Inlägg

Inlägg som exzrael har skrivit i forumet
Av exzrael

Vid högsta temperaturerna är Core 1 & 2 alltid några grader varmare, men jag kan inte spänna fast processorn på något annat sätt än vad den redan är. Tog ny kylpasta och det gjorde lite skillnad, nu "bara" 76 grader som mest.

Av exzrael

Intel Core-7 3770K och Noctua NH-C12P SE14 - höga temps

Hej alla glada,

Har nyligen monterat en speldator baserad på bland annat en Core i7-3770K med kylaren Noctua NH-C12P SE14 och Fractal Design Define XL Titanium Grey. Efter att ha monterat kylaren, ordentligt ditmonterad med en (förhoppningsvis) lagom mängd kylpasta i storlek som en ärta, noterar jag topp-temperaturer på 82 grader i Prime95 och IntelBurnTest. Idle stannar temperaturen på 31-33 grader.

Efter stresstest går värmen inte under 38-40 grader. Notera att kylaren har en fläkt som tyvärr måste blåsa igenom kylaren och in i lådan. Precis bakom denna sitter en fläkt på chassit som blåser ut luft. Kan detta vara en orsak till mina höga temperaturer? Något ni rekommenderar?

Tacksam för hjälp.

Av exzrael

Yikes, quad-setup med gtx 580 är ju inte lite kaxigt!

Av exzrael

Battlefield 3 kräver enorma mängder minne på grafikkortet för bäst resultat i höga upplösningar. Precis som eparaggare skriver så bör du satsa på modeller med 2 GB och inte standardmängden. Tänk på att AMD och Nvidia släpper nya grafikkort tidigt nästa år, kanske de är värda att vänta på?

Annars slår GTX 560 Ti SLI ett enkelt GTX 580 enkelt i spel med SLI-stöd.

Av exzrael

Skönt att det finns kunniga läsare på Sweclockers som vill dela med sig av lite egna erfarenheter. Era svar uppskattas.

Av exzrael

GTX 580 SLI - Dålig prestanda säger 3DMark11

Körde precis ett test för att se hur mina GTX 580 i SLI presterar. Enligt 3DMark11 fick jag resultatet P11400 med gratisversionen. Grafikresultatet hamnade på 12261 och enligt resultatsidan är detta på tok för lågt för mitt system. Vad är det jag missar?

Allt har de senaste drivrutinerna från tillverkarna (senaste beta från Nvidia) och alla program är nedstängda innan körning.

Moderkort: Asus P8P67 Deluxe B3
Processor: Intel Core i7-2600K (4,3 GHz)
Grafikkort: GTX 580 SLI (795 MHz / 1 590 MHz / 2 004 MHz)
Minne: 16 GB DDR3 PC12800 (1 600 MHz, testet visar 533 MHz per sticka men CPU-Z visar 800 MHz)

Länk till resultatet: Här

Av exzrael

Gigabyte GTX 580 (GV-N580UD-15I) har bra kylare och fungerar utmärkt i SLI.

Av exzrael

ASUS GTX 580 CUII i SLI - är det möjligt?

Hej alla glada,

Införskaffade ett extra ASUS GTX 580 CUII och tänkte kör i SLI på ett ASUS P8P67 Deluxe B3-moderkort. Problemet är att eftersom kylningen är så enorm så blir mellanrummet på bara två-tre millimeter mellan det övre och undre kortet. Temperaturen gick upp till 95-100 grader nästan direkt på det enda kortet.

Alla moderkort jag hittat har två kortplatser mellan 16x/8x-kortplatserna - jag skulle vilka ha tre.

Givetvis inget jag tycker om - så frågan är då om SLI med ASUS GTX 580 CUII är möjligt? På vilket moderkort då?

Tacksam för kärlek!

Av exzrael

Absolut bäst batteritid får du med Asus Eee PC 1005P, men prestandan ligger också något under de andra alternativen. 1005P är vad jag hade valt idag för under 3000 kr.

Av exzrael

Om du använder drivrutinerna som följer med moderkortet bör du istället ladda hem de senaste från Realteks hemsida istället. Gigabyte, precis som alla andra tillverkare, har sällan uppdaterade drivrutiner så börja hos Realtek istället.

Om inte dessa går att installera bör du kolla om du kan uppgradera ditt operativsystem till Windows Vista, eller ännnu hellre Windows 7. Alternativt ominstallera XP om det var längre sedan (säkerhetskopiera alla viktiga filer!). Det kan underlätta om du berättar vilket fel som kommer vid installationen.

Av exzrael
Skrivet av TroNi:

Har en RV2600 förstärkare med digital optisk in som jag kopplat till datorn för att skicka ljudet ut.

Men jag får inte ut något ljud, någon som vet om de är någon inställning eller liknande man behöver göra för att få ut ljud digitalt?

[EDIT] 23 pers som tittat men inte orkat svara, bra där swec!

Jaja, löste de när min tekniktokigepolare kom på besök..

