Inlägg

Inlägg som simon_persson85 har skrivit i forumet
Av simon_persson85

Bra skriven artikel! Man kanske borde åka till Kina någon gång.

Av simon_persson85

Det löste sig ändå. Sökvägen till alla alternativ var helt annorlunda än vad det står på officiella hemsidan. Fick gräva långt ner bland menyerna för att hitta de saker jag skulle kryssa i. Så går det om dokumentationen aldrig uppdateras.

Av simon_persson85

Få stöd för EVMS i kerneln

Hej jag praktiserar på ett företag och jag fick i uppgift att installera Enterprise Volume Management System på en CentOS burk. Enligt manualen på http://evms.sourceforge.net/install/kernel.html så har inte Linuxkärnan stöd för EVMS by default och därför måste man patcha stöd för det i kärnan för att kunna installera EVMS.

Har laddat ner senaste stabila kärnan 2.6.20 kört tar -zvzf linux-2.6.20.tar.gz och lagt den i /usr/src. Sedan har jag laddat ner senaste EVMS och kört tar -xvzf evms-2.5.5.tar.gz och lagt den i samma mapp /usr/src.

Sedan försökte jag patcha kerneln med filer som finns i /usr/src/ evms-2.5.5/kernel/2.6/

cd till /usr/src sen

patch -p1 </usr/src/ evms-2.5.5/kernelo/2.6/bd-claim.patch

patch -p1 </usr/src/ evms-2.5.5/kernelo/2.6/dm-bbr.patch

Patcharna lyckas och jag får konfimation på vilka filer som uppdaterats i linuxs source mapp.

Men när jag kör make menuconfig så ser jag ingenstans att man kan aktivera EVMS. Finns det fler patchar som jag inte vet om eller vad har jag glömt? Har slitit med det här i två dagar och googlat som en galning men inte hittat något vettigt. Behöver er hjälp!

Av simon_persson85

Har du gjort så att du har unlimited connections öppna i Azueres? Tror default inställningen är 50 connections öppna på samma gång. Skriv en nolla i det fältet där man ändrar hur många connections man har öppen. Jag har flertalet ökat min nerladdningshastighet, från 100 kB/s till 200-900 kB/s

Av simon_persson85

Jag håller med allt vad alla säger. Tyckte det var roligt att hjälpa folk att fixa deras datorer, kändes bra att hjälpa folk med något man är bra på. Men tillslut blir det bara en plåga.

Jag brukar få betalt även fast jag inte tycker att det arbete jag lagt ner behöver kosta någonting. Det jag irriterar mig på är att även fast man fixar folks datorer så vet man aldrig om de fuckar upp datorn efter en månad.

Den senaste personen jag hjälpte var min inneboende. Han hade problem med Windows och ville ha bort skiten från datorn. Jag installera Ubuntu på hans dator och den blir supersnabb och all hårdvara funkade även hans Sony Ericsson telefon. Men en sak som jag inte fick att fungera var hans webbkamera. Den var tydligen viktigt för honom så han installera om Windows igen och hans dator blev skitseg igen. Jag blev skitsur eftersom jag lagt ner typ två timmar på att fixa allt i Ubuntu och allt fungera så bra, kan inte fatta varför han ville ha Windows igen. Själv tycker jag Windows fördummar sina användare, om man försöker installera ett alternativt OS och dessutom säger åt dem att Linux är annorlunda än Windows och det kommer ta lite tid för dig att vänja dig vid det vill du verkligen att jag installerar åt dig? Ja svarar de och sen kommer Windows tillbaka lika fort. ORKAR hjälpa!

Det känns som som det enda folk vill ha ur en är att man fixar deras dator, när jag möter de personer jag hjälper vet jag inte om de vill prata med mig som person eller med mig som datornörd.

Av simon_persson85

Ladda ner Ubuntu på www.ubuntu.com, problemet löst!

Av simon_persson85

Jag skulle aldrig köpa det där kortet. Nvidia och Ati går åt fel höll när de bara gör större grafikkort som dessutom kräver mer ström. Man behöver ju TVÅ (!) powerconnections att driva en Geforce 8800 och dessutom är den 30 cm. Lovar att den tar så mycket plats att man inte kan lägga till nya pci-enheter eller modda sin dator.

