Inlägg

Inlägg som jan-banan har skrivit i forumet
Av jan-banan
Skrivet av JBerger:

Även om det sjönk i jan+feb och flertal andra månader, så ökade det galet mycket i mars+apr å även mycket i maj-juni. Hur mycket det sålt samlat över året och/eller rullande 12 månader eller liknande hade ju varit mer intressant än poängtera några specifika månader.

Ungefär som när tidningarna skriver "Haha, tesla sålde 0 bilar i norden i oktober haha nu kommer vändningen Volvo elbil bästa everrrr" men helt missar att tesla inte skeppar kontainrar varje månad/vecka/whatever och innan/efter den dippen har de en rejäl topp.

Tesla Har väl också kunnat leverera bilar under pandemin.

Av jan-banan
Skrivet av Ceji:

Det är väl bara att acceptera att M1 Max får stryk.

Vill snarare ha rättvisa resultat

Av jan-banan

Vart att notera är att m1 Pro 16” ligger i princip lika i pris som dell xps 17. Vilket är intressant på de som klagar på priset.

Av jan-banan

Hur är det med gerkbench körs det i silicon eller x86 läge?

Är testerna i geekbench optimerade för m1?

Om den körs i silicon har den hunnits optimerats för m1 max och Pro än? Final cut kom med en uppdatering för Pro och Max för bättre optimeringar. Kanske behöver gerkbench göra det också?

Av jan-banan

https://www.notebookcheck.net/Apple-s-M1-Max-GPU-is-as-powerf...

Så motsvarande 2080 desktop eller ett playstation 5 enligt denna källa

Av jan-banan
Skrivet av Dockland:

Är en "3080"-laptop mer strömslukande eller drar den mindre?

Står i ett test att mobile 3080 i more like a desktop 3060

Av jan-banan
Skrivet av Wittwang:

Jag kikade precis under vår automatgenerade vattenstämpel i högra hörnet av prestanda/effekt-graferna, och i mycket liten text anger de faktiskt med vilka datorer som jämförelserna görs. När det gäller den högpresterande jämförelsen är det MSI GE76 Raider UH11-053, som ser ut att ha RTX 3080 Mobile med TDP-värde på maximalt 165 watt.

Det ser ut att stämma ganska bra med bilden och kan ses som en mer konkret indikation på var prestandan ligger relativt Nvidia. Denna information är inkastad i artikeln, medan vattenstämplarna i hörnet är bortskrapade för den som vill ta modellnumret på Razer- och två andra MSI-datorer, där sistnämnda dock inte är hårt knutna till en processor vilket gör jämförelser mindre självklara.

Ah, tack det missade jag att det stod. Men då får det väl ändå ses som ganska bra.även om 3080 mobile är sämre än 3080 Desktop.

Av jan-banan
Skrivet av perost:

Det är ju 4x fler GPU-kärnor samt mycket snabbare minne, och strömförbrukningen ser enligt bilderna ut att ligga på 50-60W jämfört med GPUn i M1 som ligger på runt 10W (enligt Anandtech). Så det vore nästan konstigt om den inte leverar runt 4x högre prestanda också.

Nej , får hoppas det inte är
Några fantasisuffror men såg nu att någon skrev på annan sida att det motsvarar ”Mobile 3070-80”

Av jan-banan
Skrivet av perost:

Det är ju 4x fler GPU-kärnor samt mycket snabbare minne, och strömförbrukningen ser enligt bilderna ut att ligga på 50-60W jämfört med GPUn i M1 som ligger på runt 10W (enligt Anandtech). Så det vore nästan konstigt om den inte leverar runt 4x högre prestanda också.

Nej , får hoppas det inte är
Några fantasisuffror men såg nu att någon skrev på annan sida att det motsvarar ”Mobile 3070-80”

Av jan-banan
Skrivet av Herr Kantarell:

MAX med 32-cores borde i teorin ge ca 10.4Tflops vilket motsvarar ett 1080 ti

Ok, lite sämre än vad jag räknade ut. Blir mycket intressant att se prestandatest.

Av jan-banan
Skrivet av Halldin:

M1 ligger runt 1050Ti och Pro / Pro Max är påstått 2x resp 4x snabbare.

Om jag räknar så skulle Max ligga på ett 3070 i så fall. Sen upp till 4x ska man väl ta med en nypa salt

Av jan-banan

Är det någon som förstår vad cuperna en m1 Pro och m1 Max skulle motsvara i nvidia gpu ungefär?

