Inlägg

Inlägg som Pnorberg har skrivit i forumet
Av Pnorberg

Ja jo, glömde bort Netonnet, mistore hade dock samma pris som Netonnet men sedan även 10% rabatt på det så var det ett självklart val men är lite kluven nu när det står 3699kr för Svive 34" vs 4490kr Xiaomi 34".

Av Pnorberg

De har höjt priset på skärmen nu.
Funderar på denna eller Svive 34" alternativt 35" men känner mig lite vemodig. Sitter idag med en Dell 25" IPS och en Dell 24" IPS (egentligen två men sambons skärm gick sönder så hon fick en), och jag är less. Jag vill ha ultrawide men då jag arbetar med grafisk design då och då hemifrån så är jag orolig att kurvad display kan bli lite jobbig att arbeta med. Många säger att man vänjer sig men då jag till vardags jobbar med två 27" IPS-skärmar så ifrågasätter jag om jag någonsin blir van?
Målet är egentligen att inte arbeta alls hemifrån men det tar inte bort hobbybiten och stunder då jag kanske arbetar med ritningar till huset eller något projekt jag tänkt dra igång, d.v.s. väldigt raka linjer.
Spelar inte så mycket längre och tittar aldrig på film med helskärm utan brukar oftast arbeta eller slösurfa samtidigt.
Är en ultrawide meningslös för mig och blir rent av en gimmick? Någon annan som tagit detta steg och kan övertyga mig?

Av Pnorberg

Äh, grabben trollar ju bara, han skrattar nog gott hela vägen till bitcoingruvan.

Av Pnorberg
Skrivet av Mindfighter:

Vet ej hur det ser ut i Norge, men där släkten bor i Finland används munskydd flitigt, ytterst få i mataffär som är utan och så har det sett ut sen i våras. Där blir de utan munskydd blängda på, samtidigt som det är tvärtom här där jag bor i Sverige.

Och med det sagt så vad myndigheter säger/bestämmer och vad befolkningen faktiskt gör är ibland inte exakt överensstämmande. För Finland har inga krav på munskydd, men folk har det ändå.

Och här i Tornedalen så har jag inte sett desto mer maskanvänding av finnarna före rekommendationerna.
Senast när jag var över gränsen var det ungefär 50/50 av finnarna som använde munskydd vilket var för någon vecka sedan.

Av Pnorberg

Januarimånad var som vanligt en kall månad i Tornedalen så resultatet blev:

3947 KWh
1½ plans villa med källare, ~110 kvm, byggår 1947
Luftvärmepump och vattenburen el.
Hamnar på ca 4000 kr totalt.

Installerade luftvärmepump i september och har hittills sänkt förbrukningen rejält men under januari blev det bara 6% lägre än förra året. Dock förståeligt när kylan varit ganska så konstant mellan -15 och -25 med vissa undantag på ca -10 och -30 någon dag.

Av Pnorberg

Här uppe i Tornedalen är det för kallt...

Av Pnorberg
Skrivet av _genki:

Min far fick fick sitt hjärta skadat vid 64års ålder, ett år senare har han haft 4st hjärtstopp, 2st strokes, hjärtarytmi etc. Jag är glad att ha honom vid livet även om tiden är alltmer knapp. Jag är dock helt övertygad om att hans feta köttrika diet varit bidragande orsak (Något som även WHO skriver under på vid baserat på oberoende globala studier). Han kommer från Ungern och har ett släktträd fyllt med långlivade människor, däremot dör hans bröder och manliga vänner som flugor p.g.a välfärdssjukdomar som hjärt- & kärlsjukdomar, diabetes och cancer. Tänk på detta när ni ser över er egen diet, och möjligtvis er kärlek till Bacon.

