Inlägg

Inlägg som Pnorberg har skrivit i forumet
Av Pnorberg

Universal stämmer Stadsteatern

Tydligen räcker det inte med att betala Stimavgift för att få rättigheterna till och spela upphovsrättsskyddad musik.
Så, hur ska de som betalar in en Stim avgift kunna få använda musiken utan att riskera hot om stämning?

Det absolut värsta måste vara att Stim faktiskt står på Universals sida.

Här är länken till artikeln på DN.se:
Musikjätte hotar stämma Stadsteatern

Av Pnorberg

Om du verkligen vill lacka inredningen så här är mitt tips, ska du spraya något så en mörkgrå färg, som inredningen redan är fast i matt färg.
Som denna:

http://200sxs13.nismo.org/Interior_Pics/interior1.jpg

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlitZan
s13? Är det Nissans s13 modeller vi snackar om? Vaffan...

Yes, du har så rätt.

Av Pnorberg

Oh nej...
Snälla, jag ber dig, lacka inte inredningen i s13, snälla.
Nej, det är inte snyggt, det ger en väldigt billig känsla och ser groteskt ut.
Måste börja köpa in alla s13 som finns i originalskick där ute, jag tål inte och se denna misshandel av dessa vackra bilar längre!

Av Pnorberg

Enda jag hoppas på att man kan köra flera personer med en dator genom att se andras bilar som 'ghost' bilar. Saknade de i DIRT och GRID.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BrandtOE
Lånar tråden lite

Hur menar du?
Jag har lagt ihop ett paket för € 1.053,45*
Kommer det alltså bli 25% dyrare bara för att jag beställer till sverige? :s

Nja, han menar nog att det blir 25% istället för 19% moms.
Dock så hittar jag ingen info om det och priserna är detsamma om jag väljer den svenska flaggan.

Har själv inte handlat datorkomponenter från Tyskland men har handlat en massa hemelektronik samt reservdelar till bilen, dock så har jag aldrig behövt reklamera något.
Frakten är väldigt varierande, vissa tar hutlösa fraktpriser, t.ex. 20€ för något som väger knappt 1kg andra har helt otroligt låga fraktpriser, köpte 4st länkarmar till en av mina förra bilar och paketet vägde bly men frakten kostade inte mer än 33€.

Vissa tar även extra betalt beroende på var i Sverige du bor, sthlm billigare, norra Sverige, dyrare. Väldigt skumt...

Men det som är positivt med tyskland är att man sparar så fruktansvärt mycket pengar. Kan garantera att jag har sparat in över 10.000 kr bara på grund av att jag valt och köpa från Tyskland.

Av Pnorberg

Leva energismart

I fyra år har jag levt lyxlivet, hyra där el, värme och vatten ingår men nu har jag och sambon bestämt oss för att byta lägenhet och har insett att ifall man vill bo lite närmare centrum ingår inte något av ovannämnda utgifter och i detta fall, elen.
Så nu funderar jag då på hur jag ska kunna sluta leva mitt extravaganta liv och börja snåla med elen.
Funderar på att koppla två grendosor med av och på knapp där Wiiet och hemmabio recievern är kopplad till.
Tv:n och HTPC:n får vara kopplade till andra grendosan då jag använder HTPCn även som stationär dator.
Men om jag t.ex. inte har igång datorn men TV:n och slår av strömmen genom knappen på nätaggregatet, kommer datorn dra någon ström alls? Har hört att allting som är inkopplat i eluttagen drar ström, är detta sant? Dvs. även fast jag stängt av datorn på den lilla knappen på nätaggregatet, drar den ström ändå? Isf, hur mycket?
Funderar även på att köpa Western Digital Green hårddisk som drar tydligen 40% lägre ström än 'vanliga' hårddiskar gör.
Ska även byta ut en del komponenter med tiden till bl.a. ett ITX-moderkort med Nvidia ION chipset. Detta gör att jag kan köra med ev. 65w nätaggregat och kommer spara in pengar där också.
Har även en bärbar som står på nästan dygnet runt men med ett 65w nätadapter kan den inte kosta mycket. Om jag räknat rätt så blir detta årskostnaden:

24h x 65W = 1560W h dvs. 1,56kWh
1,56kWh x 365 dagar = 569,4kWh
569,4kWh x 0.481 kr = 273.88 kr

Nu är jag inte helt säker om denna uträkning är rätt samt om kWh priset stämmer, men kommer ha Skekraft som elleverantör och hittar ingen information om vad elpriserna är för en som bor i lägenhet. Tror jag får ringa imorgon och höra.
Sen är denna uträkning om min bärbara står igång dygnet runt, året runt.

