Inlägg

Inlägg som Pnorberg har skrivit i forumet
Av Pnorberg

Priserna, tycker både moderkorts- och grafikkortpriserna har stigit allt för mycket. Blev förvånad över både utbud och pris när jag skulle köpa ett AM4 ITX kort. Alltid hållt mig kring 1000-1500kr klassen men fick kliva upp till över 2400kr för ett med plats för två NVMe-kort. Något jag redan hade på min gamla Asus från 2018 som jag betalade 999kr för.

Av Pnorberg
Skrivet av ehsnils:

Suger med förkylning.

Mhm, sitter här två veckor senare sedan jag blev sjuk och är täppt i näsan, tjockt snor och något trött. Misstänker covid men det var slut med covidtest så blev inte att testa. Dock milt men långdraget, tröttheten de senaste två veckorna har varit värst.

Av Pnorberg

Försökte ge mig inpå att börja läsa en av de nyare Spider-manserierna men gav upp då det var nästintill omöjligt att hitta nummer och blev väldigt förvirrad av numreringen.
Men har samlat på mig en del äldre Turtles, Spider-man och Nintendomagasin till mina pojkar som de kan läsa en vacker dag.

Av Pnorberg
Skrivet av MammaMumin:

Folk som kör 10-20km under hastighetsbegränsningen trots att förhållandena är bra. När det är 110-väg kan jag i viss mån förstå det men när det är 50, 70 osv... Är man så osäker som förare kanske man skall överlåta det åt någon annan. Likadant med vissa idioter som mer eller mindre parkerar innan de åker in i en rondell där det är fri sikt åt alla håll och inte en käft i närheten. Dom måste ha en fullständigt värdelös simultanförmåga.

Och folk som blinkar vänster när de skall ut från en rondell, jisses, borde man inte införa ett enkelt IQ-test innan man kan kvittera ut sitt körkort.

Hamna bakom en som körde 40 på 80-väg med en refug i mitten. Lite längre fram ska personen svänga vänster i en korsning (med en sådan där extra utbuktning så att det går att göra säkra vänstersvängar, vad de nu heter) men mitt i allt kommer brandbilarna emot med blåljus så då måste vi sakta ner till kryphastighet och vänta tills brandbilarna har passerat innan personen känner sig redo för att byta fil så jag kan fortsätta rakt fram!

Förövrigt så har jag äntligen fått mitt vörtbröd!

Av Pnorberg

Prova att dra ut spelen lite efter att ha tryckt in det.
Annars så ta och skruva isär Nintendos, plocka ut connectorn och koka den ren och rengör även med isopropanol.
Finns guider på hur detta görs.

Av Pnorberg

Hade tänkt köpa denna men ska de hålla på med "exklusivitet" på massproducerade saker så får det vara. Avskyr artificiellt limiterade utgåvor på massproducerat. Göder bara scalpers och deras fickor.

Av Pnorberg
Skrivet av tBiorrith:

Kan du tänkta dig beggat? Hittade denna på Facebook. (inte min)

https://www.facebook.com/marketplace/item/1353342108742602/?h...

Var ett bra pris men i.om. att jag köper genom företaget så kan jag inte lyfta momsen om jag köper från privatperson, vilket gör att ett nytt grafikkort för 2000kr egentligen bara kostar 1500kr, blir inte så stor skillnad och väljer då hellre att köpa nytt.
Prismässigt är det inga problem, är mest principen med ett grafikkort som lanserades för tre år sedan för ca 1500-2000kr kostar mer idag och återförsäljare vägrar sänka priset. Hade förväntningar att det skulle ske denna black friday/week/month men hade fel.
Blev ännu mer förvånad att det inte skedde speciellt nu när vi hör att e-handeln sjunker.

Har alltid varit så här när det kommer till komponenter, jagar efter bästa pris och slår till när det dyker upp. Blir som lite av en sport då en ny dator kan ta uppåt ett halvår innan den blir komplett.

Edit: Hmm, vågar man köpa Intel Arc A380?
Edit 2: Äh, det sket sig också, var tydligen 8-pinkontakt i Asrocks A380...