Varför jag är helt övertygad om att just köttprodukterna är orsakande (förutom de vetenskapliga bevis som ligger till grund), beror på den otroliga transformation Ungern har genomgått sedan den sovjetiska ockupationsmaktens fall 1989. Från att ha varit ett fattigt land där kött och mejeriprodukter var lyxvara (där man åt mycket vegetariskt och veganskt i vardagen), blev det istället snabbt vardagsmat i takt med att ekonomin och välståndet blev bättre, fett kött i Ungern är väldigt kopplat till manlig diet (likt här i Sverige). Sedan 1990 har dessa välfärdssjukdomar skjutit i höjden och när jag tittar på min fars ganska stora bekantskap har ingen än så länge överlevt 70år.

Rött kött har samma cancerogena klassificering som rökning, och WHO skriver även att det finns starka kopplingar mellan mejerikonsumtion samt prostata- och bröst-cancer (troligen p.g.a. av de höga halterna av östrogen, speciellt för ost som är en mer koncentrerad produkt)

Känns trist att sätta sordin på stämningen, men det är av välvilja jag skriver det här. Det finns ett värde av att äta som "en fattig". Att välja vego är inte enbart ett forum för veganer/vegetarianer, utan även för de som bryr sig om sin hälsa.

Jätte tråkig historia men vilken bacon föredrar du?

Av Pnorberg

300kr + frakt för WD

Av Pnorberg
Skrivet av adfactory:

tips på att förstöra dina barndomsminnen mer kolla Judge Dredd med Stallone igen.

Hehe ja nå den har inte åldrats väl nej, såg dock att jag det jag skrev kanske kan tolkas fel, syftade mest på att filmen är så brutal att en 7-9 åring inte riktigt kanske är målgruppen (vilket jag var första gången jag såg Robocop), och kan även bekräfta att de är en av få filmer som jag blev påverkad av som barn, inte så att jag inte kunde titta på den igen men Robocop har ett obehag som satte sig i ryggmärgen!
Gäller även tvåan i serien, trean och remaken har aldrig gjorts.

Ontopic:

Åkte på ryggskott från helvetet så blev att kolla på en av historiens bästa filmer igen:
Back To The Future, 10/10, min personliga orubbliga åsikt!
Kan ge den en minusstjärna för att varje gång jag ser filmen och får sådant vill-ha-begär efter en BTTF-preppad Delorean!

Av Pnorberg

Robocop (1987)
Kunde inte sluta tänka på "Hur kunde jag kolla på den här filmen som barn?"
7/10

Av Pnorberg

Som Gorian kikade på Tradera lite snabbt och allt delat upp:

NES med två kontroller, strömadapter och RF-kabel, 200-300 kr
TaleSpin - Beroende på regionkod, skick och hur komplett, 200-500 kr.
Top Gun - Beroende på regionkod, skick och hur komplett, 50-100 kr.
Ice Climbers - Beroende på regionkod, skick och hur komplett, 50-200 kr.
Super Mario Bros 3 - Beroende på regionkod, skick och hur komplett, 100-350 kr.

I vissa undantag om skicket är toppskick kan du räkna med närmare tusenlappen eller mer per spel, men då ska det också vara nyskick på allt.

Av Pnorberg

Hade inget val, Windows Phone gick i graven så var bara att emigrera till Android igen då jag ogärna lägger mer än 3000-4000 kr på en telefon. Personligen anser jag telefonen vara den tråkigaste elektronikprylen som jag måste köpa, hoppas min nuvarande Xiaomi 9T Pro (eller var den nu heter) håller 3-4 år till.

Av Pnorberg

Så länge inte första siffran är fel så lär det inte vara något problem. Själv råkade jag ut för någon månad sedan där enligt PostNord så hade USPS på något magiskt sätt bytt ut första numret som skulle vara en 9:an till en 4:a.

Märkte redan av problemet innan jag betalade tull och moms, kontaktade PostNord och hoppades på att de skulle kunna åtgärda felet innan paketet åker iväg från tullen, det gick tyvärr inte och hon i telefonen lovade att paketet kommer hamna rätt. Tji fick jag, för det paketet hamnade hela 130 mil fel!

