Inlägg

Inlägg som nepmot har skrivit i forumet
Av nepmot

Ah, tackar! Ska prova det!
Jo jag kan nästan tänka mig att det går lite slött. Men vafasen, det får stå och tugga medans man gör något annat. Det är inget större problem.

Av nepmot

Jag hittade en gammal flash-reader, men den vill inte fungera den heller... Men som jag förstått så ska nästan vilken mp3-spelare som helst vara kompatibel med den H320, och hur kan då en liten flashreader vara mer komplicerad?
Dock finns det fortfarande hopp om en USB-flashreader som fungerar med den (hittade en tråd på sidan du skickade. Tack!)

Gah, jag som satt och tvekade mellan en X5 och den här, men tyvärr är det knappast någon bytesrätt på fyndbörsen. Dessutom har väl H320 spöat skiten ur alla mp3-spelare under det senaste halvåret? (speciellt när det gäller ljudkvallan, vilket är min svaga punkt)

Att bränna ut på CD är ju som sagt ett alternativ, men inte ett alternativ jag litar på.

Av nepmot

iRiver H320SE + Kamera

Jag ska snart dra på en 9 månaders resa till australien, och då vill man ju gärna ha lite musik att lyssna på, och man vill gärna att sina bilder ska vara (mer eller mindre) säkert till före man kommer till ett IT-cafe. En hel hög av CF minnen är inte direkt billigt, så mitt val landade på en iRiver H320. Jag chansade på att den skulle stödja mina kameror, som jag för övrigt trodde använde standardprotokollet. Men nu har jag en Canon IXUS 500 och en Canon EOS 350D som inte vill fungera med det lilla livet.

Min fråga är nu om någon vet av en smart och billig lösning där jag kan få över mina bilder från ett CF kort till min H320?

P.S
Skulle en sånhär fungera tro? >> http://www.webhallen.com/prod.php?id=36428

Av nepmot

Lägger in ipt i en mysqldatabas, bör placeras i index.php

<?php if(!isset($_COOKIE['visited'])) { $link = mysql_connect("host", "user", "password"); mysql_select_db("database", $link); setcookie('visited', 'yes'); $ip = getenv("REMOTE_ADDR"); $date = date('Y-m-d'); $v_sql = "INSERT INTO counter(ip, date) VALUES ('$ip','$date')"; $v_result = mysql_query($v_sql); } ?>

Koden som skriver ut antalet besökare.

<?php $total_today = 0; $total = 0; $_unique_today[] = 0; $_unique[] = 0; $_days[] = 0; $link = mysql_connect("host", "user", "password"); mysql_select_db("database", $link); $query = "SELECT * FROM counter"; $result = mysql_query($query, $link); while($array = mysql_fetch_array($result)) { if(!in_array($array['date'], $_days)) $_days[] = $array['date']; if($array['date'] == date('Y-m-d')) { $total_today++; if(!in_array($array['ip'], $_unique_today)) $_unique_today[] = $array['ip']; } if(!in_array($array['ip'], $_unique)) $_unique[] = $array['ip']; $total++; } $unique = count($_unique)-1; $unique_today = count($_unique_today)-1; $days = count($_days)-1; $unique_per_day = $unique/$days; $total_per_day = $total/$days; $unique_per_day = sprintf("%.0f", $unique_per_day); $total_per_day = sprintf("%.0f", $total_per_day); echo " <pre> Date (today): <b>".date('Y-m-d')."</b> Unique visitors today: <b>$unique_today</b> Total visits today: <b>$total_today</b> Total unique visitors: <b>$unique</b> Total visits: <b>$total</b> Average number of unique visits per day: <b>$unique_per_day</b> Average number of visits per day: <b>$total_per_day</b> </pre> "; ?>

Säg gärna till om jag gjort fel någonstans.

Oj, du ville ha ett-asp script såg jag just.
Tyvärr har jag inget sådant att bjuda på.

Av nepmot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sebastianj
/me börjar tro att han är osynlig.

Ja, jag har provat installera om freetype och det utan bindist som USE-flag.
Ingen skillnad.

Kan lägga till att jag kör gentoo...

Av nepmot

Jag har precis samma problem som Ilja, och jag tror att jag vid det här laget har gjort i pricip allt jag kan göra. Jag håller fan på att bli galen på det här problemet!

Saken är att vissa fonter ser bra ut och andra inte. Eller rättare sagt, ttf-fonterna ser förjävliga ut.
Det här är Luxi Sans, nu och förr.
(firefox 1.0pre2)

http://files.eastbrook.se/screenshots/freak.png

ps.
Fonterna är ju antialiasade, men det funkar bara inte som det ska.
Dessutom har jag exakt samma problem i Mozilla 1.7.3 / Galeon 1.3.17.

Av nepmot

XFree+linux-2.6.7 problem

atkbd.c: Spurious ACK on isa0060/serio0. Some program, like XFree86, might be trying access hardware directly.

Av nån outgrundlig anlednig käkar X upp ca 60-70% av cpu minnet vilket gör det helt oanvändbart. Jag har inte den blekaste vad som kan vara felet, men det ovanstående snappade jag upp med dmesg, och det ser onekligen lite skumt ut.
Någon som vet vad det här rör sig om?

Tack på förhand!

Av nepmot

Ja, jag har väl kompilerat om kärnan och startat om burken kanske 8 gånger + låtit den vila över natten (vad nu det ska ge), men det har då inte gett några resultat.

Man kanske ska ta och strunta i den här kärnan och gå tillbaka på 2.6.7.x eller kanske rent ut av våga sig på att köra 2.6.9.

edit: Ja med 2.6.7 kärnan funkade det. Så det utan tvekan att skrota 2.6.8.1 iaf.

