Inlägg

Inlägg som KikkomaN^SWE har skrivit i forumet
Av KikkomaN^SWE

Sapphire Radeon HD4890 Vapor-X HDMI DisplayPort 1GB Ansluta 3 skärmar och växla?

Funderar lite på en Sapphire Radeon HD4890 Vapor-X HDMI DisplayPort 1GB http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=441116. Den har 1xDVI, 1xHDMI och 1xDisplay Port, jag vet att den bara stödjer 2 skärmar men jag undrar om det går att koppla in 3 skärmar och växla mellan dem så man jämt har 2 igång samtidigt inuti windows?

Jag har nämligen 2 skärmar och 1 tv, kommer aldrig behöva använda båda skärmarna samtidigt som tvn men jag orkar inte koppla om bak i datorn och jag vill inte slösa pengar på SLI/CF eftersom jag inte spelar speciellt mycket.

M.V.H.
Kim Persson.

Av KikkomaN^SWE

Ny dator max 9k för då och då spelare.

Hej.
Nu är det dags att köpa en ny dator. Jag spelar för tillfället ingenting men jag kommer att spela spel ibland, tex SC2 när det kommer ut. Jag vill ha en ganska tyst dator men det är inte så att jag är villig att offra massa prestanda eller pengar för att få den tyst, så den ska vara så tyst som möjligt till en viss gräns.

Jag kör för tillfället 2 skärmar och kommer förmodligen köpa en tv inom en snar framtid, så den måste ha SLI/CF/Stödja 3 skärmar eller gå uppgradera billigt. Den ska ha en 1TB hd och absoluta maxpriset är 9 000 exkl skräm och windows.

Är evigt tacksam för all hjälp jag kan få, brukade vara riktigt insatt i sånt här men har tappat allt det senaste året och känner mig helt vilsen.

M.V.H.
Kikkoman.

Av KikkomaN^SWE

Ni som söker högskola i större ort där bostadsbrist råder och ligger på gränsen/lite över förra årets intagningspoäng. Hur gör ni med lägenhet, fixar ni nu och chansar att ni tar er in eller väntar ni tills beskedet kommer och köerna blir ännu längre?

Vad händer om man tar en lägenhet och inte kommer in?
Tacksam för svar.

Av KikkomaN^SWE

Jag har bara lättare pollenallergi och brukar offtast skita i medicinering under sommaren. Kan det ge några otrevliga bieffekter?

Av KikkomaN^SWE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pscs3
Jag tror inte att man kan läsa upp betyg längre. I alla fall är det vad jag har fått veta, satt betyg gäller. Nu kanske din skola kräver programmering, men annars är väl inte rörlig bild och musik några kärnämnen så det borde gå att läsa något annat ämne typ idrott eller liknande ganska enkelt ämne för att få upp betyget.

Men är det 20 i snitt du ska ha så kanske du ska överväga högskoleprovet?

Att gymnasiebetygen bara skulle gälla 3 år låter väldigt långsökt.

Högskoleprovet känns som en allt för stor chansning, att ta ett till sabbatsår för att satsa på 1.9+ på högskoleprovet känns som det lätt blir ett bortkastat år. Tror jag lägger ner det helt och hållet, läste att efter 2010 kommer alla som har läst på komvux att hamna i en egen kvot (visst stämmer det?). Jag kommer då förmodligen inte vara garanterad en plats ens med 20.0 :(.

Av KikkomaN^SWE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alakai
Var ivf möjligt för fyra år sedan, nu vet inte jag.
Prata med din SYO.

Sen går det få MVG i musik även om man inte kan det praktiskt. En dator, musikteori och många timmar ger dig MVG för ett klassiskt stycke skapat i Reason enbart med hjälp av musen.

Vi hade inga sådana möjligheter på mitt gymnasium. Spel av gitarr, trummor och bas bedömdes, sen fick man sjunga upp för läraren. Vi gjorde ett prov men det hade ingen större effekt på betyget, tror jag spikade det eller hade någon poäng från spik.

Av KikkomaN^SWE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tweak
Det är väl bara att tenta någon annan kurs och byta bort den mot musikkursen?

Trodde det var omöjligt om man har ett slutbetyg. Är det så?