Jag väntar på Amd:s och Ati:s processor-och-grafikkort-i-ett-enhet, det tror jag är den rätta lösningen inte större strömslukande grafikkort.

Av simon_persson85

Spelet var en riktigt stor besvikelse. Tekniskt sett var det en katastrof, hade flera krascher i spelet och problem med lagg. Sen är det så att Shanghai studion som gjorde spelet inte är värst bra på att optimera sina spel.

Gameplay sög hårt, Splinter Cell ska köras i mörker inte på upplysta banor, enda anledning att det funka någonlunda bra var för att AI:n på fienderna var riktigt låg.

Tycker spelet är mer en mod en ett eget spel. Tycker bara Shanghaibanan var ok, de andra banorna höll inte samma klass som i de föregående Splinter Cell serien.

Storyn var blekare än normalt, skulle man inte komma in mer på Sam Fischer som person? Han är ju lika tråkig som han brukar, nej storyn är det sämsta jag sett.

Enda positiva jag kan hitta med spelet är att det går att avinstallera.

Av simon_persson85

Jag tycker hela datorn är en flaskhals. Sen första tiden datorn skapades till nu har inte datorn blivit bättre utan bara uppgraderads. Det är så fruktansvärt mycket 80-tals teknik kvar i datorn som borde försvinna. Vi kan ju se nyaste utvecklingen med dvd:n som kanske kommer ersättas med blueray, vad jag förstått har de bara ökat utrymmet på en blueray-skiva jämfört med en dvd men det är lika långsam hastighet och samma flaskhalsar är kvar.

Företagen vågar inte göra om datorn helt från grunden, de tjänar så mycket pengar redan nu att de inte vågar att testa att prova på ny teknik för det är för stor risk att de förlorar pengar på köpet. Då får vi stå ut med gammal teknik som på de senare åren gett oss ännu mer strömslukande maskiner och plus att vi behållt alla flaskhalsar.

Av simon_persson85

Det som gör mig arg är att tidningar som recenserar pc-spel totalt verkar ignorera buggar och dålig skärmuppdatering. Det är faktiskt många gånger som de hyllat spel men sen visar det sig att spelen är totalt ospelbara. Jag tycker även att fler borde klaga och bojkotta spelutveckare och visa att man inte ger bort sina pengar till utvecklare som inte tänker på sina fans.

Ingen skulle väl köpa en bil där hjulen åker av eller där motorn pajar var tioende minut. Så varför ska vi tåla trasiga spel?

Av simon_persson85

PC:n död som spelplattform?

Jag är sjukt trött på den låga kvaliteten på dagens pc-spel.

Pc-gamers måste vara världens bästa kunder. Vi köper spel för överpris, får oftast en ospelbar produkt, datorn måste uppdateras för ofta och det krävs att vi desstom ska ha doktorsavhandling i pc-hårdvara.

När jag köper en tv eller någon annan produkt så garanteras jag att produkten skall fungera, annars kan jag få kostnadsfri lagning som täcks av garantin. Om man är pc-gamer verkar det som man avsätter sig denna rättighet. För är det inte ens rättighet att ett pc-spel skall fungera utan allvarliga buggar om man klarar av de rekommenderande systemkraven och andra grundläggande krav? Buggar som låg skärmuppdatering och att spelet kraschar bör räknas som en defekt produkt och ge en pengarna tillbaka. Tänk vad bekvämt det måste vara att vara spelutvecklare till pc, man behöver inte kvalitetskolla sin produkt, om kunderna har en usel spelupplevelse spelar ingen som helst roll, eftersom de avsagt sig allt ansvar vad gäller mjukvaran.

Det har nästan blivit standard att produkten skall vara defekt från första början och sen att en patch ska fixa allt efteråt. Det är också skrämmande att läsa read-me-filen som alla speltillverkare skickar med spelen, som många gånger talar om allvarliga buggar i spelet och om hur man ska fixa dessa.

