Inlägg

Inlägg som Rappen har skrivit i forumet
Av Rappen

Enligt reddit posten som är länkad nedan, finns det kopplingar till EA i artikeln där en person jobbar som investerings analytiker åt ett företag som investerar i EA. Vet inte hur pass illa man ska säga att det är, men personen som skrev artikeln citerade ju ändå en person som har kopplingar till EA. Tänkte det kunde vara av intresse för någon iaf. Om det inte redan är gamla nyheter det vill säga.

Reddit post
Update
Imgur länk

Av Rappen

Började med xbox 360 och nu använder jag xbox one uppdaterade varianten med bluetooth. Har flera då jag äger en del andra konsoler, dock är det så enkelt och lätt att använda sig av xbox oavsett om det är ONE eller 360 då det bara fungerar. Förstår man vill använda Dualshock 4 om man gillar den men är man ute efter plug n play så är det svårt argumentera med Xbox ONE/360.

https://multimedia.bbycastatic.ca/multimedia/products/500x500/10...

Av Rappen

Loot lådor är ju tyvärr här för att stanna. För vem vill sälja det önskade föremålet direkt till spelaren. När man kan sälja "X antal loot lådor" med chansen att det önskade föremålet droppar.

Sen får man ogilla EA, DICE eller BF2 hur mycket man vill. Men de kommer antagligen att sälja iaf. Dom finns ju trotts allt kvar än i spelindustrin.

Jag är inte jätte insatt i deras sport spel, men tyckte jag såg nått om nått liknande i deras senaste FIFA spel, kanske i andra med. Stämmer det?

Av Rappen

Tror bilden talar för sig själv.

https://imgur.com/LaJ9Kmo.jpg

Av Rappen
Skrivet av kabex:

Tyckte jag läste att de även hade sänkt mängden credits man tjänade för att balansera upp det.

Skickades från m.sweclockers.com

Har för mig jag läste det med. Det får ju deras ändring att se bättre ut än vad den är.

Av Rappen

Man kan undra hur dom kommer reagera när folk sitter längre på sin nuvarande hårdvara och försäljningen går ner. Aja det är väl nån högst upp i ledet som ska ha en nya yacht varje månad av ingen anledningen. Klart det finns anledningar till att saker kan gå upp i pris men så finns det också giriga personer.

Av Rappen

Lite missvisande bild ska tilläggas med på nyheten. Skillnaden är inte jätte stor men Harmony Link ser ut på följande sätt (scrolla ner lite på sidan) och Harmony Hub ser ut så här.

Med andra ord kolla på formen av enheten och det borde vara relativt lätt att lista ut. Vad jag kan se med är att de verkar inte lista Harmony Link någonstans på sin hemsidan utom under support.

Köpte själv en Harmony Elite för några månader sen så var tvungen att kolla upp vad som gällde.

Av Rappen

Känns som att många kollar på Classic WoW med rose-tinted glasses och nostalgi av när dom första gången spelade WoW, för många var WoW deras första MMO någonsin och för många var det ett ställe där dom lärde känna många vänner osv. Jag har alltid sagt att det är personerna och vännerna man spelar med som gör spel som t.ex. WoW roligt och så var det iaf för mig när jag spelade i Vanilla. Men det betyder inte att jag vill gå tillbaka obalanserade klasser (säger inte det är perfekt idag men det är bättre än det var då), för att inte tala om den oerhörda grinden och 40 personer som skulle koordineras i raider med mera. Som sagt det fanns ljusa stunder men känns som dom hör hemma i det förflutna mera och personerna jag spelade WoW med då spelar jag än idag WoW med när vi väl spelar pga andra saker som tar upp tid i livet. Dom spelare jag har pratat med och känner som har skriket om Vanilla i flera år nu kan inte vara objektiva till det bra och dåliga, får jag intrycket av iaf. I Deras ögon finns det inget dåligt med WoW Vanilla. Säger inte att wow idag är nära perfekt eller nått som det är idag men det är bra mycket bättre än det var under Vanilla, tycker jag personligen iallafall. Det är nått med som det känns som att många missar poängen med också att WoW är ständigt utvecklande, story och gameplay ändrar sig och blir bättre samt att det som inte var bra plockas oftast bort efter en expansion kanske inte alltid med oftast. Så att hela tiden sitta och kolla i bakspegeln på vad som har varit otroligt tråkigt måste jag säga. Men det kanske finns en trygghet i hur det var förr "det var bättre förr".

