kollega känner sig sviken.

Det är faktiskt väldigt angenämt att utbrista Judas när man tänker på något gammalt svek, litet som stort.

Vi får 🐑 väl ta och sjunga för Chefen:

"Rullan går på Chefens vind, rullan går, rullan går
Lögner in och löner ut, kom får du se hur den anställde mår:
Rullan går över avtal och sägner, chefens barn blir hundens vänner: BRIS blir DRIS, med manicken pis, kom får du se var stången står..."

"Sonen med vovven löper villigt och glatt över stenar och stubbar, chefen han ej detta bevittnar, hemma han löneavtalet begrundar" (😂 sure 😂)... Chefen anade nog att helig son...kunde sjunga en låt 🎶... Om Hur man tar sig ur en LO avtalsbåt...

Ja som ni förstår så håller jag en låg profil i verserna så att ingen...ja opponerar sig mot ja...bomfaderittan Gris knoRRR...

Om Du faller efter vägen, det ju mänskligt är
Rea Dig upp till ordets seger, det det enda rätta är.
Om Du faller en gång till...byt jobb.

Av Radovic
Skrivet av Flundra:

Nyanställda på företaget jag jobbar på går in på ca 5k mer i lön än mig. Jag har jobbat här i 4 år och är lägst betald av ALLA på denna "firma" (statligt anställd).
Känns så jävla tröckigt att sitta och lära upp dessa om det mest grundläggande i vårat arbete när jag VET att jag är lägst betald.
Jag gick in som junior eftersom jag inte hade tidigare erfarenhet samt pluggat detta, så redan där halkade jag bakom alla andra. Men nu har vi anställt nya som inte heller har tidigare erfarenhet/utb i detta men ändå går in med 5k högre än mig.
Efter 4 år så kan jag i princip allt, varenda detalj om arbetet och hur det ska utföras. Tagit upp det med chefen flertal gånger men får bara massa lovord om att det ska ändras ) Dags att söka nytt kanske.

Du får börja kalla chefen för Fidel Castro... Eftersom det inte händer så mycket på lönefronten:

Chefen tjänar pengar på detta 100%
Men låter fortsättningsvis Folket lida på detta plågsamma vis
De har Rånet som norm och fortsätter med exploateringen.
Ett statligt bolag har alltid råd att höja lönerna (skatt).

Av Radovic

Jag kör på Windows 10 bilden. Vanans Makt - Maktspel på hög nivå...

Av Radovic

Jag önskar att jag kunde (som i the green mile) blåsa bort cancern. 😊 <3

@anders190: Ditt inlägg berör mig djupt. Man skulle kunna Swisha något...men vad hjälper det...:(

Jsg lyssnar på sånger om vänskap och tänker på dig. 🫂

Av Radovic

Man ska husvagn och göra lagom många stopp 🛑.

Av Radovic

Arv är att huvudet dunka...hej fillevipp faderuskan tjafs...

Skrivet av medbor:

Minns ditt första inlägg om denna skit i tråden och har varit glad varje gång jag läst ett i lägg från dig. Vi har ju inte mycket till relation i världen än med dessa anonyma användarkonton i etern, men jag tänker på dig varje gång jag ser dig. Ha kul så länge det går, ingen bryr sig om arv och annat!

Att - i den mån de är många - så många bryr sig om arv... Jag är av den högvördiga meningen att OFTAST när ett år väl faller ut (efter alla räkenskaper och bråk) så är nästintill allt lika i slutändan (plus ➕ minus ➖ noll) och den summa man får ut "RENT" är inte så mycket (om man inte var hemlig älskare åt Wallenberg ). Det är det ena...

Låt 🎶 oss säga att allt gick lika bra som en opera framförd av de tre tenorerna då infaller det grön 🥗 jävliga i sången, nämligen det att när man väl står där med alla miljoner (och en oskuld mindre om Wallenberg var inblandad ) så är nästintill hela tiden och livet gånget så man har, som sagt, oftast bara en 10-20 år på sig att leva upp arvet...

Det är bättre att leva livet än att gå och lägga sig...Wallenber:a...ehrm...gå och vänta på det här "goda" som i bästa fall blir ett nollsummespel i bästa fall...

