Inlägg

Inlägg som zeridox har skrivit i forumet
Av zeridox

Tack för hjälpen.
Detta blev inköpet.

CPU: i5-6600k
Moderkort: ASUS Z170-DELUXE, Socket-1151
Grafikkort: MSI Radeon R9 390 GAMING 8G
Minnen: Corsair Vengeance LPX 16 GB
Fläkt: Be Quiet Pure Rock
Nätagg: Corsair RM750x 750 W

Drog över budget, men moderkortet var för att frugan vägrade låta mig dra en TP-kabel genom lägenheten.
Så fick bli ett moderkort med trådlöst nät istället.

Av zeridox

Tack för svaren.
Vinterdatorn kommer bli en baseline för vad jag kommer att köpa.

Jag överväger starkt att testa Radeon kort också, även om mina föregående erfarenheter av AMD har varit bedrövliga. Men det var rätt många år sen också, säkert 12-13år sedan.

CPU.
I5-6600k verkar vara rätt svår att hitta någonstans, alla verkar ha slut. Jag kommer klicka i auto i BIOS och sen vara nöjd så. Behöver jag K suffixet eller räcker det med en 3,2ghz eller liknande?

Av zeridox
Skrivet av Cedric:

@zeridox:
Kika på Sweclockers vinterdator som släpptes för några veckor sedan.
Den bör rymmas inom din budget, om du tar med dig saker från din gamla burk.

Tack, kommer utgå från detta tror jag.
Ser enkelt och bra ut.

8gb minne bara? Räcker det verkligen?

Av zeridox

Tack för svaren.
Ja har en 250gb samsung ssd som köptes in för ett tag sedan.

Mental spärr att gå till Radeon är de något att ha nu för tiden?

Av zeridox

Datorn började lukta dags att köpa ny (Budget 8-10k)

Halloj. Stod och lagade mat när det inte bara var stekosen som luktade. Nått i datorn har brunnit och jag gissar på att det är moderkortet.
Nåväl det var dags ändå. Men jag har tappat greppet totalt om vad man ska ha nu för tiden och skulle behöva lite hjälp.
Budget, mellan 8000-10000

Saker jag tänkte ta med mig till nya datorn:
Chassi fractal R4
Fractal PSU 800W
Hårddiskar

Så behöver således hjälp med
CPU
Moderkort
Grafikkort
Minnen

Skulle vara roligt om det gick att spela spel på den.

Av zeridox

Köpråd: Fixa nätverk i hemmet med 3g

Hallå.
Jag skulle behöva lite hjälp med att lösa det här på ett sånt bra och stabilt sätt som möjligt.

Har 3G hemma som för tillfället går igenom en dongel, men nu hade jag tänkt att inhandla en padda + chromecast vilket kräver att jag har ett lokalt nätverk hemma.
Frågan är hur löser jag detta på bästa sätt?

Ett dedikerat 3g modem som verkar vara relativt oköpt och har dåliga betyg.
Huwaei 3g modem
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1833220

Eller en riktigt bra router som har inbyggt stöd för 3g delning om man stoppar in dongeln i routern
Asus n66u
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1021218

Eller finns det någon med 3g hemma som har erfarenhet här som skulle kunna dela med sig av lite vishet om hur jag bäst löser detta.
Tack
//Tommie

Av zeridox

Råd och erfarenheter av Asus Sonar Phoebus önskas.

Tjoho, nu efter många många år sen mitt senaste ljudkort Audigy 2 (som verkar ha ett problem med windows överlag nu för tiden) vill jag ha ett ljudkort som orkar köra mikrofon utan störande micboosts och orkar att driva mina hörlurar.

Som jag förstår det så är ljudet inget att klaga på, de recensioner jag läst tycker att kortet är fantastiskt.
Det jag undrar är hur det är överlag och speciellt den medföljande dongeln med volymkontroll är funktion och kvalitétsmässigt.

Jag har sökt lite efter en liknande låda där jag kan reglera volym och koppla in ett par hörsnäckor om man skulle vilja ta en paus från headsettet, men jag har problem att hitta något liknande alls.
I och med att jag önskar att köpa ett ordentligt ljudkort som kommer hålla i 10år med medföljande extern inkopplingsmöjligheter gör detta för mig ett rätt så attraktivt köp.

Men till min förvåning så fanns det väldigt lite information om just detta ljudkort, både i forum, skrift och särskilt på youtube som verkar sluka nya produkter i unboxings och reviews.
Så jag söker folk som köpt detta kort och kan ge mig en personlig uppfattning om byggkvalité och hur det fungerar med den inbyggda mikrofonen i dongeln som kommer med.
PS. Läste att kortet har vissa problem som "knack"-ljud när man använder mikrofonen och att uppdaterar sker väldigt sällan.

