Inlägg

Inlägg som Zandros har skrivit i forumet
Av Zandros

After Burner II eller riot.

Av Zandros

Fint detta, då har Apple något nytt att sätta i eventuella iMacar som borde uppdateras snart.

Av Zandros

Kass artikel. Källan (digitimes) nämner inget om "stor sannolikhet" och inget om att kartellverksamhet skulle vara bevisad. Den nämner endast att en undersökning pågår och hur stort bötesbeloppet skulle kunna bli om det finns att så är fallet.

Disclosure: äger aktier i Micron.

Av Zandros
Skrivet av taliz:

Det säljs redan idag många gånger fler Model S än det säljs BMW 7-serie, Mercedes S-klass, Audi A8, Porsche Panamera mfl KOMBINERAT.

Källa?

Av Zandros
Skrivet av Jockew1989:

@GiveMeLibertyOrDeath1337 jag hoppas inte du har gått i en svensk skola och att du varje gång du gått till vårdcentralen betalat de 2000kr ca som det kostar "på riktigt" vidare har du förhoppningsvis aldrig varit på ett bibliotek, tittat på SVT lyssnat på SR eller varit sjukskriven från jobbet.

Nu tycker jag mes att ozzed har en väldigt konstig och extrem vänstersyn på det hela och att den typen av system redan testats i CCCP och norkorea men din syn på det hela är skrämmande minst sagt

Att gå i en svensk skola kan man väl knappast lastas för då staten tvingar en (och SVT/SR är ju inte finansierade via skattepengar).

Jag håller med om att det moraliskt bästa vore att undvika skattefinansierade tjänster i största möjliga mån men att hävda att det är ett krav för att ha en frihetlig ideologi känns demokratiskt problematiskt. (Eller analogt lasta en kommunist för att hon har handlat på ICA någon gång.) Det är ju inte speciellt svårt för staten att röja undan alla frivilliga alternativ på något vitalt område och vips kan ingen "legitim" libertarian leva.

Sen är det viktigt att komma ihåg att bara för att någon är en hycklare betyder det inte att personen har fel i det hon säger.

Av Zandros
Skrivet av lorgix:

Jag tvekar på att du kan komma undan lindrigare än såhär. Man har rätt att göra nyttjandeavdrag eller vad det kallas. Avdraget dom gjort är inte stort i sammanhanget.

Och den andra parten (dvs kunden) har rätt till skälig ränta, varför det oftast är enklast att kvitta dessa mot varandra.

Av Zandros
Skrivet av GaMeR2K5:

Titta vart du klickar?

Vet man om det så är det väl ett än mindre problem?

Det är ett problem oavsett. Som det fungerade tidigare när alla kategorier låg fast på ett ställe kunde man reflexmässigt välja den kategori man ville ha eftersom man hade lärt sig hur layouten var. Nu måste man stanna till och läsa kategorierna varenda gång vilket är hemskt tidsödande.

Av Zandros
Skrivet av Da´Russian Stallion:

För att då ska det göra otillgängligt för de som inte betalar och är således inte till för "allmänheten" längre utan för betalande kunder. Eller menar du att alla som vill bara ska kunna sluta betala i god tro ? (det kanske ifs skulle funka, men skulle inte heller va rättvist)

Det är ju redan endast tillgängligt för betalande "kunder", då det är meningen att alla som kan se på utsändingarna (samt i vissa fall även folk som i praktiken inte kan se på utsändingarna) ska betala.

TV-avgiftens utformning idag är alltså inte på något sätt fundamental för att kalla SVTs utbud "public service", utan bara ett sätt att tvinga folk som inte vill betala för SVT att inte se på någon utsänd TV alls.

Av Zandros
Skrivet av Makanmakan:

Fast man har ju inte brutit mot lagen. När man började dra in de pengarna fanns varken lag eller prejudikat som hindrade dem. Därför kan det inte vara tal om att det var brottsligt.

Lag (1989:41) om finansiering av radio och TV i allmänhetens tjänst ändrades senast 2011 (SFS 2011:1559). RIKAB började tillämpa sin (tills nyligen) nuvarande tolkning av lagen 2013 utan att något hade ändrats i lagtexten.

Dessutom handlar det inte om att lagar ska hindra RIKAB att samla in TV-avgiften från folk, utan lagen säger vad de får samla in avgiften för. Fortfarande är det inte så att lagen säger att de inte får samla in avgifter för Internetanslutna datorer, utan att de ska samla in avgifter för tv-mottagare. Det som har klargjorts i detta fallet är att en Internetansluten dator inte är att ses som en tv-mottagare.

Radiotjänst kan ju hävda vad som helst som en tv-mottagare, tills någon tar upp det i domstol.

Av Zandros
Skrivet av Makanmakan:

Suck... Nej, man har inte begått ett brott från Radiotjänsts sida. Man har agerat utifrån de gamla lagar och domar som funnits och det har man all rätt till att göra. Däremot om man fortsätter ta in tv-licens för just det som blivit behandlat nu, nu när en dom finns, så är det olagligt.

Förbud mot retroaktiv strafftillämpning.

https://lagen.nu/begrepp/Legalitetsprincipen - <-- Här kan du hitta det.

Det där låter helknas. Bara för att det inte finns en prejudicerande dom än (t ex om en ny lag har stiftats) betyder ju inte det att det är fritt fram att bryta mot lagen.

Förbudet mot retroaktiv strafftillämpning innebär att nya lagar inte kan tillämpas retroaktivt, vilket är irrelevant här eftersom inga nya lagar har stiftats relevanta för ämnet. Dessutom har, så vitt jag vet, inga relevanta domar på området funnits förrän nu (annars skulle nog inte HFD tagit upp målet).