I en och en halv månad ringde jag nästan dagligen och försökte få det här åtgärdat men likförbannat så hamnade paketet hela tiden hos samma ICA-butik 130 mil ifrån mig. De lyckades få bort de därifrån men för att återigen resa från landvetter till den lilla orten en bit utanför Göteborg. Vid ett tillfälle lyckades de t.om. tappade bort paketet men hade bara åter hamnat hos samma ICA-butik igen utan att någon hade registrerat det.
Blev beordrar att skicka in en ändring som skulle kosta mig 225 eller 250kr för ett fel som varken jag eller avsändaren orsakat, mysigt och gjorde mig måttligt glad.

Men till slut, efter att ha ringt för femhundradeelftegången så fick jag prata med rätt kille som faktiskt tog tag i det hela och såg till att en ny adresslapp med ny kollid blev placerad på paketet (som tydligen inte alls skulle gå enligt andra på kundtjänst, tro mig, försökte med varenda person jag talade med...).
Med en vecka kvar innan paketet skulle åka tillbaka till staterna och jag skulle förlora 2500kr i bara frakt, tull och moms så kom det äntligen fram till orten som jag bor i och till min förvåning så har även kundtjänst ljugit mig rakt upp i ansiktet där de sagt att det är USPS som klantat till sig, mjo just det för när jag får syn på ordinarie adresslappen som rest över atlanten så står det där en 9:a och inte en 4:a så det är antingen tullen eller PostNord som klantat till sig rejält. Men jag slapp i.a.f. betala de där extra 225/250kr för ändring av postnumret.

Men att sista numret är fel lär inte vara något större problem för då hamnar inte paketet allt för långt bort, som värst troligtvis till ett annat utlämningsställe inom samma kommun. Om första däremot är felaktig, var beredda på ett helvete...

Av Pnorberg

Någonstans kring Skuleberget, vi säger norr om högakustenbron, känns som en bra brytpunkt.

Av Pnorberg

Bara vänta, så problemet löst!

Av Pnorberg
Skrivet av dwadw:

För att det inte är möjligt att ta körkort under 18?

Men du kan börja övningsköra och läsa teori före du fyller 18. Beställ den senaste körkortsboken i det format du föredrar så snart som möjligt och boka in handledarkurs (introduktionsutbildning) med de du ska övningsköra med, mer information hittar du här:
https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Korkort/handle...

Lycka till!

Av Pnorberg

Okej, ja känns som att det inte bör vara något problem men detta med självdrag, ventilation och gamla hus är ett jäkla pusslande i sig. Känns som att minsta lilla fel gör att hela luften i huset vänds upp och ned.

Av Pnorberg

Köksfläkt stosdimension Ø125mm -> imkanal Ø150mm, kommer det att fungera?

Ja rubriken säger allt, måste byta köksfläkt och då vi inte riktigt har bestämt oss om framtida renoveringen av köket så är tanken att köpa en billig köksfläkt från Cylinda eller Franke. Problemet är att imkanalen har en diameter på 150mm och både Cylinda och Frankes billiga modeller har en diameter på 125mm på självaste anslutningshålet. En 125->150mm adapter löser detta problem men finns det några problem som kan uppstå med denna lösning?
Fläktarnas sugeffekt räcker till kökets storlek.

Hittar bara andra som frågar tvärtom, fläkt med diameter på 150mm och imkanal på 125mm.

Av Pnorberg
Skrivet av Daz:

Tog du också inets erbjudande? Hade lovat mig själv att dubbla upp ram i burken om det kom under 1000kr. Håller tummarna för att det ska fungera med 4x16GB på mitt moderkort samt rätt hastighet nu.

Yupp, svårslaget pris i dagsläget, lär nog inte sjunka mycket mer än så den närmaste tiden. Var väldigt nära på att köpa från Komplett för någon dag sedan där samma minnen kosta ca 200kr mer, vilket även var ett bra pris. Ibland är det bra att ha lite is i magen.

Av Pnorberg

32GB ram till datorn blev det, lika bra att passa på innan nästa katastrof sker.