Inlägg

Inlägg som Luzer har skrivit i forumet
Av Luzer

Jag står lite i samma tankar, men mest för att netflix vägrar fungera för mig via BBB och de har typ gett upp felsökningen. Det lustiga är att i brevet de skickade ut så grundar de höjningen på att folk använder numera uppkopplingen till så mycket mer, streama film tex. Känns lite dumt att betala mer för något som inte fungerar för en annan

Ip telefoni har jag i allafall alltid fått betala extra för även hos BBB, och jag tror även jag är fiberkund med 100/10. Telefonin har kostat 84 kr fast då har jag fått 50kr rabatt på bredbandet så, närmare bestämt 34 kr då.

Kollade med combort idag vad deras priser ligger på och de är billligare + att de har peering till netflix. Surt bara att deras rykte inte är det bästa. Tänkte ringa Bahnhof imorgon och kolla om man kan få något hos dom.

Av Luzer

Även om man väljer att lägga iTunes biblioteket på en annan disk så kan man inte bestämma (vad jag vet) i iTunes var säkerhetskopian för ens enheter som iPhone, iPad etc hamnar. De äter plats på min ynka 40GB disk också och är ett gissel. Väljer du att bara säkerhetskopiera till molnet så behövs inte säkerhetskopian för alla program på datorn, jag har själv inte gjort detta än men hört att det ska vara så :/. Du kan även skapa nån slags virtuell genväg direkt i systemet med hjälp av junction som pekar på en annan disk och katalog. Så din iTunes mapp på c: är tom och pekar mot en annan katalog, har själv inte vågat mig på detta men läst om det. Typ här.
http://blogchampion.com/2012/05/22/how-to-change-itunes-devic...

Av Luzer

Hm, borde ju ligga i netflix intresse också att tillåta BBB att peera med netflix (vad innebär det förresten?). För som jag fattade det som så var det netflix som satte sig på tvären hos BBB.

Av Luzer

Nja asså jag har bara kollat nätverkstrafiken när jag endast kör netflix, dels i windows men även i routerns log. Mediahint har jag inte testat än, har väl inte känt något jättebehov av att få mer utbud än sveriges än i allafall. Men jag kanske skulle testa bara för att se om bandbredden blir bättre.

Håller med om att det låter som en konstig bortförklaring på BBBs sida, men samtidigt har det pågått så länge nu och allt annat fungerar. Enligt killen på BBB supporten hade det även gått ut internt via deras intranet att netflix strular, och stämmer det så bör ju problemet vara hyffsat uppmärksammat på hela BBB och fler kunder vara drabbade. Jag testade mitt netflixkonto hos mina föräldrar föresten som kör telia och har väl max 10 Mbit ner, och där buffrades det upp till HD snabbt och utan problem.

Av Luzer

Netflix och BBB, hur funkar det för er?

Jag har haft strul med netflix sedan november. Svårt att få ordentlig bandbredd mot deras servrar och således inte full kvalite. Har 100/10 från bredbandsbolaget och har inga andra problem med uppkopplingen. Efter mycket tid i netflix support så lyckades jag få reda på att min bandbredd mot dom de senaste dagarna låg runt 3Mbit. Vilket stämmer överrens med mina egna mätningar. Enligt dom ligger dock inte problemet hos dom utan hos min isp. När jag tar upp det med BBB så hittar de inga fel på min uppkoppling. Fick dock reda på en liten rörig förklaring från BBB att netflix skickar sin trafik till dom "på ett annorlunda sätt". Vad nu det menas. Och att BBB erbjudit netflix att ha sin egen utrustning hos dom för att kunna erbjuda ordentlig hastighet till sina kunder, men "de ville inte".

Så min fråga är alltså, finns det några fler som sitter med Bredbandsbolaget och upplever problem med Netflix? Får ni ut HD på det som finns i HD?

Av Luzer

Klart att det går fortare med 8 pins kontakten, den satt ju på en kortare sladd

Av Luzer

Sitter inte på någon laptop själv men min kompis har liknande problem med sin laptop i7a. Hur exakt kollar man vilken grafikkrets som körs när man lirar? Den borde väl flippa över på något vänster just när man startar spelet isåfall, och flippa tillbaka när man avslutar. Tabbar man sig ut när man spelar och kollar i kontrollpanelen någonstans? Eller behövs någon annan programvara, vilken?

Av Luzer
Skrivet av HazZarD:

nån som kan logga in nu?

Nej de startar om.
http://eu.battle.net/d3/en/status

Lite störigt att de inte kan lägga upp nåt meddelande i spelet 5 min innan en frivillig omstart :/ Så man kan avsluta själv och säkra upp sina nyfunna prylar och dyligt.

Av Luzer

Fjäska till dig ett guestpass och prova upp till lvl 13. Det är gratis. Eller var det inte typ nu runt 15e som demon skulle släppas till alla?

