Inlägg

Inlägg som Curik har skrivit i forumet
Av Curik
Skrivet av wilsontaylor:

Mycket möjligt.
Jobbhopp i sig är inte dramatiskt, däremot är löneöket för just utvecklare vid jobbyte kontra löneök via lönesamtal hos befintlig arbetsgivare. Men budget för löneök och budget för nykrekrytering förklarades tidigare, så det är fair enough.
Jag kommer att plugga oavsett.

Bra! Och jag vidhåller att detta inte är unikt för vår bransch. Hör samma historier från alla möjliga bekanta som inte är systemutvecklare.

(Jag skulle vilja vara kvar på samma plats och åtnjuta samma löneutveckling som när jag hoppar, men har insett att i varje fall jag inte lyckas med det)

Av Curik

Aftonbladet strikes again. Omöjligt blir det ju inte för det. Bara knepigt. Så länge inte YouTube själva begränsar hur mycket data du buffrar så kan du alltid hoppa över segment.

Av Curik
Skrivet av wilsontaylor:

För mig som vill studera till hösten för att hoppa in i branschen känns detta dystert. Finns det ingen rekryterare, chef eller liknande befattningshavare som kan ge sin version av problemet? Jag har hört detta tidigare av vänner i branschen. Vad är problemet egentligen, det är provocerande korkat.

Ser inte dramatiken. Att du måste byta arbetsgivare för att knuffa upp lönen är inget som är specifikt för vår bransch. Sen finns det alltid undantag.

Så studera absolut Bästa val jag gjort.

Av Curik
Skrivet av johan4:

Det finns oändligt med folk som kan administrera Windows, men inga moderna techbolag hostar sin plattform på Windows. Det kan eventuellt vara intressant för ett bolag som har sin lokala IT-miljö på Windows. Men utvecklingsteamet använder som sagt inte Windows på ett modernt techbolag.

Fast nej.

Av Curik
Skrivet av Elgot:

Problemet är väl att en trojan eller liknade skulle kunna komma åt informationen i dekrypterad form?

Ja precis. Man krypterar bara at-rest så allt är fullt läsbart när datorn är "på".

Av Curik

Haha vilket trams.

Av Curik
Skrivet av Freddr:

Jag har ett "smart hem"-system baserat på Home Assistant och en ZigBee dongel. När det väl är uppsatt ska det fungera tills jag möjligen gör något fel. Men som det är nu så tappar det kontakten och slutar funka efter några uppdateringar och man får para ihop igen och konstant pyssla om systemet. En del tycker kanske det är skoj men allt detta trådlösa Kinaskit är leksaker som fungerar dåligt. Visst har man haft tur med en del saker som verkar fungera.
I en perfekt värld så hade lamporna och uttagen pratat via elnätet som då hade varit rent och fint utan en helvetes massa störningar från dåliga nätaggregat. Man hade satt en controller i elskåpet som kopplat på sig på alla faserna. Sensorer hade jag helst haft via nätverk och PoE. Att kunna ha en del trådlösa saker som pratar WiFi, ZigBee eller likn. kunde varit förpassat till saker som är batteridrivna. Låt allt gå över IPv6.
Du ska kunna köra allt lokalt om du önskar, annars så routar man ut sina IoT-saker till valfri molntjänst.

Sorry men köper du grejer från Kina så har du ju bäddat din egna säng, så att säga. Jag satte upp mitt för flera år sedan och det fungerar klockrent. Inget cloud inblandat.

Att köra via elnätet hade inte varit en bra idé av rätt uppenbara anledningar (elen behöver vara på och man behöver dra el överallt är två exempel)

Av Curik
Skrivet av Maaxan:

Finns tonvis med innehåll på YT som inte har reklam i videon (om man har premium). Det du pratar om är content creators som måste tjäna pengar på något sätt.

Haha, vad har det för betydelse? Om jag köper en tjänst som säger att jag slipper reklam och jag inte gör det - så har jag inte fått vad jag betalat för eller hur? Jag har ett avtal med YouTube och inte med alla "content creators".

Hur skulle du reagera om Netflix började ha reklam i sina filmer och skyller på att det är filmskaparna som lagt in reklamen? Men jag gissar att poletten inte trillar ner av det exemplet heller va?

Av Curik
Skrivet av macbang:

Jodå. Förra året gjorde bredband2 det för mig som nykund med 12 månader billigare. Då sa jag upp avtalet.

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Fast nej, det kan de som sagt inte. Ett avtal är ett avtal. De kan försöka och hoppas det finns tillräckligt många som går på det. Eller som i ditt fall, inte blir kvar som kund alls.

Av Curik
Skrivet av macbang:

Stör mig mera på att flera leverantörer avbryter/ höjer kostnaden under pågående " nykunds kampanj ". Ha hänt med både Bredband 2 som höjde till ordinarie pris efter 6 månader istället för 12 som det va avtalat, och Bahnhof efter 3 månader trots det va 6 månader med rabaterat pris som nykund.

De kan inte ändra på ett pris ni avtalat. Det är inte lagligt. Så antingen har du missuppfattat något eller så har du några samtal du kan ringa.

