Inlägg

Inlägg som MooD har skrivit i forumet
Av MooD

Är dom bra? Trådlösa?

Av MooD
Skrivet av Polomononen:

Ja, exakt. Vi går ifrån vanliga knappar till tuch och sen "tillbaka" till knappar som känns. Känns bra med teknik som tar oss framåt till gårdagens teknik :P. The future of yesterday!

Nja, det har ju varit ett känt problem och nackdel för touchscreens i alla evigheter. Vi människor vill känna ett tryck när vi trycker på någon, det är något av ett grundläggande i vår motorik. Tar vi upp en pinne vill vi känna att vi håller i en pinne, inte bara i luft... Trycker vi på en knapp vill vi att den ska trycka tillbaks.

Med ditt resonemang kan vi kalla 3D för ett steg tillbaks eftersom vi först gick till 2D och nu går vi tillbaks till verklighetens tre dimensioner (ok kanske inte klockrent exempel då vi faktiskt haft två stora 3dvågor innan)

Av MooD
Skrivet av dumbo:

Det beror såklart på modell, instegsmodeller tappar ju, i kronor, mindre och så och på vilken köpare (och hur länge man orkar vänta på att rätt köpare hittar annonsen)

Jag tog för givet att vi talar om insteg- och prosummersmodeller eftersom det var en sådan TS var intresserad utav.

Skrivet av dumbo:

D200 får man idag för 4000kr ett fall med över 60%, D80 får man för ungefär samma summa (ett fall med 50%).

D200 säljs för närmare 5000 än 4000. Hur som helst är det just det jag menar, endast 60% bortfall på FEM år och dessutom begagnad. Jämnför vi med exempelvis grafikkort till datorer förlorar de 50 % på ETT år och då är det fortfarande ett nytt kort man köper, ett begagnat har säkert ett ännu större fall.

Därför anser jag att digitala systemkameror har ett högt andrahandsvärde och relativt stabilt pris om man jämnför med andra tekniska produkter.

Av MooD
Skrivet av masa69:

Sälj den på blocket.
Blir nog svårt att få någon att ta över ditt abonnemang.
Men priset du får räcker ju till ett par månads betalningar iallafall,men det är nog inte så lönsamt för priset har ju sjunkit rätt rejält sen 4:an kom ut. Skulle tro du får en 3000:- om du säljer den.

Håller med detta alternativet. Och nog tycker jag inte att det är så dåligt betalt för en över ett år gammal modell.

Ett annat alternativ är att säga "Du får 1000 kronor i handen och mobilen om du tar över mitt abbonemang"

Av MooD
Skrivet av dumbo:

Det "farliga" med att göra så är att andrahandsvärdet på digitala kameror ofta är väldigt dåligt. Köper du en D5000 idag och säljer den om ett år kommer du knappt att få något för den, så i praktiken får du nästan pynta för en hel D90 (eller modellen som kommer att ersätta den så småningom)

Detta är helt emot mina erfarenheter. Digitala systemkameror är nog en av de få elekronikprylarna som faller relativt litet i pris. Exempelvis d40 såldes för 3 år sedan för runt 3000, idag säljs de begagnat för det priset, möjligen någon hundringunder. Litet fall i pris.

Skrivet av Tokoza:

Om filmfunktionen nu är så EXTREMT viktig kanske det är bättre att välja Cannon eftersom dessa lär vara bättre på denna biten (tror jag)... Ptjaaa...

Jag har svårt att tänka mig att nikon först introducerar funktionen och sedan låter Canon vinna kriget. Men nog stämmer det att canon ligger bäst till bland kamerorna inom rimlig prisklass.
Huvudtanken med mitt inlägg var dock att uppmärksamma att man kanske inte endast ska ta hänsyn till sina egna preferenesr när man rekommenderar produkter åt andra.

Skrivet av Eruda:

Eller vänta tills Sony släpper sin NEX VG10 i Sverige:

NEX-VG10 | Interchangeable Lens Handycam Camcorder | Sony | Sony Style USA

Alternativt de ryktade A33/A55 med "phase detect-AF" under videoinspelning... Dessa lär enligt rykten lanseras snart.

Eller så köper du en RIKTIG videokamera om film är det viktigaste.

En riktig videokamera med samma funktioner som en systemkamera har jag inte råd med (; Sedan är jag låst vid nikons glas samt hemligt kär.
Dessutom sa jag att det var nästan viktigare än stillbildsfunktionen, dvs den funktionen är också oerhört viktig för mig.