Av Pnorberg
Skrivet av Nicklidstrom:

Hade suttit fint men behöver ett grafikkort utan extra ström. Hp datorerna jag har på jobbet saknar PCIe strömkälla. Måste byta nätagg för att kunna använda bättre grafikkort och då nätagget inte är standard ATX med HPs egna specialkontakter blir allt väldigt omständigt.
Men tack för tipset :⁠-⁠)

Av Pnorberg
Skrivet av henkezan:

3060ti för under 5K, och det för några månader sedan, det lät ju rätt intressant. Vilken modell var det?
Märkligt att Inet inte kan matcha en några månader gammal deal med något bättre till black friday.

Blev också förvånad på avsaknaden av bra deals på 30xx serien.
Kändes som ett ypperligt tillfälle att sälja av lagrena av 30xx inför lansering av 4070 + 4060 nästa år.

Denna var det jag köpte för 4999kr 2022-10-18, var t.om. närmare i tid än vad jag kom ihåg, stressen får tiden att flyta ihop..
https://www.inet.se/produkt/5413016/pny-geforce-rtx-3060-ti-8...

Det var min tanke också.

Av Pnorberg

Blev verkligen förvånad över grafikkorten, var helt säker på att det skulle dyka upp en hel del bra priser på 30xx serien men icke. I.o.f. köpte jag ett 3060ti för några månader sedan från Inet för strax under 5000kr men var orolig att jag borde ha väntat till den här dagen.

Hade däremot hoppats på att köpa ett 1650 eller motsvarande till rimligt pris så jag kunde uppgradera min stationära HP på jobbet. Tänker inte betala över 2000kr för ett sådant gammalt kort! Speciellt inte när de började säljas för flera år sedan så lega de på ca 1500kr.
Någon måtta får det vara med de här priserna på grafikkort.

Av Pnorberg
Skrivet av anon132576:

Tråkigt att höra!

Måste säga att jag saknar på sätt och vis norrland. Vintrarna var iallafall vinter där, och somrarna var ju sköna de också. Fast det är ju mindre snö och kyla nu än då man var liten grabb på 70-talet...

Fan, allt ska vi då förstöra vi människor!

Visst märker jag av att det blivit lite varmare och vintrarna är säsongsvis kortare här men snö får vi gott om och kylan kryper ner till -30 några dagar under vinterhalvåret. På sommaren är det ljust dygnet runt och ofta väldigt varmt, egentligen för varmt skulle jag säga.

Dock så vad jag kan komma ihåg så var förra vintern den första där vi inte hade kyla under -30 under någon dag alls. Det är ovanligt. Men då bodde jag även på annan ort i femton år innan jag återvände till hemorten så har egentligen inte "data" för de flesta av de åren.
Nu är det fantastiskt vackert här, inte mycket snö men vi hade tidigare en dimma som frusit och växt på träden så allt är helt vitt! Nästan magiskt vackert! :⁠-⁠)

Av Pnorberg
Skrivet av anon132576:

Köp ditt vörtbröd på ett riktigt bageri istället för kasta bort dina pengar på snabbjäst fabriksbakad luft. Matigare bröd, mycket mustigare och aromrikare kryddning. Särskilt surdegsbagerier gör finfint vörtbröd i min erfarenhet!

Bor i en liten ort i Tornedalen där det inte funnits bagare sedan troligtvis 80-talet. Eventuellt försvann den sista efter kraschen 91-92 då orten började urholkas. Konditoriet stängdes ned i början av 00-talet.
Vi har inte ens ett fik, pub eller lunchrestaurang (eller ja, pizzerian kör i.a.f. lunch), polisen har öppet på onsdag förmiddag, akutmottagning kan endast ske under dagtid och endast veckodagar, "Folktandvården" tar endast emot akut och barn. Missade du bussen imorse? Det kanske går en om 5-8 timmar, annars får du se till att komma i tid nästa helgfria dag.

Likförbannat betalar jag mer procent i skatt än en stockholmare...

Av Pnorberg
Skrivet av Pnorberg:

Butikerna fylls med julmust, julgodis, julpynt och det ena julrelaterade med det andra. Men...
VAR ÄR JULVÖRTEN?!

Var igår till närmaste Ica Maxi på jakten efter vörtbröd och efter att ha synat varje hyllplan kunde jag konstatera att julvört är en bristvara! Skyller på Putin, Kina, Covid och Ever Given.

