Inlägg

Inlägg som Nickeheaad har skrivit i forumet
Av Nickeheaad

Vill gärna ha Elitegroup N9600GT om du orkar skickar. Betalar givetvis frakt.

Av Nickeheaad

iPhone 4s + 1 st. Nokia 101 Dual sim för 175 kr + frakt
Alternativt iPhone 4s + båda Nokia 101 Dual sim för 200 kr + frakt

Av Nickeheaad

Lägger ett skambud på Packard Bell EasyNote på 75 kr + frakt.

Av Nickeheaad
Skrivet av ToJa92:

Det beror på vad du ska koppla in, vissa mer avancerade kontroller behöver drivrutiner men det finns även kontroller som inte kräver drivrutin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Game_port

Tack, i mitt fall är det Joystick med följande information:

CH products.

På undersidan:
CH products
1225 Stone dr.
San Marcos
CA. 92069
PAT.NO. 4,620,176

Edit: länk: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ch_products_mach_3_joy...

Skall koppla denna joystick till ett modernt system, som det är nu, kan jag endast koppla den till ett gammalt system där jag inte kan testa funktionaliteten. Måste veta om drivrutiner behövs eller inte. Vet att det är en skum fråga, därav frågar jag på Sweclockers...

Av Nickeheaad
Skrivet av DarkAlf:

jag har tyvärr ingen aning. Men du kan väl testa och sedan meddela oss hur det gick?

Jo, det är väl klart att jag kan testa, men i mitt fall så behöver jag få en konfirmation, (kan inte här gå in på varför jag behöver det).

Av Nickeheaad

Behöver enheter till Gameport drivrutiner?

Som rubriken säger så undrar jag om den äldre enheten Gameport behöver drivrutiner till de enheter som man kopplar till den. Eller är den Plug´n´Play?

Orsaken till frågan är att jag vill koppla en analog Joystick, (från år 1996) till gameport. Själva gameporten i sig är installerad i operativsystemet. Så känner porten av joysticken? Min tanke är att Gameport fungerar på samma sätt som DIN-portarna när det gäller MIDI.

Av Nickeheaad

Applikationer hoppar mellan skärmar slumpässigt

Har ett mycket irriterande problem med att applikationer flyttar sig mellan inkopplade skärmar.

Har 3 st skärmar kopplade till en dator med Windows 8.1
Problemet är att 2 av skärmarna är de primära och den 3:e är en storbildskärm som används oregelbundet. Så när jag kör med 2 skärmar och startar den 3:e så flyttar sig flertal öppnade applikationer till den 3:e.

Andra problem är att även om jag kör med 2 skärmar så flyttar sig ibland applikationer över till den 3:e skärmen trots att den är avstängd (standbyläge). Detta resulterar att jag då får starta den 3:e skärmen och manuellt flytta tillbaka applikationsfönstren över till den 2:a eller 1:a skärmen.

Bör tilläggas att när väl applikationer hoppat över till den 3:e skärmen, måste jag alltid manuellt flytta tillbaka dom igen.

Det finns heller ingen logik att det typ är applikationer i skärm 2 som hoppar till den 3:e, utan verkar högst slumpmässigt, alltså applikationer både från skärm 1 och skärm 2 kan hoppa till den 3:e och inte alla, utan en del applikationer stannar kvar i ursprungsläget. När jag har igång alla 3 skärmar, så fungerar det korrekt.

Exakt samma dilemma har jag på min andra dator med liknande setup också.

Setup dator 1:
DVI - 1:a skärm (Inställd som primär/huvudskärm)
HDMI - 2:a skärm
HDMI (Displayport) - Storbildskärm
Kopplat till 1 Grafikkort.

Setup dator 2:
DVI - 1:a skärm (Inställd som primär/huvudskärm)
VGA - 2:a skärm
HDMI - Storbildskärm
Fördelat på 2 st. Graffikkort.

Har rotat runt bland inställningar, men finner ingen lösning. Det enda säkra är att det har med HDMI portarna att göra. Vore tacksam för tips och hjälp.

Av Nickeheaad

Ja, va bra reklam/marknadsföring flyter ihop ytterligare en gång..suck.

Av Nickeheaad
Skrivet av zfrigg:

ja sorry for post innan MEN var inte säker på att du mena allvar... hoppas du får igång ditt agg peace

Det är lugnt...:)

Testkör det ena agget nu och än så länge inga överraskningar.

Av Nickeheaad
Skrivet av ggustavsson:

Du menar inte att du lagar dom och sen vill använda dom, herregud släng dom , varför riskera att dom ger upp och tar hela datorn med sig med dessa skräpagg.

Man får ju hoppas att det är gamla sunkiga datorer från före 2003 eller så du driver med dom
så det inte blir nån större förlust

Det handlar om intresse! En del gillar att spela spel andra gillar att felsöka i elektronik, och andra älskar att plocka svamp i skogen.

Av Nickeheaad

Så, nu var problemet löst, det var kondensatorn på plats C19 (se bifogad bild, där kondensatorn är utplockad). Samma fel på alla 3 nätaggregat.
Tyvärr hade jag bara 2 nya ersättningskondensatorer, men jag prövade att även att byta på den 3:e.

