Inlägg

Inlägg som BigM har skrivit i forumet
Av BigM

Har precis samma fel!
Har inte använt datorn på några månader och sen när jag skulle starta den så hände inget. Nätaggregatet var helt dött. Bytte detta och nu, när allt är ihop byggt igen så står bara PSU lampan och blinkar. Inte ett livstecken från övriga komponenter. Nätagget är testat och fungerar.

Vad kan ha hänt? Nått som tog med det gamla agget i fallet?
Kanske BIOs batteriet?

Tacksam för lite ideer att testa!

Av BigM

Jag testade catalyst 7,4 med samma resultat. Fär väll försöka ännu längre bak...

Av BigM

Fick du nån lösning på detta problem? Har nämligen samma problem nu och får det inte allas att fungera.

Av BigM

Syncmaster 920N eller LG L1919S?

Nu ska det handlas 2 nya skärmar till våra hemdatorer!
Priset är väll en av dom viktigaste faktorerna men självklart ska det väll vara bra skärmar! Men eftersom jag nu sitter här på en 15" från i början på 1990 talet och på den andra är det nån skum 17" på så kommer nog det mesta bli mycket bättre och jag är väll ingen finkännare utan ser väll llite skillnad på skärpa och färger bara tex.

Har surfat runt lite på olika nätbutiker och har hittat lite olika skärmar som jag sedan har sökt här på forumet om. Har då kommit fram till 2 val. Alltså:

LG L1919S 19# TFT TCO-03 SILVER
http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010096498
2.045,00 kr

Och

Samsung 19" LCD Syncmaster 920N TCO-99 1280x1024, VGA, 700:1, 8ms
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=319600
1.995,00 kr

Samsungen är väll lite av en favorit då det är ett bra märke men vet ju inte om det är en bra modell. LG har ju 300 cd/m² i ljusstyrka och 1400:1 kontrast mot 250 cd/m2 och 700:1 som Samsugen har. Så LG har ju lite bättre prestanda men kanske inte är så stor skillnad?
Så vad tycker ni? Nån som testat båda skärmarna?
Hade väll inte suttit fel med DVI kontakt men ingen av dom övre har det och då verkar man behöva gå upp i pris ganska mycket så tror inte det är värt det?
Ja berätta gärna er åsikt då TFT skärmar inte alls är mitt bord och kan inte mycket alls om det!
Hjälp

Av BigM

Jamen då kör vi nog på detta! Brorsan håller fan på döda mig att vi inte beställt än! Han måste fatta att det inte är värt att skynda så allt blir fel istället!

Av BigM

Har marknaden svajat så mycket på senaste tiden?

Så här se det ialla fall just nu. http://www.komplett.se/k/shoplist.asp?mode=receive&si=382605&...
Tog som bara ett minne nu så viktigt med förslag där. Moderbordet lika så! Om vi säger att processorn är Spikad och lika så grafikkort för det ska ju tydligen vara riktigt bra för pengarna?

Av BigM

Varför väljer alla den hårddisken?
Mer info vilket moderbord du menar? Är faktiskt helt värdelös på moderbord just nu.
Vilken modell på TwinMos minnet menar du? singel stick eller dubbla 512mb?

Så Intel är att föredra? Då väljer jag nog gärna det!

Av BigM

Dator för ca 10000 kr, Hjälp med val!

Hejsan!
Har blivit så att min käre bror ska köpa dator och eftersom jag råkar vara den ända i familjen med nån koll på datorer så har det självklart blivit mitt ansvar (helt ofrivilligt) att plocka ihop en vettig dator för en vettig peng.

Har kollat runt lite och fastnat för lite grejer i andras 10000 kr system som sätts ihop på denna sida och har nu kommit fram till detta:

http://www.komplett.se/k/shoplist.asp?mode=receive&si=382566&...

Men har egentligen bara tagit AMD eftersom jag själv äger en. Vet inget om Intels nya Duo core eller vad den heter och det kanske är ett bättre val? Klockar tydligen väldigt bra? Men eftersom det är brorsan som ska ha datorn så kommer den inte klockas så ta inte med det i beräkningarna!
Men om det ska vara AMD, är det där ett bra moderbord och processor? Prisvärt?
Och minnena? Där har jag verkligen bara skissat och gissat typ Så kom med förslag! Hissa eller dissa?

Jag funderar att själv köpa en lika dan hårddisk så den kan det ju vara bra att veta lite åsikter om Ljudnivå? Prisvärd?

Skärmen är ju inte riktigt rätt avdelning för men kanske finns nått bättre förslag? Den var ju billig

Hur ser övriga kompatibiliteten ut? Fungerar allt med varandra? Nog med kräm i nätagget? Vill helst inte att det ska vara några problem då jag personligen får ta skiten och den stora äran att lösa problemen

Jag får tacka för all hjälp som jag kan få!

Av BigM

Jag har hört att Seagaten ska kunna låta en del ändå? Fast har mest hört om 320 gb versionen. Nån som vet om detta bara var första serien eller nått? Vill ju gärna inte ha en HDD som låter mest i hela burken.

