Inlägg

Inlägg som henkebarn har skrivit i forumet
Av henkebarn

Det är dock lite skillnad på de där nätverkskameror och våra digitalsystemkameror. Och jag vet att det blir 4 eventuella felkällor. Därför är jag intresserad av att veta hur man bäst anpassar windows 7 för att att stå stabilt i 6 månader med remote övervakning (och jour som kan vara på plats inom 2 dygn, vilket är ok i sammanhanget) samt att vi är på plats 3 gånger under de 6 månaderna.

Av henkebarn

Vi är osäkra på vad kunden kommer kunna ge oss när det gäller nätverk. Det är 4 datorer, med stora avstånd emellan varandra. Det är osäkert om vi kommer ha tillgång till kabel. Om vi har det så är det gött.

Det finns ju en risk i att nätet skulle bli överbelastat, såklart. Så vi funderar över att köra med lokal backup och förlita oss till nätet enbart för övervakning.

Av henkebarn

Strömproblem och yttre påverkan är vi förhoppningsvis förskonade från. Det är främst hård- och mjukvaruproblem vi analyserar nu. Vad kan hända med en liten pc som står uppkopplad mot nätet, endast inställd för att köra en process mot en ftp hela tiden?

Av henkebarn

Behöver ha 4 datorer uppkopplade i 6 månader UTAN omstarter - hur?

Hej,

Vi ska göra ett stop-motion-jobb för en kund där vi ska övervaka ett bygge från 4 olika vinklar i 6 månader. Till detta ska vi använda fyra stycken Asus EEEpc 1001 http://www.dustinhome.se/pd_5010549264.aspx och 4 stycken systemkameror som datorerna hämtar bilderna från med jämna mellanrum.

Datorerna ska i sin tur vara uppkopplade hela tiden och skicka upp bilderna till vår FTP, där vi efter hand tömmer.

Nu till frågan.
Då jobbet kommer göras på avlägsen ort är det viktigt att datorerna ska kunna stå obemannade i flera månader. Till exempel får den inte starta om sig, inte få upp någon dialogruta som avbryter någon process etc.

Det är Microsoft Windows 7 Starter, 32-bit installerat och man borde väl tvinga den till att inte starta om av sig själv, inte låta dialogrutor etc störa - även när man är uppkopplad?

Jag använder själv mac och är inte jättebra på pc, men vi har folk i huset som nog förstår vad ni menar.

Tacksam för er hjälp!

Av henkebarn

Kalendern uppdateras varje dag!

Av henkebarn

Följ gärna min penisjulkalender!

Jag har sedan barnsben varit en duktig tecknare. Mina starkaste sidor har varit seriefigurer, superhjältar och dylik.

Med åren skapade jag en fascination för provokativ humor och detta tillsammans med mitt tecknande har utvecklat min peniskonst.

Jag har skapat en blog om detta av olika anledningar. Dels vill jag på ett modernt sätt få utlopp för och visa upp mina skisser. Dels vill jag vädra mitt hjärta och mitt huvud på tankar som kan påverka mig och mitt skapande.

Mina förhoppningar är att en dag sätta upp en webshop för att sälja unik konst, men där är jag inte riktigt än och det är inte vad denna tråden eller för den delen bloggen går ut på. Bloggen visar skisser som jag sedermera kommer utveckla.

Välkomna att läsa mer på www.dicktales.se/blog (obs! den är på engelska!)

Av henkebarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av osgorth
Rör det sig om en "symbolisk summa" kan jag vara intresserad annars. Skicka PM isf.

Hehe, nä hörrudu! Den stannar i min ägo. Den är som sagt fortfarande en mycket bra maskin och jag kommer använda den som musikproduktionsdator, vilket innebär att jag kommer kunna använda den många år till. Problemet är att jag gillar att uppdatera operativsystemet när det kommer nytt och snart släpper man säkert PPC-stödet i sin mjukvara... Men då får jag väl klara mig. För den symboliska summan ska jag vara glad att den fungerar!

Tack för svaren i alla fall! Mycket vänligt!

Av henkebarn

Oj fan. Då kommer det kanske landa på samma nivå som en ny iMac eller nåt i slutändan? Minnena till de burkarna är ju ruskigt dyra.

Av henkebarn

Uppgradera PowerMac G5 till Intel?

Hej!

Jag ska ta över en polares G5a för en symbolisk summa och tänkte att man kanske skulle lägga några extra slantar på att putsa upp den.

Det är den sista modellen av PowerMac G5 om jag inte minns fel, med dubbla PowerPc-processorer.

