Inlägg

Inlägg som Pnorberg har skrivit i forumet
Av Pnorberg

2400kr + frakt

Av Pnorberg

Många jämför med NR200 vilket jag delvis förstår men jag själv har haft Cooler Master Elite 130, Fractal Design Node 304 och nu Raijintek Ophion som förhoppningsvis ersätts av en Ghost S1. Jag vill ha så liten dator som möjligt på skrivbordet men min smärtgräns för en låda ligger på kring 1500 kr.
NR200 är en bjässe med mer än dubbelt så stor volym mot ett Ghost S1 så jämförelsen blir liiite haltande. Är t.om. större än Elite 130 som släpptes 2013.
Gränsen till att inte ens kalla lådan en SFF.

Men max 10 liters datorlådor är en nischad marknad, blir många prioriteringar i en sådan liten låda.

Av Pnorberg

Beställde två men börjar ångra mig nu då jag kan inte sluta tänka tillbaka på datorbutiken.com sista tid och hur det slutade...

Av Pnorberg
Skrivet av merdique:

Louqe ska ha rea imorgon via deras egna webshop. De har tydligen stora likviditetsproblem och överlager och hävdar att de säljer under produktionspriset. Vet dock inte om det kommer va märkvärdigt billigare. Deras ordinarie pris för Ghost S1 ligger en bra bit över vad det regelbundet kostat hos t ex Inet. Men tråkigt om de kursar.

https://www.reddit.com/r/Louqe/comments/y23c6a/extreme_situat...
https://shop.louqe.com/

Hänger inte riktigt med, är det priset 149$ som gäller eller kommer det vara lägre efter klockan 20.00?

Av Pnorberg

Gillar inte alls den här utvecklingen, tänker mest på de familjer med sämre ekonomi som vill köpa datorer till sina barn. Tidigare gick det att bygga ihop / köpa en vettig gamingdator för 5000-10000 kr, nu kostar endast grafikkortet minst den summan.

Självklart kan de köpa begagnat men även där blir det prishöjning i takt med att en ny dator har ett högre inköpspris.

Själv röstade jag "jag ger upp" även om jag ljög lite. Blir att köpa ett 3060 ti eller 3070 ti när priserna väl går ner. Räcker gott och väl för mig i många år framåt. Sitter idag med ett 1070 och spelar knappt något längre.
Kanske är mer värt för en causal gamer som mig att köpa en av den senaste generationens spelkonsoler istället för ett grafikkort? 1070 fungerar fin fint med Borderlands 3 vilket är mitt nyaste inköpta spel och nästa blir ff7 remake del 2.

Av Pnorberg
Skrivet av Mortal1ty:

Miyoo mini V2/3(?) lite oklart vilken, men oavsett en trevlig liten handhållen linuxbaserad spelemulator. ~700kr inkl frakt är billigare än att själv importera den från Kina, speciellt då scalpingen pågår för fullt på dessa, finns på ebay mfl. för >1000kr.

Jag beställde en med Klarnas köpskydd iallafall, vi får se vad som trillar in.

https://www.fruugo.se/white-grey-miyoo-mini-handheld-game-con...

Review här:
https://www.youtube.com/watch?v=lLiT21Ddnuk

jäklar vilken timing! Kollade igår efter en liten handhållen och föll för den här men hittade den ingenstans, slut överallt. Men här kommer du som jultomten på julafton! Tackar för tipset, gjorde som du och körde med Klarna.

Av Pnorberg
Skrivet av Überklass:

S12 <3 !!

Hade en Nissan Silvia S12 -87 under tidigt 2000-tal. Trimmad med det klassiska, Saab 9000 Intercooler, hemmasvetsade rör, stödgördel från S13, öppet luftfilter, turbo från S13, laddade strax över 1 bar, 2.5" hemmasnickrat avgassystem från downpipe fram till en klassisk japsdämpare och självklart även med en tidstypisk öppen dumpventil för det coola pubertala ljudet Kommer för evigt vara förälskade i det kantiga 80-talsstuket med grodögon.

