Inlägg

Inlägg som olirc har skrivit i forumet
Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens

olirc: på vilket sätt har apple påstått att de är för det "fina" folket? är det inte bara nått du läser mellan raderna, för så uppfattar jag då inte apple, och har aldrig hört nå sådant förut alltså vill bara försöka förstå hur du menar.
kollar du t.ex. på ipod, så äre ju raka motsatsen, de siktar verkligen in sig på "svenssons", paketlösning med stor integrering mellan mjukvara på dator och ipod, snygg inramning på hårdvaran, inte 100 funktioner, utan rätt basic. helt enkelt en spelare som tilltalar den större massan. dock tilltalar den kanske inte de som älskar ljud, alltså de som har höga krav på att det ska vara väldigt bra EQ, stödja lite mer udda format som ogg (därmed inte sagt att det är litet format, men inte lika stort som mp3 och aac). ungefär som på datorsidan, apple tilltalar troligen inte de som gillar att bygga ihop sina datorer själv, plocka ihop vad de vill ha, men den delen av marknaden är oxå väldigt liten om man räknar i %. ska man rikta in sig på en del av marknaden, och har som mål att nå så stor mängd användare som möjligt, så är det "tyvärr" så att det är "svensson"marknaden som ä störst räknat i %. alltså de som går in på onoff eller elgiganten t.ex. o köper en färdig dator, o sen har i den i X antal år, möjligen petar de i mer minne, ibland inte ens det.

Hittar ingen reklam nu som bevisar mitt påstående men säkert finns det folk här som kan visa på reklam där Apple klart och tydligt vänder sig till folk som är något i kärriärväg och inget jag läser mellan raderna.

Sen gällandes min profil så visst är jag en poweruser som själv sätter ihop och felsöker mina och andras datorer så Mac passar inte mig men den som är nöjd med paketlösningen så visst jag fördömmer ingen.

Av olirc

Handlar från Ebay med vanligt bankkort som har VISA utan nått problem men så undviker jag alla skumma sidor där det är så låga priser så det är för bra för att vara sant.

Höll på att åka dit på en skum sida där jag skulle logga in på vilket jag också gjorde trött som jag var men som tur är så kom jag på det minuten senare och ändrade lösenordet till både Ebay som Paypal direkt så där kom jag undan billigt.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
Olirc: det är för att många (bland annat du) inte ser humorn i det. många som tar allt ordagrant vad apple säger. som när de gjorde film om en brinnande intel gubbe, vafan, lite humor måste man ju ha.
tycker personligen det är lite kul att man vågar sticka ut lite, vara lite kaxig, för det har ändå varit lite david mot goliat i kampen på datormarknaden.
finns för många tråkiga företag på marknaden, som inte gör nå väsen av sig, som aldrig gör nå rolig reklam och när de försöker, så blir det utan nån "klackspark" så att säga.

det är ju ännu mer skrämmande att vissa inte kan skilja på företag o privatperson, om jag som privatperson gillar en apple produkt, varför ska jag bli hatad och få utstå för glåpord bara för att jag personligen gillar apples grejjer, grejjer från ett företag som du inte gillar. får jag inte tycka vad jag vill? och få uttrycka det?

vill du inte ha apples grejjer, men köp dem inte, ingen tvingar dig, du har lika mycket rätt till att göra ett val som att jag har rätt till att tycka om apples grejjer. skillnaden mellan dig o mig är att du inte kan acceptera att andra gillar sådant som du inte gillar, tråkigt, men så är värden, alla gillar olika saker. ja gillar inte linux, du gillar linux (antar jag då du har det nämnt i din sign, inte fan sitetr jag o kastar skit på dig för det, inte för ditt val av att tycka om nått.
men me tanke på din sign, så visar det ju hur trångsynt en del kan vara. jäkligt tråkigt.