Hursomhelst lär det säkert finnas någon lag som skyddar RIKAB från ansvar med tanke på hur det här landet styrs.

Av Zandros
Skrivet av Ojeu:

Har du Keynote installerat på Macen så ska det inte vara några problem.

Jag tror det är en lite för optimistisk inställning. Det finns en mängd features i PowerPoint som Keynote inte hanterar ordentligt (se http://www.apple.com/mac/keynote/compatibility/) och det kan även hända att den byter typsnitt då C-familjen (Cambria, Calibri etc.) inte följer med OS X som default vilket kan ställa till det med formateringen. Så, om man följer listan med fullt supportade features länkad tidigare samt listan med typsnitt inkluderade med Mavericks (http://support.apple.com/kb/HT5944) så ska det antagligen fungera smärtfritt.

Vill man vara säker på att PowerPointfilerna fungerar som de ska, kör PowerPoint även på OS X.

Av Zandros

26 § Köparen har rätt att kräva att säljaren avhjälper felet eller företar omleverans, om detta kan ske utan oskälig kostnad för säljaren.
Vid bedömningen av om någon av påföljderna avhjälpande eller omleverans skulle medföra oskälig kostnad för säljaren skall särskild hänsyn tas till vilken betydelse felet har, vilket värde varan skulle ha haft om den varit felfri och om den andra påföljden skulle kunna fullgöras till väsentligt lägre kostnad för säljaren och utan väsentlig olägenhet för köparen.
Avhjälpande eller omleverans skall ske inom skälig tid efter det att köparen framställde sitt krav och utan kostnad eller väsentlig olägenhet för denne. Lag (2002:587).
27 § Kräver köparen en annan påföljd än avhjälpande eller omleverans, har säljaren trots detta rätt att på egen bekostnad vidta sådan åtgärd, om han efter det att reklamation har kommit honom tillhanda utan uppskov erbjuder sig att göra detta samt åtgärden kan ske inom skälig tid därefter och utan kostnad eller väsentlig olägenhet för köparen.
Säljaren får ej åberopa att han inte har beretts tillfälle att avhjälpa felet eller företa omleverans, om köparen har avhjälpt felet och det med hänsyn till omständigheterna inte skäligen kunde krävas att köparen skulle avvakta avhjälpande eller omleverans från säljarens sida. Lag (2005:62).

Av Zandros
Skrivet av emilforfan:

Jag fatta det nu! haha. Men hur gör man med OS X? Är det gratis att uppdatera?

Yes, gratis OS-uppgraderingar och gratis iWork numera.

Skrivet av Anitramane:

Va... men timm cock sa ju att i mavericks var 4gb som att ha 6 gb drar verkligen mavericks så mycket?

Mavericks är sjukt aggressivt när det gäller att käka minne (samt att det är knepigt att som användare få en snabb överblick över hur minnet faktiskt används), men den faktiska upplevda prestandan ska vara bättre än tidigare. 8 GB får nog ändå anses vara minimum för en dator som ska vara någotsånär framtidssäker.

Av Zandros
Skrivet av SeF.Typh00n:

Hepp, hade för mig det. Dock lär det inte behövas mycket för att kyla 7.5W

Nä, enligt XBMC-forumet hörs fläkten inte alls.

Av Zandros
Skrivet av SeF.Typh00n:

Jag känner dock att Intels Celeronbaserade passiva NUC är ett bättre alternativ i många fall.

http://www.komplett.se/intel-nuc-dn2820fykh/807842

Däremot gillar jag dessa passiva moderkort.

Den är inte passiv.

Av Zandros
Skrivet av Ignostic:

Jag skrev att den är för stor för ett skrivbord. Jag syftar på fysiska dimensioner och då är den för stor för de flesta skrivborden.

Folk får skaffa större skrivbord helt enkelt. Den får väl plats på de flesta öppna skrivbord utan hyllor.

Av Zandros
Skrivet av Ignostic:

Lite konstig mellanstorlek för 4k? Såpass liten så att vanligt tv bruk inte skulle suga med 1920x1080 och för stor för att användas till skrivbordet.

Trevligt med 4k såklart..men det är nog inte denna som folk rusar till butiken för att köpa.

4k på 39" ger ju en ganska vettig PPI för vanligt desktopanvändande, till skillnad från 4k på 24"-32" som definitivt behöver skalas på ett eller annat sätt.

Skrivet av Hardware guy:

Den skapar 100Hz internt. Hur fick man annars 100Hz på CRT-skärmarna? Gamla tjock-TV alltså.

Varför skulle inte CRT/VGA fixa 100 riktiga Hz?

Av Zandros

Argh, varför kunde den inte varit fläktlös… får hoppas på att Gigabyte får ut sin version i butikerna då.

Av Zandros
Skrivet av Hzup:

Det som gör mig förbannad nu dock är att det inte kan se till att ha gemensamt internationellt släpp. Varför i helvete skall Europa alltid behöva vänta när det gäller konsoler/spel mot Japan/US. Detta om något är irriterande till den grad att jag kanske skiter i konsol helt och hållet. Och att hävda på att det har att göra med 'localization' är skrattretande. Har arbetat inom översättning och det går sjukt fort... Men betalar man några analfabeter så självklart tar det längre tid.

Just den marginella skillnaden två veckor senare kan säkert bero på att det tar längre tid att frakta hit konsolerna från Kina, om de nu inte flygfraktar dem.

Sen verkar ju Japan få vänta längst den här gången, oavsett om det gäller Xbox One eller PS4.

Av Zandros

Gillar att det gick snabbare från 4 GHz till 5 GHz i konsumentprocessorer än det gick från 3 GHz till 4 GHz. 6 GHz inom 18 månader måste vara nästa steg.