Inlägg

Inlägg som lossah har skrivit i forumet
Av lossah
Skrivet av jawik:

Ok ser nu att det var jag som var snabb. Missade att du skrivit "inte" i din text. Skyller på att jag läser på mobilen. 😋

Det är lugnt. Gillar dock att du fått 2st tummen upp på det inlägget. Som sagt, folk verkar inte kunna läsa. <3

Av lossah
Skrivet av jawik:

Nu tror jag du var lite snabb också. 🙂

"Personen hade också som första åtgärd efter att det inte fungerat tagit av kylaren och ersatt kylpastan"

Ja? Första åtgärden efter att det inte fungerat. Det fungerade inte -> Jag testar byta kylpasta och ser om det hjälper.

Vad är det annars för "första åtgärd" hen skulle gjort? Första åtgärd mot vadå?

Av lossah

Folk verkar inte kunna läsa.

"Det är ett kort som jag använde fram till 2-3 veckor innan jag sålde det"

Står ingenstans när han sålde kortet, när köparen hörde av sig efter hen mottagit det.

"Personen hade också som första åtgärd efter att det inte fungerat tagit av kylaren och ersatt kylpastan (som hen sa såg uttorkad ut)."

Första åtgärd. Hen gjorde det inte INNAN hen testade kortet första gången.

Visst grafikkortet kan teoretiskt gått sönder när du plockade ur det ur datorn (gissar det har legat i antistat-påse under tiden och även gjorde det under själva försäljningen) men den sannolikheten är väl ändå rätt liten.

Av lossah
Skrivet av snajk:

Jag förstår inte riktigt vad du menar, såg du låttiteln i startmenyn tidigare?

Dock håller jag med om att just den biten med "mediaknappar" och info om vad som spelas upp har försämrats i W11. Tidigare fick man upp en svart ruta uppe till vänster med låttitel, albumets framsida och så, när man använde typ mediaknapparna på tangentbordet eller liknande, det får man inte längre. Istället finns dessa kontroller i grejen (åtgärdscenter?) som kommer upp när man klickar på volym/nätverk/batteri, eller Win+A. Jag föredrar absolut det gamla sättet, men jag vet inte om det hindrar mig på något sätt att det har ändrats eller är ett problem egentligen, mer att det var lite trevligt och roligt att se albumet poppa fram när man bytte volym och så.

Edit: Kom på att du nog menade live tiles, vilka har försvunnit. Håller med om att det är lite tråkigt men de var sällan så användbara som man trodde.

Skrivet av jnsson:

Jag tror jag misstolkade det du skrev. Du skrev startmenyn vilket är detta
<Uppladdad bildlänk>
Medans det jag tror du menar, när jag läste det du skrivit, är aktivitetsfältet längs ner. Den funktionen har kommit till dev kanalen och kommer nog komma i höst till stabila versionen, möjligtvis senare

Yes, menade "taskbar"/aktivitetsfältet. Skrev lite fel.

Läste det också! Men fick ordna det med StartAllBack.

Av lossah
Skrivet av jnsson:

Jag ser texten i Win 11 statmeny

Där ser man! Vet du vilken inställning det är?

Av lossah
Skrivet av snajk:

Ah ok. Jag sökte lite och generellt var rekommendationen StartIsBack över StartAllBack.

Jag ser bara inte behovet för min del, alltså vad det stora problemet är med startmenyn i W11. Sök efter program funkar bra, vad mer använder man den till? Stäng av-funktionerna finns lättillgängliga, inställningar är lättillgängliga, Win+X eller högerklicksmenyn på start ger snabb åtkomst till de flesta relevanta administrationsverktyg.

Detta är offtopic dock:
Jag avskyr Win 11 startmenyn pga att man bara ser ikonerna, inte själva texten, t ex om du lyssnar på en låt på Spotify så såg du i Win 10 vilken låt det var utan att behöva öppna Spotify. Vet inte om detta går att ändra i Win 11?

Av lossah
Skrivet av Xyborg:

Om man tar hobbykonsumtion på delbetalning/kredit är man riktigt illa ute enligt mig.