Danne_Jaha: skulle det vara kriteriet, så finns det MÅNGA här på swec som faller under den regeln, men det är klart, att gilla t.ex. iaudio är ju okay, att hata apple är ju okay, så då blir man ju inte bli kallad fanboy. självklart är det åt båda hållen, men ta o sök lite på forumet, så ska du snart finna att det i mycket större utsträckning är riktat mot apple än mot andra populära märken här på swec, så som iaudio, iriver osv. har egentligen bara ett märke som jag kan komma på att det varit likadant med, o det har varit i diskussionera om amd vs. intel under den tiden amd var bättre än intel. där man blev kallad fanboy om man gillade o förespråkade intel, men inte var fanboy även om man höjde amd till skyarna o sa att allt annat va skit.

Nja nu har du missuppfattat mig för nog unnar jag dig till att gilla vilka produkter du vill utan att jag ser ner på dig. Gällandes Linux så är jag ingen linuxtomte utan fick fråga en hel del innan jag fick min laptop konfigurerad som jag ville ha den för vad man än kallar Linux så INTE är det användarvänligt MEN däremot kan man ändra oerhört mycket i den BARA man vet hur och vad :).

Sen ang Apples reklam så visst en del är gjort med glimten i ögat men tror däremot inte att det gäller deras försök att positionera deras produkter till folk som har kommit sig uppåt på karriärstegen. Sorry med så är iaf min analys av deras marknadsföring.

Köper inte Apple heller men fick jag en Iphone så visst skulle jag kunna tänka mig att använda den för att se hur den funkar så du Peter @ JAYS du kan väl kanske låna ut en Iphone till mig och så recenserar jag den sedan och jag lovar att den kommer att vara så opartisk som möjligt och i vilket fall som helst så inte kan man säga att jag favoriserar Apples produkter iaf :D.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Samme22
Item number: 250137501317

Det ser ju legitimt ut men ändock har inte hört talas om denna Kyozou checkout och varför ska man ha ett steg till när man ändå betalar genom Paypal? Fråga säljaren och även Ebay om detta för det händer att konton kapas även om jag inte tror det i detta fall men bättre säker än ledsen så att säga ;).

Annars ser ju säljaren ut att vara pålitlig med 97.5% positiva kunder för 100% är väldigt svårt att nå.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item... japp den länken funkar iaf direkt till annonsen!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
xhtml-geek kan ibland skriva en hel del som kan anses som lite "fanatiskt", men acceptera att han bara gillar apple. egentligen förstår jag inte varför man ens ska svara på nå frågor om apple på detta forum, om man gillar apple alltså, eller ens skriva nått om apple här, när man inte får säga nått om nått om apple, eller gilla en proukt från apple utan att bli kallad fanboy, tyvärr är det jä****t vanligt på detta forum, det är okay att gilla zepto, det är okay att gilla iriver, det är okay att gilla iaudio, det är okay att gilla microsoft, man blir ändå inte kallad fanboy, men gillar du apple, då är du minsan en fanboy. no mather what.

Kan ju bero på att Apple med sin reklam där man försöker göra deras produkter till något för människor som är något har retat och retar upp väldigt många inklusive mig själv.

Så visst har Apple på sätt o vis lyckats i sin marknadsföring då dom väcker upp känslor men hos mig åt fel håll för tack vare deras typ av marknadsföring så vill jag inte ta i deras produkter med tång ens :p.

Av olirc

Japp cpu-z hade fel på min laptop där den sade att det var två minnesplatser när det i själva verket bara var en iofs kan det vara så att själva moderkortet faktiskt har plats för två minnesplatser men tillverkaren har bara lött dit en minneshållare?

Iaf så satt det 256Mb på den innan och nu 512b och då det inte kostade mer än 304:- till skillnad mot 500:- när jag sist kollade så må det vara hänt då den mest används för lättare göromål som surfning t ex.

Men öppna och kolla och sitter det två minnen där så får Dustin fixa det för du har ju köpt den i tro enligt deras marknadsföring att en minnesplats är ledig så felet är Dustins.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Akoa
Har precis beställt detta : http://tilbud.retailinternet.dk/kunder-1.0/bonnier/pctidninge...

Ngn som har beställt och fått grejerna? Är hörlurarna ok att skypa med?

Ngn som har ngt nytt roligt erbjudande, eller är det lite sommartorka?

Dom hörlurarna duger och är hyffsat lättdrivna jämfört med det 49:- headset jag hade innan men nått välljud kan du inte räkna med. Webkameran duger den med så 49:- för det paketet med tidningen t o m hemlevererat det är det definitivt värt.

