Inlägg

Inlägg som MooD har skrivit i forumet
Av MooD
Skrivet av HugSeal:

Brottar ner på plats? Du får gärna hänvisa till något tillfälle då jag har sagt att det är okej att brotta ner hantverkare.

"hantverkaren brottar ned dig"

Skrivet av HugSeal:

Det jag har uttryckt mig om är planking överlag och jag har även nämnt hur jag ser ner på folk som plankar och maskerar det bakom någon sorts ideologi och anser att det är okej.

anser du att det är alla människors rätt att åka kollektivtrafik oberoende om de har betalat för den eller ej?

Jag har inte alls påstått att det är okej att planka. Mitt resonemang är att den hotfullhet som kontrollanterna utstrålar inte gör nytta, varken för de som betalar eller de som inte gör det.

Av MooD
Skrivet av Henrik21:

Jodå, nog kan butikspersonal på ICA brotta ner kunder som inte scannat varor och sedan försöker fly med dessa. Där finns både uppsåt och bar gärning/flyende fot med, precis som i det här rubricerade fallet.

Ptja beror ju på vilken kalliber personalen består av. Ett troligare framförande hade varit banlysning av GMs kort, polisanmälan och ev faktura om de vet vilka varor det gäller.

Jag tycker våld ska användas så lite som möjligt, det är bara negativt för alla, både de som "sköter sig" och de som inte "sköter sig"

Skrivet av Henrik21:

Återigen, vad som kan ses som våldsamt och vad som sedan rent faktiskt är det är en helt annan sak.

Ja mycket är subjektivt. Jag skulle anse att det redan är en våldsam och hotfull stämning när fyra okända mörkklädda ställer sig runt offret.

Skrivet av Henrik21:

Hur ska man då komma iland med en lösning på problemet, olagligt nyttjande utav en tjänst?

Personligen tycker jag SL löser denna biten fint med deras innerstadsbussar och spårvagnar. I spårvagnen finns det alltid en konduktör, det poppar alltså inte upp slumpmässig kontroll. I bussarna har de kontrollanter vid alla dörrar vid rusningstrafik, annars öppnar de bara den första dörren där chafförn sitter.

Jag, som som sagt aldrig plankat, tycker det är en mycket mer trevlig lösning. För man måste ju lägga i tanken att det är inte bara de som plankar som får detta otrevliga och hotfulla bemötande enligt videon.

Av MooD
Skrivet av ericsundell2:

Man kan inte alltid vara 100 % säker i alla lägen men de va nog rätt säkra annars hade de inte gjort något.
Sen hade tjejen bara suttit still och sagt sitt och inväntat polis hade inget anant hänt utan hon skulle förklarat för polisen samt att vakterna skulle förklarat situationen så skulle de löst sig utan minst problem.

Du måste ju inse att offret känner en stark panik när fyra okända människor omringar denne. Man tänker, jag måste bort. Inte sitter man och har en överrationell debatt i huvudet. Människor är djur, får man inte glömma bort. Att tränga in någon ger ett resultat, det är ett provokativt beteende.

Av MooD
Skrivet av Henrik21:

Nja, särskilt våldsamt var det ju inte. Sen har du väl en poäng i att det kunde hanterats på ett snyggare sätt. Men de juridiska aspekterna utav både envarsgripande och bedrägligt beteende är väl avklarade sedan länge?

Vore intressant att de som hänvisar till att ett begagnande utav transporten utan erläggande av erforderliga avgifter är okej. Den uttolkningen bör även betyda att snatteri är okej. Det finns ju inget uppsåt i tillgreppet...

Hur kan du inte tycka det är våldsamt vid 0:40 i filmklippet? En stor okänd man lägger stor del av sin kroppsvikt på offret så att offret inte kan röra sig. Hur hade det känts för dig? Betalande eller ej!

Av MooD
Skrivet av HugSeal:

Enligt mig är det olagligt att nyttja en tjänst du inte har betalat för? Nej, enligt sveriges nuvarande lag är det det. Brukar du hyra in hantverkare och vägra att betala dem efter att de utfört sitt arbete också? Jag vill gärna höra din förklaring till hur stöld enligt dig är civilkurage, du verkar ha blandat ihop lite begrepp här.

