Inlägg

Inlägg som plattangen har skrivit i forumet
Av plattangen

Man skulle kunna säga att jag gör det väldigt lätt för mig själv att ta rätt beslut många gånger.
För över pengar automatiskt till fondspar, till ICA-kortet och låter därefter det som är kvar vara pengar att resa för eller köpa prylar.

Har turen att inte få ut så mycket av spontanköp utan överväger gärna ett tag innan jag köper något.
Att ha nya prylar tillfredsställer inte mycket hos mig så där spenderas det inte många kronor heller.

Bästa spartipset: var tillfreds med det du har

(Har en budget men det är inget verktyg som fungerar för mig)

Av plattangen

Får en räkning per år som är för försäkring, tror den har andra viktiga papper med sig så jag sparar den.

Av plattangen

En macbook pro är grym som arbetsdator för utveckling.
Den kan du säkerligen ha studietiden och lite till

Av plattangen

Lutar åt att jag "firar" min första nyår själv

Av plattangen

Precis som ovanstående skriver så finns det inbyggt det du är ute efter nu.
I framtiden kan det vara bra att känna till att du kan hämta in dependencies med Composer som gör att det blir enkelt att hantera: https://getcomposer.org/doc/00-intro.md

Det finns en massa olika paket för olika ändamål att hämta hem här; https://packagist.org/

Av plattangen
Skrivet av Tanman:

Dom är självgoda och arroganta och att det aldrig har skett en allvarligare incident på en av vår sjukhus/vårdcentraler är helt bortom min förståelse.

Skickades från m.sweclockers.com

Det där är en grov generalisering som slår fel, det är bra att reflektera själv över situationen hos läkaren eller sjuksköterskan.
Det bör vara uppenbart för alla att sjukvården har bristande resurser för att hantera den svåra situation som är.
Precis som i de flesta andra yrken så skapar detta stress - därav kan man förmodligen i någon situation uppfatta sjukhuspersonal som arrogant. Problem torde verkligen inte vara individerna utan systemet.

Har bara varit på akuten två gånger själv men är regelbunden besökare på sjukhuset pga diabetes, fått ett mycket bra bemötande alla gånger även om jag någon gång tänkt "Oj, sa/gjorde de sådär".

I TS specifika fall kan psykiska problem och medicinering vara en försvårande faktor för att få den bästa vården (verkar så efter att ha läst texten). Något som skulle kunna hjälpa är att hon tydligt för sin egen talan; håll reda på och dokumentera illamående, smärta och dylikt. Kommunicera det sedan tydligt och det bör sen gå vägen. Det skadar inte att fråga: vad kan jag själv göra för att förbättra detta? Det är bra också att kunna övertyga om att man gjort det man har i sin makt för att få bukt med problemen själv; sömn, kost, träning med mera. Hoppas ni kommer till roten av problemet

Av plattangen
Skrivet av Coca:

Givetvis skulle ELG släppa på tusentals åt gången om dom kunden. Tror någon på fullaste allvar att ELG vill att folk skall kunna gå till en konkurrent istället på den dag dom drar in mest pengar på året? Om ni tror det så har jag en bro att sälja er.

ELG hade kö förra året också för att dom inte pallar med trycket, året därpå var sidan obrukbar utan kö. Men ni glömmer tydligen bort det.

Köpte själv inte en pryl eller köade en sekund, ingenting tvingar er att handla. Ni sätter er själv i skiten och sen kommer ni hit och klagar år efter år.

Det är märkligt att de inte klarar av detta. Det finns idag massa enkla och billiga skalningslösningar som väldigt många inom webbutveckling behärskar. Så att de inte skulle kunna lösa detta på ett år förklaras av att de inte riktigt vill

Av plattangen

Har en 42" inköpt för 7-8 år sen.
Får se hur länge till den håller

Av plattangen

Är inte jurist men råkar ha fått lite utbildning inom det här i mitt nuvarande yrke.
Vill jag minnas rätt så kan inte denna klausul vara effektiv om du inte får ersättning från att avstå arbete. Det kom då en följdfråga; hur mycket ersättning? Rimligt var då enligt undervisande advokat att månadslön utgår tills dess att perioden för klausulen är över.

Bäst är att prata med någon kunnig kring detta, förmodligen kan du bara köra på och sen lösa det senare dock

Av plattangen

Har inte själv skrivit Java men något som slår mig: är du säker på att din if-sats är true någon gång?

Om det gör det så finns det någon sidoeffekt av ball.removeLife(removeLife); som gör att du påverkar variablen removeLife?

Av plattangen
Skrivet av omdull:

Någon som har erfarenhet av termosvarianten ?

Har en Moccamaster med termoskanna.
Tycker den funkar riktigt bra, den brygger snabbt, kaffet hålls varmt och den känns som ny varje gång man rengjort (görs cirka var tredje månad).
Något som jag tycker är positivt är att man inte har någon varm bottenplatta under kannan, vill man ställa den någonstans behöver man inte tänka på att kannan i sig är stekhet.
Haft i cirka sju år!

Av plattangen

Beställde en Kindle från Tyskland när det var för bra pris för att låta bli

Har annars bara vågat mig på att handla prylar när jag varit på resa, tre Apple-produkter från USA som totalt blev 5-6 tusen billigare så jag är nöjd!

