Inlägg

Inlägg som Rappen har skrivit i forumet
Av Rappen
Skrivet av Tiamat:

@AKA_Rappen: finns för 795:- på Ginza fraktfritt

Kanske uttryckte mig dåligt, jag lyckades boka en. Men efter att jag hade bokat var det fullbokat.

Men tackar för tipset iaf och säkert nån som uppskattar det. Var lite billigare men samtidigt känner jag att det får kvitta då jag vet att jag är garanterad ett exemplar ifrån Spel & Sånt nu.

Av Rappen

Bokade precis Champions Pack av Breath of the Wild hos Spel & Sånt. Efter att min beställning var klar var alla exemplar fullbokade. Väntar nu på att Chrom och Tiki ska bli bokningsbara någonstans.

Av Rappen

Som ägare av en Xbox ONE Elite ser jag ingen anledningen till att den här ska existera. Men antar att Razer försöker ta marknadsandelar överallt där dom kan med sina överprisade tillbehör jämfört med funktionen och kvaliteten på dem. Sen kan man ju undra vem som jobbar med namngivning av deras produkter.. Vet jag ger mycket hat mot Razer som företag nu, men hur de ger namn till sina tillbehör? är för mig ett mysterium.

Edit: Glömde att det är ju inbyggt stöd för Razer Chroma med! nu vart produkten genast mycket mera värd. lätt värd dom där 1600kr eller vad den kommer lända på i Sverige. xD

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Ah, jag har inte sett några siffror men med tanke på hur de expanderat spelet med en ny expansion varje år eller så(?) borde det gå rätt bra. Många MMO's ser lovande ut inledningsvis men dör snabbt ut tyvärr. Just FF XIV var jag beta-testare för inledningsvis. Fick aldrig något vidare intryck av spelet vid tidpunkten, fick aldrig launchern att fungera har jag för mig. Var ett par år sedan nu förstås.

Tack men har fullt upp som det är redan i dagsläget.

Visst fan, det är Battle.net som får Destiny 2. Iofs ingen riktig Blizzard-titel men en väldigt stark titel oavsett. Destiny på konsol var väldigt stort.

Namn och varumärken är viktigt, Battle.net har varit med ända sedan Warcraft II och många av oss har ju minnen ända sedan dess. Datorvärlden var inte i närheten av hur den är idag för runt 20 år sedan och just Battle.net, även om den inte är lika nu som då, är en av få saker som fortfarande finns kvar på ungefär samma sak.

För många som nyss börjat spela Blizzards titlar så spelar det nog ingen roll, "app" är ju inne-ordet sedan ett tio år tillbaks att beskriva program och fungerar bra ihop med dagens unga.

Och som du, och någon annan är inne på, så är Battle.net ett betydligt neutralare ord om Blizzard vill bli en seriös aktör och konkurrera mot Valve, EA, Ubisoft och GOG om en digital marknadsplats för spel. Och namnet har en stark (spel)historisk anknytning vilket de nog skulle kunna tjäna en del PR-mässigt på med. Personligen är jag trött på Steam sedan ett par år tillbaks så ser gärna mer konkurrens här.

Jo det är klart som sagt att Battle.net är ett starkare varomärke och det är som både jag och du pekade ut att det är nostalgi faktorn som spelar in, spelade aldrig själv WC2 på battle.net men kände iaf till det och började mina äventyr på battle.net under WC3 tiden som tidigare nämnt.

Att dagens ungdomar (nu låter man gammal) inte bryr sig tror jag är ett faktum då de år uppvuxna med att allt idag benämns som en app av nått slag till telefon, surfplattan och t.o.m på datorer. Tror med att många som spelar wow, ow d3 sc2 eller hs inte direkt tänker på att det står Battle.net utan att det räcker med att dom vet att det är Blizzard som har gjort spelet och jag tror kanske det kan vara det som låg bakom försöket att byta namn lite, att Blizzard själva ansåg att det är ingen som kollar på varumärket Battle.net utan dom kollar på Blizzard som varumärke. Men att dom senare insåg att det var ett dåligt drag och om man kollar generellt sätt på olika launchers så gjorde de nog ett bra val där, personligen tycker jag att Battle.net låter bättre än t.ex. Uplay eller Origin. Steam har man blivit van med då det mera eller mindre var den enda plattformen under en längre tid som betydde nått och som du nämnde behövs det konkurrens för att vi som kunder också inte ska bli överkörda. Sen har ju Blizzard sagt att de inte idag ser sig själva bli en platform för många spel som steam utan att Destiny 2 var mera eller mindre en engångsföreteelse, men sånt kan ju ändra sig snabbt. Kan tänka mig att t.ex. om Activision börjar publicera sina spel på Battle.net med och inte låter Valve ta 30% eller vad det är på varje försäljning så skulle ledningen på Activison Blizzard bli väldigt glada och vem vet, det här kanske är testet om det fungerar och se om det finns utrymme för flera spel att komma till Battle.nets plattform. Sen är det ju lite tråkigt att ha alla dessa Launchers installerade bara för att spela spel från olika företag men vad ska man göra. Det är ju ett i-lands problem tänker jag och bara bekvämligheten som talar i den frågan. Sen är ju frågan om konkurrens i form av förtags specifika plattformer är rätt väg att gå en fråga med, för då spelar de ju iaf ingen roll om t.ex. Destiny 2 kommer till bara Battle.net för det går ju iaf inte att köpa det på Steam eller Origin och jämföra service osv mellan förtagen, bara jämföra support med mera bland de olika plattformerna.