Av nepmot

Problem med nätverk (kernel 2.6.8.1)

Okej, det här är enligt mig ganska besynnerligt.
Provade igår att byta kärna til 2.6.8.1 vilket väl gick relativt smärtfritt (dock så buggade configurations menyn ur några gånger, men men..). Dock så sitter jag nu fast.

Enligt alla "tester" så funkar nätverkskortet, routern hittar själva kontakten, kan avgöra duplex osv. Men! Det går inte att komma sig längre än till localhost. Jag kan allså inte ens få kontakt via ping med routern. Det är inte kortet det är fel på, inte heller kabeln eller nått i den stilen eftersom det funkar perfekt i gentooinstallationen och i knoppix.
Alla adresser är korrekta, det är jag 200% på. Nu är bara frågan om det här är någon bugg i kärnan eller.... ja jag kan väl inte komma på en annan orsak.

Tack på förhand.

Jag har ett vanligt Realtek 8139C eller D eller vad det nu är btw, och jag har provat med att både köra 8130too inkompilerad och som modul.

Av nepmot

http://eastbrook.se/
Lite för stilren just nu men... det får duga.

Vic: Klockrena färger måste jag säga!

Edit: Jag vet, servern min sida ligger på är slö som satan. Men jag arbetar på det...

Av nepmot

Albumet "Doolittle" med "The pixies" brukar vara en återkommande favorit, även Interpols "Turn on the bright lights". Förutom det lyssnar jag nästan på vad som helst, förutom möjligtvis trance (etc) eller diverse dansband .

Av nepmot

zwitter: Prova validera sidan på validator.w3.org och om det uppstår några errors så fixa dom! Sen om det fortfarande inte vill sig så skit i det, det funkar ju iaf

Av nepmot

Ni skulle ju kunna fråga i mailet istället för på forumet. Ungefär lika jobbigt

Av nepmot

<? $offset = 0;$link = mysql_connect("localhost", "username", "password"); mysql_select_db("database", $link); $step = 8; $post = 0; $query = "SELECT * FROM guestbook"; $result = mysql_query($query, $link); while($array = mysql_fetch_array($result)) { $post++; } if($_GET['offset']) { $offset = $_GET['offset']; } if($offset > $post) { $offset = 0; } else if($offset < 0) { $offset = 0; } $query = "SELECT * FROM guestbook ORDER BY id DESC LIMIT $offset, $step"; $result = mysql_query($query, $link); while($array = mysql_fetch_array($result)) { bla bla bla } // skriver ut antalet sidor etc. if($offset != 0) { $prev_offset = $offset-$step; echo "<a href='site.php?page=news&offset=$prev_offset'> « Prev </a>"; } else echo "« Prev "; $pages = $post/$step; $i = -1; while($i<$pages-1) { $i++; $num=$i+1; $off = $i*$step; if($_GET['offset'] != $off) echo "<a href='site.php?page=news&offset=$off'> $num </a>"; else echo " $num "; } if($offset<$post) { $next_offset = $offset+$step; if ($next_offset < $post) echo "<a href='site.php?page=news&offset=$next_offset'> Next »</a>"; else echo "Next »"; } ?>

det kan säkert skrivas bättre, men vafan, det funkar.

Av nepmot

All reklam förstör det fina färgvalet, och loggan är så mycke photoshop 5 den kan bli

Av nepmot

Fixa lite avstånd mellan länken och nästa titel i portfolio sectionen.
Bakgrundsfärgen kändes lite malplacerad, kanske någonting blått istället?

Bortsett från några små detaljer till så ser det bra ut!

Av nepmot

Gah, klantigt att inte kolla på winamp.com må jag säga
Men hur som helst, tack!

Icedude: Hehe, jo jag ska smälla ihop ett nu ikväll, och jag ska försöka komma ihåg att länka ett screenshot iaf.

Av nepmot

Xmms/Winamp Classic skins

Mitt skrivbord brukar vanligtvis se ganska slätt ut, stilrent och enkelt utan en massa krumilurer. Dock så är det tamefasen en hel veckas jobb innan man hittar ett skin/tema till Xmms som passar in med resten av skrivbordet.

Så jag tänkte göra mig ett skin eller 2, men av tidigare erfarenhet så vet jag att det inte bara är att gå in och ändar på bilderna, det är alldeles för omständigt!

Nu funderar jag, finns det någon trevlig psd/xcf mall för att göra skinsen? Eller måste dra ner något program och skrämma igång windows?

Tack på förhand.

Av nepmot

filigran: Det är det jag menar, och det är irriterande!
Och det är bara därför att dom är i "datorbranschen", om dom tex var ett bilföretag skulle dom gått i kk före dom kom ut på marknaden.
Användarvälighet är inte A och O i ett operativsystem!
Sen så har MS nå fruktansvärt mycke resurser, och dom verkar inte lägga ett jävla öre på att utveckla IE.

wierd: Att tvinga användarna till att byta browser har jag aldrig sagt, men just det att 90% av användarna där en majoritet av dom inte ens vet om att det finns någon annan browser (eller bryr sig om det för den delen) inte använder det bästa, ja det är bara för mycket.
Om 90% av alla användare använder en browser som utvecklats av att enormt företag, ja då kan väl endå det företaget se till att hålla den updaterad när dom väl har resurserna.

Av nepmot

papabear: Sen när ska paddingen i en tabell vara avgörande för hur många gånger en bakgrund ska repeteras?

filigran: Det behöver inte vara perfekt, så länge man inte behöver gör allt på 3 olika sätt så skulle jag vara nöjd

Ludvig: Det handlar inte bara om att alla borde använda Gecko browsers, utan att MS faktiskt kan ta tummen ur och börja bry sig om hur bra deras produkter fungerar.