Inlägg

Inlägg som Rappen har skrivit i forumet
Av Rappen

https://i.imgur.com/e5n14Iz.png?1

Som bilden visar, Middle-earth: Shadow of War. Bättre produktbild kan jag tyvärr inte erbjuda pga digitalt köp.

Köpt på Elgiganten då de hade bäst pris på Gold Edition och så är det såklart en Steam Key så inget att förlora på det.

Av Rappen

9/10, chansade på frågorna angående Phantom och Ouya och missade den om Playstation 3.

Av Rappen

@Tiamat: Skulle vilja ha Gold och Silver Mario och Gold Megaman. Men det har även cirkulerat så mycket falska versioner av dem vad jag har förstått så man blir ju inte sugen att kanske betala ett högt pris och inte veta om man får en äkta eller inte. Vill även ha Qbby ifrån Box Boy, den är lite lättare att få tag i. Bowser och Donkey Kong crossover figurerna med Skylanders vore väl roliga att ha men känns inte lika viktiga.

Av Rappen

https://i.imgur.com/3MomiIW.jpg

Uppdatering av amiibo samling

Av Rappen

Sony tar små steg i rätt riktning iaf, men det är ett tag kvar tills jag personligen överväger ett köp iaf.

Av Rappen
Skrivet av jOnÄTÄn:

Det bor ju ganska få männsikor här jämfört med ex Tyskland, Storbritannien och Frankrike som alla 3 har fler invånare än norden . Och vi kan ju få informationen genom internet i vilket fall så det är ingen större förlust.

Misstänkte väl att det var en anledningen till stoppet. Men tråkigt för Sweclockers att de inte kan få direkt ifrån företaget utan måste gå via moderkortstillverkare t.ex. Men så länge de får in sakerna för test så spelar det väl kanske ingen roll.

Av Rappen

Handlar man mycket spel via Steam finns det ett tillägg i både Chrome, Firefox och Opera som heter enhancedsteam som visar vart spelet är billigast för stunden och vad det lägsta priset har varit tidigare med mera. Tyckte inte jag såg nån nämna det i tidigare kommentarer iaf.

Annars är det väl isthereanydeal som man kan ha för att hålla koll på priserna, finns även funktion för att skicka ut meddelanden när ett spel går ner i pris med.

Av Rappen

Vad kommer det sig att Intel behandlar den Nordiska marknaden som de gör? Känner att jag har missat nått angående det. Var det nån nyhet om det? eller var det nått som hände lite under en längre tid och sen försvann intresset att ge den nordiska marknaden test produkter helt och hållet?

Av Rappen
Skrivet av krrjon:

Kan inte ens logga in på sidan. Funkade bra i Win 10 Xboxappen, löste in ett 12månaders live gold igår.

Fungerade ett tag efter att jag hade skrivit inlägget här. Men det fungerade bara att lösa in via deras hemsida när jag använde Edge och logga in där. Testade att både med Chrome och Firefox innan där jag rensade kakor osv.. Funkade inte via deras app på iphone eller via Xbox ONE konsolen. Hur som helst fick jag lösa in mitt 12 månders kort iaf. Men verkade som det var ostabilt i flera dagar runt om i hela världen.

Av Rappen

Någon som har problem med att lösa in koder på hemsidan för xbox? kan inte göra det via min XBO eller appen på telefon heller.. :/

Av Rappen
Skrivet av napahlm:

Tack för länken till nyko. Dom har en produkt på g som löser ett av mina problem med switchen och det är den stående dockan. Deras intercooler gör att man kan lägga dockan på rygg och på så sätt få plats med den i en vanlig tv-möbel. Sen får man aktiv kylning av dockan på köpet.

Har dock inget svar på din fråga. Men av bilderna att dömma så ser ladd-dockan till pro-controllern ganska välgjort ut. Jag hade nog provat, om inte frakten är för dyr.

Skickades från m.sweclockers.com

Tycker deras produkter överlag ser välgjorda ut, iaf dom jag har kollat på. Men tack vare att man inte kan beställa dockan för Pro controllern direkt ifrån Amazon.com och att den inte finns i Europa att beställa. Har inte hittat nån återförsäljare iaf, inte ens Amazon själva. Kollade på sidan Boxeez.se som hanterar importer av sånt som inte skickas utanför USA av Amazon själva. Påslagen var väl inte så farliga med tanke på att dom ska tjäna på hela idén av att importera varorna.

