Inlägg

Inlägg som AmPz har skrivit i forumet
Av AmPz

Alla program avsedda för windows mobile 5 på ARM-processor som inte kräver touchscreen bör gå att köra på 8310 tycker jag.

Av AmPz

Det kan även skilja sig i vilken processor de har, men jag gissar att 9100 kör ARM precis som 8310.

Har 9100 kanske touchscreen eller nåt sånt?

Annars bör de gå utmärkt att installera och köra samma program på de två..

Av AmPz

Tre trådar, inte fyra...

Av AmPz

En enkel lösning på problemet är ju att köpa ett par lurar du gillar, klippa av kontakten och sätta dit en 2,5mm kontakt istället.
Då kan man samtidigt passa på att korta ner sladden till exakt den längd man vill ha så blir det kanske lite mindre trassel också.

Av AmPz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ze0n
Har själv lite funderingar på att skaffa en Qtek 8310 men är lite tveksam. De funktioner som jag har störst behov av är kalendern, email och i viss mån wlan för att kunna ta hem mail snabbt och smidigt och lite RSS-feeds ibland. Dock är jag tveksam till den lilla skärmen, jag har just nu en z800i och en Tungsten T3 men har tröttnat på att ha med mig två prylar. Skulle 8310 kunna ersätta dessa två? Vad tror ni som har den? Jag har annars funderat på antingen en Qtek S200 eller en Eten M600 då jag är sugen på lite mer handdatorfunktion, detta för att få en bättre överblick över kalendern. Det är just kalendern som jag är missnöjd med i vanliga mobiltelefoner men som fungerar väldigt bra i min Tungsten.

Vad tror ni?

Dessutom, hur går det att läsa PDF-dokument i 8310? Finns det något vettigt program? Jag läser väldigt mycket e-books i PDF format på bussen, tåget och i stort sett alltid när jag har tid över. Därför behöver jag ett bra program för att kunna hantera stora PDFer.

Lite rörigt inlägg men hoppas ni har några synpunkter.

Med Vänlig Hälsning
Mathias

I de fall de inbyggda funktionerna för mail, kalender, osv. inte fungerar som man vill så är det ju bara att ladda ner något alternativt program till telefonen.
Det finns kanske förresten en alternativ PDF-läsare?
Skärmen kanske är liten, men den har väldigt hög upplösning, så det går in en hel del information på den faktiskt.

Av AmPz

Vilket TV-kort som helst fungerar..

Av AmPz

Ett "måste ha" program för 8310 (och alla andra windows mobile enheter för den delen) är förresten mediaspelaren TCPMP.

En fråga som säkerligen redan ställts hundratals gånger är: Finns det ett kompakt bluetooth stereoheadset med bra ljudkvalitet?
Sladdarna till hörselsnäckorna bara trasslar hela tiden..

Av AmPz

det största mini sd som går att få tag på för närvarande är 2gb.
windows ligger i flash.
16 vs 18bit Färger är bara bullshit. lcd-displayerna har normalt sett ett 18bit imterface av den enkla anledningen att 16 inte är jämnt delbart med tre. (18/rgb=6bitar per grundfärg)
men eftersom 18bit är oerhört opraktiskt och ineffektivt att hantera i en processor så används bara 16bitar.

(detta inlägg är skrivet från en 8310)

Av AmPz

Har haft Qtek 8310 några månader nu och det är en mycket bra telefon.
Instämmer med all positiv kritik.

Men för att balansera lite så får man väl peka på en av svagheterna.
Internet explorer i WM5 stödjer inte sidor med frames!
Kommer man till en sida med frames så vägrar den helt enkelt att visa sidan och ger bara ett simpelt felmeddelande.

Jag har försökt installera Opera mini som alternativ, men har inte lyckats få den att fungera bra än.
Vad har ni andra för erfarenheter av browsing med qtek 8310?

När det gäller WLAN, jodå, jag använder det titt som tätt. Man lär sig snabbt på vilka av de platser där man brukar vara som det finns WLAN. Då slår man lätt på WLAN för en stunds surfande eller så.

Av AmPz

Till sist lyckades jag förklara för supportkillen vad vektorgrafik är för något och att alla möjliga program använder vektorgrafik (microsoft word och adobe acrobat reader till exempel), och eftersom det går aldeles utmärkt att skriva ut från de programmen så är det uppenbart att skrivaren visst stödjer vektorgrafik.

När supportkillen till sist förstod detta så gjorde han bara en tvärvändning och sa istället att Skrivaren inte stödjer programmet Inkscape.

Även detta är ju ren löja.
Alla program anropar exakt samma windowsfunktioner för att skriva ut. Windows i sin tur anropar sedan skrivardrivrutinen. Skrivardrivrutinen ser alltså ingen skillnad på vilket program det är som skriver ut.

Så som skrivarsystemet ser ut i windows så är det så att om skrivartillverkaren har skrivit en drivrutin enlit microsofts specifikationer så fungerar skrivaren för ALLA program.

Uppenbarligen har Samsung gjort något fel, men deras smått inkompetenta support är helt ovilliga att bekräfta detta fel.

