Inlägg

Inlägg som Dinoman har skrivit i forumet
Av Dinoman
Skrivet av Nozomi:

4070Ti TUF är ju 30cm

Hur stora är FE?

Vore skapligt korkat ifall 4060 presterar sämre än 3060/TI, eller än mer ifall folk köper produkten om det är så.

Tänk på att RTX 3060 Ti är GA104 och 256-bit minnesbus och är mer ett syskon till RTX 3070. RTX 3060 är baserad på GA106 och har 128-bit minnesbus precis som AD106 vilket RTX 4060 baseras på.

Av Dinoman

Budget.

Med den specifikationen så gissar jag på RTX 2080-prestanda eller strax under nuvarander RTX 3060-Ti. Kommer säker bero lite på spel såklart men någonstans där.

Jag minns när jag satt här på forumet och var upprörd över prissättningen på 2000-serien. Those were the good times.

Av Dinoman
Skrivet av Alling:

Achtung, die Kurve är minst lika roligt nu som jag föreställer mig att det måste ha varit för 30 år sedan! 😍

Haha det där var beroendeframkallande!

Av Dinoman

Detta ger inte alls suspekta vibbar.

Så, slutsatsen vi kan dra här helt utan fakta att basera det på är alltså att RTX 4070 kommer bli svindyrt, det också, samt prestera precis så undermåligt som vi hade kunnat förvänta oss för prisbilden men Nvidia vill då putsa till just pris/prestanda-bilden med att sätta ett embargo på tredjepartskorten som kommer ligga 1000-1500 kr över riktpriset.

Lovely.

Av Dinoman
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Jag har använt nån lite bättre modell av ecotank än den jag länkade (tog den billigaste) och det är riktigt trevlig kvalite. Bläcket kostar ca 100kr för tiotusentals sidor.

Låter ju onekligen som en väg framåt och ta bort onödig plastanvändning i tonerkapslarna.

Skrivet av DavidtheDoom:

Är det inte ett gäng av Ecotank som har en flush-svamp som på något sätt anses vara en del av maskinen och inte går att byta. Typ hela maskinen förbrukad när svampen är saturerad efter X-antal tvättningar?

Annars gillar jag Ecotank-konceptet. Bättre för miljön, rimligare att maskinen är dyr och bläcket rimligt prissatt.

Själv kör jag med en Brother duplex svart-vit laser. Toner kostar 6-700 kr för org. och kanske 500 för 3:e part. Köpt två på 7 år så inte jättemånga kronor för att kunna printa returetiketter.

Det där med svampen låter ju helt kass dock. Man borde ju rimligen kunna byta svampen också, sen hade jag kunnat köpa att den är ganska dyr i sammanhanget men den lär inte behöva bytas särkskilt ofta. Alternativt att man får utrustning för att tvätta svampen.

Jag kör också med en ganska billig Brother-skrivare laserskrivare som bara skriver ut svart-vitt. Gör jobbet för mina begränsade behov, mycket ritmallar för barnen och retursedlar med mera. Allt bygger ju på behoven men att köra med bläckstråle och påfyllnadsflaskor känns som rätt väg framåt för den som kräver hög kvalitét på färgutskrifter.

Av Dinoman
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Ska man ha Bläckskrivare är det ju en EcoTank som gäller, inga patroner utan bara köp bläck på flaska och häll i. Allt annat är ju vansinnigt. annars Laser.

Exempel:
https://www.amazon.se/dp/B09HCHYZ5R

Det där är väl ändå ett steg i rätt riktning. Till skillnad från HP:s konsumentfientliga inställning här.

Av Dinoman
Skrivet av pytonOrm:

haha bara 1080p gaming ? LOL dom flesta spelar 1440p eller 4K eller 8K vill vi se hur bra processorn är för och presterar.

Efter 1080p så blir det mest ett GPU-test. Lite beroende på spel såklart men poängen med att testa i låga upplösningar är för att undvika att GPUn är flaskhalsen.

Det enda som sker i 1440p och 4K test är att processorerna närmar sig varandra i prestanda.

Av Dinoman
Skrivet av Joppis:

Benq lär väl inte ha tagit fram denna OLED-panel. Finns det uppgifter vilket fabrikat som ligger bakom?

Garanterat LG's 48" OLED-panel som sitter i denna.

Av Dinoman

Kul quiz!

Av Dinoman
Skrivet av JohanFlodqvist:

Man blir ju datorsupport till sina vänner och familj i tid och otid ändå, men det är väl inte hela världen? Jag vill ju inte gärna att min mekanikerkompis ska tänka så och därför inte vilja hjälpa mig med bilen för att det är så himla jobbigt att behöva svara på frågor man kan svaret på. Sen håller jag väl med till viss del (likt diskussionen i senaste/näst senaste WAN-show) om att man ju ändå önskar att folk kunde tänka sig att google först innan de använder en som sin egna Chat-GPT.