Sen angående lampor, hur mycket sparar man på lågenergilampor egentligen? De är ganska dyra jämfört med vanliga glödlampor, sen så lyser de sämre och sägs dra mer ström än vad det står på förpackningarna. De sägs att de drar 38W, inte 14W...
Är detta bara skitsnack? Har aldrig köpt lågenergilampor då som sagt, elen har inte kostat ett skit.

Man kanske ska köpa LED lampor? fast de är ganska dyra men de drar väl betydligt mindre ström än lågenergi- samt glödlampor?

Som om det här stämmer så har den en livslängd på 11(!) år om lampan står igång 24/7 (http://www.conrad.se/?category=SHOP_AREA_22534)
och drar 1,7W. Är detta sant så skulle det kosta ca 7 kr per år och ha igång en lampa dygnet runt, året runt. Det är och spara pengar då?

Ni som bor i egen lägenhet, vad kostar det för er i månaden och vad har ni igång / vad stänger ni av? Har ni något på standby mesta dels av dygnet?
Har ni nå tips?

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av davyp3
Du kan alltid sätta upp en vänlig lapp:

http://geting.se/image.php/188632-test1.png

Haha, ah, får fundera på det där.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
Går det går inte sätta dit en dörrstängare av kraftigare modell som sakta stänger dörren? alt en extra gummilist runt dörrkarmen kanske minskar det där oljudet?

Jag har nog ingen källa men det är så jag och flera andra här istan har lärt oss (olika bilskolir) att man ska stanna vid upphöjda övergångstäöllen. sen så håller jag med om att många cykilister är dumma i huvudet och syns bra även fast de inte har lyse etc på natten. även dessa barnvagnar som går 2-3 i bredd ibland även mitt i gatan i bostadskvarteren.. vad är det för et tpåhitt?

Sen så alla småbarn som inte lärt sig cykla på rätt sida refuger eller rätt sida vägen och sen kommer modern/fader en bit brot och säger inte ett knyst. Mer AGA till folket!

Angående tvättstugan och timer, har ringt till min bovärd och frågat om de kan lägga in någon slags timer eller liknande men det har inte hänt något på ett år så har slutat bry mig om det.
Problemet är att när dörren slår igen ekar det i hela trappen ner till andra dörren som går då till tvättstugan och förråden, det låter även fast man stänger dörren lugnt på grund av eko.
Förhoppningsvis kommer jag få en ny lägenhet snart så slipper man detta.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gigabayt
Att folk aldrig slutar röka på tätfolkade platser och ska jämt blossa framför/på mig...

Att folk inte kan acceptera att jag inte vill ha en moppe även ifall jag är 16 år...

Att folk i plugget JÄMT ska upprepa fel man gör. Att säga fel på spanskan kan hänga efter mig i en vecka... Är det för att höja andras självförtroende?

Angående fel man gör, fan vad jag känner igen det där. Vissa kan verkligen inte släppa om man sagt något fel eller gjort något fel. Hade några sådana i min klass när jag gick i grundskolan.

ontopic:
Ooh, kom på en till sak.

... Att tvättieder i tvättstugan har sin orsak, bor själv just bredvid dörren som går ner till tvättstugan och den plus dörren därefter smäller sjukt högt. Inte så trevligt när jag jag ligger i sängen och har somnat och någon har bestämt sig för att tvätta efter 00:00.

.. Att alla tycker inte om din hund så när du är bland folk med hunden, koppla den. När du går i ett bostadsområde, koppla den.

Av Pnorberg

... Att mopedister tror de är odödliga och äger vägarna.
I helg höll jag på att köra på en mopedist som sket i väjningsplikt i rondell varav en av hans kompisar var nära på att köra in på sidan. (Var ett helt gäng mopedister). Blev riktigt förbannad och körde efter killen och gav han en utskällning.
Hade inte varit trevligt och kört på en ung kille vars liv kunde ha försvunnit, oavsett om det var hans fel.

Två kvällar efteråt när jag hade fört hem två vänner så puttrade jag på i 30km/h på väg hem, lite längre fram vid ett rödljus sket två mopedister att det var rött för dem och korsade vägen. Hade jag kört lite snabbare hade jag troligen plockat en av dem.

