Inlägg

Inlägg som Hìthae har skrivit i forumet
Av Hìthae
Skrivet av Subdubwise:

Ta dig en titt på Wordpress.

Har laddat hem, men verkar som att jag behöver en server?

Av Hìthae

Jag har kollat runt lite men det verkar ju inte finnas föreningar som man bara enkelt kan gå med i gratis. Om jag måste betala för att t.ex. gymma är det precis som att köpa ett medlemskap och träna själv, eller? Jag är besviken.

Av Hìthae

Det låter ju lite oroande, att även en modern hexacore kanske inte ger tillräckligt bra prestanda, och ni skriver att t.o.m. FX 8350 kan vara ett sämre val än en Intel-CPU med högre klock och färre trådar/cores?? Vad borde jag i så fall satsa på? Kommer jag ångra det om jag köper en FX-6300 eller AMD överhuvudtaget?

Av Hìthae

Tips för att starta blogg?

Jag funderar på att starta en datorblogg med recensioner av produkter, mycket bilder och text, ett kommentarsystem och kanske forum och marknad så småningom. Jag är dock inte särskilt insatt i hur webbskapande fungerar och vill därför fråga vilken sorts metod jag borde använda? En vanlig blogg, eller ska jag göra en helt egen hemsida? Jag vill helst ha något nybörjarvänligt med möjlighet att utveckla när jag kan göra något finare och mer avancerat.

Av Hìthae

Har kampsportsklubbar i väst fel vision?

Jag har alltid varit intresserad av kampsport - först det man såg i filmer när man liten grabb, och sen vilja träna själv (vilket jag gjorde). En sak som jag kom att störa mig på var att det läggs mycket fokus på att göra det på ett "traditionellt japanskt" sätt. T.ex. med att buga när man går in och ut ur salen, att säga t.ex. "osu" och kalla tränaren för sensei...varför? Jag tycker att det är jättebra att man för in kampsporter i väst, men varför inte anpassa det mer och skala av det som är onödigt? Varför "japanifiera" hela grejen? Missförstå mig rätt, jag har inget emot varken den fysiska eller den mentala träningen, men resten är onödigt i mina ögon. Jag tror dessutom att äkta kampsport inte är lika ytlig och petig som budo är i Sverige, när det kommer till att prata japanska medan man är på träningen, utan det handlar om konsten att förvandla kroppen till ett vapen, att bli stark och vig, samtidigt som man får sinnesro. Ja, vad tycker ni själva?

Av Hìthae
Skrivet av fesoj:

1. Du är 25, vilket är väldigt ungt. Tro inte att det är kört.
2. Var försiktig med att acceptera vissa bilder av dig själv. Du har en historia av att vara en datornörd, men det betyder inte att du 'är' det. Tvärtom upplever du det som ett problem, alltså; du är egentligen menad för ett annat liv. Det gäller bara att hitta ett som passar dig. Men om du har en viss bild av dig själv, vad du gillar och så vidare, måste du göra ditt yttersta för att inte helt acceptera den. För om du hela tiden tänker och tycker att du är endast en datakille, kommer alla dina försök att komma ur det bli mycket svårare. Tänk istället att det är helt naturligt att du, liksom alla andra gör, prövar nya grejer.
3. Jag tror att du gillar tusen saker, bara det att du inte prövat alla än. Mitt tips är att testa något som är lite annorlunda och expanda dina horisonter med. Gillar du musik så kan det passa dig väldigt bra att hitta en kör (inte svårt, fett skoj, och alla körer behöver killar). Körer blir väldigt tighta socialt sett och är speciella miljöer som kan betyda mycket för dig. Annars är det klassiskt att hitta ett sportsammanhang att vara i, kanske ett korpenlag eller whatever. Kyrkor har alltid tusen sociala aktiviteter. Träning är också oerhört bra för självkänsla, fokus, olika slags välbefinnande och det finns ofta folk som vill snacka på gym. Det lär också uthållighet, vilket jag tror att du behöver.
4. Håll fötter ute i arbetslivet (de flesta från 30 och uppåt lägger större delen av sin vakna tid på arbete. Det är lätt att tro, när man hänger med folk som är 20-25, att livet handlar om att 'hänga med kompisar'. Men när man blir äldre än 25 så bör man vara beredd på att socialt häng inte ser likadant ut, i takt med att folk gängar sig och satsar på karriär etc. Ens arbete är en del av ens sociala liv.

Superbra tips, verkligen. Jag ska försöka satsa på att hitta grupper av olika slag. Jag älskar föresten datorer, och jag tror inte att det är så att jag inte är menad för det, bara på ett annat sätt. Jag har nämligen inte haft ork att verkligen lära mig något på dem, det har mest blivit hårdvarugrejande med åren, och spel.