Det har jag gjort. Har bra kreditvärdighet. Har inga skulder utövet billånet just nu dock. Vill du utveckla varför jag är riktigt illa ute? Självklart ser jag över vad för ränta det är, om det överhuvudtaget är någon.

Av lossah

Det är bra, då kan Intels VD ta ut lite mer bonus framöver av tyskarnas skattebetalare.

Av lossah

Nu vet jag inte hur det ser ut men skulle inte tro det lär vara allt för dyrt att få det lagat, dvs inte behöva köpa ny ratt och montera dit etc som lär kosta betydligt mer. Finns säkert något företag i närheten av där du bor som sysslar med att fixa sånt.

Även om jag kan tycka det är rätt kasst av KIA, men vet ju inte hur mycket handsprit du använt etc.

Av lossah

Jag tecknade om mitt billån till ett privatlån. Blev billigare ränta (minns inte exakt vad den ligger på just nu men omkring 6-7%).

Av lossah
Skrivet av xc:

På den fronten ser det ljust ut, folk emulerar nya zelda hur fint som helst.

Tack för info.

Av lossah

Hade en Switch, köpte när den lanserades. Är inte så jäkla pepp på att köpa en till med så sjukt dålig hårdvara. Skulle de släppt en Pro eller liknande hade jag nog slagit till. Zelda var fruktansvärt roligt, men nja, inte värt det.

Hade hoppats på emulator om det inte fanns en Pro version när nya Zelda släpptes, men nu ser det mörkt ut.

Av lossah

Jag hade aldrig gått med på att betala fakturan. Vet du namnet på hen du pratade med?

Avvakta och se vad dem säger antar jag.

Av lossah
Skrivet av SethP:

Skräckexempel?

Jag köpte (eller egentligen försökte köpa) en DAC för att ha mellan min TV och stereo. Detta var vad jag fick.

<Uppladdad bildlänk>

Annonsen sa inget om begagnad! Det skulle följa med strömsladd och en optisk kabel. Inget av detta stämde över huvud taget, men till på "köpet" så var den helt enkelt bara trasig. USB-kontakten (för strömmatning) var intryckt och låg och skramlade inne i apparaten. När jag skrev en recension om produkten så accepterade Amazon inte den, recensionen alltså. Varför vet jag inte men antagligen eftersom jag skrev i den att det här var en ren blåsning (eller "a scam" som jag uttryckte det på engelska).

Nu köpte jag i och för sig inte från Amazon som säljare utan från en underleverantör, men ändå... Hur j-vla dåligt får det vara egentligen??

PS: Ber om ursäkt för den risiga skärpan. Bilden togs inomhus med budgetmobil utan blixt och på kvällen.

Jag förstår inte varför du skulle ge en dålig recension på en produkt för att du råkat få ett exemplar som är trasigt. Det har ju ingenting med produkten i sig att göra. Om det har med produkten i sig att göra kan jag nog nästan lova att de hade publicerat recensionen men i det här fallet förstår jag Amazon.

Kontakta deras kundtjänst bara (som för övrigt är väldigt bra).

Av lossah
Skrivet av Blomman90:

Köper du en 3 år gammal bil som gått 5k mil, och du kör vanliga 1500 mil per år så kan man nog anse att ACn i normalfallet inte ska gå sönder under den perioden, och då finns det förutsättningar för att kräva ersättning med stöd av reklamationsrätten.

Konstiga krav ni har som anser att en AC eventuellt ska paja inom 3 år på en ny bil. "Nog anse". Det är otroligt mycket på en bil som är så pass ny som inte ska gå sönder där du kan/ska utnyttja reklamationsrätten. Och det är ju betydligt enklare för en konsument att hävda att det fanns från början (2 år) än efter.

Jag har väl aldrig påstått att det här är "något nytt under solen". Jag tänker på kunder som köper halvnya bilar t ex där saker normalt inte ska gå sönder inom en viss tid och där du nu under hela två års tid har berydligt lättare att få reklamationer igenom.

