Inlägg

Inlägg som Molotov har skrivit i forumet
Av Molotov
Skrivet av Barsk66:

Quest 3 med stor säkerhet på ingång innan Asgards Wrath 2-erbjudandet går ut.
Head strap till Quest3 då... Jag försöker hitta en bra variant som också har batteri (ev). Men då det är många rapporter om att det är ett "buzz"-ljud i batterierna så blir man lite tveksam. Många tidiga modeller verkar också ha för klen kapacitet och klarar inte att ladda quest 3, bl.a Bobo M3. Men som med så mycket annat är det olika svar beroende på var man kollar.

Kiwi design, finns varianter både utan och med batteri. BoboVR M3, finns en PRO (halo) samt Mini (elite style), Aubika både med och utan batteri, den med ska ha bra sprutt på laddningen vad jag förstår.

Alla mina tidigare straps har varit Elite style typ, dock klagar sonen på att det klämmer på pannan så halo kanske är lösningen ev, men samtidigt har ju de gamla funkat finfint för mig. Quest 3 är ju mycket lättare så kanske inte så stort problem...

Jag har tidigare fixat mina egna 3D-printade adapters och kört med ett 10.000 mAh batteri som ju klarar Quickcharge 3.0 m.m, men osäker på om den räcker till för Quest 3 och visst vore det ju najs med ett lite mer proffsigt val kanske.

Lite feedback så man kanske kan landa i ett beslut?

Jag använder en 10 000mah batteri till min Quest 3.
Det räcker inte lika länge som det gjorde till Quest 2 men senast när jag körde trådlös PCVR via virtual desktop så hade jag efter 3 timmars spelande 0% på batteriet och 35% på Quest 3 interna.

Jag har en Kiwi design liknande headstrap fast en kopia från Amazon och själva batteriet har jag fast i headstrapen med en kiwi design battery strap. (som förr ingick med kiwis elitestrap som jag använde till Quest 2)

https://m.media-amazon.com/images/I/61O3-VJvoRL._SL1500_.jpg

Av Molotov
Skrivet av EntropyQ3:

”Utmärkt” är ett värdeomdöme som långt ifrån alla delar, (och det redan med de headset som finns idag).
Beror på en rad variabler. En faktor 10+ i bandbredd med 60GHz 802.11ay hade gjort mycket.

Jag kanske har bättre förutsättningar eller bättre konfigurerat än genomsnittet men finns inget jag känner att jag offrar varken bildkvalitetsmässigt eller i latency för att välja att köra ett headset med DP kabel ist.
Har inga headsets som kopplas med kabel nå mer förutom ett PSVR2 och skillnaden i latency är inget jag känner nån skillnad och bildkvalitetsmässigt ingen skillnad heller. Där kan det ju iofs bero på att PSVR2 i sig inte är perfekt bild.

Av Molotov
Skrivet av dlq84:

Nej, långt ifrån tillräckligt med bandbredd

fungerar utmärkt redan nu och med Wifi6.
Wifi7 blir bara bättre.
Använder trådlös PCVR med Quest 3 nöstan varje dag.

Av Molotov
Nytt bud: 1 500 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Molotov
Skrivet av trudelutt:

Inte för att jag riktigt förstår de olika enheterna och mjukvarorna från Microsoft, men det var ju nyss en nyhet om att de bestämt sig för att sluta med "Windows Mixed Reality" och att stödet kommer försvinna från Windows 11? https://www.tomshardware.com/virtual-reality/microsoft-is-dep... . Som sagt, jag fattar inte riktigt Microsofts produkter och bara skummade länken/nyheten, så det är möjligt att det inte alls motsäger det du siar om.

Hololens är en Enterprise produkt. Antar att dom som använder det får custom made programvara.
Windows mixed reality är bara ett dåligt namn på Windows egna VR plattform som man använder med WMR headseten. Har inget med mixed reality att göra eller hololens i sig.
MS har valt att "samarbeta" med Meta ist på den fronten. Med att erbjuda bla office ich xcloud till Meta Quest.
Om det blir ön mer återstår att se.

Av Molotov

Måste vara fejknews. VR borde vara dött vid det här laget. Det är iaf uppfattningen av Swecs rapportering.

Av Molotov
Skrivet av ipac:

Runt hörnet? Den har redan rundat hörnet.
Klart att de hade kunnat få med M3, det är inte så att de fick nys om den i oktober direkt.

Eller så är anledningen till 256GB att de vill att folk ska betala mer. Nog det troligaste.