Tjillivip...

Av Radovic
Skrivet av Salmonboy:

Kallar du en smartphone för en klösbräda också?

Njae... Smartphonen fungerar väl. Tesla har i mitt tycke svagheter som gör att jag inte är integrerad eller intresserad att köpa något av dem. B.l.a. Alla fel som har nämnts innan men framförallt de är eldrivna och det är inte Starkt och tryggt enligt mig. En bensin eller oljedunk räddar liv ute i ödemarken...

Av Radovic
Skrivet av Chromatic:

Älskar namnet!! NB-CPU-DP07 rullar av tungan!

Namnet ger ju onekligen associationer till icke religiösa aktiviteter.

Man får hoppas att DP07 innebär att den sitter fast djupt och stadigt x7 på moderkortet.

Av Radovic

Problemet är att...

Skrivet av KASC:

ARN är ju så jäkla onödig. Vi skattebetalare bekostar en myndighet med cirka 45 anställda jurister som sedan inte har NÅGRA befogenheter alls. Helt meningslös verksamhet bedriver dom

Skrivet av twit:

Helt meningslös förutom att åtskilliga av deras beslut satt praxis som dagligdags används av både konsumenter och företag, att de klargör rättsläget så att konsumenter bättre kan förhålla sig till avtal innan de ingås, att de reducerar tröskeln för resurssvaga att få rätt gentemot företag som inte följer vår lagstiftning, att de avlastar och ofta förbilligar ärenden som annars skulle hamnat i en mer kostsam domstol, att de genom sina beslut riktar uppmärksamhet mot företag som inte sköter sina lagstadgade åtaganden och därmed hjälper konsumenter undvika dessa företag, och inte minst att de producerar ammunition för våra konsumenträttsliga diskussioner här på swec.

Men förutom det så håller jag med dig, helt meningslös verksamhet.

Problemet är att vi är Snällhets Sverige. Vi svenskar har ett rykte om oss att vi är medgörliga och inom Sverige vet myndigheterna detta och har därför lagt lagstiftningen på den nivån.

I en del länder så åker företagen på tusentals eller miljontals (valfri valuta) USD i böter om de inte följer domstolens beslut. Det är därför man överklagar "in absurdum" för att man vill undanröja boten.

Myndigheten borde ha en domstol inom myndigheten i sitt regleringsbrev. Alternativt borde myndigheters beslut ha lika stor rättsverkan som om det vore ett domstolsbeslut - med rätt att bötfälla vid Domstolstrots. Men svenskarna är för socialdemokratiskt fega för att ha en sådan här ordning (då börjar alla gapa om korruption, brist på rättssäkerhet ja ni vet de vanliga flosklerna) fast alla v e t att myndigheterna har stor kompetens att lösa enklare tvistemål i ärenden som rör små belopp.

ARN löser de fall som är till fördel för dem för att kunna legitimera sin verksamhet vid slutet av året när de redovisar sina ursä...ehh...vunna cases (handplockade för att de går att vinna: de tar fall där de lagtekniskt slår in öppna dörrar "Att ÅF måste lämna tillbaka tillbehören som tillhör VOLVON och inte ta tillbehören från SKODAN och hävda att skodans tillbehör tillhör Volvon).

Om myndigheten hade fått rätt att utfärda böter och via åklagaren fängelse, då hade bolagen följt ARN'S beslut.

I ett annat land så har man den ordningen att det bolag som inte följer ARN'S/Konsumentverkets beslut, så skickas det beslutet till åklagaren som utfärdar en arresteringsorder och så fängslar man "i rakt nedstigande led från VD" den person som är ansvarig.

Det ligger väl i öppen dag och behöver väl inte nämnas att Kronofogdemyndigheten (motsvarande) inte har några obetalda fodringar avseende beslut från ARN. De har två veckor på sig att betala från det att ARN dom faller...

Land och Lagstiftning med st@ke. <3

Av Radovic
Skrivet av Läkarn:

Behöver dem nog inte.
Alla jag känner som har en Tesla har haft något form av mer eller mindre allvarligt fel på den och haft den på verkstad långa perioder. Det är innan strejken.