Nej, det är inte som om ICA skulle låsa in alla i butiken om något fattades. Det är som om de skulle hålla kvar en person efter att den på väg ut i självbetjäningskassan blivit utvald för kontroll och helt plötsligt dragit fram scannern och börjat blippa varor i kundvagnen hejvilt. Dåliga liknelser hjälper inte riktigt din argumentation här.

Intressant. Är det viktiga i denna debatt huruvida denna enskilda individ betalat sin biljett eller inte? Jag ser problemet att dessa kontrollanter använder ett övervåld som inte känns nästan befogat till brottet. Säg i ditt hantverkarexempel att du struntar i att betala, då får du säkert som första steg en betalningspåminnelse, sedan inkassokrav och till sist kronofogden. Det är ju inte så att hantverkaren brottar ned dig på plats och tillkallar polis?! Då är det dessutom större summor, här pratar vi om ~20 kronor.

Eller exemplet med ica, inte brottar ica ned sina kunder som råkat scanna fel/snattat?

Jag själv plankar inte, men reser mest i stockholm. Och jag vill varken att de som plankar eller de som betalar ska behöva bli behandlade på detta sett. Det uppkommer ju också mycket negativa externa effekter, när vakterna tar på sig denna hotfulla roll, då är det inte trevligt att åka med kollektivtrafik.

Av MooD
Skrivet av blogtweeter1:

Verkar som Telenor är ett bra alternativ.

Dock har ni missat att deras "Fri Surf" endast gäller till 21 Maj:

https://butik.telenor.se/prepaid/

Vad händer efter det datumet??

Gissar på att det kommer bli en permanent grej.

Förut ingick det inte alls, kostade 69 kronor per månad. Sedan ingick det om man laddade 150-200 per månad eller mer (beroende på vilket kontantkort man valde). Nu verkar det nya bli valfritt belopp, eller så går det tillbaka till det gamla, dvs 150-200 per månad.

Av MooD
Skrivet av BJORLING:

Hon kunde ju dock sköt de lite snyggare...

Hur då? Jag tycker hon tar det väldigt lungt. Att bli nedbrottad av två okänd män varav den ena lägger lägger hela sin tyngd på offret skulle få många att bli helt panikslagna och gjort allt för att slita sig loss. Hon ligger mer lugn verkar det som.

Av MooD

Det är banankontakter du behöver

För det är väl inte rcautgångar som du menar att dina högtalare har?

Av MooD
Skrivet av acceMOJS:

Så vad ger inet som gör att de flesta medlemmar verkar avguda dom?

Marknadsföring

Av MooD
Skrivet av Fenix:

Telenor har sämst kundtjänst, men deras kontant-3g funkar rätt bra (iaf. i centrala gbg)

min pappa är starkare än din!

Av MooD
Skrivet av flashen:

Hmm 5-10år låter mest rimligt faktiskt, D3 ligger i röret och WOW måste dö ut helt innan de börjar utveckla en ny "e-sport" kallad WC4

SC2 kommer alltid att rulla, så tror inte de spelar någon roll

Har iprincip aldrig spelat wow så undrar varför det är ett måste? Är ju snarare sc rts och wc rts som konkurrerar med varandra.
Om det inte är på grund av storyline iofs..

Av MooD

Tror det går att göra så här, telenor kontantkort 150 kronor, du får surfa en månad. Efter en månad har du kvar 150 kronor och kan då surfa för 69 kronor per månad, dvs för din 150 kronor får du surfa för 3 månader och ha kvar 20 kronor på kortet.

Det gick förut, vet inte om de ändrat i avtalen på senare tid dock.

Jag gillar deras chattkundtjänst. Där får man stå i kö. Ex med tele2 och comviq så måste man trycka, *det finns ingen att prata med*, trycka igen *det finns ingen att prata med*. Med telenor står du bara i kö, väldigt mycket smidigare, och då får ju vad de sagt dokumenterat likt mejl, men ungefär lika snabbt som telefon. Det bästa av två världar alltså.

