Inlägg

Inlägg som MooD har skrivit i forumet
Av MooD
Skrivet av Mafnus:

Eftersom studielånet inte räknas som inkomst och studielånet är en för låg inkomst för att kunna få lån så blir svaret nej. Banker vill inte ha med studenter att göra.

Lite småkrediter kan du säkert få genom olika kreditkort men det är inget gynnsamt sätt att låna pengar på dessvärre.

Okej.. Jag vill undvika bo i hyresrätt men verkar vara någon hundratusing ifrån en egen bostadsrätt vilket är lite irriterande. Hur löser man detta förutom att jobba och spara?
Låna av föräldrar är ju ett alternativ. Men vill känna att jag kan stå på egna fötter, om ni förstår hur jag menar.

Du råkar inte veta om något sätt för oss studenter att köpa billiga bostadsrätter?? (vill minnas att du är växjöstuderande av någon anledning)

Av MooD

Enligt deras annonsblad ska varan finnas i butik, garanterat, till den 18nde. Så ser inte riktigt vad problemet är

Av MooD
Skrivet av mrc:

Well, jag skulle råda alla att vänta till att köpa, åtminstone efter att bolånetaket trätt i full kraft.

Vanligtvis vet man inte så mycket om framtiden och priser men just nu vet vi att vi kommer få en reglering som högst sannolikt kommer ha en negativ effekt på prisbildningen på bostäder. Om den påverkar priserna 0,1%, 1% eller 5% vet vi inte men vi vet att den högst sannolikt kommer peta ned priserna. Jag förstår att man vill sälja nu, men köpa?

Intressant, vet du när det träder i kraft?

Av MooD
Skrivet av Halogen:

Vanlig standard-hdd som i 3,5" eller vad menar du? Sitter det 2,5" i 250GB-varianten?

Xbox 360s hårddiskar sitter innuti ett skal, lite som en extern hårddisk med en annorlunda kontakt som du sedan stoppar i boxen. Det är visserligen 2.5", men inget du kan byta på egen hand (förutom kanske med lite crack).
Anyway, du kan sätta in ett vanligt usbminne. Gränsen är 16 gb och om du exempelvis sätter i ett minne på 32 kommer ändå bara 16 gb att kunna användas. Du kan även här använda en vanlig extern hårddisk, men fortfarande går endast 16 gb att använda även om disken är på 1 TB.

(osäker på 16 gb är den exakta summan, men däromkring iaf...)

Av MooD
Skrivet av Afrasbaba:

Jag hoppas bara inte att det går så långt så att Valet 20110 avgörs i SC2.

Visst vore det skitkul :-D, men inget vidare för Sveriges framtid

Äsch innan dess är nog spelet bortglömt ändå

Av MooD
Skrivet av Neonxz:

Först klagar alla på att Crysis är för krävande. Och när de försöker fixa det klagar alla på att det ser fulare ut, och det utan att ens spelat spelet. Går ju inte se detaljnivåer alls på en youtube video imo, filmen kan vara hur komprimerad som helst.

Sen att det blir konsolspel är en annan punkt att klaga på. Kommer säkert göra spelupplevelsen sämre som med större delen av alla konsolspel som portas till PC.

Nja, Crysis VAR för krävande. Visst det är fortfarande dåligt optimerat men många klarar idag av att köra det på hyffsade inställningar. Hade crysis 2 kommit en vecka efter releasen av crysis hade det varit betydligt mer välkommnande.

Vi är redo för nästa steg. Men företaget som förut brukade ta initiativet att göra detta tar istället ett halvt steg tillbaks pga konsoller.

Av MooD
Skrivet av Mikael_Berglund:

Jag har hört att vissa banker har så kallade studentlån där kan lån tas upp till 25kkr.

SEB

Måste ju ändå vara skillnad på konsumtionslån och lån till köp av bostad?

Av MooD
Av MooD

Okej, men när det kommer till köp av lägenhet. Finns det möjlighet för någon av dessa studenter att låna kanske 1-200 000 kronor?
Spelar det någon roll om man har en egen insats i köpet? Alltså att det inte endast är de lånade pengarna som ska betala för bostaden?

Visst jag kan ringa runt till banker. Men jag vill bara få ett hum om läget.

Av MooD

Jag gjorde två stycken filmer och gav mer än 100%, blev otroligt många timmar. Såg projektarbetet som en möjlighet att låna professionellt material till ett nytt brinnande intresse. Skolan hade enormt fina grejer eftersom den har en tv och film-linje (men jag läste samhälle).

Att ta till vara till skolans resurser för projektarbete tror jag såldes är en bra idé. Jag såg projektarbete som en möjlighet att verkligen utvecklas och våga göra något. Betyget kom i sista hand, visserligen fick jag MVG, men de erfarenheterna jag fick av mitt projektarbete står över alla betyg jag hitills fått.

Något annat fascinerande min skola har är ett riktigt observatorium. Det tror jag hade varit spännande att använda om man hade astronomi som intresse. Det vill säga, utforska om skolan kan utveckla dina intressen eftersom det är en enorm chans att få tillgång till fina saker.

Av MooD

Hur mycket pengar kan en student låna?

Jag undrar om det är möjligt för en student att låna pengar på en bank?

Jag tänker mig två olika randomstudenter:
Student som pluggar 100%
Student som pluggar 75-100% och jobbar några timmar på mcdonalds i veckan

Kan någon av dem låna pengar och isåfall ungefär hur mycket?

