Inlägg

Inlägg som AmPz har skrivit i forumet
Av AmPz

Är det bara jag som fortfarande får allergiska utslag av uttryck såsom "bredbandsuttag"?
Ordet du söker är nog "Ethernetuttag"

Av AmPz

Du skulle bara veta

Av AmPz

Fiber? Vad ska dom med det till?
Är du säker på att det inte är vanlig CAT5/6 de drar in?

Av AmPz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av klez_devnull
Scanna nätverket o kolla vilken client det e kör en ddos attack. hehe

Missade du att dom har bandbreddsproblem?
En ddos (Distribuerad Denial Of Service) attack bygger på att ett stort antal datorer distribuerade över internet attackerar en enskild dator. Hur har du tänkt att det ska gå till när dom en 2Mbit lina?
1: Linan är för klen för att en ddos attack ska kunna påverka grannarnas datorer.
2: Den misslyckade ddos attacken skulle äta upp all äta upp all tillgänglig bandbredd för alla i korridoren. Inklusive trådskaparen.

Ska man prångt använda minst sagt tveksamma och regelvidriga attacker så är det nog en enkel pingflood som ligger närmast till hands i det här fallet. Förutsatt att det lokala nätet är på 100Mbit/s eller mer.

Om han attackerar sina grannar så kommer han dock att med största sannolikhet bli avstängd från nätet av hyrsevärden/högskolan eller vem det nu är som administrerar nätet.

Av AmPz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av radhus
Vad säger dig att trådskaparen inte har kunskapen att göra datorn till en router?

Kanske det faktum att trådskaparen inte vet vilken kabel han ska använda, och att han precis har misslyckats med att konfigurera datorn som router/brygga?

Visst kan man konfigurera datorn som NAT-router eller Ethernetbrygga, men "rätt" lösning i detta fall är att dra en andra kabel från routern till X-boxen.
Om man av någon anledning inte vill lösa det på det viset så skaffar man en Ethernetswitch och ställer bredvid datorn. Koppla både dator och X-box till switchen. En annan variant är att som någon föreslog köpa två kabelsplitters och på så vis koppla både dator och X-box till routern utan att behöva lägga en ny kabel. Kabelsplitters fungerar dock inte med gigabit ethernet.

En dator som sekundär NAT-router eller Ethernetbrygga medför bara en massa problem. Det är inte meningen att man ska bygga ett nätverk på det viset.

Av AmPz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FoxOne
Mb = Megabit
MB = Megabyte
mb = millibit

Tack!
Skönt att jag inte är den enda som stör sig på att folk inte kan hålla isär förkortningarna för Milli, Mega, Bit och Byte.

Anger man en hastighet i megabit, så ska den förkortas med ett stort "M" och ett litet "b".
Anger man en hastighet i megabyte så ska den förkortas med ett stort "M" och ett stort "B".
Gör man rätt så undviker man missförstånd såsom de som uppkom i denna tråd. Är det verkligen så svårt att lära sig?

Förkortningen "mb" står för "millibit" och är löjligt låga hastigheter. Den anger alltså hastigheten i tusendelars bitar per sekund. En millibit betyder att en enda bit överförs var 16:e minut.

10Mb är samma sak som 10'000'000'000 mb (!)

Av AmPz

Instämmer.
Ethernet CAT6 borde dras in i alla nybyggda lägenheter. Det kostar verkligen ingenting extra. Elektrikerna kan lätt dra in det i samma rör och dosor när de ändå drar teleledningarna.

Av AmPz

Vad ska du med skype till? Du har ju precis skaffat ett IP-telefoniabonnemang hos din internetleverantör istället.

Av AmPz

Om ni är ett antal grannar som bor någotsånär tätt intill varandra så gå ihop och prata med lämpliga teleoperatörer, energibolag, eller om du bor i eller nära en tätort så kan ni prata med det lokala stadsnätet.
Om någon operatör går med på att göra detta åt er så kommer det att kosta tiotusentals kronor per skalle.

Annars kan du väl kolla vilka möjligheter det finns att få någonting snabbare via ditt befintliga ADSL-jack. Helt klart det billigaste och lättaste alternativet.

Radiolänk är ett tredje alternativ. Det kostar dock en hel del pengar, är inte alltid möjligt att genomföra, och i slutändan blir det inte så mycket bättre än ADSL.

Av AmPz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sorcer
Absolut, dock är det faktiskt inte igång just nu då vi bytte router häromveckan och jag lyckates slarva bort v6configen Fixar till det alldeles strax.

Jag antar att det fortfarande är kört för oss i Halmstads stadsnät?
En tanke... Skulle ni kanske kunna erbjuda möjligheten att tunnla genom de stadsnät som triskas? Väldigt tråkigt att behöva implementera ett så fult hack bara för att folket bakom stadsnätet är tvära, men eftersom det blir en väldigt kort tunnel så bör man kunna få nästan samma prestanda som "native".

Med hjälp av en lämpligt konfigurerad hemmarouter och motsvarande utrustning hos er så skulle man både kunna tunnla IPv6 automatiskt, och dessutom kunna ta del av ert erbjudande om fler än en IPv4-adress.

