Inlägg

Inlägg som ironman86 har skrivit i forumet
Av ironman86

Kommer köpa en ny 24tum, 144hz skärm också, kmr spela i 1080 och fps vet jag inte vad folk har nuförtiden. 100+ iaf antar jag.

Gillar det du plockat ihop iaf, tackar!

Av ironman86

Prisvärt bygge/prebuild

Det har blivit dags att köpa nytt. Jag spelar enbart wow men datorn hänger inte med i 25manna raids. Den är 10år+ gammal så lika bra att köpa allt nytt antar jag. Tar gärna emot tips på vad jag skulle kunna köpa, kan bygga själv, Har inte ngt emot prebuilt heller. Gärna så billigt som möjligt, men behöver inte vara dumsnål. Helst från en och samma butik. Tack på förhand.

Av ironman86
Skrivet av Swedishchef_90:

https://www.elgiganten.se/product/gaming/gaming-pc/stationar-... den här, sälj 5600g och köp 5600 så har du en riktigt bra dator för 7000:- typ 😊

Hur dålig är 5600g? blev småsugen på datorn men blev osäker nu :s

Av ironman86

tar gärna en invite till 64gb versionen

Av ironman86

Testat med ett nytt nätagg och prtraoblemen kvarstår, Vertikala streck mestadels i grönt vid uppstart samt en massa dollartecken slumpmässigt där det ska vara svart vit med text.

Det som är testat och som jag numera utsluter som rot till problemet är nätagg,graffe,moderkort.

Kan processorn vara roten till allt?

Av ironman86

kört med samma nätagg i ngt år tveksamt att det saknas kräm helt plötsligt-
Drivisar,komr inte äns in i windows längre
temp, är samma resultat vid kallstart.

Av ironman86

skumt problem

Det började med lite krasher och grafikfel då och då. Nu kan jag inte äns starta datorn.

Artifactsen börjar redan i uppstarten ibland vertikala streck och ibland fyrkanter. I dom svarta delarna med text är det båda bokstäver och helt random dollartecken över hela skärmen.

det jag gjort hitils är att rengöra allt, och montera om allt med ny kylpasta. Även testat med nytt moderkort & grafikort, med samma resultat.

Jag förstår verkligen inte vad felet kan vara. kan det vara cpun eller minnena?

Uppskattar alla tips o tankar.

Av ironman86

Tack så mycker för era svar. Jag blev bara undrom att det plötligt belastade så mycket då jag inte kan minnas att det gjorde det i början. Och som sagt kan jag juh sätta processen på ena kärnan då funkar det juh bra.

Om någon har ett tips om detta går att lösa med hjälp av någon patch eller liknande så vore jag tacksam. Eller om det finns ngt program där man kan ställa in så att en viss process bara körs på ena kärnan redan vid start skulle vara toppen.

Av ironman86

Hög cpu usage på AMD X2

Jag vet inte vad felet är men jag har uppmärksammat att jag har otroligt hög cpu använding vid liten belastning. Jag har en AMD X2 4200+ på en DFI ultra-D mobbo med uppdaterat bios. Jag har även cpu drivisarna nyaste samt windows hotfixen för dålig x2 prestanda. Jag har sp1 & sp2.

Det mesta tar mycket cpu men jag kan ta ett exempel. När jag startar counter strike och tabbar ut i windows så tar det ganska exakt 50% av cpu:n. Och tabbar jag in igen så tar det 100%. Någon som känner till detta och har en lösning?

Ställer jag in så hl.exe bara använder ena coren så ligger användingen på maximum som är 50% hela tiden. Så kan jag inte minnas att det var i början och jag vet inte vad jag har gjort nu för att det ska bli såhär. Jag har även formaterat om ett par gånger utan framgång.

Hjälp uppskattar enormt.