Av Curik
Skrivet av Dreijer:

Nej, jag tycker att det är rimligt prissatt. Att det kostar litet mer, om man bor långt ut från städerna, är förståeligt. Jämförelsevis betalar jag 109kr i månaden för 1000/1000. När jag fick fiber 2008 betalade jag samma summa, eller kanske aningen mer för 10/10.

Det är väl inte så konstigt att du tycker det är rimligt prissatt när du inte betalar hela kostnaden själv. Absolut ingen internetleverantör ger dig 1000/1000 för 109 kr i månaden utan att du redan betalat för andra saker eller bor i en förening som betalar för andra saker och/eller en del av kostnaden.

Av Curik
Skrivet av ratbongo:

Det som är störande med dessa trådar är inte att folk piratkopierar utan att man får se så många ursäkter och omskrivningar till vad man gör istället för att vara ärlig med sig själv. Det känns så patetiskt att inte kunna stå upp för att man tillskansar sig något man inte har rätt till, eller rättfärdigar det med något annat än att man är girig och vill ha och ha utan att betala. Jag bryr mig personligen inte om att folk piratkopierar men vi verkar ha en brist på rakryggade, vuxna människor som åtminstone törs stå för vad de gör istället för att försöka skylla ifrån sig som små barn.

Fast kom igen nu. Du tror det är ursäkter men för många så är det precis såhär det är. Förut var det smidigt och tillräckligt värt att betala för - och nu är det inte det. Att du inte tror på det är ju rätt oviktigt i sammanhanget.

Av Curik
Skrivet av Jonteponte:

SponsorBlock är fantastiskt. Funkar i 90% av fallen för att automatiskt hoppa över.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/sponsorblock/

Det funkar dessvärre inte på TV:n, vilket är där vi kollar mest.

Av Curik
Skrivet av dlq84:

Majoriteten av youtubers intäkter kommer därifrån, hade youtube stoppat det hade youtube dött som platform när alla slutade lägga ut videor.

Knappast. YouTube hade ändrat fördelningen av intäkterna långt innan YouTube dör. Och det är nog det som behövs om jag betalar för en tjänst som säger reklamfritt och inte får det. Jag betalar gärna lite till (men inga mängder mer) om jag slipper det och intäktsskillnaden går till streamers.

Edit: Men för oss är det ett icke-problem numera då vi tröttnade och bytte till Sm*rtTube. Både YouTube och streamers förlorade.

Av Curik
Skrivet av blade80:

Om du gör som jag och kör en tvåslangslösning så kommer det bli som natt och dag. Du måste se till att den både blåser ut varmluften men samtidigt suger in lika mycket luft via en lika slang. På så sätt blir det inget undertryck samt att all luft som kylts ned också återcirkuleras inomhus istället för att att den smiter ut pga undertrycket. Då blir även en maskin på 12000BTU fruktansvärt ineffektiv och får jobba onödigt hårt också.

https://www.sweclockers.com/galleri/15425-portabel-ac-tvaslan...

Tack för tipset blade80. Har testat en tvåslangare tidigare (från fabrik - inte moddad alltså) och det var bra men det låter ju så förbannat oavsett. Hade hoppats fönsterenheterna är lite tystare.

Av Curik

Vi betalade för Premium förut. Sedan började det komma videos med reklam inbyggt i videon. När jag har betalat för att slippa just reklam.

YouTube satte inte stopp för det och nu betalar vi inte för Premium längre.

Av Curik
Skrivet av Gorian:

Här får nog TS ge oss lite mer detaljerad information. Vad exakt är det som inte fungerar?

Om det vore så väl att medarbetarna gjorde vad de blev beordrade, då skulle mitt jobb vara oerhört mycket enklare.

#chef

På 99% av ställena jag jobbat och konsultat för så har det varit så. Fint om det inte är så hos dig.

Av Curik
Skrivet av Chunken:

Är du nöjd med din lösning då? Tänker du att du tar in uteenheten om det börjar regna?

Vi har en 12 000 BTU enhet där just nu men den är ju grymt ineffektiv p.g.a. att det blir undertryck och den kyler redan nedkyld luft. Funderar på hur dessa externa 5000 BTU kommer stå sig.

Av Curik
Skrivet av Aphex:

Jo såklart, nyheten gäller usa/kanada, de har inte svenska konsumentlagar. Men Steve har sagt åt oss att vara upprörda, så vi bortser från det.

Jag förbehåller mig rätten att vara upprörd för att någon annan blir behandlad som skit. Empati kallas det.

Sen kan du förstås ha med ASUS att göra utan att ha reklamationsrätt även i Sverige, beroende på hur länge sedan det var du köpte deras produkt.

Av Curik
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Bra de planerar att förbättrar sig. Men finns det någon datorreparation som är billig? För mig känns det som att det är lite kört oavsett vad. Varenda kotte ska ha runt 1000kr/h, delarna är heller inte billigt. Om det är så enkelt så skruva lös något och montera något annat såvisst, men annars blir det dyrt.

Vad har detta med kostnad att göra?