Av Luzer

Patchloopen inträffar väl varje gång då de patchar serversidan på olika tidpunkter? Så sitter ni med EU launchern när de patchat US så kommer ni inte in på US servern innan de patchat klienten, och den kommer ni inte åt om ni installerat EU launchern. Likadant kommer inte US åt EU servrarna efter de uppdaterat sin klient. Men det är ju felaktigt felmeddelande hur som hellst att det finns en patch som bara krashar programmet. Borde ju snarare stå att servern inte kör samma version som klienten eller nåt.
Bara att vänta tills EU servern får patchen så brukar uppdateringen kicka igång. Har väl varit dagen efter hittills ungefär.

Av Luzer

Jag är superpepp på att starta en DH i hardcore. Har aldrig kört HC tidigare men gillar tanken att vara lite mer försiktig och inte bara rusa. Tänkte även köra HC i kombination med att tillåta mig att handla prylar på AH. Känns lite halvtrist att handla prylar där då det mesta man hittar alltid är sämre. Så i SC tänkte jag försöka köra igenom Hell i allafall utan att handla på AH.

Men en fråga, jag misstänker att man delar sin stash mellan alla sina HC karaktärer också? Men hur är det på första karaktären man startar, när den dör så försvinner bara gearen man har på sig + det man har i ryggsäcken eller? Medans det man har i kistan i stan är kvar när man startar en ny hc char? Eller bör man lixom starta två karaktärer med en gång så en hela tiden är vid liv för att behålla det man har i kistan? Har för mig att jag såg nån stream där någon hade flera karaktärer på lvl 1, som hette nåt i stil med backupgear etc. Vad är det för mening när man ändå har samma stash över alla karaktärer?

Av Luzer

Håller de inte på att uppdatera fortfarande? Igår var det US och idag EU som jag fattat det som.

Av Luzer

De uppdaterar servrarna, är tokmycket trådar om detta på officiella forumet. Kasst felmeddelande dock :/
Jag kommer in på europe men inte på us. Och en kompis i us kommer in i us men inte på europe. Knepigt.

Av Luzer
Skrivet av Jalle64:

Skriv msconfig i sök/körfältet och starta detta och gå till fliken Systemstart och knappen Avancerade alternativ, kolla om du har några ibockade grejer där, om så är fallet bocka ur dem. Starta sedan om och voilá så bör alla kärnor finnas där.

Tackar för detta, nu har jag fyra kärnor :D.
Jag kryssade även ur "högsta mängd minne" här, som var på 2GB tror jag. Och tidigare såg jag bara att jag kunde använda 5GB av mina 6GB ram, nu står det att jag kan använda allt. Misstänker att detta är något bra också.
Ser även att under fliken "allmänt" så är "selektiv start" ikryssad, och under även "läs in systemtjänster" och helruta med "läs in autostart objekt". Borde denna inte vara på "normal start"? Eller har den automatiskt ändrat när jag kryssat i vissa autostart objekt jag inte vill ska startas kanske? Har inte märkt något som inte fungerar hittills nämligen.

Av Luzer

AMD PHenom X4 9950 - Bara 2 kärnor?

Har installerat min nya "begagnade" processor, och allt verkar funka bra. Förutom att den visar att jag bara har två kärnor?
Upptäcker rätt "namn" i både bios och den här datorn. Och enhetshanteraren visar fyra processorer. Men cpuz säger att det bara är två kärnor.
Jag hade en Amd Athlon 64 4800+ förut, och den hade ju bara två kärnor. Behöver jag låsa upp eller ändra något i Bios för att den ska känna av allt? Det installerades nya drivrutiner automatiskt efter start.

http://i45.tinypic.com/3534a5w.jpg

Av Luzer

Nedgradera till 12.3 fungerade för mig, läste på tomshardware eller nåt att senaste 12.4 inte stödde vissa äldre gkort.

Av Luzer

Det slog mig inte ens att kolla ebay, konstigt då jag brukar handla därifrån. Nåja, nu är det redan inhandlat allt för den här gången. Jag återkommer om ett par år när jag ska ha ny låda, moderkort, minnen och processor Tack för alla svar!

Av Luzer

En liten uppdatering nu när jag satt i det nya nätagget och testat med geforce 260 istället. Det är som dag och natt. Nu har jag redan köpt en begagnad fyrkärnig processor också, men hade jag vetat att grafikkortet gjort så stor skillnad så hade jag nog skippat processorn. Körde tidigare allt på lägsta somsagt, och snittade runt 20fps. Nu kan jag köra 1920x1080 men jag ställde ner physics till low och någon mer grej, men efter ett snabbt test iofs utan tokmycket monster och grejer i bild som rör sig så ligger jag stadigt på 60fps med vsync. Ska hårdtesta mer imorgon och jag hoppas nästan att det kommer lagga lite när det händer mycket så jag inte känner att jag köpt processorn helt i onödan :/.

Av Luzer

Tackar för detta, får nog bli en sådan ni rekomenderar. Har mätt lite i burken och den bör nog få plats.

Av Luzer

Jag fick Phenom X4 9950 för drygt 300. Vetti tusan om det var värt det, nu velar det ju iväg med ny kylare också. I slutändan kommer jag nog landa runt 2000 ändå med nätagg, processor, kylare och grafikkort. Och kanske känna att jag lika gärna kunde gjort en större uppgradering med nytt moderkort :/ Men förhoppningsvis kommer jag undan lite billigare vid nästa uppdatering...