Personligen vill jag ha 4 st totalt för PS4, 2 st för Xbox ONE och en för Pro controllern, kanske overkill men jag är bekväm av mig och tycker det är skönt att bara låta handkontrollen ligga i sin plats tills den ska användas.

Av Rappen
Skrivet av CrazyBlueberry:

... Och ett inlägg från mig är direkt efter, hur har jag missat detta? Jag höll koll på varenda hemsida för 4 pack utgåvan och jag var före i god tid att boka på CDON, men om jag hade vetat att Ginza skulle sälja för 799:- hade jag hellre köpt hos dem. Då snittar det 199:- för varje figur vilket känns rimligt för en amiibo.

Vad tycker ni?

Priset är väl rimligare om man jämför med ett cirka pris på 169kr när dom första amiibo kom. Men Jag tror det kommer vara färre och färre butiker som säljer dem för under 200kr. Känns som det hela tiden plockar på med nya skatter eller avgifter och sen att vi har ett högre snitt pris än vad andra länder verkar ha överlag. Undrar hur stor Bergsalas marginal är på varje amiibo som säljs i Sverige?

Av Rappen

Fråga: Är det någon här som har erfarenhet av produkter ifrån företaget Nyko?

Vart väldigt nyfiken på följande produkter.

Switch

Playstation 4

Xbox ONE

Tänker mig iaf att det skulle se bättre ut än många andra laddningsstationer för konsol handkontrollers på marknaden. Är väl bara Sony som har en för sin DS4 som är bra i min mening.

Just det att man kan länka ihop 4 st och slippa dra extra sladdar till adaptrar, är nått som faller mig smaken iaf. Känns som det blir mera rent och fritt ifrån kabel trassel.

Av Rappen

Ursäkta om jag skakar liv i en gammal tråd. Är det nån som har beställt genom Boxeez.se?

Allt jag tänkte beställa via Amazon.com gick inte att beställa till Sverige och alla varorna fanns inte på Amazon.co.uk eller Amazon.de.

Av Rappen
Skrivet av Blixa_Bargeld:

Jösses va snygg! Kommer 10 December verkar det som.
Har ett par tidigare kontrollers från 8bitdo som är riktigt bra, så en sån här får det bli!
Har ingen switch, men perfekt för retropie ju

Ja jag ska försöka få tag på en, hoppas några butiker tar i dem här i Sverige och att priset som sagt inte blir allt för farligt, för närmar det sig vad en Pro Controller kostar till Switch kan jag lika gärna köpa en extra sån.

Av Rappen
Skrivet av Tiamat:

@AKA_Rappen: jo man börjar undra fast det är väl svårt om det är flera butiker vad som ska till affär eller online. Komplett har liknande system men enligt nån på spel & sånt så kan man få backorder där med.

Nu var de slut på ginza med så det finns tydligen ett x antal de får sälja.

När jag har pratat med dem på Spel & Sånt så har de sagt att de vill inte lägga upp för boknings för ens de vet exakt antal, för att undvika situationer där de måste lägga backorder t.ex.

Men det är just att alla butiker inte visar hur många som finns för bokning, det är just gissningsleken som kan vara lite jobbig ibland för oss konsumenter. Kan ju inte vara svårt att lägga kan man tycka på hemsidan och oavsett om man har online och fysiska butiker så måste man ju veta innan man lägger upp nått för bokning att så här många ska till butik X och så här många till butik Y.

Men det kanske är jag som kräver för mycket av Svenska webbutiker.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Förståeligt och lika här. Boka, hoppas i ett par månader på leverans. Antingen får man produkter eller blir man utan. Försöka hitta något annat ställe att köpa samma produkt på.

Låter bra det.
CDON har haft bra track record med förbokningar för mig men vill inte släppa Webhallen-bokningen ännu. Ifall CDON misslyckas även de.

Skrivet av Tiamat:

Jo det hade underlättat om det hade stått att de har i lager. Generellt om man är snabb så brukar man få tag på dem så vidare de inte får in någon alls.