Av MooD

*ryser*

Av MooD
Skrivet av MacEnkronan:

Den smärtan har jag löst genom att införskaffa en: SONIM XP3 QUEST PRO - BLACK SONIM XP3 QUEST PRO - BLACK och jag som skickar 200 (ibland mer) sms/mån behöver en mobil som har knappar testade för 8 500 000 knapptryckningar!:D:D;)

Jag vill inte köpa dessa lurar med skärmar just för att det inte är optimalt att skriva sms på dessa, de har inte bra respons (precis som du är inne på) och dessa kommer jag skaffa först när jag vet att skärmen svarar lika bra som knapparna på en ja mobil med knappsats helt enkelt!:)

Jag vet inte riktigt om jag är negativ till touch på det sättet. Jag skriver rejält snabbare på min legend än vad jag har gjort på någon av mina T9-mobiler. Och då skickar jag ändå mellan 500-1000 sms per månad. Varför jag skriver snabbare är pågrund av HTCs utmärkta mjukvara för att gissa felstavade ord samt att qwerty är imo bättre än en unken T9lösnining

Det jag vill åt är ett sätt så att skärmen kan göra så att vissa delar av skärmen blir som en knapp. När jag trycker på knappen trycks det nedåt med en fjädrande effekt och liksom ett "klick". Det har varit på tapeten många gånger förut likt böjbara skärmar, men ännu finns det inte någon som har lyckats hela vägen. Varför jag vill åt den här funktionen är för att själva känslan är betydligt bättre.
Visserligen har många tillverkare gjort en budgetlösning som att mobilen vibrerar svagt vid tryck, men det är inte riktigt hela vägen ut det jag vill åt!

Microsoft gjorde ännu en budgetlösning på problemet; http://www.sweclockers.com/nyhet/12524-microsoft-adaptive-key... . Varför budget är eftersom knapparna är fasta och kan inte försvinna/flytta på sig. Även något ryskt designföretag har ett liknande koncept, men med nackdelen att knapparna är fasta.

Här är en annan artikel http://www.sweclockers.com/nyhet/12521-toshiba-ger-kansla-til... som verkar vara ett mera lyckats försök. Dock verkar det inte att trycka på skärmen på det sättet som idealet är.

Edit: Nu kanske det var batteritiden du syftade på, nåja.

Av MooD
Skrivet av Perc:

Bara jag som inte ser problemet? Ström finns i väggen hemma, det är lika bra att ställa telefonen i laddaren när man går till sängs om kvällen så är den ju laddad och redo nästa morgon. Sen går det ju att ha flera batterier eller ett bärbart batteripaket om man kör iphone där man inte kan byta ut batteriet.

Åk på en festival eller på semester utomlands så ser du att 8 timmar standby inte är tillräckligt.

Av MooD

En riktig systemkamera är väl overkligt överlägsen när det kommer till sport vad jag vet? Autofokusen i en systemkamera springer flera segervarv runt kompaktens kontrastfokus.

Annonsmarknad - Säljes - Nikon D70s - Fotosidan + 18-70 = win? Lite lite tele kanske, men det ordnar ju ett 55-200.

Av MooD
Skrivet av Galna_Dvärgen:

En sådan skärm har tex Desire! Nu har man ju hjärnsläpp och har glömt bort vad dom heter men den känner inte tryck utan electricitet, så fort du ens nuddar vid den så registrerar den det. Nu är jag ledsen eftersom min Desire gick sönder och jagi nte kommer få tillbaka den innan skolan börjar. :/

??? Jag vill trycka igenom skärmen som om den vore en knapp.
Det kan man inte göra med dagens kapacitiva skärmar. Och man känner för övrigt oftast inte av den lilla svaga ström electricitet som strömma igenom skärmen. Det har ingenting med att göra hur mobilen reagerar på exempelvis tryck utan är en teknik för att känna av touch.

Swec hade en nyhet om en liknande nyhet som skulle göra det mer verkligt att använda mobilen. Om jag rörde vid ett papper på skärmen skulle det kännas som ett papper, osv..

Av MooD

Ptja har ju inte hänt överdrivet mycket på två år. För två år sedan kom ju iphone 3G exempelvis.
Jag hoppas dock det kommer strömsnålare lurar, det är ju smärtsamt att behöva ladda varje dag och ha en extramobil när man är utan el längre perioder.

Andra saker är nog bättre skärmar, helst någon man kan trycka på och få respons.

Av MooD

Tänk på att det bara är folie och ej massivt trä

Av MooD
Skrivet av ygd3n:

kan du länka vilket bord de är, skulle nämnligen vilja köpa nytt bord ?

Ont: Ja vet inte vad du skulle kunna göra eller säga, men ring in/maila och klaga på att dom glömt skruva fast och vad som hänt med ditt skrivbord

Gissar på denna IKEA | Bordsskivor & ben | VIKA bordbarssystem | VIKA AMON | Bordsskiva eller liknande

Av MooD
Skrivet av ErikR:

ok tack.

Vad är det som gör att Priset på vissa modeller är högre än en 15.6" med bättre prestanda ??

TEX så var ju tanken med sk nettops från första början att de skulle vara billiga..

ok att 10" går på runt 3k men varför är 13" typ dubbelt så dyra??

Eh, UL30 är ju knappast netbooks....
Ultraportabla har ju alltid varit dyra.