Jag skulle vilja ha Intel i datorn så att jag kan köra Windows i den parallelt med OS X och vill även kunna installera program och spel som inte stödjer PowerPc. Man vet ju inte om Snow Leopard som släpps under 2009 kommer stödja PowerPc. Spelet Spore har ju släppt PPC-stödet redan och det lär fortsätta så.

Kan man byta processorer till Intel i en PowerMac G5? Måste man byta mer isåfall? Logikkort? Moderkort?

Är ytterst tacksam för svar! Själv är jag "lite" teknisk: Jag förstår oftast vad man pratar om men jag har ingen faktakoll! Så om ni är vänliga och hjälper mig får ni gärna förklara lite på samma gång, om ni orkar och vill

Tack!

Vänliga hälsningar
Henke

Av henkebarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xitac
Haha vilket utlägg om hur du nu bara har en ISO av skivan hmm har aldrig lyckats knäcka en skiva utan mycket våld, men men ibland har man otur!

Testat ring ms om att få en ny jag menar då slipper du ju allt krångel! eller så kanske du inte hade orginal ahhh...!

Hehe ja men jsg vet vilket liv det kan bli annars om att man laddat ner skiten osv... Men det löste sig. Jag gjorde en Master-Cd med hjälp av OS X's skivverktyg. Sen löste det sig genom att välja rätt format på partitionen också

Jag hade gjort fel innan!

Av henkebarn

Installera Windows i Boot Camp med Disc Image?

Jag gör alltid elektroniska kopior (disc images) av mina fysiska skivor, för att inte vara rädd att bli av med dem/ha sönder dem. I det här fallet är det en jädra tur, för min XP-skiva har knäckts.

Vill nu installera XP på min MacBook med Boot Camp, men har bara ISO-filen att tillgå. Har försökt bränna den men det blir inge bra. Det verkar inte gå att boota ifrån. Däremot kan jag använda den för att installera XP i VMware Fusion.

Kan jag på något sätt få Boot Camp att boota från min ISO-fil, eller på annat sätt installera XP på min Boot Camp-partition med hjälp av denna fil?

Tacksam för hjälp!

EDIT:

Fick igång installationen. Skapade en Master-CD med hjälp av Skivverktyg. Så installationen börjar, jag väljer partition, filsystem och den kopierar och installerar en del filer, men sen när datorn ska starta om så kan jag antingen starta upp utan eller med cd. Väljer jag med står det diskfel och att jag måste starta om datorn. Kan inte trycka på annat än Powerknappen då. Väljer jag att inte starta med cd kommer jag direkt till OSX.

Jag vet inte vad jag ska göra. Bökigt värre. Jag startar installationen via Boot Camp-assistenten.

Jag har alltså inte möjlighet att själv ställa in Windows alls. Jättekonstigt.

Av henkebarn

VMWare Fusion, Win XP och DirectX = ?

Jag sitter med min macbook och har installerat VMWare Fusion, Win XP och Grim Fandango - ett av mina favoritspel. Men enligt datorn kan jag inte spela det på grund av att min hårdvara inte är.. Ja, någonting. Se bild:

http://henkeblomqvist.se/vmware.png

Jag har installerat senaste directx-kontroller och sånt, men jag antar att det ligger i att min "dator" är hittepå, alltså att det är en virtuell maskin utan riktig hårdvara. Kan man kringgå detta? Vill så gärna kunna spela Grim Fandango på min MacBook men vill helst slippa Boot Camp!

Tack för hjälpen,

/Henke

Av henkebarn

Ja jag hittade nyss alternativ att köra på antingen "Default", vilket inte gav mig något, eller på AirPort vilket gav bättre resultat! Problem löst! Tack för ert engagemang!

Av henkebarn

Jag har ett AirPort Extreme-kort, men om det är installerat under windows har jag ingen aning om Jag har inte installerat det själv... Men tack för tipsen! Ska kolla djupare!

Av henkebarn

Hitta trådlöst nätverk i XP?

Har precis installerat Parallels och Windows XP på min macbook och det funkar bra, men jag vill hitta min trådlösa anslutning! Vet inte alls hur jag ska göra! Jag har en Apple AirPort Express och i OS X är det ju jätteenkelt, bara att klicka på AirPort-loggan i menyraden så visar OS X vilka trådlösa nätverk som finns tillgängliga som jag kan ansluta till.

Hur gör jag i XP för att antingen hitta ett befintligt nätverk, eller ställa in ett nytt trådlöst? Alltså, jag har givetvis testat "Skapa nytt nätverk" eller vad den hette, men hittar inga alternativ för trådlöst!

Hjälp uppskattas!