Känner att jag span iväg lite i ämnet nu, men det var iaf kopplat till ämnet lite.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Universums balans är återställd.

Skönt att höra de ansvariga hos Blizzard frisknat till. Battle.net är ett galet bra namn, att ändra detta till Blizzard (App) var bland det mest korkade man kunde göra.

Får hoppas de börjat släppa några vettiga spel bara, tycker de är alldeles för slappa. Visst, Overwatch har lanserats samt en massa DLC och remasters av gamla spel men de kan gott göra mer än så.

Personligen föredrar jag Battle.net men det är mycket pga att när man lirade WC3 online så var det via Battle.net och då blir det mera nostalgin som talar. Vad deras desktop launcher heter spelar faktiskt ingen större roll, jag har ärligt talat inte tänkt på att det står Blizzard istället för Battle.net en enda gång. Att sen Destiny 2 smyger sig in där inom en snar framtid är ju en annan sak. Men då kan jag se att Battle.net namnet passar bättre då det kan ses som mera neutralt istället för Blizzard om de skulle vilja ta på sig flera utomstående spel. Innan nån påpekar det så vet jag att Destiny 2 är publicerat av Activison Blizzard, men tidigare har det ju bara funnits Blizzards egna spel på deras platform.

Så egentligen är det en strunt sak vad deras Desktop Launcher t.ex. heter då det inte påverkar spelen som de producerar och släpper.

Av Rappen

Får hoppas på att företag som t.ex. Nyko levererar en bra produkt och att det inte blir några problem med konsolen. Känner mig lite mera restriktiv till de som finns idag på indiegogo som t.ex. SFANS eller C-Force som förövrigt var på Kickstarter först sen kom till Indiegogo också.. Finns säkert ingen som stoppar dem från att göra så men tycker det är lite konstigt vilket fall som helst. Verkar ju som att det är adaptrar som är byggda för att fungera med Samsung Galaxy S8/S8+. Har kollat en del på Youtube där personer testat och varit i kontakt med tillverkarna där de säger att de har byggt om och gjorde nödvändiga förändringar till firmware osv för att det ska fungera med adaptrarna som var byggda för Galaxy i första hand. Visst såna här saker händer där man tar en produkt och byter utsidan på den och säljer om den i ett annat namn med minimala åtgärder. Finns ju inget som säger att Nyko inte gör samma sak.

The First and Smallest Unofficial Nintendo Switch "Dock" | SFANS Adapter
SMALLEST NINTENDO SWITCH DOCK - SFANS Adapter Review
IT’S A SCAM !!!! - Nintendo Switch SFANS Dock REACTION RANT

Finns flera videos på Youtube som har kollat på Sfans adaptern men jag kände efter ett tag att alla säger samma sak.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Nice! Några av dina Amiibos väntar jag på att butikerna jag beställt de ifrån får näven ur och skickar de någon gång. Inte många du saknar med.

Skrivet av doomas:

Och då är det väl 9 st som inte ens har släppts än? Mycket imponerande!

Ja precis, det är några till som säkerligen kommer bli lite kämpiga i att få tag på. Två är redan bokade, Samus och Metroid. Dom som är ifrån BotW har jag bokat, men jag ställer mig lite frågande till hur visa butiker redan har bokning upp för dom t.ex. För när man frågar Bergsala eller andra butiker så finns det ingen som ska ha fått hur många av just de amiibo som de kommer få.

Sen kommer ju det stora problemet med Gold och Silver Mario, samt Gold Megaman.. är lite försiktig med att t.ex. köpa ifrån Ebay då man inte vet om det är folk som har falska versioner som är målade t.ex. struntar nämligen om de är i förpackningen eller inte då jag iaf tar ur dem ur förpackningen iaf. Sen är det Boxboy amiibon som jag inte har beställt än ifrån japan. Är inte super intresserad av den men vill försöka göra samlingen komplett iaf.