Av AmPz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lord E
Riktigt bra fråga! Fråga Nintendo eller prova (borde ju räcka med en Gamecube och en Wii)! Kan kanske fungera men man ska väl inte hoppas på alltför mycket eftersom det kanske inte ens är samma system. Men iofs borde det fungera tycker jag

Jag har hört att gamecubespel ska fungera bra på wii, även de som som har onlinefunktion.
Så den trådlösa nätverksfunktionen borde vara kompatibel med gamecubens broadband adapter, men man vet ju inte säkert..

Mario kart med mer än fyra spelare borde bli ett rätt fräckt partyspel.

Av AmPz

Apropå kompatibilitet...
Går det att spela mario kart double dash med åtta spelare via LAN mellan en gamecube och en Wii, med en vanlig trådlös ethernetbrygga för att koppla gamecubens broadband adapter till den trådlösa Wii?

Av AmPz

Mario kart.
GTA finns för PC också...

När det gäller lite äldre superkul bilspel med multiplayerfunktion så finns "Super cars" till Amiga och Atari, och "Death rally" till PC.
Fast dom är lite äldre än 3-4år....

Av AmPz

Okej, ska prova det.
Har du något tips på vad man kan göra åt avskavd silverfärg? Går det att få tag på en ny del och bara byta plastlocket själv, eller finns det någon form av silverfärg man kan använda?

Av AmPz

Jag har också en Dell latitude X1, och har liknande problem.

Två gummifötter har trillat bort och silverfärgen på ovansidan av datorn (det stora plaststycket på baksidan av LCDn) är lite skavd.

Fick du tag på reservdelar någonstans?

Av AmPz

Commodore 64 har sålts i fler exemplar och under en betydligt längre tid än någon annan dator.
Den hade fyra gånger så mycket minne som konkurrenterna men till en bråkdel av priset.
Den inspirerade åttaåringar att på egen hand lära sig programmering. Utan den hade många av dagens ledande ingenjörer kanske inte ens sysslat med programmering.
Säg den dator idag som inspirerar ungarna till något mer konstruktivt än att apatiskt sitta framför skärmen och spela WoW 23 timmar om dygnet?

Många av datorerna i den där listan är rena parenteser i datorhistorian, medan Commodore 64 som verkligen påverkade världen är utesluten ur listan.

Av AmPz

En kraftig peltier med någon form av elektronisk temperaturreglering och vattenkylning med radiatorn placerad utanför datorn är troligtvis den ästa lösningen för att komma ner under rumstemperatur men ändå bibehålla en låg ljudnivå.

Med hjälp av elektronisk temperaturreglering bör man kunna styra peltiern så att processorn alltid har samma temperatur oavsett belastning.
Utan reglering är risken stor att processorn blir fryst till minusgrader när den är idle, vilket medför stora risker för kondens och isbildning.

Av AmPz

Re: Hjälp mig lista stadsnät som har 10mbit/s Full Duplex

Citat:

Ursprungligen inskrivet av frhog
Stadsnätsägarna i Östersund, Jämtkraft, vill inte leverera 10mbit/s full duplex till konsumenten därför att "dennes utrustning inte klarar av detta". Enligt Jämtkraft är det framförallt Routrarna som inte klarar full duplex. De menar att antalet felanmälningar skulle öka med full duplex. Jag får helt enkelt nöja mig med halv duplex. Jag menar att de har helt fel och vill starta en dialog med dem.

Jag tror nog att de har rätt.
Ciscos "budgetmodell" av övervakade närverksswitchar klarade för bara några år sedan visserligen av full duplex, men de hade inte stöd för autonegotiation.
Alltså måste slutkunden manuellt gå in bland sitt nätverkskorts inställningar och ställa in det på full duplex. Något sådant är givetvis tyvärr helt omöjligt att begära att normala svenssons ska klara av att göra, och supporten hade minst sagt tiofaldigats. Den enda lösningen är att ställa switchen på halv duplex eftersom halv duplex är nätverkskortens defaultinställning om "autonegotiationen" misslyckas.

De använder denna typ av övervakade Ciscoswitchar i ett studentnät i Halmstad.
Stadsnät som är modernare än sisådär 4år borde inte ha denna typ av switchar då de inte säljs längre.

För övrigt så kan jag rapportera att stadsnätet i Halmstad kör 100Mbit/s full duplex (autonegotiation). Men knappt någon internetleverantör erbjuder mer än ca 13-20Mbit/s. Inte för att man har något större behov av mer än 20Mbit/s full duplex

Av AmPz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aka_The_Barf
dom kostar väll runt en 15k om det e den jag tänker på...

Mja, den har gått ner i pris. Billigaste stället på pricerunner tar 8600:- inkl. frakt. Electrolux' lokala butiker tar ca 10'000:-

Det finns förresten en robot som skurar golvet också. Den heter "Scooba".

Av AmPz

De modernare modellerna har trappsensorer som hindrar dom från att trilla ner för trappan.

Om du vill prova en Trilobite så är det bara att gå till din lokala Electrolux-butik och be att få låna hem deras demoexemplar över helgen.
Har en här nu, och den funkar riktigt bra.