Av MooD
Skrivet av flashen:

Precis

Men OM WC4 kommer så blir det stort hehe

Jag är väldigt säker på att det är mer en fråga om när än om. Men när kan vara 5, 10, 20, 30 år.

Av MooD

Alltid bra när någon sätter press, se exempelvis apple 2007.

Av MooD
Skrivet av aMp:

Jag antar han menade den analoga filmen som filmer spelas in i, inte animerade barnfilmer

Hehe, jag kan lova dig att det finns fler filmer än filmer riktade till barn som använder animationer och digitala effekter Att det ens behövs påpekas är fånigt, men inte ens bara actionfilmer kräver digitala effekter utan också drama och tv-serier. Och här tror jag som sagt att det påverkar prislappen väldigt lite hur många frames filmen är.

CC är dessutom något alla filmer går igenom, med möjligen undantag för väldigt exprimentella filmer och lågbudget filmer som görs av privatpersoner.

Att hårddiskar skulle utgöra en stor kostnadspost vid filmproductioner är jag också mycket skeptisk till

Så påståendet "Kostnadsfråga dock då filmer som spelas in i 48 fps kostar ca dubbelt så mycket att producera." anser jag inte vara korrekt, inte ens i närheten av korrekt.

Av MooD
Skrivet av toxicstone:

Tog detta åt min mor, hon tankar för minst 75kr varje månad och har haft comviq sen urminnes tid, samma gäller det för mig och andra i familjen, kort tillfällen jag och min far hade TRE, och hon kommer nu få en mobil helt gratis för något som hon annars hade gjort endå, så förstår inte varför alla tycker detta är sämre än abbonemang och att dem luras osv, vad skulle dem göra? bara ge och säga här har ni, haj.

Ptja hon kanske skulle överväga ett abbonemang. Om hon har betalningsanmärkningar som något nämnt så är det ju helt klart förstårligt, å andra sidan. Men för merparten av den svenska befolkningen så har comviq hyffsat dåliga kontantkort. Telenor är ex mycket bättre, om man envist måste ha kontantkort.

Av MooD
Skrivet av ozo64:

Nää jag menade att själv slutproduktionen blir dubbelt så dyr. Dubbelt så många filmrutor som ska renderas för specialeffekter. Dubbelt så stort lagringsutrymme, nya kameror osv osv.

Tar animatörer och dylikt betalt per filmruta?!

Säg att du ska CC en scen, inte beror betalningen enbart på hur många frames scenen har?!

Av MooD
Skrivet av trollhattan:

summan dras från det du tankar för s¨gratis är det självklart inte.

tankar du för 75 och köper en Gio så har du bara 25kronor kvar att använda sen

Källa?

Om det är så så betalar man 1200 kronor för mobilen, och det står att värdet på mobilen är 1188, så man betalar 12 kronor för att få vara låst? Skulle inte tro det. Fyller du på med 75 så får du 75 kronor att ringa för.

Av MooD

Förstår inte, när får man luren? Betalar man alla laddningar i en klumpsumma idag? Får jag luren om 24 månader? Om jag får luren idag, hur ska det garanteras att jag verkligen fyller på den summan varje månad?? Vad hände rom jag inte gör det? Får jag lämna tilbaka telefonen? Inkasso?

För övrigt ett dåligt erbjudande, mycket bättre för mig att välja abbonemang.

Av MooD
Skrivet av aMp:

Jag menar ingenting, jag säger bara det jag såg och hörde. Antar det har att göra med att det krävs fler kameror för att få fram materialet som kan visas i 3D utan glasögon, men är inte säker på det heller. Mycket stora filer var det iaf och krävde enorm bandbredd enligt deras representanter.

Något sådant ligger nog väldigt långt fram i framtiden. Och lär vara exklusivt för animerade filmer, live action lär vara väldigt svårt och klumpigt att framställa detta med. Krävs ju minst 6 kameror, en sådan rigg blir rent fysiskt svårhanterlig.

Men, nu är jag iofs osäker, 3Ds har en aktiv skärm men där är det ändå bara två bilder som visas...?! Dvs nödvändigheten för "fler kameror" behövs inte för aktiva skärmar.