Sen sitter jag och funderar på om jag ska försöka mig på Skylanders/amiibo crossover figurerna, Bowser och Donkey Kong. Har missat dem i svenska butiker tidigare, iaf nån version av dem.

Av Rappen

Min samling i skrivande stund.

http://i.imgur.com/j2WvEX6.jpg

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Switch säljer utan problem redan nu, lär fortsätta sälja bra. Julhandeln drar ofta igång rätt tidigt så även detta spel kommer ju driva försäljningen, likaså Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe och även andra spel till plattformen.

Är ju inte som att det kryllar av exklusiva spel till PS4 eller Xbox One heller. Horizon är väl det enda nya exklusiva spelet som släppts till PS4 i år och Xbox One har inte haft ett enda spel vad jag vet. Nu släpps XOX lagom till julhandeln och möjligen släpps något nytt i samband med detta men annars har det varit väldigt lugnt även där.

Förutsatt att det kommer finnas nog med konsoler till julhandeln för hela världen, verkar ju som att det är en bristvara fortfarande och speciellt i t.ex. USA och Japan, vet inte hur Europa ser ut överlag men vi verkar ju inte vara lidande i Sverige för tillfället av brist på hårdvaran men kanske kommer när julhandeln närmar sig.

Tycker jämförandet mellan diverse konsoler i dagsläget är rätt ointressant, visst kommer alltid PS4 vs Xbox ONE debatten fortsätta och den ena sidan kommer hävda att deras är den bästa medans Switch står vid sidan av och fungerar som ett komplement till andra konsoler och PC pga Nintendos exklusiva spel.

Känner dock att dom exklusiva titlarna jag ä mest intresserad av till Switch var Breath of the Wild och möjligen Super Mario Odyssey, Ser mera i fram emot det nya Yoshi spelet än Mario. Får väl se vad jag tycker efter att jag har spelat Mario. Höll på att glömma Mario + Rabbids Kingdom battle. Det ser riktigt roligt ut.

Personligen när det kommer till exklusiva spel så tycker jag i dagsläget att PS4:an visar på bäst kommande titlar som är konsol exklusiva med t.ex. Spider-man och God of War. Nintendo har alltid Haft dom spel, jag spelar med vänner och deras spel fungerar överlag bäst i sällskapet med andra iaf sen t.ex. Nintendo 64 med Mario Kart och fram tills Wii U och Super Smash Bros. samt Mario Kart 8. Dock spelade jag Towerfall på PS4 tillsammans med vänner väldigt mycket förut. Roligt, intensivt och snabba matcher.

Av Rappen

Nya amiibos till samlingen.

http://i.imgur.com/8TWOEk4.jpg

Från vänster till höger.

Cloud, Cloud Player 2, Inkling Girl, Corrin, Inkling Squid, Corrin Player 2, Inking Boy, Bayonetta, Bayonetta Player 2.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Hehe, Sverige och Norge låg riktigt lika faktiskt. Breath of the Wild och Horizon: Zero Dawn är båda värdiga i toppen, Overwatch må vara ett populärt spel men väldigt ointressant.

Våra övriga grannar, Danmark och Finland där GTA 5 respektive Minecraft fortfarande toppar var lite oväntat faktiskt. Jag trodde inte det fortfarande fanns en marknad för Minecraft, vem äger inte spelet redan? Jag har nog fem utgåvor själv (ursprungliga Minecraft, Win10-Minecraft, PS4, PS Vita och Switch-Minecraft). Likaså GTA V som varit ute i många år men inte riktigt lika länge som Minecraft. Säljer de så lite andra spel i dessa länder?

Bortsett från BotW och Horizon har det varit ett ganska klent år i mitt tycke. Nya Mass Effect var förvisso okej men inte riktigt vad jag förväntat mig och i övrigt är det mest remasters och portar som verkar sälja. Mitt senaste köpta spel, Final Fantasy XII till PS4 är, likt de flesta andra PS4-titlar, också just en remaster/port.

Horizon: Zero Dawn och BotW är värda vara i toppen det håller jag med om. Att Overwatch är i toppen ser jag som en självklarhet med tanke på hur populärt det faktiskt har blivit. Hatten av till Blizzard för att göra ytligare en storsäljare. Ser inte vad som skulle vara ointressant med det om man nu inte avskyr FPS eller tävlingsinriktade spel.