OffT:
Det där med att beställa på nätet och lager är som ett lotteri ta t e x limited run games Wonder boy och Night trap var slut på någon min.
Försökte beställa från Lego.com i torsdag Lego Star Wars 75192 Millenium Falcon hela sidan kraschade efter 1.5 - 2 timmar gick min order igenom och då var den bokad som backorder. Nu sägs det att det inte kommer in mer av detta lego set förrän nästa år :/
Avbokade min Falcon då jag inte hade lust att vänta tills Nov/Dec. Sen såg jag att andra hade fått sina skickade fast de var på backorder

Ja jag hade på tre ställen men Ginza har varit snabba med leverans sen BoTW edition failade på många ställen Dustin m fl.
Ginza hade fått upp den idag som de andra så det borde gå förhoppningsvis där då de andra som spel & sånt annonserades ut på nätet snabbt (Instagram, loading.se och här). Därav slutsålda på en gång (spel & sånt de andra går att beställa). Beställde Metroid Legacy edition till brorsan i förrgår de var fullbokade tidigt.

Vilket oftast innebär att en del beställer från olika affärer och droppar sina beställningar såg igår att det fanns 14 st Metroid edition på spel & sånt nu är alla slut. Så det bör gå att få tag på champions amiibo:n i annat fall blir det japan import.

Jag har under många år förhandsbokat det mesta hos Webhallen, men efter att jag inte fick 2 st av BotW amiibosen så har jag varit vaksam med vart jag bokar (Jag har inga problem med Webhallen, men jag vill gärna veta att jag får mina amiibo när jag bokar dem). T.ex. på Spel & Sånt så står det t.ex. "5 st bokningsbara" och då vet man att dom har fått bekräftat att dom får t.ex. 5 st till release och då om man jag bokar en står det efteråt "4 st bokningsbara". Det känns skönt att veta att man är garanterat ett exemplar då.

Att andra sidor inte har tagit åt sig att ha "det finns X antal att boka till release" är för mig väldigt oförståeligt. Det reflekterar ju inte bra på verksamheten att en affär tar bokningar innan de vet hur många de får och sen måste t.ex. avboka eller lägga det på backorder i obestämd framtid. Tycker det borde vara rätt enkelt att bara avvakta tills man har fått bekräftelse ifrån Bergsala i det här fallet att "ni kommer få X antal av följande amiibo till release" och att man där ifrån kan lägga upp på hemsidan att det går att boka så många som man har blivit lovande av leverantören.

Tråkigt med ditt Lego, jag har en av de mindre Millennium Falcon. Tror den kostade runt 1500kr det mesta jag någonsin har spenderat på Lego men det var roligt att bygga den. Dock börjar jag känna att den tar mycket plats och jag har ingenstans att göra av den, måste fundera ut vad jag ska göra med den.

Av Rappen

Såg att de nya SNES inspirerade kontrollerna ifrån 8Bitdo har fått ett lanserings datum nu, dom visades upp första gången på E3. Dom ser iaf inte så illa ut och sen måste det ju vara ett bra alternativ för den som vill ha nått som är bekvämare än en Joy-Con till t.ex. Mario Kart.

http://www.8bitdo.com/sn30pro-sf30pro/

Beroende på vad priset blir i Sverige är jag iaf intresserad, nån som har nått att tillägga?

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Billigare på Ginza men jag nöjer mig med CDON + Webhallen-bokningen känner jag. Ginza blåste mig på förbokningen av Zelda: Breath of the Wild-förbokningen så jag gör inte om det misstaget i första taget.

Lite så jag känner med, jag vill inte säga onda saker om butiker utan det här är bara generellt att jag är rädd att bli utan mina amiibos. Vet att jag är garanterad som sagt ifrån Spel & Sånt när jag har bokat där.

Av Rappen
Skrivet av Tiamat:

@AKA_Rappen: 163:- (frakt 59:- på Spel & sånt) billigare och svaret var till alla tryckte på svarsknapp nummer ett.

Jag känner att jag har svårt att lita på butiker som inte visar aktiv status på hur många exemplar det finns att boka när de kommer till just amiibo, har hänt tidigare att jag har fått leta upp amiibos i efterhand när jag hade bokat på butiker. Tycker det borde vara ett krav att man kan visa upp hur många exemplar som kan bokas av en produkt så man inte sitter utan trots att det gick att boka hos butiken.

Var jag som såg fel! my bad!