Av Hìthae
Skrivet av Jilted:

Det är alltid lätt att träffa människor med liknande intressen. Har du några intressen utöver datorer? Det brukar oftast finnas föreningar osv för alla typer av aktiviteter så ett bra sätt att träffa nya likasinnade är att gå med i en sådan förening.

Tack för tipset! Jag ska absolut följa upp på det och göra efterforskning imorgon. Jag fattar inte hur jag kunde missa det själv, heh.

Av Hìthae

Hur tar man steget mot att ha ett socialt liv?

Okej, story time.

Jag är en 25-årig man som är gift och har en dotter på snart 12 månader. Vi bor i egen hyreslägenhet som är en stödbostad genom socialen, i Lund. Jag har haft diverse problem som jag inte har blivit klok på, som har gjort att jag har haft problem med att fullfölja skola och arbete. Jag sitter dessutom för mycket vid datorn och jag fick en rekommendation av psykologen jag träffar att helt enkelt spendera så lite tid på datorn som möjligt, och försöka "tråka ut mig själv", få lite ångest och bli desperat. På så sätt kommer jag att leta efter andra saker att underhålla mig med och för stimuli. Visst har det hjälpt, och jag är mycket mer effektiv hemma och spenderar mer tid med familjen. Jag känner dock att jag saknar något mer nyttigt och underhållande: att vara social med kompisar i min ålder.

Problemet är att pga tiden jag har spenderat på datorn genom åren, har jag missat att träna socialt och knyta kontakter. Jag vill övervinna detta, eftersom jag tror att det är det som hade gjort absolut mest nytta och hade fått mig att må bra och så småningom kunna skaffa ett bra jobb och faktiskt hålla det.

Jag undrar därför om det finns några särskilda knep ni kan dela med er för att träffa olika sorters personer och försöka knyta kontakter. Mitt mål är att ha minst en bra polare att kunna träffa minst en gång i veckan, gå ut och bara snacka skit, dagdriva i stan på kvällen och annat mysigt... men än så länge är det bara en dröm.

Tack på förhand. Jag uppskattar all hjälp jag kan få.

Av Hìthae

Kan vi besegra CopySwede?

Jag undrar hur mycket det egentligen görs för att visa vårt missnöje med det som CopySwede har gjort. Det känns som att vi skriver arga inlägg på internet, men när det kommer till kritan kämpar vi inte för sånt vi tycker är orättvist. Det är väl det demokrati delvis handlar om, folkets vilja. Hur många kan egentligen ha varit FÖR denna obegripliga regel? Varför ska ett privatföretag kunna få bestämma över så många, och bestraffa oss för något som inte ens är olagligt? Hur kan detta få fortskrida? Jag kommer att göra mer research och försöka blåsa liv i den här debatten (om den är så död som jag tror), men jag vill först veta vad mina Sweclockare-bröder och systrar tänker.

Av Hìthae
Skrivet av skruvis:

Nja, FX-6350 verkar inte vara ett vettigt val i mina ögon. För det priset tar jag heller 8320. Anledningen till att jag siktar på FX-6300 är för att jag har en väldigt stram budget, och det verkar vara ett utmärkt val i den prisklassen. Dessutom ställer jag mig frågande till om det egentligen blir en märkbar förlust i prestanda jämfört med processorer som är både mer eller mindre dyrare. Med andra ord är det kanske inte värt att spendera mer pengar än vad FX-6300 kostar.

Av Hìthae
Skrivet av godspeed:

Tjena

Jag har lite erfarenhet av den här cpun, dock lite udda sådan
En vän till mig satt med samma uppgraderingstankar och plockade ihop åt sig själv ett paket han tyckte verkade rimligt, efter påtryckning från mig bytte han dock till ett dyrare moderkort pga det är svårt att få igång den här processorn på många billigare moderkort pga man måste biosuppdatera först och utan en äldre cpu till hands vill man gärna undvika det ^^

Men, till väsentligheterna, han lirar en del udda spel, och många av dem är singel trådade, och det visade sig vara lite av en besvikelse på det området
Sure, det funkade, det gjorde det men han jämförde då med min i5:a socket 1156 som jag överklockat och var i svängarna att byta till socket 1155
Men, det slutade med att han sålde sitt moderkort och cpu till ett av mina syskonbarn och som blev toknöjd istället då han körde med gammal 2kärnig am2 rigg

Så, ha det i åtanke, men om man spelade mycket andra spel som har flera kärnor aktiva, då flöt det på fint, då kunde man inte klaga det minsta, och ej heller kunde man klaga på prestandan allmänt annars heller

Så, all´n all, bra för sitt pris, men med lite nackdelar ibland:)

Låter ju skumt, men om det är riktigt gamla spel borde det väl handla om vanliga inkompabilitetsproblem som hade kunnat skapats av vilken modern CPU som helst, eller hur? Även om spelet bara använder en tråd är en FX-6300 väsentligt snabbare än en AM2-CPU kärna-för-kärna. Jag uppskattar hur som helst varningen, då jag faktiskt spelar vissa äldre spel ibland.