Att det släpps mycket remakes/remasters är ju på både gott och ont, kan känna att spel som är så pass gamla som vissa av spelen de gör remakes på kan de inte bara få vara bortglömda då? måste man göra om dem på nytt för att försöka sälja in dem på nytt i en ny generation eller är det bara nostalgifaktorn man hoppas på ska gå hem hos personer som spelade spelen i sin barndom/ungdom.

Av Rappen
Skrivet av wargreymon:

Trevligt! Ser fram emot mera kontroller också, 8Bit har ju sina, men borde ju komma flera tycker jag.

Nyko verkar ha den mest vettiga dockan: https://nyko.com/collections/switch/products/portable-docking...
Tyvärr väldigt hög frakt till Sverige :/

Annars finns det plasthöljen att köpa och byta ut för original-dockan för 80:- på AliExpress nu.

Angående kontroller så kommer ju 8bitdo med en uppdaterad variant senare i år. Den ser lite bekvämare ut än deras nuvarande och hoppas på att den inte blir allt för dyr. Hade helst haft 4 st Pro Controllers totalt ligga och vänta tills man vill spela t.ex. Mario Kart 8 med vänner men det är ju så dyrt och tar emot att införskaffa. Joy-Cons fungerar ju i nödläge men de är ju inget man vill sitta med en längre stund, iaf inte jag personligen.

Så kanske dom här nya uppdaterade kontrollerna från 8bitdo blir ett alternativ om de inte är allt för dyra som sagt.

https://www.geek.com/games/e3-2017-8bitdo-outdoes-itself-once...

Av Rappen
Skrivet av Tiamat:

Ja det stämmer det kan eventuellt dyka upp en Monster hunter XX i väst men inget som kommer att ske inom den närmaste tiden.

Capcom:s svar var kort: "Are there any plans to bring Monster Hunter XX, the Switch version, over here?" to which a representative for the company clearly replied, "No."

Nej precis, Kanske i framtiden precis som med Monster Hunter Stories som det vart mycket prat om och många ville ha till väster med. Tror att Capcom överlag börjar inse hur populärt Monster Hunter är i väster också.

Av Rappen
Skrivet av KOOL-AID JAMMER:

Verkar gå att förbeställa från Webhallen också, osäkert datum osv.

https://www.webhallen.com/se-sv/spel/nintendo_switch/269215-m...

Webhallen kan vara väldigt snabba ibland på att lägga upp förhandsbokning både på gott och ont.

Tills ett officiellt uttalande har gjort så tror jag på att vänta och se angående release i väst.

Av Rappen
Skrivet av martinot:

Det är väl egentligen leksaker när allt kommer till sin spets?

Jo det är det, fast jag kan nästa lova att mera person som är 20+ köper amiibos än det är barn som gör. Med tanke på hur fort de säljer slut så är det nog inte många barn som sitter och trycker på F5 för att få tag i sitt exemplar.

Men som sagt du har rätt, det är leksaker.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Förståeligt det. :/
CDON har väldigt bra priser på vissa nya Amiibos har jag sett. Men att hinna på innan allt är uppbokat är ju desto svårare. Stör mig personligen att jag fortfarande inte kunnat förboka de tre Amiibos jag saknar utöver de jag redan har bokat. Player 2-versionerna av Corrin (Female), Cloud och Bayonetta.

Är den sällsynt? Den första med eldklotet?
Jodå, saknas en del Zelda-Amiibos, speciellt allt BotW-relaterat som blev riktigt svårt att få tag i. Men samtidigt lite kul at ha några man letar efter då och då, de få gånger jag samlar på något så är det oftast själva letandet som är det roliga. Att äga föremålet är inte lika kul alla gånger.

Jag gjorde också en checklist, lite tydligare än en hopträngd bild om vad jag har. Betydligt färre Amiibos än många av er andra.
http://i.imgur.com/97ljYIM.jpg

Det var @Tiamat som hade otur med trasig Amiibo.

Trist, måste vara något produktionsfel nästan. Vissa Amiibos, som Polutena exempelvis, känns väldigt känsliga konstruktionsmässigt med.

Får hoppas nya batchar ser bättre ut.

Skrivet av CrazyBlueberry:

Jag vet inte om jag ens ska skaffa de andra versionerna av Corrin, Bayonetta och Cloud. Nu får det räcka liksom, de kan omöjligt förvänta sig att man ska köpa sex figurer varav tre är bara med en annan pose och nya kläder för 199 kr/st. Sedan har vi tre nya Link figurer för 299 kr per styck beroende på var man tittar, tre nya Splatoon för 179 kr styck, och nu är det Mario figurer för 249 kr styck samt två Metroid figurer. Är de helt galna?