Av olirc

La ner 4000:- på en Nokia N93:a + 24 mån bindningstid med 100:- förhöjd månadsavgift så nånstans där lär Iphone hamna om den ska kunna gå att sälja även till icke Mac fanboys.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Adzam 1
Jag baserar det på detta:

- Den amerikanska mobilmarknaden är helt annorlunda den vi har här i Sverige. Jänkarna betalar till exempel avgifter när nån annan ringer dig.
- Om Apple släpper en telefon som i slutändan kostar 14.000kr här i Europa, ja då tror jag att de är på helt fel vägar. Sunt förnuft med andra ord...

Slutsats: Jag har hela tiden hållt med om att sådana priser här Sverige skulle vara helt sjukt, men baserat på det jag skrev ovanför, tror jag knappast att det är så det kommer bli här i slutändan...så med andra ord; ta inte kostnaderna som en nackdel för telefonen innan vi vet hur det blir för oss i Sverige med officiel fakta.

Sen förstod jag inte riktigt vad personen med simpsons-avatar mena (sorry, kom ej ihåg ditt namn, sitter i redigera-läget); kan du förklara lite mer?

Ma o så gör du en kvalificerad gissning vilket inte är fakta men för att inte dra detta i långbänk så får vi väl se var priset landar när denna telefon lanseras hos oss.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Adzam 1
Faktan är fel på dessa punkter:

-Flertal telefoner i USA är dyrare än iPhone
-USAs mobilmarknad ser helt annorlunda ut än den vi har i Sverige.

Alltså är det bara helt idiotiskt att säga att mobilen är dyr, då det handlar om USA och mobilen faktist är billigare än andra smartphones (återigen, i USA).

Jag har INTE sagt att iPhone inte har några nackdelar (svårt att läsa eller?)! Jag sa att de nackdelar som har NÄMNTS nu inte stör mig, JAG PERSONLIGEN (observera att jag skriver stort så att du ska förstå vad jag menar). Till exempel, jag ser inte MMS som ett stort problem, men 3G ser jag som ett större (läs testerna som har gjorts; EDGE suger när det kommer till internet, och Wi-Fi fungerar inte överallt, därför är 3G otroligt viktigt för mig). Då är min fråga ännu en gång; är jag en fanboy då jag inte ser DINA nackdelar som nackdelar?

Om du tycker att motargument är att bli lynchad av fanboys bara för att de inte har samma nackdelar som dig själv...ja, då är du nog rätt knäpp...

För precis som du säger, har alla produkter nackdelar, men alla personer kanske inte ser alla nackdelar som nackdelar...

/Adam - RÖSTA BLÅTT!

Olirc - Rösta rött säger bara att du säger telefonen kommer bli billigare på den svenska marknaden medan Xhit säger att den kommer bli dyrare? Var är din fakta på detta?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xhit
Jag injicerar lite fakta i den här urspårade tråden:
http://www.newegg.com/Store/CellPhone.aspx?name=Cell-Phones-P...

Edit: Vad priset kommer landa på i Sverige kan man bara spekulera i, men eftersom många AT&T abonnemang med 2 års plan är gratis kan man göra ett antagande att iPhone kommer bli dyrare än de priser som anges på den Amerikanska marknaden eftersom dessa kräver att man tecknar sig för en 2-årsplan för att aktivera telefonen.

Nu blir den dyrare i Sverige Iphone trotts att så många säger emot både mig och en annan postare? Vad är det som gäller?

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xhtml-geek
[B

Den är billig i USA. Batteriet, hur ofta byter du det på en mobiltelefon? Jag byter telefon ganska ofta. Minst varje år men ofta en gång i halvåret. Så batteriet brukar inte vara ett problem.
[/B]

Om det är fel på batteriet så ska man lämna in telefonen mao för det finns ju dom som köper begagnade telefoner men denna kommer ju att vara iskall på beg marknaden.