Ett drivrutinsfel är väl ändå ett fel på produkten precis som vilket annat?
Borde gå bra att returnera...

Av AmPz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scalp
Hur tror folk att butikerna kan ha öppet köp? Slängs alla produkter som återlämnas - Nej. Dessa snyggas till och säljs igen givetvis.

En produkt av kundernas krav som slår bakut.

Exakt.
Butiker som inte vill att ta tillbaka en vara kommer inte heller att sälja så värst många öppnade varor. Men vill man verkligen handla från en sån butik?
Så länge varan är i ursprungligt skick så har jag inget emot att butikerna säljer mig något som de fått tillbaka tidigare. Alternativet är betydligt värre.

Av AmPz

Samsung skrivare

Hej,

För ett tag sedan började jag använda mig av programmet Inkscape för att rita SVG vektorgrafik.
Tyvärr upptäckte jag att det inte gick att skriva ut grafiken på min skrivare. Det blir ett bedrövligt resultat på papperet om man försöker.

Jsg mailade nu Samsungs support och påpekade problemet.
De svarade bara helt tvärt att denna skrivare stödjer ej vektorgrafik.

Detta är väl ändå rent absurt? Jag har fått för mig att var och vartannat program åtminstone delvis skriver ut i form av vektorgrafik. t.ex. raka linjer och sådant.
Exempelvis PDF-dokument innehåller vanligtvis massor med vektorgrafik.

Visst är det sant att skrivaren inte har hårdvarustöd för vektorgrafik. Väldigt få konsumentskrivare har det. Skrivartillverkarna sparar helt enkelt in pengar på hårdvaran genom att lägga vektografikhanteringen i drivrutinen istället.

Jag har provat att skriva ut SVG från programmet Inkscape på flera andra skrivare helt utan problem, och jag har sett att en annan SVG-användare också rapporterat att han inte kan skriva ut SVG på sin Samsungskrivare (annan modell än min).

Samsungs påstående att de helt enkelt inte stödjer vektorgrafik är dessutom en uppenbar lögn. När jag försöker skriva ut så blir resultatet bedrövligt, men man kan ana vad det ska vara för något. Om de inte stödjer vektorgrafik alls så skulle det bli ett vitt papper, inget annat.

Det är nog också så att den person på Samsungs svenska support som jag pratar med inte är så värst kompetent. Jag fick ett mycket starkt intryck att han inte har en aning om vad vektorgrafik är för något.

Nu till saken.
Vilka möjligheter har jag att returnera skrivaren?
Jag anser att det bör vara en självklarhet att man ska kunna skriva ut från vilket program som helst under windows.

Av AmPz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av datornörden
Finns, http://www.tbh.se/prod.asp?kat_id=922&prod_id=9521&ID=7&backa...]

Edit: Blev fel länk

Nåja, visst finns de i butikernas sortiment, men de är "tillfälligt slut".
Samma sak verkar gälla 1GB.
Tröttnade på att vänta och köpte ett 512MB på netonnet idag.

Av AmPz

Har också en 8310.
Den klarar standby i ungefär en vecka. Ganska bra.

Av AmPz

USB-minnen och annat brukar kunna klara en vända i tvättmaskinen om man bara inte får panik och pluggar in det direkt efteråt för att se om det funkar. De måste torka helt och hållet innan man provkör dom.

Att en mobiltelefon klarade av en vända i diskmaskinen är rätt så imponerande. Det finns gott som kontakter och annat i en mobiltelefon som lätt kan oxidera och resultera i glappkontakt om de blir blöta.

Av AmPz

Gillar också min qtek 8310.
Den har ett "riktigt" 2.5mm hörlursuttag. Smidigt.
Den inbyggda "MS mediaplayer mobile" funkar, men är kanske inte helt perfekt. Men eftersom operativsystemet är Windows mobile så är det bara att installera någon annan mediaspelare om man vill.

En annan fördel är att den har en inbyggd standard USB-mini kontakt.
Nackdelen är dock att den ej fungerar som en "USB mass storage device". Alltså måste man installera drivrutiner på varje dator man vill ansluta den till.
Det finns dock ett företag som utvecklar "USB mass storage" stöd för pocket PC och windows mobile. Än så länge inget stöd för just qtek 8310, men de säger att det är på gång.

Av AmPz

Jag har en bluetooth mus, men tyvärr stödjer inte windows mobile 5.0 bluetooth möss.. :-/
Annars hade det varit ett sätt att undvika musemulatorn.

Av AmPz

Vissa har rapporterat att Skype för Pocket PC går att få igång på 8310.
Caben ska visst inte gå att installera, men trixar man in .exe filen manuellt så ska det visst gå bra.
Sen att 8310 saknar touchscreen gör det förståss lite svårt att manövrera Skype, men det är ju en annan sak.

Av AmPz

Nåja, en del pocketPC program verkar faktiskt vara kompatibla med windows mobile.

Av AmPz

Ok.
Min qtek 8310 kom idag. Trevlig sak.
Snygg display, wlan verkar funka bra också.
Knapparna är rätt små. Något i underkant för mina fingrar, men det fungerar. Jag har mycket hellre små knappar än en större telefon eller mindre display.