I veckan i ett mindre samhälle här utanför Skellefteå såg jag en mopedist som körde definitivt mer än 50km/h på trottoaren, det värsta var att runt hörnet gick en barn familj mot hans håll. Tur nog så missade han dem med några sekunder.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe
Härligt, smakfull styling blev lite rädd först när jag läste "Styling" att du skulle slänga på ett plastigt kjolpaket och förstöra bilen

Edit: här är ett skräckexempel jag såg idag xD http://www.blocket.se/boden/Bmw_325_i_coupe_turbo_22678644.ht...

Vingen.. FY FAAAAAAAAAAN så jävla fult.. och varför... VARFÖR har hon/han satt BLÅTT Galler i fronten på en SILVER bil? passar nog inte på någon bil iofs..

Den var inte vacker men tro mig, jag har sett mycket värre. Tog bild men blev väldigt dålig. Är riktigt allergisk mot dessa överdimensionerade kjolpaket och vingar. brrr...
Den såg ut som denna fast blå och inte skärmbreddad, samma kjolpaket:

http://www.autopower.se/galleri/whymustthey/bilder/bmw3112.jpg

Det som är riktigt tråkigt idag när man går på bilträffar är att de som har mest pengar och lägga ut på ett så kallat 'unikt' kjolpaket och fyller inredningen med tft skärmar är dem som vinner. 99% av dessa bilar har linjer som går hur som helst och ser ut som en förstorad Maisto leksaksbil.
När ska denna Fast and the furious trend dö ut?

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MyRus

Jag är förbannad på mig själv att jag aldrig gick klart skolan för det är fasen inte lätt att hitta jobb idag. Jag är arg på mig själv för jag inte betalde mitt lån när jag hade jobb. Fattar inte hur faan jag tänker altså. Gah blir så förbannad.

Jag kan trösta dig med att säga så här:
Spelar ingen roll idag om du gått klart skolan eller inte, eller läst vidare, vilket även jag gjort.
Jag är less på att inte kunna behålla ett jobb, har haft två jobb plus frilans nu ett tag och under samma vecka fick jag reda på att jag kommer få kicken på grund av arbetsbrist från två jobb!
Jag är riktigt less på att inte kunna få tjäna pengar, köpa det jag vill ha och må bra! (ja jag är prylbög).
Är less på att vara arbetslös, finns inge värre och leva med ostadig ekonomi. Söker jobb, efter jobb, efter jobb men får bara små skit grejer som varar en kort stund. Visst, det hjälper mig och leva genom månaderna men vill börja tjäna normalt med pengar!

Av Pnorberg

Då har man börjat köra kebab.

BMW 325i coupé -94, helt original.
Otvättad

http://200sx.kicks-ass.net/pato/img4a59ba6ddbbc0.jpg

Nyligen putsat inredningen, den är åter svart. Tidigare var den mer grå..

http://200sx.kicks-ass.net/pato/img4a59ba71e7801.jpg

Putsat även under huven, var likaså här helt grå och skitig. Dock inte putsat vart det är metall.

http://200sx.kicks-ass.net/pato/img4a59ba75ba9f4.jpg

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Phod
9 cm på 13 år? Det låter som om du får skära ner på användandet av katapultstolar. Allvarligt talat, det låter ju rätt mycket. Själv har jag krympt kanske 2 cm sedan jag var som längst.

Att man krymper på längden har inget med dålig hållning att göra, utan ryggraden pressas samman med åren.

Ah, därför magen blir större med åren.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MegaN00bie
Seriöst, vad är det för fel på folk i trafiken nuförtiden?

När jag framför ett fordon räknar jag iskallt i varje trafiksituation att alla andra kommer göra det absolut sämsta tänkbara. Kommer jag till en korsning där jag har grönt och dom har rött måste jag fortfarande räkna med att en idiot kommer komma farandes. Står jag och väntar på att få åka in i en rondell och en person blinkar ut måste jag fortfarande vänta så att han verkligen åker ut och inte fortsätter. Åker jag förbi en stillastående bil med folk i räknar jag alltid med att en dörr kommer öppnas. Vad lagen säger är inte särskilt intressant, det är så otroligt ofta man får rädda situationen ändå, även om man hade fått rätt vid en eventuell kollision. Alla andra människor i trafiken är idioter, punkt.