Beroende på vilket ljudkort och drivrutiner du använder så är lösningarna olika. Dock hjälper det ofta att gå till aktivitetsfältet > högerklicka på ljudikonen > välja Uppspelningsenheter > och testa att byta enhet som den primära ljudenheten. Annars finns det nästan garanterat en lösning bland inställningarna i drivrutinerna för ljudkortet. Leta efter Digital Out, SPDIF, Optical Out eller dylika namn och se om något är avaktiverat.

Av exzrael

Ett kortfattat svar sin ändå summerar allt i ett svep...

Asus Xonar DX > Om du föredrar musik och film

Creative X-FI > Om du föredrar spel

Och lite längre förklarat...

Asus har inte licenser för att implementera EAX 5.0 som många spel använder idag och det gör givetvis att många ljudeffekter som annars är önskvärda försvinner. Asus försöker lösa detta genom egna tolkningar av EAX-instruktionerna och simulera effekterna via sin GX-lösning. Inget jag tycker fungerar värst lyckat tyvärr. Så Creative är klart bäst om du spelar mer än ser film exempelvis.

Av exzrael

Har tidigare ägt ett Creative Fatal1ty ljudkort men aldrig upplevt några av de problem som många nämner. Kanske har jag haft tur med min datorkonfiguration, kanske inte. Men tänk efter två gånger innan ni funderar på ett kort från Asus då de inte är mycket bättre på att underhålla sina drivrutiner. Många klagar på Asus för deras brist kring detta ämne och det verkar som att den enda tillverkaren som faktiskt inte fått denna magnitud av klagomål är Realtek med deras nyare ljudkretsar inbyggda på moderkort.

Creative är riktigt dåliga, Asus nästan i par med dem och Realtek ligger en bra bit efter i ljudkvalitet men gör dugliga drivrutiner. Slå ihop de tre företagen till något vettigt?

Av exzrael

Xbox 360 > Asus Xonar D2X/XDT

I min nuvarande konfiguration har jag kopplat en Xbox 360 direkt till min Onkyo-förstärkare via en optisk kabel (toslink) men funderar på om det finns någon anledning att gå omvägen via mitt Asus Xonar D2X/XDT ljudkort. Vad jag har förstått är detta kort av riktigt god kvalitet och då undrar jag givetvis - kan det göra något vettigt av ljudet från min konsol? Eller är detta bara en typ av nödlösning för de som inte kan koppla på annat sätt?

Tacksam för svar och funderingar av alla slag.

Av exzrael

Testa att installera Windows 7 från ett usb-minne om den inte vill läsa från dvd-skivan. Du kan använda ett gratis verktyg från Microsoft som automatiskt kopierar filerna från skivan till minnet (glöm bara inte att ställa in i bios så usb-minnet ligger först i bootlistan).

Av exzrael

Har du koll så att inte moderkortet eller något annat i datorn har dålig isolering mot chassit?

Av exzrael

Är det bara i Mirrors Edge som problemet uppstår? Hur fungerar datorn i övrigt när du använder den? Har processorn tagit skada bör du se betydligt allvarligare problemen är fps-dropp i ett spel så det är säkerligen inget problem. Testa att patcha upp både Windows och spelet om du inte gjort det, testa beta-drivrutiner från ATI eller i värsta fall - ominstallera Windows.

Av exzrael
Skrivet av Dracoth:

Händer detta i spel eller vid skrivbordet?

Både i spel och skrivbordet.

Av exzrael

Musen laggar efter vid 1920 x 1080

Har en kort fundering att dela med mig av gällande den dator jag har inkopplad till en Samsung LCD i 1920 x 1080. Det är nämligen så att musen halkar efter när jag rör den och muspekaren kommer alltid sekunden efter rörelsen. Om jag går ner till 1680 x 1050 finns inte problemet men med hårdvaran i burken borde det inte vara några problem tycker jag.

Intel Core i3
6 Gb DDR3
Nvidia GeForce 320 (1 Gb)

Hur kommer det sig att den hårdvaran inte hänger med, eller är det något annat som spökar? Tacksam för svar.

Av exzrael
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mr_vitti
hahaha! men nu när ni snackar historia så vet väl ni alla att det dära inte är nåt elakt tecken utan hitler gjorde det till de... innan så var det ju nå solkors för egypterna... så .. men men... tycker endå att det är lite respekt löst mot alla som dog under 2'a världskriget... men jag gillar starkt den röda färgen :D.. fin färg
// tobbe

En bra poäng.

Citat:

Redzo Du råkar inte ha grannens adress ? Jag skulle nämligen vilja ge honom lektion i historia my way. Dvs ner med fanskapet i bakluckan och ut i skogen med han...

Hot på forumet kanske inte är att föredra?

Ha i åtanke att ha ska bygga ett sovjetinspirerat chassi också. Även om chassit har ett nazi-inspirerat stuk så betyder inte det att tillverkaren bakom är nazist, faktum är att om jag bortser från den "nyare betydelsen" bakom symbolerna så är de riktigt jäkla snyggt gjort. En hammare och skära kommer säkert bli riktigt grannt det med. Släng in en bild på Stalin också

Bra jobbat med chassit. Snyggt och detaljerna kring lufthålen är mycket bra gjorda imo (men varför just en svástika när det är uppenbart att många kommer gnälla?)