Sen en sak till som jag tror ligger mycket bakom det här är att Blizzard ser eventuellt inkomst bortfall ifrån att subs försvinner och vill spela på diverse Vanilla WoW serveras. Om de slänger upp egna så kommer många att komma tillbaka och mera inkomst som reslutat. För oavsett vad man tycker om Blizzard så är dom ju ett företag som ska tjäna pengar också och lägga tid på att utveckla nått igen måste ju ha en återbetalning i form av nya subscribers.

Men innan nån säger att jag inte tycker personer ska få ha Classic WoW ska jag tillägga att jag vill inte ta ifrån nån vad dom tycker är roligt. Vill dom spela WoW som det var för 13 år sen ska dom såklart få det nu när Blizzard har lyssnat på sina fans angående det. Man kan ju iallafall hoppas att det blir Classic WoW i ny tappning rent grafiskt osv. För uppdaterade character models och animationer och NPCs, byggnar och världen rent grafiskt i helhet måste ju iaf vara trevligare än den gamla utseendet. Så länge det fungerar likadant i gameplay såklart.

Hur som helst så hoppas jag alla blir nöjda oavsett om de kommer spela Battle for Azeroth eller WoW Classic. Att ha val är ju alltid bra. Själv kommer jag se fram emot att spela BfA.

Av Rappen

En uppdatering av amiibo samlingen.

Av Rappen

Det skulle dock inte förvåna mig om den återupplivas under annat namn i framtiden hos Microsoft. Kinect produkten/varumärket kanske är död men inte teknologin bakom den.

Av Rappen

Både i vardagsrum och sovrum använder jag mig av Chromecast Gen 2. Till Youtube, Netflix, m.m.
Vardagsrummet har en LG Smart tv som är några år gammal, kommer inte ihåg modellnamn och i sovrummet har jag en Sony som är ca 2 år gammal kommer inte ihåg modellnamnet på den heller. Orkar inte kolla upp modellnamn, kanske gör det senare och uppdaterar.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Inte mer hype än för något annat större spel IMHO. Det är en riktigt stor och tung titel, förmodligen det största Mario-släppet sedan Galaxy för ungefär 10 år sedan.

Bara intryck jag får Galaxy var helt ok, personligen skulle jag nog säga Super Mario 64. Men såna saker går att diskutera till döddagar. Det lilla jag har kollat på gameplay och läst om spelet får jag en Banjo-Kazooie känsla av det. Inget fel med det då Banjo-Kazooie är grymt. Men bara känns lite mindre olikt tidigare mario titlar och om så är fallet så tycker jag det är en positiv sak.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Närmar sig verkligen fort nu.

Är det bara jag som inte är det minsta hypad av Mario Odyssey? Känns som att alla tjatar om det spelet, inget hat eller så. Bara känns som det är sådär typiskt Nintendo Hypat

Av Rappen

7/10 inte så illa.

Av Rappen

Känns ju som att ett sånt här beslut måste ju ha varit nått man funderat på hos EA under ett tag och inte nått man bara kommer på under en eftermiddag med styrelsen. Men samtidigt vet vi ju inte om de var så att de jobbade emot en deadline för att visa upp nått internt som inte höll måtten.

Det tråkigaste är väl att vi antagligen får ett till spel i Star Wars universumet som ska ha sån liten kostnad att utveckla som möjligt och dra in så mycket pengar över en längre period. Förstår inte att Disney kunde ge EA ensamrätt till att utveckla spel i Star Wars universumet. De kanske tjänar pengar på det men Star Wars spel kommer ju sakta men säkert bli förknippade med dålig kvalitet och mikrotransaktioner och loot låder i det långa loppet.