Kondensatorn är på 1000uFarad och 10 Volt, den är vanlig förekommande och kanske kan man sno en sådan av kasserad elektronikskrot man har hemma.
Får se hur länge dom håller, men det kan likaväl hålla i 5 år till, dock ser det ena aggregatet ut att vara på väg att lägga av snart igen...

http://www.support24.nu/friendsupload/520w_kondensator_c19.jpg

Edit: Eftersom nätaggregaten är inköpta samtidigt och började strula ungefär densamma tiden, misstänkte jag att det var något "tillverkningsfel", det var därför jag frågade här på forumet om någon annan råkat ut för liknade när det gäller just de här aggregaten. Många verkade missförstå mig och jag ber om ursäkt om jag varit otydlig. Men tycker det är tråkigt att flertalet tar till grovt språk eller skall spela överlägsna när det inte fattade vad det handlade om....

Av Nickeheaad
Skrivet av Bulltazar:

Ingen kan veta vilken komponent som är defekt utan att öppna upp nättaget för kontroll.
en felsökning måste givetvis göras.

Mycket troligt är som sagt en kondensator,och vilken som helst av dom, men omöjligt för någon att säga.
jag har själv bytt ut kondingar på både moderkort och nättag som var defekta med lyckat resultat.

Ja, håller på nu att börja mäta upp, tog genvägen över det här forumet för att se om det var någon annan som redan hade kanske funnit mer exakt vilken eller vilka komponenter det är frågan om.

Av Nickeheaad
Skrivet av hjorten66:

Och hur skulle vi kunna veta vilka komponenter som är sönder eller felaktiga när vi inte ens har aggregaten framför oss och kan kolla?? Hmmmm

Trött jag blir... Uppenbarligen finns det en svag komponent på kretskortet som kan vara felorsaken då många råkat ut för att dessa nätagg bli felaktiga. Och jag vänder mig inte till dig, utan till de som kanske har råkat ut för de här aggregaten och kanske undersökt saken och hittat en svag länk i systemet.

Av Nickeheaad
Skrivet av zfrigg:

är du helt jäv dum i huvudet

Snälla du, vad är som är svårt i min frågeställning???

Undrar om någon vet om det specifika komponent(er) som kan vara fel!
Det sitter 18 kondensatorer på kretskortet, och även om en del är "uppsvällda" innebär det inte att de behöver vara kassa!
Det kan likaväl vara något annat fel, transistor, kallödning och etc.

Eftersom det uppenbarligen är skräpaggregat bör flertal användare råkat ut för samma fel. Därav intresse av veta om någon annan undersökt var det mer specifikt kan vara fel någonstans.
Att bara komma med antaganden när jag inte ens upprepade gånger frågar efter det, visar väl ingen respekt för min frågeställning?
Det finns faktiskt flertal användare på det här forumet som är genuint intresserade av att undersöka saker mer nogare än bara slänga och köpa nytt.

Av Nickeheaad
Skrivet av Laurell:

Öppna upp aggregaten och leta efter de kondensatorerna som svällt, och byt ut dom mot likvärdiga nya, borde stå på komponenten vad den är för något.

Med andra ord är det bara antaganden du kommer med, och det är inte det jag efterfrågade då jag undrade om någon vet vilket specifik komponent(er) det är.

Av Nickeheaad
Skrivet av Shimonu:

Kondensatorer som har svällt. Det är skräpagg och bör slängas om dom alla är 5 år gamla..

Vet du vilka specifika kondensatorer det gäller? Eller är det bara ett antagande.

Att produkterna är skräp råder det ju ingen tvekan om, men nu var inte frågan om det var värda att laga eller inte, jag undrar om någon vet specifikt vilken eller vilka komponeter som är felaktiga....

Av Nickeheaad

Stor sannolikhet att det är nätaggregatet.

Av Nickeheaad

Samma fel på 3 nätagg

Har 3 st. Nättagg. Som har ca. 5 år på nacken, alla 3 visar på samma fel, nämligen att de orkar inte ge tillräckligt med ström, det går att få igång dom ibland, men de dör sedan efter ett varierande tag. Det jag undrar är om någon vet vilken trolig specifikt komponent det är fel på?
Eftersom alla 3 nättagg. visar på samma felsymtom och har lagt av i ungefär samma tidshärad, bör det ju vara just en specifikt fel.

Märke:Colorsit 520 W
Modell: EN60950

Av Nickeheaad
Skrivet av Napster91:

Ladda hem testversion av premiere pro, importera där. Funkar det inte där är det något fel med datorn lr kameran^^

Finns det med stöd för porten/kameran i detta program? Är det nog du vet eller bara ett förslag?
(vill inte installera något i onödan )

Edit: Har nu prövat med det rekommenderade programmet, men det stödjer inte kameran.... Kameran och Porten är helt ok, så det nog så enkelt att man får glömma att kunna föra över material via Windows 7.

Av Nickeheaad

Tack återigen för tipsen, men det hjälpte inte.