/Henke

Av henkebarn

Hur gör jag en Recovery till OS på en viss partition?

Mitt problem lyder;

Jag har en kommundator - alltså en hemPC. Jag vill formatera den och återställa till sitt ursprungs OS, XP Home med alla drivrutiner och alla förinstallerade program. Fråga inte varför

För tillfället är XP Pro installerat.

Så var är problemet egentligen? Jo, Recovery-filerna ligger på partitionen J. När man startar datorn kan man trycka F10 för att göra recovery, men det händer inget... Datorn bara fortsätter vidare. Har provat med olika, fungerande, tangentbord.

Men som sagt, filerna finns på J. Så om jag bara kan boota från J eller nåt sånt så borde det ju gå?
Har inga återställningsskivor utan måste köra från hårddisken.

Hur gör jag?

Tack så jättemycket

Av henkebarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ardala
Ska du köpa något grafikkort lr? 7800GTX är ändå rätt okej grafikkort om du inte ska spela några krävande spel. Spel som Fifa är ju inte så krävande.

Inte i första taget, det är den lägsta prioriteringen. Men det är inte ointressant. Är dock ingen "gamer", utan spelar då och då bara och spelar mest krigs-fps, typ call of duty och liknande. Kan du rekommendera något prisvärt? Har fått tips om nVidia GeForce (antar jag) 9600GT (ca 1500kr) lr 8800GT (ca 1900)kr av Ardala ovan. Håller du med?

Av henkebarn

Okej, så jag kan köpa en processor som jag nämnt, 4 gb ramminne och köra en biosuppdatering enligt länk ovan och sedan köra på?

Av henkebarn

Vill bygga på datorn, men har ingen koll.. :)

Hej!

Jag har en HP Pavilion d4179.se (full specifikation här). I korta drag vill jag ha en snabbare dator som jag kan spela lite på och göra musik på utan att skiten trillar ihop.
Just nu är hårddiskarna väldigt slöa, kanske håller på att dö. Dessutom är processorn inte den snabbaste, en P4 på 3.6ghz. Har dessutom bara 1gb ram.

Mina önskemål är att uppgradera:
- Processor från Pentium 4 till Core 2 Duo, cirka 2.2-2.4ghz per kärna.
- Ram från 1gb till 2, 3 eller 4? *
- Rekommenderat grafikkort? **

Personligen är jag inget fan av Windows och har knappt haft PCn igång sedan jag köpte min MacBook i november. Men det är ju urbota dumt att inte använda sig av datorn alls, när man ändå har den. Dock känns den lite dammig. Främst processor- och rammässigt.

Jag har funderat över den här processorn - en 2.4ghz Core 2 Duo. Den borde ge krämen och kompabiliteten jag är ute efter. Just den jag länkade till är för socket 775, vilket är vad min dator vill ha. Men måste man byta något annat för att en ny processor ska funka? Moderkort eller nåt? Eller kan man komma så billigt undan?

* Ramminnet är jag osäker på hur mycket jag kan klämma in. Det finns 4 platser och den klarar upp till 4gb, men hur mycket datorn använder beror väl på operativsystemet? Alltså, windows XP i 32 bit uppfattar väl bara 2gb, medan 64 bit uppfattar 4? Jag vet inte om jag kan köra 64 bit på en så pass gammal dator? Har det med grafikkort och sånt att göra, eller beror det endast på OS:et? Jag vill ju helst ha 4gb ram i (DIMMII PC4200 240-pins...), men om jag inte kan köra ett OS som utnyttjar allt på datorn är det ju inte lönt.

** Grafikkort har jag ingen som helst koll på. Det som sitter i nu, ett nVidia GeForce 7800 GTX, är det något att ha? Jag tycker att FIFA08 blev rätt snyggt och gick rätt bra, men det är min enda någorlunda moderna referens. Om det inte är något att ha skulle jag uppskatta tips i olika prisklasser, med aspekter som hur länge de kommer funka att spela moderna spel på - alltså om det är uråldrigt om 1, 2 eller 3 år osv. Jag kommer nog inte vilja lägga alldeles för mycket pengar på det hela... Grafikkortet är trots allt den lägsta prioriteringen. Men ett kriterie är att det har S-video eller komposit-utgång!

Kommer ni på något jag måste byta för att kunna byta processor och grafikkort får ni gärna säga det. Som sagt, jag har inte mycket koll.

Tack så hemskt mycket för hjälpen!

MVH Henke

Av henkebarn

Provat med SMB också, no progress....

Jag har ställt in adresserna som du skrev sånär på som att jag satt macen som 192.168.1.1 och pcn som 192.168.1.2... Ingen brandvägg.