Tack

Av zeridox
Skrivet av Thompaam:

§ 4
Bumpning
Det är inte tillåtet att skriva inlägg som endast är till för att flytta tråden högre upp i trådlistningen (så kallad bumpning).

Men, OT, har du kollat över allt i ljudpanelen och testat att höja mikrofonen? Är det i tjänster som Skype, TeamSpeak och Ventrilo som micken är låg? Då kan det vara en bra idé att se över inställningarna i de programmen

Ops visst einte om den regeln. Tänkte att en bump nån gång ibland är bättre än att bara ordbajsa om ingenting för att förnya.
Vet inte allt står på max.

Är det verkligen så att mic boost måste stå på? Det blir så brusigt då.

Av zeridox

bump, behöver hjälp med att ställa in mikrofonen.

Av zeridox
Skrivet av Halfheart:

Det är troligtvis du som har ställt in mikrofonen fel, har själv aldrig haft problem efter att man ändrat i inställningarna för att de ska passa hårdvaran. Se över ALLA inställningar igen och gör om gör rätt.

Men jag vet inte vad inställningarna ska vara på.
Volymen på mikrofonen är på max och är mikrofon boosten på 0+ db hört micen knappt.

Av zeridox

Ljudkort eller inte? Mikrofon bekymmer med ny dator.

Jag köpte nyligen en ny dator med moderkortet Asus P8Z77-V Deluxe, på kortet sitter ett Realtek ALC898 chip, på nämnt moderkort har jag även kopplat in ett par nyligen införskaffade Sennheiser PC360 lurar.

Problemet är att mikrofonen är som alltid låg (varför förstår jag inte, men såhär har det vart de senaste 10 åren för mig) varför tillverkar man grejjer där ljudet på mikrofonen är inställd så att man är tvungen att ha Mic boost på 30+decibel detta gör att mitt ljud låter brusigt för de andra och de stör mig oerhört då man lagt så mycket pengar på bra grejjer så ska det behöva låta så dåligt.

Är det jag som har ställt in mikrofonen fel eller måste jag köpa ett ljudkort för att allt ska behöva låta bra?

Av zeridox
Skrivet av NuclearX:

Var har du fått det ifrån? Det tror jag absolut inte på.

Jag ska följa den här guiden för att monera in ssd när jag får den leverad.
http://forums.redflagdeals.com/guide-replace-hdd-asus-u36-pic...

Skickades från m.sweclockers.com

Va en ASUS representant som sa det tidigare i tråden.
ASUS hävdar att installationen är för komplicerad för vanliga användare att göra själv.

#11243696
Letade t.o.m rätt på det åt dig. Post #342

Så det är bara att tro på det för så är läget, din garanti är förbrukad om du bytt hårddisk på en ASUS u36sd

Av zeridox
Skrivet av raaaz:

Vad dillar du om? Nvidia GeForce GT 520M släpptes i april i år

Jaha okey, ber om ursäkt i såna fall.

Var nog när kortet presenterades vilket var 2010, verkar som att det kom ut januari 2011. Iallafall 1 år är det, vilket är "gammalt" för ett low-end kort.

Hursomhelst, vad skulle ni föreslå, bygga på med en 4gb sticka eller köpa två nya av lite bättre kvalité?

Av zeridox

Blev Netonnets variant av U36SD med i5 och 5400 varvsdisk. Köper hellre i en lokal butik än på webshop gällande datorer då det är lättare att bara åka dit och få hjälp om det skulle vara nått.
Lite synd för en i7:a skulle vara trevligt men tänker inte lägga 11.000kr på en dator med ett nästan 2 år gammalt grafikkort, det känns bara idiotiskt.

Tangentbordet känns helt okey, klämde lite på en asus ux21 i butiken och det tangentbordet kändes inte helt okey.

Så beslut i den nära framtiden är att undersöka om en uppgradering av nätverkskortet kommer att krävas samt om jag vill ha en SSD och om det är värt att offra garantin för att få dit en ordentlig hårddisk.

Av zeridox

Synd att så många laptop-tillverkare väljer att använda GT520m istället för t.ex. GT540m eller som som det verkar snart GT555m (LG P330)

Min gamla Acer 3820TG hade ett bättre grafikkort ifrån radeon och då är den modellen 1.5 år gammal och tillverkas inte längre.

Av zeridox

Det ska du ha. Iallafall om det är den versionen med i7-2620.

http://www.intel.com/support/wireless/wtech/iwd/sb/CS-031059....

Jag kommer antagligen inte köpa U36SD, det är synd att de valde ett sånt gammal grafikkort. Och just att man är fast med den hårddisk man köper är tråkigt jag vill inte bryta garantin för att byta hårddisk.

EDIT: Det är lätt att testa, in på Asus hemsida och tanka hem drivrutinerna för wireless display. Kan du installera dem så har du Widi 2.0. Om inte, trisst.