Den var i princip rostfri (utvändigt) fram tills att den blev påkörd av ett rattfyllo med stora karosskador till följd. Fick tillbaka inköpspriset plus lite till av försäkringsbolaget som tur var. Efter det lät jag den tyvärr förfalla innan jag avyttrade den för småpengar till en nybliven körkortsägare.

Älskade bilen! Synd bara att det i princip är omöjligt att hitta reservdelar numer, annars hade jag lätt kunnat tänka mig att äga en igen.

De är fantastiska! Men tyvärr det där med att hitta reservdelar kräver väldigt mycket jobb. Hade bilen på pallar hela förra sommaren i jakten på nya bärarmar, vilket resulterade bara i mindre plånbok, två set nya oanvända amerikanska bärarmar, ett par s13 bärarmar och nya spindelleder till de gamla bärarmarna.
Har i all makt försökt att hålla den original men får nog krypa till korset och bygga en Frankenstein av delar från s13, Mustang, z31 och vilka fler bilar som har passande delar.

Är bara orolig för framtiden, vill ogärna elkonventera för det kommer ta bort en stor del av bilens charm men har nog inget val om jag ska behålla den ända in i graven och om mina pojkar vill, så även efter gravsättningen.

Av Pnorberg
Skrivet av Geckod:

Att det är 3:e veckan jag är sjuk nu. Hade först en highscore på 13 dagar med feber. Sedan fri ett tag, men nu har jag haft feber 3 dagar i sträck igen. Som tur väl är så verkar jag bara få det på kvällen nu så jag kan jobba hemifrån iallafall.

Börjar bli riktigt less på att kolla på "kassa" serier och filmer nu alltså
Brukar tycka det är rätt gött annars.

Ska man klaga på nått annat så fattar jag verkligen inte varför de inte sänker priser på de billigare grafikkorten.
Alla har ju 100+ i lager liksom. Vad ska de göra om ett halvår när de släppt de "billigare" korten från AMD och Nvidia (även Intel).

Majbrasa med korten eller? (Fattar att de köpt in korten med högt inköp). Men vafan de har ju tjäna satan innan dess liksom. Måste ju haft årets TB per kort liksom. Köpte in 3090 för 10k typ, sålde för 25k. De har fan råd att sänka priset

Covid? En vän hade feber i 16 dagar när han blev sjuk i covid. Förövrigt så förstår jag hur du känner dig, i sex veckor har någon i familjen varit sjuk minst tre dagar per vecka, nu är det sambons tur och börjar själv känna mig lite krasslig. Minstingen började förskolan för fyra veckor sedan varav två av dessa har han redan hunnit vara sjuk.

Men angående grafikkorten så håller jag med och det värsta är de absolut billigaste grafikkorten. Tänkt köpa till ena jobbdatorn ett grafikkort som saknar extra strömanslutning men de vettigaste 1650 ligger på absurt höga priser, 2000kr+. Dessa har de definitivt inte köpt till höga priser med tanke på hur gamla de är och hur länge som de har tillverkats. 2019 när de lanserades var utgångspriset ca 1700-2000 kr.

Av Pnorberg
Skrivet av haikopaiko:

Jag lärde mig härom dagen att man kan registrera sin mail på sidor genom att skriva typ namn.efternamn+websidanmanreggarpå@gmail.com

Så kan man se om de säljer ens mailadress vidare, rätt kul funktion i Gmail.

Mailet kommer till ens vanliga gmail-konto, fast det är skickat till adressen man angav med plusset.

Tack för tipset!

Av Pnorberg
Skrivet av Gender Bender:

Ska bli spännande och se vad priset landar på. Nytt grafikkort i höst blir det, men om det blir 4080 eller 4070, eller kanske till och med ett kort i 3000-serien som reas ut, beror på priset.

Hoppas på att 3000-serien sjunker kraftigt i pris. Inte i behov av det värsta eller senaste men vill gärna uppgradera från 1070.