Det har ju ryktats om att Vision Pro ska "ersättas" rätt snabbt efter första, och att en med snällare prislapp också ska komma i samma veva.

Av Molotov
Skrivet av JoOngle:

Pc var först med att ha kamera + spel vart du kunde "leka" med leksaker som flöt runt på skärmen, det var lågupplöst och krävde ENORMT med ljus för att bara fungera.

Sen kom Eyetoy till playstation, flera Nintendo modeller hade kamera inbyggd, och det släpptes några konceptspel, som inte blev till nåt. Samma med Eyetoy 1 och 2 till PS serien.

Xbox Kinect skulle ju vara det helt stora, och man skulle kunna interagera med "Milo" som på demo-filmen, fakta var att filmen var fejkat och "Milo" existerade inte. Den enda som fick lite popularitet var Dans spel vart ungarna kunde dansa foran kameran med lite special effekter då det inte kräver perfekt "body tracking". Dom flesta spelen laggade fruktansvärt och det blev inte många spel.

Alla VR med "passthrough" har haft några liknande demos, Quest har den bästa än så länge (vart små söta rymdvarelser invaderar ditt hem, men det är ett kortlivat spel och efter nån timme spelar du det aldrig igen, bortsett från när nån familjemedlem eller kompis kommer på besök och du ska visa dom "hur" kul och "hur" många möjligheter ditt nya VR har.

Dessa konceptspel har dom senaste 25 åren bara varit just detta, konceptspel som inte riktig blir nån stor hit.

1) Tekniken är fortfarande inte mogen.
2) Overlay (alltså grafik över och under objekten) kräver hiskligt mycket datorkraft nåt som även inte Quest 3 kan klara idag, det går - men blir suddigt och långsamt. Kommer aldrig komma några vettiga spel eftersom vi redan ser svagheten.
3) Passthrough är kornigt pga. för små kameror och linser och funkar bara någorlunda i extremt ljus.

Visst - Apple's VR skimask har extremt bra upplösning, kristallklart i förhållande till Quest 2, 3, index etc. Men problemet kvarstår med datorkraft. tänk på att Pimax lancerade super VR glasögon med extrem FOV och likaså extrem upplösning, men än så länge (även idag) finns inte riktig datorkraft även stationärt att utnyttja det till fullo.

Så Apple's första stand-alone kommer att floppa snabbare än den hype kring det.

3D VR film (typ 180vr) med äkta stereoskopisk film kommer att hitta, det är fantastisk att uppleva. Men det är samma problem som 4K teve hade för 8 år sen, det fanns inte nåt annat än demo-filmarna Jacob och Katie Schwarz filmade med extremt dyr utrustning, sen tog det 6 år innan vi hade nåt vettig 4K och det började att bli normalt, fast det tar så mkt. bandbredd att Youtube gick ut med att bara vilja erbjuda 4K för premium medlemmar, och dom arbetar ständig på att hålla bandbredden nere.

Hur mycket 8K tror du det finns? Jag fann kanske 10 x 180vr filmer, filmat av pron producenter, eller folk med dyra hemma 3D kameror som har gjord 2-3 filmar i 5.6-8k av sin familj, sen såg vi inte mera till dom.

Finns 1 styck 16K (tror det är Youtube som testar) VR film av en badstrand just nu, och för att filma VR i bra nog upplösning till att täcka 2 x 4K skärmar ska du ha minst 96K (sammanlagd) pixel i 360 för att det ska ses kristallklart. 16K är absolut minimum t.ex. för Quest 3. 4K och 5.6K ser kornigt ut och lite "suddigt", men effekten finns och det är verkligen häpnadsväckande coolt, men alldeles för lite material att titta på (Källa: Har quest 3 med Youtube VR, och älskar det, men har sett allt nu, och det tog bara några dagar några timmar).

Youtube måste förbereda sig 16K minimum i VR, och dom kamerorna finns knappas, och dom 8-12K som finns är svindyra, och ofta 30 max 60fps (i lägre upplösning).

Vi har en LÅNG väg kvar, rejält lång väg.

Jag vet inte varför du citerar mig men jag menar inte passtrough spel utan VR-spel kan man köra med händerna. Om det var det du tänkte.
jag ser flera spelbara spel som skulle funka utan kontroller. har inget med passthrough demos att göra.

Skrivet av oqvist:

Jo det går ju alldeles utmärkt det har quest 3 bevisat men det är jättetråkigt att aldrig få känna något.