Har faktiskt bytt batt på både en o två mobiler så nog händer det alltid men som sagt nån Iphone blir det inte för den passar mig inte.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Samme22
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/YAMAHA-YZ-125-250-YZ125-YZ250-...

länken funkar ej när jag klistrarinde ni den här... den blir för kort som den ser ut ovan, vet inte vad som blir fel....

Skriv in art nmr istället så går det att få fram sidan på det sättet.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Att det inte är avsett att plocka dän - vad trodde du de menade?
Tänka vad folk gnällde om det när iPod var hyfsat nytt, hur många ids gnälla nu för tiden på i stort sett alla mp3-spelare?

Titta på videon vad det är man gör. Man aktiverar AT&T abonnemanget vilket även kan göras i butiken om man orkar vänta en halvtimma / trekvart (enligt hörsägen). iTunes är mest till för att få synkning att funka enkelt och smidigt, och en smartphone utan synkning är ju inte så smart. Sen finns det ju folk som inte gillar iTunes och iPod -synkningen heller, men dom är ju inte så många som de är högljudda. Men säg något som passar alla

Titta på vad andra smartphones med dataabonnemang kostar i usa så ser du att du kommer nog inte köpa något annat heller - för dom siffrorna är normala även om man kan minska det någon tusenlapp genom att köpa en enklare (äldre) eller begagnad (refurb) smartphone istället, abonnemangen är som dom är…
…tror man att usa och sverige är samma sak så borde man faktiskt inte uttala sig alls...

Tror ingenting utan går efter vad den kostar i USA och även om vi tar bort 2000:- så är det alldeles för mycket för att den ska kunna slå här om dom nu inte halverar priset för då går den att sälja men inte innan vad jag tycker.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Adzam 1
tva har redan sagt det mesta på ett ypperligt sätt...

...en sista sak, bara så du vet; telefoner kostar sådär mycket i USA. En motorola till exempel kostar 2000kr mer efter samma tid som iPhone. Kolla upp din fakta först innan du leker expert, annars är det svårt att ta dina inlägg på så jättestort allvar...

EDIT: En till sak; så bara för att xhtml-geek PERSONLIGEN inte ser några större nackdelar med iPhone, ska han sitta och hitta på nackdelar då eller bara för att slippa bli kallad för Fanboy? Jag till exempel ser inte heller det som har sagts här som nackdelar, då de små problemen snart kommer att upptaderas, och att 3G med stor sanolikhet kommer hit till Sverige (olika marknader du vet, det tva redan har lärt dig).

Vilken fakta är fel? Gick på Fellis inlägg där denna telefon skulle kosta 14000:- när den var färdigbetald med abb hos AT&T i USA och sen vad priset blir här får vi nog snart både se och höra.

Angående nackdelar så har du nu sagt att det inte finns några på denna telefon vilket både du och jag vet är fel för det finns inte nån produkt som inte har nån nackdel för ingen produkt passar alla människor och för mig passar inte Iphone bl.a just pga det jag nämner som nackdelar.

Ang 3G så struntar jag fullkomligt i det för 2G funkar hur bra som helst att använda en telefon till och jag har inte sagt ett smack om detta att Iphone inte har 3G för ögonblicket.

Jaja snacka nackdelar med Macfrälsta och du blir så gott som lynchad för att du inte följer vad deras Gud Jobs säger så halleluja på dig.

Av olirc

KYOZOU? Nej har inte gjort den verifieringen. Låter som nån bluff om du frågar mig men om du kan länka till auktionen där detta ska göras så kan man ju kolla närmare på det.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Adzam 1

olirc: Läs det som stoffe69 skrev, stämmer rätt bra faktist; xhtml-geek kommer ju hela tiden med bra argument. Det du gör är att...tja...kalla iPhone för värdelös och kalla folk för fanboys...

Kallas för att ha en åsikt och ja enligt mig så ser inte xhtml-geek några nackdelar med Iphone vilket jag finner ganska lustigt för det finns inga produkter som inte har nån nackdel så i mina ögon är han en fan-boy iom det agerandet.

Har själv både Nokia och Motorola mobiler och ingen av dom är felfria så vad nästa smartphone blir det får man se men att det INTE blir nån IPhone det är ett som är säkert därför att jag tycker nackdelarna väger över ev fördelar.