Av lossah
Skrivet av giplet:

En varudeklaration kan inte bara speca "Ok för bilens ålder". Finns det fel så ska de listas. Funkar inte AC'n så ska det stå i varudeklarationen. Men ja, det beror ju på bilens ålder. Om AC'n fungerar på den 10 år gamla bilen i ditt exempel, men går sönder efter ett år, så får man nog anta att det inte går att reklamera. Om bilen är 5 år gammal är det kanske en annan diskussion.

Men återigen, detta är ju inget nytt. Det kommer funka precis som tidigare, med den skillnaden att du har längre tid på dig att påtala fel.

Jag verkar inte riktigt få något grepp om vad som anses som "normalt" eller inte. Så ACn t ex är OK från bilköp i deklarationen, pajar som sagt inom 2 år. Det ska inte anses som ursprungligt fel (förutsatt typ inte stenskott i kondensorn) då/klassas som normalt/går inte på konsumentköplagen? Vad ger ens en varudeklaration isf? Om OK ändå är "sorry bilen är för gammal för att OK ska ge något".

På er låter det nästan som att konsumentköplagen ger mig 0 skydd om bilen är "tillräckligt gammal" även om de är OKade på varudekl.

Vet ju väl att det inte är något nytt, och jag frågar för jag vet inte vad lagen EGENTLIGEN innebär, oavsett 2 år eller 6 mån som tidigare.

Av lossah
Skrivet av mrqaffe:

Ok är i förhållande till normalt skick utifrån ålder/körsträcka på bilen och inte mot en ny bil.
Konsumentköplagen ger dig att bättre skydd men den gör inte att du är skyddad mot allt om du köper nått begagnat, det finns dessutom försäkringar och garantier som kan passa beroende på vilken bil det handlar om utifall du vill ha ett bättre skydd, eller så avstår du begköp.

"Ok är i förhållande till normalt skick utifrån ålder/körsträcka på bilen och inte mot en ny bil. " Jag är nyfiken på var den gränsen går. Vilka delar är "normalt" att gå sönder, förutom slitagedelar? Vi ponerar att en styrled pajar inom 2 år, går det aldrig mot konsumentköplagen för det anses normalt, om bilen är "tillräckligt gammal"? Är det "normalt" att en styrled ska hålla bilens livslängd? Vi säger att ACn går sönder, anses det som normalt? Om man har en diskussion med bilhandlaren och är oense, ska man då kontakta extern verkstad och fråga om det ska klassas som normalt för bilens ålder, miltal?

Bilhandlaren kan ju alltid dra till med "det anses normalt i förhållande till bilens ålder" mer eller mindre oavsett fel, så vilka rättigheter har jag med konsumentköplagen?

"eller så avstår du begköp", det har ju ingenting med min frågeställning att göra. Jag ska inte ens köpa bil, jag är bara nyfiken hur man ska resonera och vill veta mer konkret vad lagen egentligen säger, vilka gränser man sätter och hur man sätter dem.

Av lossah

Jag hade testat nollställa bios först och främst iaf, sen flyttat runt på minnena efter det (ja även fast det fungerade första gången. Datorer är skeva och gör vad de vill har jag märkt under alla dessa år. )

Av lossah
Skrivet av giplet:

För de som är seriösa tror jag det kommer betyda väldigt lite. För att kunna göra en varudeklaration behöver man ju har ett strukturerat sätt att kontrollera en bil. Om man gör det på ett bra och konsekvent sätt så täcker man också merparten av problemen. Om firman kan visa på att kontroll av tex bromsok ingår i deras kontroll och de sedan går sönder, oavsett efter hur länge, så har de ju ett mycket starkt case gentemot en klagande kund.

Så bara för att man skriver "OK" eller "normalt" i varudeklarationen och bilen sedan går sönder av det felet så har de avskrivit sig det? Om det går sönder ska det väl fortfarande klassas som ursprungligt, eftersom det är inom 2 år? Vad är då syftet med konsumentköplagen?

Av lossah

Jag känner att jag kan tänka mig lägga runt 3,5-4k för ett kort i övre medelsegmentet (lägger aldrig pengar på topsegment-kort, aldrig gjort). För mig handlar ALLT om prisvärdhet.