Av MooD
Skrivet av Tokoza:

Efterträdaren till d90 kommer troligen vara bättre än d90. Filmfunktionen där autofokus inte funkar kommer förhoppningsvis vara åtgärdat, eller åtminstone bättre. Kanske får den en bättre mic också. Eftersom jag inte bryr mig om filmfunktionen är detta kanske inte så viktigt.

Ptja det beror ju på TS behov. För mig är filmfunktionen EXTREMT viktig, nästan viktigare än stilbildsfunktionen.

Av MooD

Efterträdaren till D90 är ju påingång. Visst man kan ju inte sitta och vänta hela livet, men nikon uppdaterar ju omkring varrannant år och nu är det dags igen...

Av MooD

jag är på
moodhoods 660
platinum 1v1

Av MooD

Det var nog deras kollegor som förespådde att försäljningen av smartphones kommer öka i framtiden.

Av MooD

Typ en blöt handduk i plastpåse efter några dagar.

Dessikerade koögon innehar också rätt äcklig lukt

Av MooD
Skrivet av Printscreen:

Näää dom kommer ju höja till fem år vid årsskiftet

Jag har hört att gränsen ska höjas årskiftet 2015-2016?

Av MooD

Vad tror du om att använda sängen som soffa. Dvs på dagen lite mysiga kuddar och på kvällen sovplats. Sedan ett skönt soffbord framför. Sälj nuvarande datorskärmar och köp en lite rejälare tvskärm, använd som htpc.

En annan skön lösning som jag sett på forumet är att ha skärmen på väggen, och sedan en arm som kan roteras 90 grader. Du har sedan ett dator/matbord som har sin kortsida mot väggen. Du vinklar skärmen mot bordet när du ska arbeta med datorn och vinklar den mot soffan/sängen när det är filmtajm
Den senare lösningen är om man tycker det är jobbigt att spela/jobba med en htpc.

edit: Såhär typ,

http://img842.imageshack.us/img842/2826/tankea.jpg

Den svarta fyrkanten till vänster är sängen. Den högra är ett relativt smalt bord och sittplats. Det färgade är skärmen i dess två olika lägen. För att uppnå att kunna flytta skärmen på det sättet behöver man en sån här eller liknande, WALLMOUNT FOR LCD/PLASMA VESA 75/100/200 MAX 30KG - Stabil konstruktion och vridbart för Plasma/LCD - Produktinformation

Av MooD
Skrivet av flukke:

Jag satt och läste igenom tråden som så fint bumpats upp TVÅ år!
När jag läst PULLs inlägg så blev jag så sjukt sugen på att veta hur det har gått för honom?
Fick han sitt körkort tillslut?

Jag kom ihåg att jag hade läst tråden, och nu stod jag inför samma situation, därför sökte jag för att hitta information. Så why not bumpa, ontopic äre ju

(åh helvete vad två år går snabbt)

Av MooD

Yes! Behövde endast kontrollera belysningen
Det gick utmärkt bra, tjohej!

Av MooD
Skrivet av jonazz:

Ne men då temperaturförändringen går så mycket snabbare i ägget så borde risken att det spricker vara ännu större än när det ligger i från början.

edit: Segt tangentbord.

Spricker aldrig för mig iaf... (lägger i när de kokar, observera, LÄGGER I, med en sked eller liknande)

Av MooD
Skrivet av Captain kid:

Lånar tråden lite... går det att koppla in en VHS-apparat (ja, jag vet att det är retro!) till ett TV-kort? Har en hel drös med videofilmer med dotterns favoriter; Nalle Puh, Pippi, Emil, Karlsson på Taket, etc...

Dazzles brukar vara populära för det ändamålet
dazzle - sökning på Prisjakt

Av MooD

Lite panikfråga här... Ska man ALLTID kontrollera lamporna, däcken, osv, eller ber dom särskilt om det?

Av MooD
Skrivet av akn3:

vadå, har man inte kunnat se på youtube med iphone tidigare?

Jo men precis. Istället för att lägga in ett bokmärke i webläsaren skapades apps för var och varannan sida.. Och resten är som man säger historia.

Av MooD
Skrivet av SpammerN^:

Aldrig sett tidigare, 1/10

who?

0/10

Av MooD
Skrivet av Lizbet:

Du får ju lämna tillbaka produkten, men dom måste självklart kontrollera så den är i säljbart skick.
En butik kan inte lita till 100% på alla kunder, då det vid flera fall förekommit försäljning av produkter som innehållit olämpliga filer etc.

Ja, men varför ska kunden stå för denna kostnad? Det är en kostnad som företaget får ta när de har en webbutik.

I förlängningen bakas kostnaden såklart in i produktens prislapp.

Ska kunder som besöker fysiska butiker med smutsiga skor betala en avgift för städningen? Vad går gränsen för smutsiga och ickesmutsiga skor?