Inlägg

Inlägg som Zyqol har skrivit i forumet
Av Zyqol

Sen hade det inte varit så dumt med Intel Smart frame

http://img.digitaltrends.com/image/haswell-2-598x300.jpg

Av Zyqol

11.6" och 1080p hade varit ett givet köp. Kanske kommer en T200?

Av Zyqol

Är det nån som vet om samma gäller i andra länder eller är det specifikt för Sverige?

Av Zyqol

Sitter på Comhem 100mbit, haft absurt slö laddning på youtube senaste veckan. Är det Google eller Comhem som är felet?

Av Zyqol
Skrivet av EMMHMMS:

Det här vekrar omöjligt. Ska nödvändig hårdvara så som SSD, CPU, nätverkskort, RAM, ett mindre batteri.... dvs. ALLT finns i skärmdelen? Låter helt otroligt eller vad tusen är det det jag missar

Du har ju minne, CPU, nätverskort, RAM och batteri i din mobiltelefon inte sant. Det är mindre skillnad än vad folk tror på "dator"-komponenter och mobila diton, Apple A5X i iPad3 mäter 163mm2, Ivy Bridge med 2 kärnor 121mm2. SSD går att sätta direkt på PCBn så som i macbook air.

Av Zyqol
Skrivet av Bread_:

Är inte säker på om de har fixat det i 3.0 men i vanliga fall kan inte en androidenhet ansluta till ett ad-hoc nätverk. Och det är just den typen som du delar ut med din mobil. Fick lära mig det den hårda vägen när jag tänkte göra så med min light. Sedan ser jag inte fördelen att ha en platta som jag måste pilla en massa för att få igång den då är det snabbare att boota den bärbara och surfa på den

När du startar wifi-hotspot på mobilen (från android 2.2 och framåt) så skapas just en hotspot, inte ett ad-hoc nätverk. Mobilen fungerar som en router och alla enheter med wifi kan ansluta.

Av Zyqol
Skrivet av MooDHooDs:

Stora skillnader mot de traditionella tablet pc:
Kapacitiv skärm
I "slateläget" är interfacet pekvänligt.
Priset
Helt annan målgrupp i allt vad det innebär

Det finns flera convertibles/tablet pc med kapacitiv skärm så det är inget nytt. Windows 7 har också inbyggd pekfunktionalitet så det är inget tillverkarna behöver utveckla själva.

Av Zyqol
Skrivet av MooDHooDs:

Nej det är det inte

Hur menar du, enda skillnaden är att man här snurrar skärmen innuti en ram istället för att snurra hela skärmen 180 grader.

Av Zyqol
Skrivet av MooDHooDs:

Dell har ju en maskin som är lite åt det hållet. Den kan växla mellan att vara netbook och surfplatta, om än en tjock sådan.
http://www.dell.com/us/p/inspiron-duo/pd

http://alltompc.se/cms/wp-content/uploads/2010/11/Dell_Inspir...

Om man kunde plocka ur skärmen ur ramen så visst, nu är det bara en variant på en Convertible likt de från HP, Acer mfl.

Av Zyqol

Det enda jag tycker en netbook erbjuder utöver en smartphone eller tablet är möjligheten att skriva längre saker någorlunda vettigt iom tangentbordet och skärmstorleken (jämfört med en smartphone).

Men jag tror det kommer dyka upp fler lösningar som clamcase till iPad, kanske tom från tillverkarna till tablets själva. För det vore väl det optimala att ha tangentbord, mus och extra batteri inbyggt i skyddet för sin tablet och sedan kunna plocka ur skärmen när man ska iväg.

http://clamcase.com/skin/frontend/pro/cc/images/ipad_product1.pn...

Av Zyqol
Skrivet av SebbesApa:

Det var de första dom gjorde.

Jag har kvar defender efteråt och kan inte avinstallera det..

Av Zyqol

Förstår inte varför de inte bakar ihop security essentials med windows defender

Av Zyqol

fyfan så sämst adobe är. alltid.

64bitars flash gör att youtube hackar jämfört med 32bit.

Av Zyqol
Skrivet av Phunky:

Båda ovan: Har ni aktiverat UPnP? Känner inte till något av felen på nån av modemmodellerna. Netgear hade liknande problem tidigare men är löst med v21.

UPnP på, firewall och ip flood detection av. Provat sätta xbox på dmz, öppnat alla portar till datorn och stängt av windows-brandväggen, utan framgång.

Av Zyqol

Är det någon som fått sitt Cisco EPC2425 utbytt mot Netgear-modemet pga trådat-trådlös-streaming problemet (tex xbox360 trådat, dator trådlös)?

Av Zyqol

Tycker det är helt förståeligt, 3G är två år gammal och ärligt talat, hur många 2 år gamla telefoner flyter bra med 2-3 program i bakgrunden?

Av Zyqol

iphone går väl inte att lyssna på musik i bakgrunden med? och kameran är skrutt och dessutom utan blixt.

nexus verkar bli bra!

Av Zyqol
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bluray
Först och främst är HDMI ett gränssnitt avsett för Hemmabio/TV-anläggningar medan DisplayPort (och därmed även MiniDisplayPort) är avsedda för datorbruk. Displayportstandarden har flera fördelar över HDMI;

*Den har ingen licenskostnad, billigt att implementera = lägre priser för konsumenten
*Den har stöd för mycket höga upplösningar >2560×1600
*Hög bandbredd vilket möjliggör ex. 12 bitars färgdjup och 120Hz vid höga upplösningar
*Stöd för låna kablar (<15m)
*Förutom bild kan även ljud och USB data skickas över DP, exempelvis kan en extern skärm med inbyggda högtalare, kortläsare, webbkamera och touchscreen kommunicera med datorn genom en enda DP-kabel
*Mindre skärmar kan även få sin strömförsörjning via DP-kabeln
*Stabilare kontakt med låsstift

Många skärmar idag, speciellt i de högre prisklasserna erbjuder idag både DP och HDMI (utöver DVI och VGA) och detta är en företeelse som antagligen kommer att smitta av sig till konsumentskärmarna. Praktiskt om man ex. vill använda sin datorskärm både till sitt Playstation 3 och till sin dator.

Tack för svar, verkar bra.

Av Zyqol

Jag längtar tillbaka till min gamla knappsats-mobil varje gång jag messar. Touch med slide-knappsats vore det bästa tror jag.

Av Zyqol

Vad är det för fel på HDMI?