En vild spekulation men kanske blir så att de slänger på ett Star Wars skin på Mass Effect Andromeda. För att rädda den utvecklings kostnaden. Antar de kan slänga iväg ett sånt projekt till en annan studio.

Av Rappen
Skrivet av Falcon:

Dålig liknelse. Riktigt dålig.

Humble Bundle har levt på och lever på att vissa köpare ger extra mycket åt välgörenhet. Hur kan IGN sabotera det, genom ett ägande?
Gör de det så slutar ju folk betala iaf. Jag tror och hoppas inte att det blir sämre.

Håller med 100%.
Även om IGN äger, så kommer vi(förhoppningsvis) ha samma möjligheter att välja var pengarna går.
Utvecklare, välgörenhet, Humble...

Hatet mot IGN tror jag ligger grundat många år tillbaka för mig personligen när jag yngre och inte lika kritisk till saker som jag läste om på nätet. Kändes som IGN fick hat överlag då och att det inte fanns nån substans för det, kommer ihåg att nått var angående köpta recensioner.

Så att avsky saker utan att ha några direkta belägg eller fakta är i fel. Jag är själv skyldig till det i det här fallet och det är nog många som är det om man tänker efter, det krävs bara att man kan erkänna det. Själv så kände jag det ganska fort att jag inte direkt har nån anledning till att hata IGN när jag väl tänkte efter.

Så det återstår att avvakta och se vart det slutar, mest troligen kommer det fungera som vanligt och enda skillnaden är att en del av vinsten som HB tar ut hamnar i en annan persons ficka, om ens det.

Av Rappen
Skrivet av anon114264:

Ändå så berömmer mer än hälften av Sweclockers användare mikrotransaktioner och randomiserade lådor.

Personligen lägger jag ingen vikt vid mikrotransaktioner eller loot lådor. Med andra ord, inget jag köper själv om det finns i spel. Även om jag spelar spel där det kan förekomma. Men om andra gör det så är det upp till dem

Återstår att se vart det slutar för Humble Bundle, om vi som konsumenter märker av det eller om det kommer rulla på som vanligt. Trodde aldrig att affärs iden med att "betala vad du vill" skulle fungera i längden då det säkert var många som köpte spel för lägsta pris hela tiden iaf.

Av Rappen

Såg nyheten om reddit här om dagen, var inte direkt ett bra mottagande där heller. Större hycklare inom spelrecensions och nyhetsvärlden får man nog leta efter. 10/10 våra recensioner är köpta.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Hehe jo. Jag köpte grundutgåvan för... 270kr eller något sådant på GreenManGaming. Och då är det fortfarande 60 euro på Steam.
Började spela det igår men suget för Stardew Valley var större så var bara att plocka upp Switchen istället hehe.

Ställena som hade billigare än Elgiganten var ifrån butiker jag inte riktigt vågade chansa på. Känns som det poppar upp nya online butiker för cd nycklar varje månad nu. så om jag får betala 50kr hos Elgiganten känns det iaf säkrare än att köpa från ett no name ställe jag inte riktigt känner till.

Känner ingen de där att man vill spela en sak fast man har precis köpt ett spel man har väntat på. Jag vet att det kommer hända när Assassins Creed: Oirign kommer ut, kommer släppa allt för att spela det.

Av Rappen
Skrivet av anon5930:

Kan SimplyGames leverera i tid hit tro? Inte gjort min bokning ännu, tänkt vänta ut att typ Elgiganten, Komplett eller Dustin drar till med ett erbjudande.

Skickades från m.sweclockers.com

Känns som att många affärer säljer nya spel till ett bra pris nu mera. flera försäljningar och mera pengar i slutet skulle jag tro.

Köpte Shadow of War Gold Edition digitalt (steam nyckel) till PC hos Elgiganten för 719kr, istället för att betala de ockerpriser som steam tar för att dom inte lärt sig att dollar inte översätter till euro, 89,99 dollar blir inte 89,99 euro era fån. :S