Av Pnorberg
Skrivet av pine-orange:

Opt-out en gång för alla
#19694431

Tills du flyttar, då måste du göra om processen igen...
Var både jag och min sambo tvungna att göra.

Av Pnorberg
Skrivet av MostCritical:

Finns det faktiskt kvar gamla goda Svenska kiosk burgare längre? Allt ska vara smash hit och dit, där allt är picklat och en en dressing ihopsatt av en kemist.

Jag vill ha en burgare som varit en fryst puck med lök, isbergssallad och hamburger dressing ibland. Enkelt men helt otroligt gott.

Jag önskar du hade chansen att besöka "grilli" på den finska sidan av torneälv i Aavasaaksa. Där har de riktigt goda köttfärsburgare som de kört på år in och år ut. En simpel burgare som du får välja vad du ska ha på och är jävligt god! Om du väl tar en tripp dit så ta även en "makkaraherku" bestående av hackad finsk grillkorv och pommes sen med de tillbehör som du vill ha.

Av Pnorberg
Skrivet av Chromatic:

Åh herregud vilket jobb... Irriterande!! Tack för ditt svar, ja... Verkstäder är luriga. Hoppas alla problem löser sig när nya generatorn sitter i. Glad att få detta fixat trots att man blir lite lurad.

Förståeligt, inte mycket betänketid vid en sådan situation så vissa smällar i livet får man helt enkelt ta.

Hänt mig liknande sak där generatorn skar sig helt men lyckades ta mig hem innan bilen dog helt. Däremot vid ett tillfälle så vet jag inte riktigt vad som hände men längs E4:an så dog generatorn och typ sög ut all ström från batteriet på någon minut. Tog tre minuter från att varningslamporna börja lysa och jag stängde av allt jag kunde, tills att bilen dog. Blev ståendes på en 2-1 väg i minus 15 grader och fick ringa bärgare, var riktigt mysigt att stå i snön och vänta en halvtimme innan bärgaren kom. Var förövrigt senast jag fick byta generator och det mitt i vintern på en parkering.
Men kan aldrig sluta tänka på hur tur jag hade för två dagar innan körde jag 30 mil i minus 30 grader och är riktigt glad att det inte skedde redan då.

Av Pnorberg
Skrivet av Chromatic:

Det finns generatorer för typ 1500 lök men blev avrådd både från min privata mekaniker och från Mekonomen att det är en väldigt dålig idé att köpa kina-versionerna.

Istället för att köpa den för 7000 så nöjde jag mig för en som låg på 5 lök.
Jobbet kostar 2000 kr. Så det blir 7 lök totalt för mig.

EDIT:
Efter att ha kollat på priserna online så blir jag nog rätt så blåst på det här... 99% av dom kostar ju 1500... några enstaka kostar 4000.

Jävla mekonomen

Nu har jag väldigt sällan köpt något från Mekonomen då jag anser att deras priser på reservdelar är alldeles för höga, dock så fixar jag det mesta själv och jagar priser här och där. Men Lämnar över t.ex. kamremsbyten på vardagsbilen till verkstäderna och andra större jobb som t.ex. kräver lyft. Inge kul om jag åker till OK/Q8, hyr lyft och blir sedan ståendes där med växellådan utknuffad och har sedan problem att få tillbaka den.
Men ärligt talat så litar jag inte på att många verkstäder sätter delar från kända tillverkare, vad hindrar dem från att sätta in billiga märken men ta dyrt betalt? Hur ofta plockar man ut delarna och kollar på märket / serienumret efter ett verkstadsbesök?

Kan även gubbgnälla på en av mina bilar där ABS-lampan lyser efter att haft en kärvande broms, har bytt bromsok och sedan mätt med multimeter från den ABS-givare som skriker felkod ända framtill ABS-ECUn, fungerar som det ska, 1.4Ω (godkända värden 1.0-1.5) och oscillerar när hjulet snurras. Rivit ut allt på höger bakhjul för att titta om ABS-ringen är paj eller om det är mycket skit på givaren men nej, båda ser bra ut och passade även på att rengöra extra noga men utan resultat.