Av KikkomaN^SWE

Har kommit fram till att jag är ganska körd om det inte finns någon musiklärare här som kan tänkas ge mig mvg i musik (för kanske 20k ), jag är hyffsat tondöv och inte speciellt bra på något instrument. Utan att kunna få upp musiken till mvg är det omöjligt att nå 20 i snitt och därmed helt lönlöst för mig att ens börja tenta upp ämnen. Lite bittert men tyvärr sanning:(.

Skälet till att jag gick musik var att jag ville byta från träslöjd och musik var den enda kursen som hade lediga platser.

Av KikkomaN^SWE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoedeOrm
Hur fungerar dina tankebanor - du vill inte lira som programmerare, välj alltså inte informationsteknik. Hur svårt kan det vara att dra den slutsatsen? Gå en annan inriktning, det finns åtskilliga att välja mellan, vet du inte alls vad du vill göra ta maskin, väg&vatten, teknisk fysik eller arkitekt.

Ekonom, det är att kasta pengarna, och ännu viktigare, tiden i sjön. Du kan ta igen det med en MBA på 18 månader några år in i ditt verksamma arbetsliv om du fortfarande har intresset kvar. Jurist, ärligt talat, jag var antagen på det programmet och jag gick hellre till mina föreläsningar i geovetenskap (som handlar om stenjävlar, i stort sett) än jag tvingade mig till att lyssna till extremt, verkligen extremt, tråkiga lektioner om klausuler som är så verklighetsfrånvända som möjligt är.

Ola, Civilingengör, Industriell Ekonomi-98 (utexaminerad 2003), LTH

Ni får ta hänsyn att jag uttrycker mig lite illa då jag ganska nyligen är hemkommen från krogen. Arkitekt har jag varken den konstnärliga läggningen eller ett 20.0 snitt från gymnasiet som krävs, kan knappt rita streckgubbar. Min tanke är lite att det är civilingenjör inom data eller ingen civilingenjör utbildning alls som gäller. Kan tänka mig att plåga mig igenom fysiken, matten programmeringen för att senare få ett intressant datajobb som inte involverar mycket programmering.

Att gå någon annan civilingenjörutbildning känns bara värdelöst, då får jag lika tung fysik och matte utan möjligheten att senare arbeta med något jag är intresserad av. Tror ni en kandidat i ekonomi är bortkastad tid? Kommer förhoppningsvis in på handels i göteborg som så vitt jag vet är den näst bästa ekonomiutbildningen i Sverige(?). Tycker trading och handel med värdepapper verkar riktigt intressant, men har ingen större insikt hur det är att jobba med det i verkligheten. Har funderat lite på Indek men jag har tyvärr inte betygen för att komma in på någon förstklassig utbildning med mitt gymnasitebetyg tror jag (19.3 och saknar matte E). Sen är det som jag har förstått det lättare att knipa ett trading jobb eller liknande med ekonomi kandidat (+ ev master om man inte får jobb direkt efter kandidaten).

Jag ber om ursäkt om jag bablar och måste då skylla på mitt inte helt nyktra tillstånd. Rätta mig mer än gärna om jag har fått någon fakta om bakfoten och tack för alla råd jag har fått hittils.

Av KikkomaN^SWE

Läsa upp betyg/läsa till ämnen?

Hej.
Det är så att jag är lite smått sugen på att gå en speciell högskola men betygen räcker inte riktigt till.
Jag har
Musik - G
Programmering A -VG
Programmering C -VG
Rörlig Bild B - VG (Helt värdelös lokal kurs på mitt gymnasium)

Dessa skulle behövas ändras till MVG och dessutom behöver jag läsa till Tyska.
Går det att läsa upp dessa ämnen på komvux? Ingen av dessa ämnen är berhörighetsgivande så går det att istället läsa 250 poäng andra ämnen inkl Tyskan och sedan byta ut de gamla ämnena mot nya?

Har även hört att gymnasiebetygen bara räcker i 3år efter att man tar studenten, stämmer det? I sådana fall är det ganska kört för mig för att jag är inne på mitt andra års studieuppehåll.

Grymt tacksam för svar.