Jag kan hålla med om att det är en aning uttjatat här på forumet att man kan bygga saker billigare själv om man handlar från sju olika återförsäljare och bygger själv precis av den anledningen du nämner, att de flesta faktiskt inte har någon lust med det. Det jag personligen ser som problemet är att det inte finns någon återförsäljare som ens försökt sig på att bygga prisvärda datorer i budgetsegmentet, det skulle vara en sån sak som jag tror många medlemmar skulle gilla. Varför inte bygga en burk med billigare komponenter tillsammans med Komplett?

Jag vill verkligen inte vara en som bara gnäller hela tiden, men jag tror att det här är en öm tå för många av oss här på forumet, i synnerhet när det är tillsammans med Komplett. Jag köper inte en pryl därifrån så länge dom fortfarande säljer Pandemidatorn för 12k över två år efter att den kom och jag tycker Sweclockers borde se till att den försvinner illa kvickt. Det finns ett förlorat förtroendekapital både hos SweC och Komplett som jag inte tror att flertalet (av de mer högljudda, jag vet) medlemmarna kommer släppa innan man faktiskt visat på en vilja till förändring.

Sen vill jag på det stora hela ha fört till protokollet att jag inte tycker att argument om att byggkostnaden skulle vara mellanskillnaden mellan alla komponenterna i bygget och slutpriset i och med att Komplett ju inte köper in sina komponenter de använder för samma pris som de säljer dom för. De bör således redan kunna förväntas göra en rätt stor vinst bara på att någon köper alla dessa komponenter från just dom och inte någon annan.

Hej,

jag testade ett budgetbygge från Komplett för drygt ett år sedan. Då var vi fortfarande i efterdyningarna av covid så priserna var lite banans men nog har vi testat budgetdatorer för Komplett också.

https://www.sweclockers.com/testpilot/33953-testpilot-komplet...

Att tillägga här är att jag inte fått någon som helst kompensation av Komplett men jag tycker ni är ovärdigt kritiska mot Komplett. De är ett företag som måste ha marginaler på sina produkter. Servicen att lagra, bygga ihop, testa och sedan garantera funktion och erbjuda service kring det under årsperiod. Det går inte alls att jämföra detta med att någon insatt, oss på detta forumet, sätter ihop egna datorer med otaliga timmar av kunskap och läsande kring detta.

Tänk på att majoriteten av läsare på Sweclockers inte är oss som kommenterar i forumet så det finns stort värde för den stora tysta massan här.

Bara mina fem ören gällande denna frågan.

Av Dinoman

Ok tack.

Alphacool it is then. Men den tunna.

Jag har faktiskt varit inne på en riktig feting att montera externt på väggen men snabbfästen men det får bli ett projekt för framtiden.

Av Dinoman

2 x 180 mm radiator - Fractal Design Torrent

Jag har en 420 mm radiator idag i fronten på mitt Fractal Design Torrent, det funkar men tar mycket plats och jag hade velat dra mer nytta av att man kan få in en 2 x 180 mm radiator.

Är det någon som gjort något liknande eller har tips på radiatorer som passar med två 180 mm fläktar? Antingen i fronten eller botten på chassit.

Av Dinoman

Köper gärna din EK Quantum Velocity om den finns kvar.

Av Dinoman
Skrivet av Swedishchef_90:

Är ju nedgång pga krypto inte använder gpuer längre på dem som är värdefulla...

En gissning från min sida är också inflation och recession i många länder i kombination med vansinniga priser.

Det är många faktorer som spelar in här.

Vad som är positivt är att Nvidia, AMD och Intel behöver återigen fokusera på priseffektiva produkter igen.

Av Dinoman

Geekbench 5. Så 2022.

Detta ser lovande ut för AMD!

Av Dinoman

Om det fanns en gemensam faktor som kunde härleda till detta försäljningsbortfall.

Av Dinoman
Skrivet av Motherofgod:

Teenage engineering AB har hög omsättning och rätt lite vinst så det är nog inte mycket hypeskatt att tala om.

Vilket inte säger någonting alls gällande marginalerna på deras produkter om vi inte också har insikter i deras omkostnader, investeringar med mera.

Av Dinoman
Skrivet av blunden:

Det där priset är ju för att det är ett designer-bord. Kostnaden har väldigt lite att göra med tillverkningskostnaden i de fallen. Det är väl samma sak här, med skillnaden att bordet i artikeln inte har en tilltalande design.

Ikea har också designers så man kan hävda att det är designerbord.

Meeeeeen. Jag fattar din poäng. Jag misstänker att detta bordet är rätt dyrt att tillverka dock, i liten skala och kanske i ett produktionsland som inte är jättebilligt, plus hypeskatten.

Av Dinoman

Shit. Det finns ett före och ett efter nu. PC-byggandet kommer aldrig mer bli sig likt.

Av Dinoman
Skrivet av Finkelzvin:

Du drog det till en spets åt ena hållet, jag drog det till en spets åt andra.

Jag tror vi kan finna ett mellanting mellan att ifrågasätta en produkts existensberättigande, och att förespråka planekonomi.

Den gyllene medelvägen.