Ta bara det att batteriet inte är löstagbart! Va i h*****e menar Apple med det? Sen att den måste aktiveras via Itunes? Vill inte ha nått Itunes skräp! Sen får vi väl se vad den kommer att kosta här i Sverige men blir det som i USA att totalkostnaden hamnar på 14000:- så nej tack då köper jag mig nån annan smartphone med t.ex Windows eller Symbian istället för mycket mindre pengar.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Genome
Jag fattar inte att ni faktiskt kan tycka att det är bra att Apple inte har brytt sig om tjänster som varit standard i telefoner sedan början av årtiondet. Sak samma om MMS är dyrt, det finns inte där och även om ni säger att det inte används i USA (tips: det används faktiskt, AT&T tar 25 cent för ett MMS) så spelar det inte någon roll - konkurrenterna har haft det sedan länge och det är ett standardinslag i en modern telefon.

Sedan att detta är en smartphone utan dokumentredigeringsmöjligheter är ju bara komiskt; att kameran saknar videofunktionalitet när man slagit sina påsar ihop med YouTube och har WiFi luktar blunder och att man inte har röstuppringning med en telefon som lanserades med ett BT-headset är ju bara korkat. Att man inte kan kopiera, klippa ut och klistra in text i en telefon som ska användas för e-post-kommunikation är förvånande och ett rejält misstag. Att man slutligen inte har A2DP på en musiktelefon är ett rejält misstag, men då kanske man inte får samma PR-genomslag med de vita lurarna.

Detta är både små (videokameran) och stora missar (klipp och klistra, MMS) som man inte ska göra om man ska slå sig in på mobilmarknaden idag - speciellt med något man kallar en smartphone. Förmodligen fixar de en del saker med mjukvaruuppdateringar (MMS är ju rätt garanterat) och resten får man hoppas att de fixar till iPhone v2. Men om de här felen inte är fixade till den europeiska lanseringen står jag nog över.

Jag är besviken.

Wow inget som xhtml-geek tycker är nått problem fanboy som han är iom att Apple kan ju bara inte göra nått fel.

Av olirc

Som jag har förstått så kommer inte batteriet i denna telefon att vara löstagbart utan det kommer att sitta fast och är det så, så tror jag många kommer att välja bort denna telefon just pga denna miss ifrån Apple för inte vill man hålla på och fippla med ett batteri som ska lödas?

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blomqvist
Nu är jag inte någon expert eller så, men datorn och dess batteri tordes nog inte ta skada av 18 volt istället för 18.5? Ej heller 19? Det borde finnas någon marginal, tycker jag.

Men som sagt, jag är inte säker

+-5% säger man att ett nätagg i en stationär får fluktuera max på spänningen så det borde inte vara nått problem med 18 eller 19V på en bärbar som går på 18.5V

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aza_gnaget

-klipp-

Så visst, de löser sina problem efter många om & men, men de är inte vidare smidiga. Att jag sen inte fick en enda krona tillbaks efter mina 2 returer eller ens ett tack för att jag lånade ut 995 kronor i en månad till dem irriterar mig också.

Nja vill nog kalla ditt inlägg för ris till shg.biz som inte betalar tillbaks dina fraktutlägg trots att dom ska det enligt lag! På dom igen och kräv tillbaks pengarna för fraktutläggen och vill dom inte ge med sig så kan du säga till dom att du isf begär handräckning ifrån kronofogden vilket kan kosta dig en slant som du kan begära ifrån dom med men kolla först om det är värt det.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LeonHart
Om man ser till ett normalt ärende så har han faktiskt rätt. Normalt sett är ju butiken endast en mellanhand mellan tillverkaren och kunden och butiken vänder sig direkt till tillverkaren för att få produkten lagad. Därmed blir det i dessa fall ingen kostnad för butiken mer än handläggningen av ärendet.

Problemet är ju just att företaget gått i konkurs och det är endast i dessa fall som butiken behöver stå för garantin.

Vad jag vill komma till är att även om han inte har rätt i just detta fallet så har han inte helt fel.

Fel, fel, fel så ställ dig i skamvrån och läs igenom hela KKL 10 ggr innan du postar här igen rörandes konsumenträtt ;).