Hade trådskaparen gjort sig illa eller haft sönder sig cykel hade han i alla fall lärt sig en läxa och börjat tänka lite mer defensivt, nu går han ju ifrån allt detta i tron om att han gjort allt rätt.

Vilken läxa? Om någon öppnar snabbt dörren framför dig och du inte är spindelmannen, ska man då ta skulden på sig för att någon annan gjort fel?
Om vi säger att han hinner väja men det kommer ett fordon från andra hållet och när han väl lyckats parera första faran åker han ut för en frontalkrock med en annan bil. Ska han även då lära sig en läxa?
Eller han kanske väjer för dörren och en annan bil bakom honom börjar just köra om så han väjer rakt ut framför bilen bakom och får smaka på vindrutan, vilken läxa ska han lära sig då? Köra defensivt? När det kan handla om reaktionstid på 0.09 sekunder.
Finns ingen läxa och lära sig, om det är någon läxa du försöker predika så är det och stanna hemma i ett rum där väggarna, golv och tak är fyllda med madrasser...
Olyckor händer när du minst anar det.

Av Pnorberg

Oja, som Skruvis säger. Bevisningen är t.om. emot honom. Förhoppningsvist får vi höra hans version av det hela, hur det blev skador på insidan av dörren.
Har han sagt att han gjort en skadeanmälan? alltså till försäkringsbolaget?
Hehe, han måste även rita hur det gick till.
Bestrider du det hela om hans version är helt skum så kommer troligen försäkringsbolaget ta en tur till honom och fota skadorna.

Av Pnorberg

Han borde då vid det här laget förstå att man måste ha full uppsikt bak oavsett situation.

Tro mig, det är bara ta det lugnt, gå och köp dig en kall dricka och vänta på nästa samtal med tomma ord.
Om du har lust så kontakta något juristbolag och tala om sittuationen, även de kommer säga som jag och många andra säger här.
Känns inte det tillräckligt tryggt så ring fast länsförsäkringar, IF, aktsam mfl. alla kommer säga samma sak.
Finns ingen logik med att du som kommer framförandes med ditt fordon på vägen ska behöva väja för en dörr som helt plötsligt åker upp.
Skulle du väja kan detta resultera med en frontalkrock med ett mötande fordon, du kan få sladd, du kan köra över ett barn som går på trottoaren på andra sidan.
Som sagt, finns ingen logik i det han säger.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Soulnut
Hans argument var att hans bil stod parkerad.

För övrigt har han nu försökt blanda in min pappas bilförsäkring.. Vad pysslar han med egentligen?

Spelar ingen roll, även om bilen är parkerad så måste han ha full uppsikt bak!
Hade det varit någon skillnad om det kom en bil istället för du nu på cykel? Nej, cykel räknas som ett fordon.
Bara hans idioti om han vill driva igenom det hela då hans premie kommer gå upp plus att han får stå för skadorna själv.

Måste säga att jag är riktigt förvånad att hans ens försöker, ungefär hur gammal är han?

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Soulnut
Okej, nu har han ringt.
Återigen säger han att det är mitt fel och han har pratat med både polis och försäkringsbolag.

Jag nämnde återigen att man inte får cykla på den påstådda cykelvägen å då blev han tyst. Sedan sa jag att vi gemensamt kunde gå till polisen och gå igenom händelsen, då skulle han fundera på saken och återkomma istället.

Han försöker absolut få mig att ta skulden för detta utan att jag varken talat med polis eller försäkringsbolag.

Edit: Jo, han hade visst bara trafikförsäkring som inte täcker skadorna. Vad gör vi då?

Yupp, stå på dig som Loaded skrev. Det är hans fel då man kan inte hur som haver öppna bildörrar och tro att ifall det händer något är det någon annans fel.
Ologiskt tänkande. Kan jämföra med t.ex. att när du backar med bilen så är det, oavsett sittuation, ditt fel om det sker något då du måste ha full uppsikt om vad som kommer bakifrån. Gäller även om du ska svänga in i en korsning, avfart m.m. Ditt fel om det smäller ifall du inte håller uppsikt bak.

Båda fallen har jag fått vara med om, råkade backa in i en bil som stannade på fel sida av vägen, mitt fel.
Körde om en A-traktor som bestämde sig mitt i allt svänga in i en infart och plöjde sitt nylle mot min skärm och dörr, då var det hans fel.

Förövrigt så spelar det ingen roll om det inte är eller är cykelväg till höger, ändå hans fel.