Inlägg

Inlägg som akka har skrivit i forumet
Av akka

Jag har 35,5k i grundlön, 4k/månad i restidsersättning, betalt busskort och de där andra standardförmånerna alla har som gymkort och sånt. Möjlighet att tjäna lite extra finns för det mesta, som att jobba natt eller övertid. Jobbar som elektriker.

Av akka

@Piece of Cake:

Hoppas, det såg jag inte, men det lär ju finnas fler företag som har samma tjänster.

Av akka

Förra året fick min brorsa presentkort på färska brödleveranser till frukosten, det var uppskattat! Den typen av presenter är bra till folk som har det mesta. Annars kan man ju alltid ge en tidningsprenumeration på hifi eller så om det är ett intresse

Av akka
Skrivet av hasenfrasen:

Du måste ha förväxlat sporthoj med husbilsklubben. http://www.husbilsklubben.se/forums/

Du måste ha förväxlat SH med Swec

Av akka

Rakblad? Lite diskmedel kanske löser upp lite av klistret också.

Av akka

Grattis till lappen!

Hur går det med cyklandet? Nackareservatet är helt underbart just nu! Lite lagom lerigt på sina ställen och vädret är kanon

Av akka
Skrivet av jimjavel:

Någon som har några tankar på C30, skulle det kunna vara ett bra köp?

C30 Ska vara rätt driftsäkra och överlag felfria. De har ju kamkedja också om jag inte missminner mig, däremot rätt täta serviceintervall (vill minnas att det är 1000 mil).

Av akka

Jag har ingen vidare kunskap om detta, men jag tänkte tipsa om ett annat forum som är mera nischat, www.helisweden.se.
Såg även en artikel som kanske kan vara relevant för dig: http://www.idg.se/2.1085/1.598359/datainspektionen-lagtolknin...

Av akka

Avmaskningsmedicin åt svärmor är ju kul, inköps på Unicef så förenar man nytta med nöje

Av akka

Kraschade med mountainbiken i spåret igår, resulterade i en dislokerad axel, en liten fraktur och en sjukskrivning på en månad som det ser ut just nu Hur fan ska man överleva detta? Börjar redan klättra på väggarna, och olyckan hände igår...

Av akka

Det är inte alltid en fröjd att vara lång heller kan jag meddela, jag är två meter lång, och jag upplever ofta att folk blir mera uppmärksamma på mig när det är mörkt ute, och det känns ju tråkigt, speciellt när jag inte har gjort någon nått illa i hela mitt liv

Av akka

Det beror väl på din ekonomi och hur ofta du gillar att byta ut saker. Jag köpte en vinterjacka för 6k som jag har haft i tre år nu, och den lär hänga med i många år till, så utslaget per år blir ju inte så mycket om man behåller sakerna och sköter om dem.

Av akka

Den lilla erfarenhet som jag har av sjukvården i Australien är att man får betala för att besöka de privata sjukhusen, medan de allmänna är gratis. Jag kan tänka mig att man kan gå in på ett allmänt sjukhus och vaccinera sig relativt billigt, men nu gissar jag bara

Av akka

Jag har bara padi open water, så hur det är med de mera avancerade kurserna vet jag ej. Men när jag tog mitt cert visade instruktören vad vi skulle göra och så var det bara att härma. Ganska enkelt. Jag tog mitt cert i Colombia, men eftersom att det var ett PADI certifierat dykcenter borde det inte sklija sig mot andra dykcenter.

Av akka
Skrivet av dumbo:

Nu har jag ju inte gått den utbildning som du gick så jag vet ju inte vad som lärdes ut på den, men jag är ganska nyfiken på vilka delar som du ansåg vara onödigt trams. Visst är vissa bitar mer relevanta än andra, men de stora bitarna av utbildningen är i högsta grad relevanta för hur olyckor ska kunna undvikas och förebyggas.
Trucken är är en väldigt farlig maskin, vilket man åxå tydligt kan se i statistiken över arbetsolyckor där trucken i princip är helt utan konkurrens.

Nu börjar det bli fem år sedan som jag gick utbildningen, så jag kan tyvärr inte specificera något konkret, men det jag kan säga är att vi hade 2,5 dagars teori och 1,5 dag praktik, och jag minns att jag tyckte att det som var viktigt och relevant lätt hade kunnat läras ut på betydligt mindre tid.
Dock var det min dåvarande arbetsgivare som bekostade utbildningen och jag gjorde den på arbetstid, så jag var mest glad över att jag fick behörigheten gratis. Hade jag däremot betalat för behörigheten själv nu med facit i hand så hade jag inte blivit avskräckt av en utbildnings eventuella korthet.

Av akka

Jag tog truckkort för några år sedan, och jag tyckte att det mesta var onödigt trams, så jag anser att du inte behöver oroa dig för längden på utbildningen, utan snarare om utbildaren anses seriös och om arbetsgivare accepterar den specifika utbildaren.

Av akka

"Lutar åt Indonesien tycker jag ;)"

Av akka
Skrivet av mattoys:

Hur länge har du jobbat som elektriker?

Fyra år.

Av akka

32000 kr/mån, + förmåner som restid, friskvård och busskort/servicebil mm. Är elektriker.

Av akka

http://www.chainreactioncycles.com/se/en/clearance/bikes?f=22... har hyfsade priser, har beställt där några gånger och jag har för mig att det var ganska snabb leverans.