Av Pnorberg
Skrivet av macbang:

När man ha varit helt utan huvudvärk i över 1 månad.
Och idag kommer ens " hortons huvudvärk " tillbaka, blir mindre kul i några veckor nu. Hatar fan huvudvärk som är kronisk under dagar/ veckor. Och ibland ha man även migrän på det.

Vet inte om jag ska gilla inlägget då huvudvärk är inget att tycka om men känner med dig. Har förvisso inte Hortons eller migrän men har sedan barnsben stått ut med milda till rejäla huvudvärk som kommer i perioder. Jäkligt tröttsamt.

Mitt tips som i.a.f. fungerar för mig, två värktabletter och sedan en riktigt varm vetepåse körd i micron som nästan bränner över ögonen, kan behövas köras i omgångar. Den kuren får alltid den värsta huvudvärken att gå till en mild nivå så jag klarar av vardagen.
I bästa fall så försvinner värken helt.

Av Pnorberg
Skrivet av LeonHart:

Känner det samma. Bygger någon fortfarande HTPC? Varför gör man det i så fall?

Själv ser jag ingen poäng att köra större än ITX datorer på skrivbordet idag, byggde första ITX datorn med Cooler Master Elite 130 för 9 år sedan och tittar inte tillbaka. HTPC har jag inte använt på lika många år.

----

Beställde en Louqe Ghost men avbeställde när jag insåg att nyare grafikkort inte får plast. Var sedan väldigt nära på att lägga en beställning på Lian Li A4-H2O men backade då det var ett måste att köra AIO-kylning.
Men så dyker den här lådan upp vilket ser riktigt trevlig ut och även om den är liiite för stor volymmässigt (hade gärna hamnat under 10L) så får det gå. SFF handlar om att kompromissa men vill inte begränsa mig med att inte kunna uppgradera grafikkortet i framtiden och vill inte ha en AIO-kylare som kanske är tyst från fläktarna men riskerar att låta från pumpen, och kostar mer än vad det smakar.

Av Pnorberg
Skrivet av yogge:

Jo den finns. .. men hittar du den inte så är det dags att säga åt handlaren att de inte hänger med.

Bor i ett litet samhälle där varken Ica eller Coop har tagit in vörtbröd. Förra året så tog de in redan i början av November men i år, så har inte ens oskivat gått att hitta i någon av butikerna...

Av Pnorberg

Funderar på att köpa en till jobbet, någon som kan tipsa på en maskin som gör starkt kaffe på mörkrostat.
Cappuccino och latte är inte av intresse utan endast espresso och vanligt kaffe.

Läser att många får hålla på ett tag för att få till styrkan, men när jag ser på recensioner så är det oftast tre inställningar (mild, mellan, stark), vad mer kan man göra för att få rätt styrka?

Av Pnorberg

Butikerna fylls med julmust, julgodis, julpynt och det ena julrelaterade med det andra. Men...
VAR ÄR JULVÖRTEN?!

Av Pnorberg
Skrivet av Otori:

Finns det ens någon bensinmack kvar där man faktiskt kan/får skruva?
Sedan ett gäng år tillbaka ska man ju stänga ner alla GDS pga miljö- och säkerhetsskäl samt enbart sälja mjölk och avancerat kaffe…

Äh, pallbockar och domkraft kommer man långt med.
Bytte generator + remmar en januaridag i minus 15 på en flerbilsparkering. Hade tur för dagen innan var det minus 25 och någon dag efter minus 30.

Kan fortsätta gnälla lite mer på dagens bilar, de är så jäkla tråkiga! Alla ser likadana ut, alla ser lika tråkiga ut (med få undantag), fruktansvärt bekväma men otroligt tråkiga att köra, de är så... själlösa.
Prestandabilar existerar inte längre p.g.a. elbilarna. Men inte för att det egentligen spelar någon roll då dagens sportbilar har så mycket elektronik och hjälpmedel att tant Agda kan köra en. Launch control, gasen i botten, ett finger på ratten och swosh! Tant Agda vinner. Snart kan tant Agda sticka samtidigt som bilen kör 402 meter åt henne.

Fasiken, en Kia suv har samma 0-100 som en Ferrari 458 Italia...

Av Pnorberg

Brände en Win98 skiva förra året för att testa min P2:a. Utöver det så måste det vara sisådär 5-10 år sedan senast.