Av plattangen

Verkar fullt rimligt

Av plattangen

Hemska tanke!
Tror inte att målgruppen är så stor för Razers mic.

Av plattangen
Skrivet av plattangen:

Hej jag undrar om någon har ett tips på en bra kylare till min 3500+
på a8v deluxe min får inte upp den i mer än 250 FSB med orginal kylaren så jag vill gärna ha någon som både är rätt så tyst och som clockar bra . eller ska jag satsa på ett minne till så jag har 1024 totalt

jag är 14 år så jag stavar inte som en gud

Var inne på min tredje egenbyggda burk då, processorn var inte lika samarbetsvillig som två första som var en Celeron och en Athlon 2600-något. Kul att jag letade efter en fläkt som skulle passa det här: "någon som både är rätt så tyst och som clockar bra"

Får ge mig själv en klapp på axeln för slutklämmen, ödmjuk som få!

Av plattangen
Skrivet av DeadMeat1234:

Sätt näsan i en påse med malt kaffe två veckor efter att den är öppnad, jämför sedan med näsan i nymalt kaffe. Det kan måhända vara placebo men personligen tycker jag det är stor skillnad och jag upplever också att det återspeglas i smaken.

Om inte annat är det bra förspel till själva brygden att mala bönorna och känna kaffedofterna sprida sig...

Jag är precis som dig där.
Man brukar säga att en stor del av smaken sitter i lukten så det är väl en rimlig förklaring

Av plattangen
Skrivet av heretic16:

Men om jag skickar lösenord och användarnamn i form av objekt så går det väll ändå att läsa? Eller ska man satsa på att skicka krypterat lösenord?

Modernare? Så PostMapping är mer modernare än RequestMapping ? Då använder jag PostMapping när jag vill skicka data, GetMapping när jag vill hämta data. Jag vet inte vad PutMapping, DeleteMapping samt PushMapping kommer till nytta. Förklara gärna. Finner inget behov av dom.

Jag vill ha kommunikation mellan en databas och en annat javaprogram via REST.

Jo, jag vet att det är bristande då jag aldrig har kommit igång med sådant förut. Jag uppskattar dina tips och det var att skicka lösenord och användarnamn i form av ett objekt istället?

Men borde inte spring-security lösa detta åt mig?

De olika mappningarna används för olika HTTP-verb, det vill säga så att du kan bygga upp ett REST API enklare.

OAuth2 är det bra att du läser mer ingående om innan du ger dig på att använda det i ditt system, läs till exempel https://stormpath.com/blog/beginners-guide-jwts-in-java. Har själv jobbat med det nyligen(dock inte i Java) och det är lite krångligare att sätta sig in i.

Ett bra generellt tips för att navigera dig är att titta på ramverkets källkod eller API-dokumentation för att se hur saker fungerar och vad som går att göra.

Av plattangen

Alltid kul att se när det kommer nya modeller.
Det är lovande att batteritiderna blir bättre och bättre!

Är inne på min andra smartphone just nu (en iPhone 6S) och har tänkt uppgradera var 4-6:e år, hade varit extra intressant om det blivit något mer omvälvande som visades upp.

Av plattangen

Har en Moccamaster KBT741.
Det är en modell med termoskanna och det gillar jag.
Hela bryggaren känns gedigen så vill man ha något som håller länge så kan jag verkligen rekommendera den.
Har haft den i 5-6 år och den känns fortfarande som ny, rengörs genomgående 4-5 ggr per år.

Angående smaken så smakar det riktigt gott, maler bönor separat med en liten kvarn (tror det är Philips).
Hade säkert smakat lika bra med en del andra bryggare är jag övertygad om

Av plattangen
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag hoppas du har rätt. Men den här kemiska stank jag har i näsan när jag andas har jag aldrig känt tidigare när jag varit sjuk eller haft ont i halsen. Är inte febrig längre men lukten hänger kvar. Vet att flickvännen påpekade att min andedräkt förändrats för typ 2 veckor sen. Alltså inte att det luktade illa, mer än att det luktade annorlunda, typ något som något onaturligt som kroppen inte borde kunna producera. Tänkte inte på det då så mycket utan mer nu vilket skulle kännas logiskt. Vet inte om det spelar någon roll att spånskivorna haft som en vit "plastfilm"/fanėr över sig innan jag började såga i dom. Hur som helst reagerade jag på att utluften luktade så pass starkt när den blev varm. Det var några veckor sen jag började använda den. Det jag stört mig på är hur som helst lukten i näsan och försökt komma på vad den kommer av eftersom jag känt det konstant i en vecka. Eftersom lukten påminde lite om den lukt chassit avger så googlade jag på det, och då kändes det som poletten trillade ner.

Ett alternativ är att din andedräkt luktar aceton. Det kan lukta åt lim-hållet, gissar på att du har använt lim i ditt bygge och det skulle då förklara den kopplingen du har gjort.

Vad jag vet så kan detta ske om du är sjuk, lagt om kosten till LCHF eller om du har obehandlad diabetes typ 1.
Har du lagt om kosten nyligen så att du äter mindre kolhydrater?