Vi älskar att känna saker.

Jag skulle inte ens vilja spela schack utan att få fysisk feedback

Men ska man arbeta effektivt och hålla på så absolut men för underhållning hoppas jag det möter samma öde som touchpads som inga vill använda vad det verkar

Ja men det enda jag menar att det finns massa spel som skulle gå att spela med händerna utan kontroller, med det sagt betyder inte det att kontrollstödet ska försvinna utan man kan spela med händer, kanske hålla vad som helst i handen för att "simulera" eller med rörelse-kontroller

Av Molotov

konstig fråga svepgester har alltid funnits och använts.

Av Molotov
Skrivet av oqvist:

Bara händerna ger ju noll tactile liksom men visst kan ju va praktiskt användbart. Handtrackingen i quest 3 fungerar ju rätt bra redan men att köra luftgitarrjoysticks är lika spännande som det låter

Ja men det är ju det enda kontrollerna gör, att det känns som man håller i nått. Är handtrackingen bra så finns det massvis med spel (inte alla) som skulle gå att spela med bara händerna även fast spelen i sig inte är designade så just nu.

Av Molotov
Skrivet av johanandersson:

Synd att Apple har ett sånt förakt för spel. Denna hade säkert kunnat driva Half Life Alyx om det bara ville.

Om handtrackingen är så bra som den verkar vara. Så kan jag tänka mig en hel del spel som finns som skulle fungera med bara händerna även fast det på Quest inte fungerar med händerna.
Det kanske inte skulle kännas samma men skulle funka.
Skulle man det dessutom fungera att man höll i en pinne bara när man spelar golf och händerna ändå trackades perfekt skulle det ju vara riktigt nice

Av Molotov

Spännande tider när Apple kliver in på VR marknaden

Av Molotov

Apple Vision Pro Launches In The US On February 2, Preorders Begin Next Friday

https://www.uploadvr.com/apple-vision-pro-launch-date-preorde...

"Apple previously said Vision Pro will come to other countries "later" in 2024, but hasn't yet confirmed which countries this will include."

Av Molotov
Nytt bud: 1 600 kr +frakt. Cpu, mb, ram
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Molotov
Nytt bud: 1 700 kr +frakt allt utom chassi
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Molotov
Skrivet av maweric:

Jag använder inte X, behöver det inte heller. Kanske därför jag inte vet vad "woke" betyder.
Vad betyder det?

Det går att googla men vad jag förstått var det ett slagord som blev ett skällsord.

Av Molotov

Nu är jag ingen som surfar X eller då det hette Twitter på allt som skrivs men jag tänker man hittar och läser väll det man vill läsa om?
Har då inget problem hur det var eller hur det är nu.
Stolpskott finns det överallt åt alla hållen som inte kan acceptera att nån annan tycker annorlunda.

Av Molotov
Skrivet av Ragin Pig:

Min Quest visade sig vara en riktig glädjemätare, behövde byta batterierna i kontrollerna fast dom indikerade 90 procent.. har inte någon batterimätare men kanske skulle skaffa en så man kan kolla om dom verkligen är slut.

Var det på originalbatterierna som följde med?
Upplevde exakt samma men när jag sen har bytt har jag uppöevt det normalt. Har bytt batterier en gång efter dom medföljande.
Var säkert skitbatterier som följde med bara. Vill minnas att dom kändes lätta

Av Molotov
Skrivet av oqvist:

nock och richies plank experience månadens quest+ spel. Undvek en mina helt klart med richies plank experience. Så fruktansvärt dåligt

Nock har jag inte testat än.

Lite utbränd på fallout 4 undrar vad är oddsen för att få igång lone echo II via virtual desktop streaming till quest 3? Är det helt dödfött behöver jag damma av min Rift S? Eller om man är vågad och tror sig kunna rädda usb kabeln fungerar det bättre köra med kabel och direkt via oculus store om det nu är möjligt för den att identifiera quest 3n?

Körde både 1an och 2an via virtual desktop, inga problem 👍

Av Molotov
Skrivet av oqvist:

Matta är bra så länge den inte gör du halkar runt. Jag är lat jag brukar ha en pall. Borde måhända uppgradera till rullpall. Funderar på en modell där man typ halvstår för att jobba ergonomiskt men det känns onödigt med ännu en möbel i huset.

Så klart en matta som inte glider på underlaget.
Finns ju faktiska "VR Mattor" att köpa