Jag skulle aldrig köpa en Tesla. Den är som en förvuxen el sparkcykel på fyra hjul. 🤸‍♂️

Av Radovic

Ja dessa listor förändras ständigt. De kör först intressanta för de personer som letar efter dylika information ℹ för att de är berörda av X bolag.

Inget uppseendeväckande i artikeln.

Bolagen borde följa ARN's beslut ja. Men det ligger ju i öppen dag.

Av Radovic
Skrivet av Rixton:

Bahnhof har än en gång sänkt priset efter senaste höjningen för nya kunder (i alla fall hos mig) ifall fler än jag vill höra av sig och få det lägre priset igen
Den här gången så tog det hela 19 dagar från höjningen till 499kr innan det nu är nere på 469kr igen

Skrivet av SuperDuperKillen:

Här skiljer det mera, ungefär dubbelt för 1000/1000 jämfört med 100/100.

Däremot har jag sett att 10/10 ibland är dyrare än 100/100, från samma operatör. 😂

Skrivet av RaidSoft:

Här i Gävle hos Gavlegårdarnas stadsnät så ligger 100/100 på 299:- från Bahnhof, 1000/1000 ligger på 829:-, 1000/100 ligger på 579:- och 500/500 för 539:-

Priserna är väldigt lika mellan olika leverantörerna överlag med vissa som helt utan förklaring ligger märkbart högre, exempelvis är billigaste alternativet 289:- för 100/100.

Nu får de faktiskt ta och lägga av. :/ 😑 Det är för STORA Höjningar helt utan anledning...till de priserna i alla fall. Höj med 10-20 kr. För trogen kund höj ingenting i den takt de höjer nu. Jävla råttsorkar...

Av Radovic

Sen tror jag att många företag inte bryr dig om Säkerheten eftersom "jag bara jobbar här" och "Det drabbar inte mig" attityder... Det är väldigt många som lever paycheck to paycheck men det är väldigt som har en genuin yrkesstolthet. Detta är faktorer som inte kan förnekas.

Av Radovic

Två själar och en Tax... :)

Skrivet av Aka_The_Barf:

Man kan ju ändå försöka hjälpa till. Jag hade hjälpt mina halvsyskon om de bad om hjälp eller att jag såg/visste att de hade det jobbigt.
Nåja medmänskligheten är ganska så död idag så jag är egentligen inte så förvånad. Börjar väll bli gammal.

Jag håller med dig. <3

Jag har lyssnat på musik från när man var liten och en del av den musiken talade om hur fin vänskap är. Jag saknar den tiden då alla var vänner med alla. Och om det till nöds inte gick att "vara vänner" så försökte folk ändå hålla sams.

Skrivet av kode:

Visst, men alla familjer är ju olika, så jag skulle nog inte nödvändigtvis kalla det brist på medmänsklighet bara för den sakens skull. Jag har också ~10 år äldre halvsyskon och hade ingen direkt relation till deras far medan han levde, så för min del hade det nog mestadels känts konstigt att t.ex. hjälpa till att städa ur hans bostad. Sedan har ju de mer av en relation till min far, men gissningsvis skulle det nog mestadels bli jag och lillasyster som skulle få ordna med allt sådant när min far går bort (vilket man ju får hoppas dröjer många år än). Däremor vår gemensamma mor hade det ju varit något mer självklart att alla skulle hjälpa varandra vid hennes framtida bortgång.

Jag brukar kalla det du beskriver för

° Uppdelning av själ i två delar:

a) själ för skäl att vara tyken/mindre hjälpsam/mindre vänlig

b) skäl för själ att vara go som gull och sitt bästa jag för att inte förlora det goa som gull gentemot den andra personen (vilket kan vara allt möjligt inom relationen).

Trist...😔😔

Kan man inte vara vanligt vänlig om så bara för att hjälpa till i en svår situation? ❣️ (Livet är ju så kort).

En komisk iakttagelse:

° Ett par idkade älsk@g som i slingor inbegripna i varandra
° Varpå mannen utbrister:
-"Garaget, garaget...taxen har rymt" [ut på gatan]"...

Ahhh 💡 var de inte inslingrade i varandra? 😃

Snacka om att byta 🔀 växel lika fort som på en automatisk bil på stöldturné...😃