Av BigM

Foto album på sin server.

Det är så att jag skulle vilja ha ett fotoalbum på min hemsida där man kan ladda upp bilder och kanske skicka vidare dom, så började jag meka med PHP.
Och efter lite sökande så hittade jag Scry http://scry.sourceforge.net/ som verkade som ett intressant alternativ.
Efter att hållt på och ställa in det så har jag kommit fram till att jag behöver GD modul till PHP för att få det att fungera.
Jag har sökt och hittat flera guider hur man ska lägga till GD och alla säger att man ska lägga till dll filen php_gd2.dll i en mapp tex extensions i php mappen. Sen så ska man av kommentera "extension=php_gd2.dll" och ändra extension_dir till ditt man har hett dll filen. Alltså "c:/php/extensions/".

Allt detta är gjort och jag har dubbel kollat namnen men ändå säger den att den inte hittar filen php_gd2.dll i c:/php/extensions/. Och för detta vill inte Scry fungera.

Har ni något tips på vad det kan vara? eller har ni kanske någon annat bra program att använda för att ha som album. Gärna med flera användare?

Jag använder IIS som webserver just nu.

Av BigM

ahh nu blev både han och jag gladare!
Nu slipper jag hans tjat!

Tackar tackar! som sagt så låg den under 3e cdn Försökte faktiskt läsa i manualen men när det inte stod i början så uteslöt jag att det inte skulle stå där.

Av BigM

Wow Cd key Vart?

Efter som killen som kom på att det bara skulle vara en WoW tråd inte kan ha tänkt så jävla långt så måste jag dra frågan här för man hittar inget i den tråden.

Brorsan har precis köpt sig en verion av WoW och nu hittar han fan inte cd keyn? Och inte jag heller för den delen. Hittar bara lappen med 10 dagars Guest passet som har en cd key.

Har dom glömt den eller vart ska den sitta? Brukar ju alltid sitta på fodralet eller i instruktionsboken.

Mvh Micke

Av BigM
Citat:

Ursprungligen inskrivet av macke18
Om ni inte skapat igår så kom ni kanske inte lika långt som med kreditkortet. Och koden kan han ha gett bort redan ju

Okej förstår inte riktigt men. Ja den fungerade längre i förgår, och Man kan väll inte ha skapat ett konto utan att uppge Username och liknande? Kompisen har inte gett bort koden sen i förgår. Eller tidigare för den delen.

Av BigM

Ja men varför är hans key reggad? Det ska väll inte finnas allt för många kopior Och den fungerade ju igår.

Av BigM

WoW 10 dagars test

Min broder fick ett sådan här 10 dagars pass av en kompis och han skulle regga det igår på deras hemsida efter att vi installerat spelet. Han började skriva in koden och all information som behövdes. Men när han kom till där man ska skriva in kreditkort så kunde han inte skriva in något nummer eftersom han inte äger något Visa eller dylikt. Men Morsan har det så han tänkte att han skulle ta det idag när morsan var hemma så han stängde sidan. Idag när han ska börja om med reggningen och efter att ha skrivit in cd keyn så säger den att keyn är invalid. En orsak kan vara att den används redan står det. Så! Kan den ha reggat keyn på hans första försök? Finns det något sätt att kunna använda keyn? Varför har den reggat keyn när han aldrig blev klar med registrationen? Någon som varit med om något liknande?

Hjälp mig få tyst på min broder

Av BigM

Är det 10 dagar sen man installerat det eller sen man startar sin första gubbe?

Av BigM

Min är en WRT54G v2.0 och ja som ni har läst så är det problem med den. så blir nog att skicka tillbaka den.

Av BigM

Jag har faktiskt hört väldigt mycket bra om den men min har tvärr fungerat dåligt min fungerar bra tills jag börjar tanka hem stora filer och börjar belasta den då dör det och allt bara stannar. Men efter en omstart av routern så går det igång igen. Jag ska försöka lägga ett kylblock under nu och kolla om det är värme relaterat. Ja hur som helst blir det nog att skicka tillbaka den till dustin och testa en ny.

Av BigM

Ja du vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Fick dom vanliga råden att sänka MTU lite och ha wake up grejen på men ingen av dessa funktioner används när man har statisk ip adress. Ska testa lägga något kylblock på den imorron och hård testa. Fast hur det än är så ska det inte bli nog med värme där den nu ligger för att det ska vara onormal så jag lär skicka tillbaka den och hoppas på en ny. Men om den fungerar bättre med kylblock har man då fastställt problemet.

Av BigM
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nizenco
Jag har nu testat att maxa min WRT54GS´s throuput (har 100/100-lina) i ett dygn utan att routern ställer till med problem. Så vad ditt problem beror på vet jag inte. Det första jag kommer på är överhettning. Står den dumt till så att den inte har fri luft omkring sig?

Joo jag har också tänkt på det. Men det står väldigt öppet så det borde inte vara det. Men får väll testa kyla ner den på något sätt och kolla om det går bättre då.
Hehe Nää jag nämde aldrig att jag inte körde orginal firmware. Fast eftersom jag testat med både och så spelar det som ingen roll.