Kan man säga 980, 1080,2080,3080? Svårt kanske när man inte har benchmarks

Av jan-banan

Haha intel har ju verkligen skitit i det blå skåpet. Fört tappet mot AMD och sen tappet av Apple.

Snart har de väl bara arbetsförmedlingen och försäkringskassan kvar som kunder. Möjligtvis dollar store

Av jan-banan
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Kort svar: Thunderbolt är ej konstruerat med säkerhetstänkt utan råprestanda:
https://www.wired.com/story/thunderspy-thunderbolt-evil-maid-...

Angående TB4 snabbt så är min tolkning m vad de flesta som jobbar inom It tycker. USB 4.0 är så snabbt så de känner ingen mening med att bry sig om att ha snabbare. Frågar man dem, har du en docka inkopplad till laptoppen och kör allt genom den? Så kan man av samma person få ett svar på att USB 4.0 är på tok för slött för just detta.
Där vissa inte drar till med extrema exempel utan endast 2st 4k skärmar med hög uppdatering och det börjar bli begränsa, sedan när man pluggar in Ethernet och usb ssd, ja då räcker ej 2st usb 4.0.

Absolut kan det finnas problem med säkerhet men har du sett något problem med det i verkliga livet? ” All the evil maid needs to do is unscrew the backplate, attach a device momentarily, reprogram the firmware, reattach the backplate, and ”

Finns massor av saker du kan ansluta via TB, skärmar, ssd-diskar, 10GbE Thunderbolt, NASar, eGPU osv. Du får nog prata med dina it-vänner då de formligen jobbat på försäkringskassan eller likande.

Av jan-banan

Hur kan det vara så svårt för moderkortstiööverkana att bygga ett mini itx med 10GbE och Thunderbolt 4 samt att det går in i ett litet snygg case och har plats för ett 3080/90 eller motsvarande.

Av jan-banan
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

TB4 är typ samma skit som usb 4.0. Ja, det är någon förbättring, men det var inte mycket. Thunderbolt kom med en drös säkerhetsrisker och det är ingen öppen standard. Såklart de inte vill betala intel licenspengar för detta.

Jag påstår att andelen användare som skulle få en bättre upplevelse om de hade en docka som de anslöt med en enda kabel och de kunde koppla på "precis vad de ville" på denna utan prestandaproblem är stor. Problemet idag är att dockor främst är för kontorsjobb och man helst inte ska ha för höga krav. Av olika orsaker som pris och prestanda så är det få konsumenter som ens efterfrågar dockor.
Den gruppen som köper dyra laptops gamers, ja, de vill ju knappast ha en docka som hindrar deras 144Hz etc.

Så jag väntar på snabbare portar för att produkterna då ska bli bättre och efterfrågan senare blir större.
Det blir lite som när man runt år 2005 diskuterade platt-tv på forum, där många sa att konsumenter har inget behov att betala hutlös mycket pengar för dessa platttv med en massa brister. Men när bristerna minskades så ökades efterfrågan.

Och just en docka som man kopplar i sin laptop som har precis allt vad man man tänkas koppla i i laptoppen, känns för mig som en sak som väldigt många skulle vilja ha om det fungerade bra.

TB4 är snabbt, vad är det för säkerhetsrisker?

Ja mycket är licenser men det är väl AMD som är snåla och inte vill betala för det. Tror du också behöver betala för annat

Av jan-banan
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Intressant det är egentligen bara något usb 5.0 liknade som jag då saknar. USB 4 Gen 3×2 är på tok för slött för att använda emot dockor.

Tb4 Finns ju redan däremot är amd värdelösa på att implementera detta

Av jan-banan

Kan någon lägga upp länken till torrenten?

Av jan-banan
Skrivet av Krakkan:

Med start11 och regedit för högerklicksmenyn så är det riktigt nice faktiskt. Nästan som 10an

"fix" till högerklicken: https://www.tomshardware.com/how-to/windows-11-classic-contex...

Bra extremt störande det där, varför ta bort massa funktioner och inte ersätta det på något sätt.

Av jan-banan
Skrivet av Homdax:

Ja, även kallad 21H2. Pro versionen står det på min med ett par rader nedanför i WinVer rutan. Det är den jag har installerat och kör i sedan nån timme...

Tack,