Varför ska vi konsumenter hålla på att bråka med vår dator bara för några lata programmerare inte orkar göra sitt jobb? Visst det är många olika grafikkort och andra komponnenter att koda för, men om de vågar att ta 400 spänn för ett spel spelar det ingen roll vilka ursäkter de har! Vi konsumenter måste börja ställa krav på utvecklarna, annars är lika bra att pc:n som spelplattform dör.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av simon_persson85

Det var samma problematik i Chaos Theory, var det för att den var extra gjord 360? I det spelet kunde inte heller ati- kort välja aa+hdr, enda sättet var att döpa om exe-filen till oblivion.exe

Det är helt uppenbart att Nvidia har sponsrat dem. För varför skulle de annars hålla på detta sätt?

Av simon_persson85

Ubisoft är de största Nvidia-bögarna som finns. Nvidia har betalat Ubisoft för att ha ett sämre stöd för ati-kort. Varför skulle de kräva shaders 3.0 om inte det var för att många ati kort endast har version 2.0. Skillnaden mellan 2.0 och 3.0 är inte är någon större skillnad. På versioen 3.0 kan inte Nvidiakort ha anti aliasing+hdr medans de bästa ati-korten kan det, därför disablar Ubisoft aa för att Ati ska få några fördelar grafiskt. Varför vill Ubisoft göra sina kunder arga? Tack vare att de blivit uppköpta av Nvidia kan mindre folk ta del av spelet, hur tänker dom egentligen?!?!

http://rage3d.com/board/showthread.php?t=33872367

Av simon_persson85

Väldigt snygg grafik, det spelet kommer säkert våldta min dator. Angående Opengl så har jag aldrig haft problem med det. Exempel på Opengl spel är: Doom3, Quake 4 och Prey som alla hade gudomlig grafik och var inte ens nära att lagga på min dator. Eftersom Opengl är opensource kommer den alltid vara stabilare än Directx.

Av simon_persson85

Tangentbordet har sitt eget liv

När jag spelar spel, spelar ingen vilket så ibland helt slumpartat så går karaktären neråt av sig själv som om någon tryckte på neråtpilen på tangentbordet. Om jag tar ut tangentbordet ur sin port slutar det inte eller.
Kan det vara någon drivrutin det är fel på, detta problem sker bara när jag spelar och riktigt irriterande. Någon som har haft liknade problem? Har alla senaste drivrutinerna.

EDIT: Prova ett annat tangentbord men samma sak där, ingen som har haft samma problem som jag?

Av simon_persson85

Jag rekommenderar easy ubuntu som instllerar alla codecs grafiskt.

http://easyubuntu.freecontrib.org/get.html

Det enda du behöver göra är att klistra in dessa kommandon i terminalen:

wget http://easyubuntu.freecontrib.org/files/easyubuntu-3.023.tar....

tar -zxf easyubuntu-3.023.tar.gz

cd easyubuntu

sudo python easyubuntu.inl

Av simon_persson85

Jag har Acronis på datorn. Först hade jag bara Windows xp som den gjorde backup på. Sedan installera jag Ubuntu. När jag en dag skulle återställa Windows en gång så fanns GRUB menyn intakt, verkar som Acronis backupar den, för det var inga problem när jag restora.

Av simon_persson85

Visa CPU, minne och annat på skrivbordet

Hej jag bara undrade hur man får till rutan i högra hörnet på bilden i
http://www.ubuntuforums.org/gallery/showimage.php?i=2789&orig...
som visar Cpu och annat smått och gott på skrivbordet. Har googlat en hel del och vet inte vad jag ska söka på.

Av simon_persson85

Fick det att funka med http://www.compiz.net/viewtopic.php?id=652 mycket bra upplägg på sidan. Men zooemfunktionen funkar dessväre inte.

Av simon_persson85

Steam är bara ett annat tafatt försök av Valve att skydda sitt verk mot pirater. Men det alla företag inte fattar är att legala kunder är de enda som drabbas. Pirater tar ju bort kopieringskyddet hur lätt som helst, så vad är då mening med kopieringskydd? Tänk om Valve inte var så giriga då skulle man inte behöva cd-keys och på så sätt inte behöva krångla med deras jobbiga steamtjänst. Vad händer om tio år om t.ex. Valve skulle gå i konkurrs och du hittar din gamla HL2 skiva på vinden och vill spela det på en Windows Xp emulator och du inte kan, för att Steam inte finns längre. Då kommer de enda som kan spela spelet vara pirater.

Hata DRM, Valve lyssna på era kunder!