Av zeridox

Kan svara på grafikkortsdelen ifrån egna erfarenheter.

Radeon har alltid gått ut och sagt att de inte kommer att officiellt stödja mobila grafikkort. Fråga mig inte varför om det är juridiskt eller tekniskt jag har ingen aning.

Detta medbringar däremot extremt mycket meck för att få tag på stabila och bra drivisar. T.ex. köper man HP's vassaste dv6 så kommer man inte kunna köra battlefield 3 ALLS, det funkar bara inte med nya drivrutiner utan man får gå tillbaka ett par steg till catalyst 11.9 för att det ska fungera "okey".

Däremot har jag ägt ett GT555m fram tills nyligen (jag kom på efter att ha testat HP dv6 6b90 och Asus NF55s att 15'6 inte är det jag egentligen vill ha). Och herregud vilken skillnad, ska du ha nya drivrutiner? In på nvidia.com och uppdatera, så enkelt är det.
Det kan låta som en bagatell att bara hämta hem nya drivrutiner, men jag har haft Radeon kort ny det senaste året (Acer 3820TG) och ville man uppdatera grafikkortet var det ett rent helv****e. Och jag har för övrigt aldrig hittat dessa drivrutinerna utan det är forumet på (notebookreview.com) jag använder mig utav då.

Det sagt, det låter som att du kanske sitter och väljer mellan en MSI/Asus/HP? Ett varningens finger är att HP har extrema värmeproblem i sina bärbara för tillfället, som i exemplet ovan får du ett spel som battlefield 3 att fungera är det inga garantier på att du kan lira mer än 20 minuter på grund av att datorn fryser.

GT555M är lite svagare än HD6770 men det du förlorar i prestanda vinner du i hästlängder på drivrutiner. Det viskas också om att HP eventuellt kommer att göra en refresh inom en snar framtid till de nya HD7***m korten.

Många utav Radeons problem verkar dock vara mjukvarurelaterat, så orkar du och har tålamod på att det löser sig så kan du nog införskaffa en laptop med det grafikkortet, men jag har iallafall personligen bestämt mig att hålla mig på 10 mils avstånd ifrån Radeon hädanefter. Fast jag har ju iofs vart nvidia användare ända sen dem sparkade bort 3dFX ifrån grafik-tronen, så min åsikt är lite biased även om jag har gett Radeon ett riktigt ärligt försök.

Av zeridox

Tjoho har efter 2-3 intensivt letande efter ny bärbar i princip beslutat mig för en Asus U36SD.
Har ett par frågor.

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-11---14-tum/as...
http://www.inet.se/artikel/1969337/asus-u36sd-ssd

Modellen med i5:an är 4000 kronor billigare med saknar 4gb ramminne och har en relativt dåligt hårddisk som tydligen ska låta hyffsat mycket. Men med 4000 kronor är det ju en bagatell då man kan uppgradera.

Tappar jag mycket om jag väljer modellen med i5:an istället för i7:an?

Hur pass "lätt" är det att demontera hela datorn för att byta hårddisk?

Vissa säger att de har bytt nätverkskort, varför? Vilket är det man ska ha?

Processorerna innehåller ju funktionen WiDi, intels trådlösa multimedia lösning. Är det någon som äger en sån WiDi låda som har lust att ge en mini-review?

Rent spontant på första frågan så känns det som att det inte skiljer extremt mycket mellan de två CPUerna , då i7:an fortfarande är dualcore så borde skillnaden inte vara extrem märkvärd?

Av zeridox
Skrivet av Ganksta:

HPn har "Beats" ljud den måste vara bäst.

Ljudet i HPn är faktiskt riktigt bra. En nackdel är dock att man inte kan ändra volymen i spel med hjälp av Fn+[ljud upp]/[ljud ned]

Skrivet av addison:

Jag tror att Apples produkter skulle vara ett bra val, inte bara för att det är på modet, och det används! Om du är lite orolig för priset, jag presentera dig för en webbplats *spam, bort*, är att platsen riktigt bra, snabb leverans, och vad är på riktigt, jag köpte en massa gånger i deras service har varit mycket god

Hade apple för ett par år sedan. Skitnöjd, sen blev det alltmer bökigare att köra windows på den, och windows måste jag ha vissa program som jag använder till skolan exempelvis som bara finns på windows. Så det är också uteslutet tyvärr, sen är jag faktiskt lite less på apple, man blir mättad efter ett tag.

Av zeridox

Värt att nämna att det får vara max 15.6". Jag måste ändå kånka runt på den varje dag i ett par timmar. Har haft 13,3" de senaste åren men det är riktigt bökigt att CAD:a på så den här gången får det bli 15 tum.

G53:orna är för övrigt uteslutna, 13 papp är för mycket samt att de ser ut att vara enorma baktill.