Av Hìthae

Ingen fara. Det är bra att du vågar fråga om du tycker att något inte riktigt stämmer. Det är ett bra sätt att lära siggrundläggande hur datorer fungerar.

Av Hìthae

Bra erfarenheter från AMD Vishera FX-6300?

Tittar runt efter ett prisvärt uppgraderingspaket för att lämna Core 2 Duo bakom mig, och eftersom jag har gillat AMD länge vill jag försöka hålla mig till dem. Efter lite efterforskning kom jag fram till att FX-6300 borde vara den mest prisvärda billiga CPUn, då den har sex kärnor och i regel är snabbare än FX-4100 och bara lite dyrare.

Efterfrågar lite personliga erfarenheter från er som har den. Har ni saknat något prestandamässigt efter att ni köpt den? Andra tankar eller kanske klagomål?

Av Hìthae

Varför så mycket utrymme bara för OS?

Av Hìthae

Okej, verkar som att det blir att satsa på GTX 660. Hoppas att priserna håller sig bara. Ärligt talat kanske det är overkill i dagsläget, då jag planerar att spela Skyrim, Diablo III, Starcraft II, såna spel, men jag vill kunna spela utan att störa mig på hackande flöde eller låg grafik. Det tyngsta jag kommer att spela är Battlefield 3, och i tester ser man det oftast i ultra/high, och då brukar det väl ligga på 55-60 FPS i genomsnitt, så det är bara till att sänka grafiken ett snäpp för att få perfekt flöde.

Finns det olika sorter av GTX 660, förresten? Jag såg att det fanns en som var "OC", men jag antar att det bara betyder att den är överklockad? 660 Ti inte inräknad, så klart.

Av Hìthae

Okej, men hur kommer det sig då att 660 kostar ungefär lika mycket som 650 Ti om det är så pass stor skillnad? Enligt http://www.prisjakt.nu/kategori.php?b=s128918411&o=prod_rank kostar de lika mycket som 650 Ti. Det känns som att nVIDIA konkurerar mot sina egna produkter, eller har jag missat något?

Av Hìthae

650ti Boost vs 660, eller något annat?

Vad är bäst runt prisklassen 1 500 kr för spelande i 1080 av GTX 650ti Boost, GTX 660 (OC eller inte), och HD7850, alla i 2 GB?

Av Hìthae

Tack för svaren. Det var ju synd att 3G kan vara så här, och 4G är inte lönt att skaffa utan abonnemang då modemet kostar en hel del. Vi behöver bara mobilt internet i någon månad och en halv till. Jag är dessutom inte jätte-haj på internetteknologi, och hade därför verkligen uppskattat en tutorial för att fixa latencyn i spel.

Av Hìthae

Långsam uppkoppling på mobilt bredband kontant, ska man acceptera det?

Vi bor tillfälligt i ett hus utanför Burlöv, nära Malmö, utan tillgång till fiber. Därför köpte vi för första gången mobilt internet. Eftersom vi bara kommer vara här i några månader bestämde vi oss för att vi inte behövde skaffa ett abonnemang. Dock har vi haft problem med hastigheten, och efter några arga telefonsamtal där jag vill ha svar, fick jag reda på att hastigheten vi fick (3,5 - 4 MBit/s) är "acceptabel", fast vi betalade extra för att få den här stickan hos 3, som utlovade upp till 16 MBit/s, när andra operatörer låg långt under det. Ska man finna sig i så låga hastigheter? Det känns som att jag inte kan göra något alls. När jag försöker spela Starcraft II laggar det hårt och spelet stoppar upp, tills jag slutligen blir "dropped". Helt ospelbart.

Har jag missat något eller är det här helt normalt?

EDIT: kan också nämna att det har varit snabbare innan, spelade och surfade utan problem.

Av Hìthae
Skrivet av P-NILZ:

Den är ju lite tung men jag har kört min dator med en TRUE120 flera gånger utan att montera bort den.

Undrar om det inte går, hm.. din väger 790 g och min 815 g, sen tillkommer fläktens vikt, men den kan man lätt knäppa av. Jag tror att jag kommer att chansa och låta den vara kvar, borde väl gå om den får ligga ner (så att delarna pekar uppåt). Är inte jättedyra saker jag sitter på hur som helst.