Inlägg

Inlägg som wixia har skrivit i forumet
Av wixia

Jag har inte hittat en enda deal på Switch i Sverige, någon som har?

Av wixia

Vad tror vi om chanserna för ett bra pris på Switch nu på Black Friday? Ganska nära noll?

Av wixia

@anon265474: Det är budgivning som gäller.

Av wixia

IBM Model M (1391411, 1992)

Hej,

Det har tyvärr blivit dags att sälja mitt IBM Model M från 1992. Jag hittade det när jag extraknäckte som IT-tekniker på den lokala kommunen under tidigt 2000-tal och sedan dess har det tjänat mig väl. Det passar tyvärr inte så bra i min nya lägenhet och därför hade det varit kul om någon ville ta över det och fortsätta använda det. För det förtjänar verkligen att användas, svår känsla att slå då det är så kallade buckling spring-brytare. Blir inte mer mekaniskt än så!

https://en.wikipedia.org/wiki/Buckling_spring

Tangentbordet är i riktigt bra skick. Det har rengjorts med jämna mellanrum och tagits väl om hand. Funktionellt finns det inget att anmärka på, alla tangenter har rätt känsla och alla lampor etc. fungerar. Layouten är svensk. Anslutningen är PS/2 och sladden är 3 m (längre om man drar ut spiralen).

Tangentbordet finns att hämta i Stockholm, precis vid Thorildsplans tunnelbana på Kungsholmen. Jag skickar det också gärna mot frakt.

Vi kör budgivning fram till söndagen den 7 oktober, kl 21:00.

Läs hela annonsen här

Av wixia

@atar0611 vinner budgivningen med 500 kr för allt.

Av wixia

@Melinho2895 @Noa @atar0611 @Morrowind

Kör till klockan 18 ikväll. Just nu leder @atar0611 med 400 kr för allt.

Av wixia

GTX 660Ti och Fractal Design Define R4 vitt

Grafikkortet fungerar utmärkt och går tyst och svalt med Asus Direct Cu-kylare.

Chassit är i mycket bra skick, inga LAN-partyn. Komplett med alla skruvar och grejer som följde med.

Budgivning. Grejerna finns att hämta i Stockholm, Kungsholmen, precis vid Thorildsplans tunnelbana.

Läs hela annonsen här

Av wixia

Provade att göra en riktigt ful modd igår:

https://i.imgur.com/V1QZjSr.jpg

Det fungerade faktiskt över förväntan! Ikväll ska jag bygga in fläktarna i den utsågade delen och sedan hitta på någon bra lösning för att montera den!

Av wixia

Jag kan täta baksidan igen, har kvar biten jag sågade ut. Om jag tätar baksidan och monterar en eller två fläktar som suger ut luft, tror ni att det kommer att lösa mitt problem?

Av wixia

Någon typ av ventilation har jag också funderat på. Frågan är dock om det går att lösa utan att det låter allt för mycket. Ponera att jag monterar dubbla 140 mm-fläktar längst fram i botten på skåpet och kör de på 5 V. Kommer att göra skillnad eller måste jag dundra på med 12 V för att det överhuvudtaget ska märkas?

Av wixia

Erfarenheter av att bygga in dator i träskåp (värmeproblem)

Hej,

Jag har skaffat mig ett fint gammalt Chippendale-skrivbord och tänkte att jag skulle ställa in datorn i ett av skåpen. Sagt och gjort; Jag sågade ut hela baksidan i ett av skåpen, dels för att göra kabeldragning enkel men också för att underlätta kylningen av datorn. In med datorn, stängde dörren och spelade en runda Dota. Kaos, det blev som en jävla smältugn där inne, jag hade gravt underskattat hur stilla luften skulle komma att stå, tänkte nog att den mesta värmen skulle sippra ut där bak. Jag provade sedan att plocka borta sidorna på datorn och ha dörren till skåpet öppen, det blev inte mycket bättre, värmen fastnar helt enkelt i taket.

Så nu undrar jag, finns det någon här som har gjort något liknande? Hur löste ni det med kylning?

Av wixia

Fractal Design Define R4, vitt, ljuddämpat

Chassit är i mycket gott skick, jag har inte byggt om stup i kvarten, haft vattenkylning eller åkt på LAN-party. Komplett med skruvar, två 140 mm fläktar med fläktkontroll samt hårddiskburen, PCI-täckplåtarna och sidoplåten som inte syns på bilden. Originallåda medföljer också.