Av KikkomaN^SWE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Det tar emot lite att säga det, men varför väljer du inte ett rent ekonomprogram om du nu kan tänka dig det och vill minimera datoranvändningen? De flesta ingenjörsjobb kräver nog rätt mycket datorarbete idag.

Det är inte datoranvädningen jag vill undvika utan själva progammeringen, arbetar gärna med datorer men jag tror inte jag skulle känna mig lycklig om jag sitter och programmerar vareviga dag.

Av KikkomaN^SWE

Har funderat lite på Civ. Industriell Ekonomi men det lite som det sämsta av båda världarna, lika mycket matte och fysik som datateknik/it men inga roliga datakurser. Sen verkar kandidat/master vara mer attraktivt i London/New York när det gäller Ekonomi.

Har efter lite efterforskning kommit fram till att Civ Datateknik på KTH har mycket högre anseende än Civ. IT på samma skola så det blir nog datateknik istället för it om jag ska gå något inom data.

Hur tror ni mina chanser är att få ett jobb som inte involverar någon/mycket lite programmering efter en Civ. Datateknik examen?

Av KikkomaN^SWE

Gah blir galen, kan inte bestämma mig vad jag ska gå fast jag har funderat i över ett år. Ingenjör verkar bra men jag är inte speciellt intresserad av matte, fysik eller programmering. Är det kanske att skjuta sig själv i foten att gå en sån utbildning då? Har inga svårigheter med matte eller fysik tycker bara inte det är intressant.

Å andra sidan funderar jag på att läsa till Ekonom eller Jurist, är det en bra idé?

Av KikkomaN^SWE

Civilingenjör Informationsteknik, vad händer sen?

Nu börjar tidpunkten då man måste ha lämnat in sin ansökan för högskolestudier närma sig. Jag har funderat lite på att gå Civ. IT. men jag undrar vad som händer sen? Vad kommer jag förmodligen att få jobba med? Tycker inte programmering är överdrivet kul även om jag inte har speciellt svårt för det, i alla fall inte på gymnasienivå. Men det är ingenting jag skulle få för mig att sitta hemma och pyssla med på fritiden.

Jag har dessutom dragit på mig en smärre musarm/tangentbordsskada efter alldeles för många timmar framför dataspel. Bör jag kanske tänka om mitt yrkesval p.g.a det? Det är inte så att jag har stora problem men jag får ont ibland om jag sitter länge vid en vanlig standardmus eller skriver riktigt långa grejer utan paus. Något som jag i dagsläget bekämpar genom att använda flera olika ergonomiska möss/pekdon och variera.

Tacksam för all hjälp jag kan få, då jag i stort sett har funderat på vad jag vill gå i 1 år nu utan att kunna bestämma mig helt.

Av KikkomaN^SWE

Finns det några trial nycklar ute? Typ 10dgr testversion?

Av KikkomaN^SWE

Söker Inear lurar till bärbar dator.

Nu är det så att jag ska dra till australien snart och behöver ett par lurar till min bärbara dator. Omslutande lurar är uteslutet eftersom jag vill kunna använda dem till mp3spelaren utan att se ut som ett fån, sen har jag glasögon och detta gör sådana obekväma.

Lurarna ska användas till film/serietittande men mestadels ljudböcker/musik undertiden jag spelar poker, blir långa sessioner så de måste vara bekväma och inte skava.

Absoluta maxpriset är 500:- men jag lägger helst inte ut över 400:-.
Tack på förhand.
Ps. Vet inte om det är rätt sektion men eftersom det fanns massa andra trådar om hörlurar här slänger jag min här med:)

Av KikkomaN^SWE

Jag undrar mest om ni som köpt en xps senaste månaden fått några hörlurar? Jag fick nämligen inga och supporten sa att de var ett erbjudande som har gått ut.

Av KikkomaN^SWE

Fick ni med hörlurar med era XPSer? I usa gör dem det i alla fall.

Av KikkomaN^SWE

Beställde min den 28:e och de ska visst komma imorn
Visst är det vanligt DDR2 ram i den? Så https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?vat=true&Product... fungerar?

Vad bör man göra för att få bästa möjliga batteritiden? Ladda x antal timmar innan man börjar använda den?

Av KikkomaN^SWE

Skulle inte satsa nå pengar på att den där klarar 1080p utan hack