Har nu fått låna en felkodsläsare av en verkstad (behövs en special då det är en Mitsubisih Galant -01, vanlig OBD-2 felkodsläsare fungerar inte) så jag får testa att nolla felmeddelandena men självklart har jag glömt stänga bagageluckan så lampan i bagaget har tömt batteriet och när jag väl ska ladda batteriet så bestämmer sig min batteriladdare efter 15 års trogentjänst att ge upp...

Av Pnorberg
Skrivet av Chromatic:

Jag får gnälla ändå... 7 lök för att laga skiten, I'm not a rich man

7000 för att byta generator?!
Om det är det enda de bytt (+rem) så vet de på Mekonomen hur man tar betalt. Senast jag bytte generator som hobbymekaniker tog det 1,5 timme och generatorn kostade kring 1000-lappen.

Av Pnorberg
Skrivet av Fönstrputtsaren:

Problemet jag upplever med att köpa komponenter second hand är att priset ofta är alldeles för nära nypris. Jag tycker man ofta ser komponenter gå för 70-80% eller tom 90% ibland av vad motsvarande ny komponent skulle kosta. Det är ofta inte värt besväret enligt mig.

Detta är orsaken till att jag praktiskt taget aldrig köper begagnade datorprylar, ser ingen poäng med att "tjäna" någon hundralapp som oftast ändå äts upp av frakten.
Plus att även garantin är egentligen förbrukad så lika bra att köpa nytt.
Skulle nog säga att jag köper en beg. Datorpryl var tredje år.

Det jag däremot köper väldigt mycket genom Facebookgrupper, Tradera, Blocket och Ebay är retrospel och delar till min veteranare.

Av Pnorberg

Äntligen efter sex års väntan är hon besiktigad två år framåt! 2017 blev det nedslag hos bilprovningen där ena stötdämpartallriken var för rostig och då påbörjades en helsikes resa med att hitta bättre begagnade och en hel del nya delar, allt från staterna (lång historia kort). Det tog sin tid, det kostade pengar, en helvetes googlande och även två barn däremellan som fick istället min uppmärksamhet. Men nu jäklar ler jag brett när jag rastar de där trötta 122 hästarna! För det spelar fasiken ingen roll om hon inte är snabb, skramlar lite här och där, avgassystemet låter som ett jäkla åbäke, för hon är fantastisk att glida runt med och väcker så många minnen till liv efter alla dessa 20 år vi tillbringad tillsammans (först 10 år hos en nära vän och sedan 10 år hos mig).

Nu är det dags för nästa kapitel, den rullande renoveringen. Idag hittade jag bättre begagnade lampor runt om och till veckan ska glasfiberskärmar beställas, vi börjar där och ser var vi landar.

Av Pnorberg
Skrivet av oobum:

Var de som gjorde Jibaro drogpåverkade? Vad baserar du det på?

Ja Very Pulse, där tar hon droger för att orka / försöka ta sig fram till målet vilket spär på hallucinationerna.

För att förtydliga, de måste ha varit påverkade

Av Pnorberg
Skrivet av oobum:

Vet inte riktigt vad jag skall göra av senaste säsongen, känndes råare, blodigare och hårdare än tidigare.

Personliga favoriter denna säsong är "The very pulse of the machine" och Jibaro.

Night of the mini dead var jävligt underhållande och jag skrattade högt åt den.

Dessa två skippade jag då de inte alls intresserade mig. Båda kändes drogrelaterade (Very pulse, drogpåverkad, Jibaro, de som gjorde den var drogpåverkade).

Personlig favorit var Night of the mini dead, resterande var helt ok, kanske lite i överkant med brutaliteten.

Av Pnorberg

Till konsolerna blir det fysiska spel (speciellt till Switchen). Binder inte fast spelet till ett specifikt konto och är spelet inte värt att ha kvar så går det alltid att sälja det vidare.