Finns på Kungsholmen i Stockholm, precis vid Thorildsplans tunnelbana.

Läs hela annonsen här

Av wixia

Två vita skärmar - Samsung S24D391HL

Två identiska vita skärmar från Samsung i mycket gott skick, inga LAN-partyn etc. Trevliga PLS-paneler, 1080p, 23,6 tum, fullständiga specs finns på Prisjakt. Medföljer originallådor, strömkablar och VGA-kablar. 1000 kr styck, köpare som tar båda prioriteras. Finns på Kungsholmen, precis vid Thorildsplans tunnelbana, i Stockholm.

Läs hela annonsen här

Av wixia

Här var det en livlig diskussion, kul! Vad tycker ni om denna artikel:

https://rikatillsammans.se/reflektioner-pa-min-artikel-har-vi...

Mycket att det hon skriver är samma saker jag tog i beaktning och tänkte på när jag köpte min lägenhet i Stockholm.

Av wixia

@Kaine_Uro: Du behöver inte ursäkta, jag förklarar gärna! När jag säger stora menar jag framförallt att de är höga och fula. Inte att de är för stora rent ljudmässigt. Jag vill undvika känslan att högtalarna ramar in TVn och skapar ett "TV-altare". Nu är visserligen Larsen 4 högre än Sonab OA-12/14 men fördelarna med att ljudet sprider sig bättre med en högre högtalare samt att den är nyproducerad överväger det. Mina Dynavoice har jag haft som partyhögtalare när jag har pluggat och i min första lägenhet som jag har delat med en polare. Då har de fungerat men nu har jag köpt en fin 20-talslägenhet med fiskbensparkett, då fungerar de inte lika bra längre. Jag beställde mina Larsen i Lönn, tror att det kommer att bli väldigt snyggt. Jag prioriterar alltså design högre än bra ljud, men med Larsen får man faktiskt både och!

Av wixia

Var inne på Ljudmakarn efter jobbet och fick lyssna på Larsen 4. Lät riktigt bra så jag beställde ett par sådana!

Av wixia

@Yorgo_ Väldigt bra pris men jag har helt snöat in på högtalare med elementen på toppen av lådan. Därför tittar jag just nu på Sonab OA-12/14, Larsen 4.2 och Duevel Planets (tack @pelof för de tipsen!).

Av wixia

Tack för alla tips! Jag har nu lyssnat på ett par OA-12 och gillade verkligen vad jag hörde. Det är dock lite klurigt att hitta ett par i Jakaranda som dessutom är tillräckligt renoverade. Larsen 4 lockar också, de är väldigt snygga och det är bekvämt att det är en nytillverkad högtalare. Jag ska förmodligen in till Ljudmakarn efter jobbet och provlyssna ett par sådana!

Av wixia

Mindre golvhögtalare - funderar på Sonab OA-12/14

Hej,

Flyttar snart in i min nya lägenhet och skulle då vilja skaffa lite snyggare, men framför allt mindre golvhögtalare. Idag har jag en modern receiver från Pioneer som jag är nöjd med då den på smidigt sätt hanterar både min skivspelare och min Apple TV. Till den har jag ett par Dynavoice Magic F-7 EX som jag också har varit nöjd med men de kommer att vara för stora i min nya lägenhet.

Jag funderar på ett par Sonab OA-12/14 då jag tycker att de är snygga, framför allt eftersom de inte är så förskräckligt höga. Dessutom förstår jag det som att det är en vedertaget välspelande högtalare. Det jag funderar på är hur starkt (högt) jag kan spela med dessa jämfört med mina nuvarande högtalare från Dynavoice? Jag misstänker att det inte riktigt är samma kräm i dessa? Jag planerar inte att skaffa någon subwoofer etc. Vill bara ha ett par golvare som jag kan spela relativt starkt med ibland.

Finns det någon annan högtalare i denna storleksklass ni kan rekommendera? Nytt eller bättre begagnat spelar ingen roll. Pris kring 5 000 kr.

Vänliga hälsningar

Av wixia

Det dök upp till slut! Fick hem en lapp i brevlådan att det var för stort för att lämnas ut. Hämtade det på mitt utlämningsställe och när jag kom hem skickade jag det genom mitt brevinkast innan jag låste upp och gick in...