Jag orkar i alla fall inte, de pengarna kan man lägga på spel istället eller dekorationer inspirerade av spelkaraktärer man gillar. Börjar bli galet att man ska spendera såna summor på samlingsfigurer, självklart hade det gått om de kostade under 149 kr som förut. Men nu har det gått för långt, i för sig är kvalitén mycket större i nya figurerna men ibland undrar man om man kanske borde bara köpa figurer som man verkligen gillar.

Nu kommer jag inte kunna hålla mig borta från de nya Splatoon, Metroid och Link amiibosarna, men annars borde man kanske dra en gräns. Tänker du köpa Super Mario Odyssey figurerna med bröllops outfit?

Mario med Eldklottet verkar vara rätt sällsynt iaf om man ska tro på vad /r/amiibo säger för där verkar alla hurra när de får tag i.. kan vara nått de driver om eller så är den faktiskt sällsynt.

Det var inte för ens amiibo figurerna kom som jag började samla på något på riktigt. Sen vet jag inte om jag skulle gå så långt att betala en scalper på tradera, ebay eller nån annan sida för att få en figur. där tycker jag gränsen går och jag tycker det idiotiskt av Nintendo att skapa en efterfrågan genom att begränsa antalet amiibos och sen promota deras användning i sina spel med vetskapen att det finns inte tillräckligt många där ute så att varje person kan nyttja deras effekter. Tycker ju inte att det visar en bra bild av ett företag att man låter en produkt bli offer för andrahandsmarknaden när den knappt är släppt och är slutsåld på under 1 timme överallt typ. Det skapar ju knappast nöjda kunder utan snarare irriterade och besvikna personer. Varför inte producera så det finns tillräckligt med amiibos och på så viss skapa en gladare community som inte tänker att "fan nu måste jag spamma f5 på varje sida som brukar sälja amiibos" utan istället få personer att tänka "oj va roligt nu kan jag köpa nya figurer av mina favorit karaktärer till det här spelet" Tycker iaf det är den genomgående trenden om man kollar på sidor t.ex. /r/amiibo.

Av Rappen
Skrivet av CrazyBlueberry:

Toys R Us hade den för 99 kr under en period.

Där ser man, är aldrig inne på leksaksaffärer. Kanske är ett misstag att inte kolla in där ibland om man samlar på amiibos antar jag

Av Rappen

@CrazyBlueberry: Först var jag negativt inställd till amiibos, men sen efter att jag hade köpt 2-3 stycken så fastna jag mera i att skaffa hela serierna sen fortsatte det bara.

Vet inte varför jag inte har skaffat Mega Yarn Yoshi än faktiskt, Webhallen hade ju på sale för 249kr för några veckor sen. Ångrar jag inte köpte den då. Men ska väl inhandla den vad det lider nu. Dock känns den bara klumpig överlag och kan vara därför jag har avvaktat med den tror jag.

Av Rappen
Skrivet av CrazyBlueberry:

Webhallen hade sina för 249:- medan CDON sålde för 179:-

Vilka amiibo figurer fattas i din samling som du är ute efter?

http://amiibochecklist.com/

Visa mig

Trevlig sida amiibochecklist.com

Här är en länk till min samling.

http://i.imgur.com/XCCrZHA.jpg

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Jag började smått när de första släpptes. Toon Link hör till mina favoriter, ihop med Dr Mario (första GB-spelet jag spelade till Game Boy), Duck Hunt, Poochy samt Celica, som är den nyaste jag fått hem. Samlar rätt lite idag, mest för att jag inte har plats i nuvarande lägenhet.
Scalpingen lär vara här för att stanna om inte Nintendo ökar produktionen. :/

Något mer dammtätt vore bra att satsa på, märkte först när jag tog bilden hur dammigt det var vid mina.

Hehe jo, det blir en trip längs memory lane med dessa.
Själv använder jag de inte som Amiibo (utom vissa tillfällen) utan köpt de som prydnad.

Ser ut så här idag, 19st:
http://i.imgur.com/PH0nKbw.jpg
Köpte nyligen ett par nya vilket gjort det rätt trångt. Blir ett till hyllplan troligen, samt sprida ut de lite mer. Cid datorn exempelvis.

Skickades från m.sweclockers.com

Trevligt! Jag har ingen bild på mina just nu, kan se om jag kan ta en när jag kommer hem ikväll. Personliga favoriter av dom nyare amiibosen är Monster Hunter Stories som jag importerade från Japan bara för att jag gillar hur de ser ut, sen var det en trevlig överraskning att Monster Hunter Stories kommer till Europa också vilket jag hoppades på med.