Inlägg

Inlägg som akka har skrivit i forumet
Av akka

Varför ska det dyka upp brudar som är intresserade av en när man själv inte vill ha något seriöst. En tjej på jobbet har blivit riktigt intresserad av mig, men jag vill fan inte just nu, men när man själv känner att man vill ha någon är alla tjejer puts väck :/

Av akka

Kom precis hem från en grym runda med hojen, riktigt härligt att köra på småvägar

Av akka

Tack för era svar!

Jag är inte ute efter att starta ett krig med min chef, utan jag vill bara kunna föra ett relevant försvar mot hans gnäll, och vad jag var ute efter med lagar kring arbetstiderna var att få veta om arbetstiderna är helt OK eller inte.
Vi har löpande informerat cheferna, även kunden vet hur det ligger till, men vi som jobbar hamnar i en rävsax där de som arbetar på flygplatsen kör bort oss, och vår chef gnäller för att vi inte stannar kvar, men ingen kommer med en vettig lösning.
Problemet med chefen är att man vill inte hamna på hans "svarta lista", då han börjar att totalt motarbeta en och göra allt så jobbigt som möjligt för en. En riktig douche, om man är på god fot med honom är allt hur bra som helst :/

Angående att gå med i facket har jag vart intresserad av det, men ändå osäker, jag har tagit kontakt med facket och bett de att övertala mig och berätta om alla fördelar, och allt de gjorde var att be mig läsa på deras hemsida. Detta oengagerade svar avskräckte mig.

Av akka

Lagstiftning om nattarbete?

Hej,

Som rubriken antyder undrar jag hur lagarna ställer sig till nattarbete? Jag arbetar som elektriker, så som jag har förstått det gäller elavtalet istället för vissa lagar (Arbetstidslagen exempelvis?)?.

Jag jobbar för tillfället natt, arbetspasset börjar 22.00 och varar till 06.00, fem nätter/vecka. Nattarbetet har pågått i knappt två månader och ska avslutas om ca två veckor, så det är ett tillfälligt nattjobb. Min chef menar att detta är förskjuten arbetstid, och vill därför inte betala 100% utan endast ett lönetillägg på 70 kr timmen. Detta har känts OK då vi som jobbat kunnat smita lite tidigare, och en inte alltför oviktigt detalj är att det inte går att arbeta sista timman pga vissa omständigheter hos kunden (Flygplats). Nu har han börjat bli lite grinig för att vi inte arbetar full tid.

Jag är tyvärr inte med i facket, så jag kan inte ringa de och fråga, därför vänder jag mig till er:)

Av akka
Skrivet av Loki:

Tycker att de där verkar rätt så trevliga att ha.
Vad tycker du om den?

Har inte hunnit köra så mycket, men hittills tycker jag att den är väldigt trevlig, bra vrid, stadig, bekväm och busig

Av akka
Av akka

Är det någon som vet hur det kommer sig att en 600cc hoj måste ha minst 40kW effekt vid uppkörning?
Har förövrigt köpt en Yamaha xt 660 r, slänger upp en bild så fort jag får ett bra tillfälle att fota den

Av akka

Jag anser att Nespressomaskinerna gör ett ok jobb med tanke på vad de kostar. De har en butik i Stockholm, och det skulle inte förvåna mig om de har en i Göteborg med. Gå in och provsmaka en kopp iaf, det skadar ju inte.

Av akka

Det finns ju dubbelhäftande kabelkanaler, inte så dyrt och rätt smidigt.

Av akka

Kommer man att kunna se Venus med blotta ögat?

Av akka

Det går att köra utan, men som sagt är ju jord bra. Några meter kabel på classe borde inte vara så dyrt

Av akka

Vad sitter i andra änden på sladden?

Skickades från m.sweclockers.com

Av akka

Fyfan va less jag blir på cykeltillverkaren Kona, körde sönder växelörat på min hoj, och på tio dagar har de inte ens svarat på beställningen av ett nytt öra Och det verkar inte finnas någon annan försäljare som har ett heller. Köp inte Kona! Det är fina cyklar, men de har förjävlig service tyvärr.

Av akka
Skrivet av jOnÄTÄn:

I typ alla annonser på blocket skryts det om inköpspriset det kan även få mindre insatta att betala mer. Dock har det ju inte givit respons i detta fall. Och det beror nog helt på vem köparen är om det är positivt eller negativt.

Stycken som dessa
"Med E-450 får du den höga kvaliteten av en E-Systemkamera och enkelheten av kompaktkamera. Faktum är efterföljaren till den berömda E-420 är fullspäckad med funktioner som uppmuntrar nybörjare att utforska sin kreativa potential och skapa mästerverk. Kameran har 3 st Art-Filter, där du enkelt kan få stilfulla effekter på varje bild genom att bara trycka på en knapp.Bildkomponering underlättas mycket med Live View på den nya ljusa LCD-skärmen. Det senaste tillskottet i Olympus E-Systemet är inte bara en av de minsta och lättaste modellerna på marknaden* Den har även alla fördelar av FourThirds standarden."
Tycker jag ser ut som copy paste från tillverkarens hemsida och känns mindre bra enligt mig.

De allra flesta som tittar på blocket vet vad de vill ha och jämför sedan annonserna mot varandra, tror att det är ganska få som går på den finten.
Och visst, att kopiera sådär är kanske inte optimalt, men i vissa fall är det bättre om annonsören kör en copy paste istället för att försöka svänga ihop något själv som bara blir förvirrat.

Av akka

Jag som köpare är totalt ointresserad av om du grinar eller är överlycklig över det du vill sälja.
"Pris: 3853.74 SEK ( Idag, när jag köpte den var det ca 4,500 )" är en väldigt förvirrad mening, förövrigt ser det inte bra ut att skriva om pengar flera gånger i annonsen, samla ihop det i slutet av annonsen.
Vad du köpte kameran för är irrelevant för mig som köpare.
Skriva att man kollar mejlen "nästan varje sekund" ger i mina ögon inte ett bra intryck.

Några punkter som stör mig.

Av akka

Du är tolv och har själv bekostat en leksak för 50k?

Hur som så bör du låta någon vuxen läsa igenom annonsen innan den publiceras, din kameraannons känns inte seriös.

Av akka

Skicka ner några friskpinnar i brödrosten, sedan ner med de i korvbröd (fullkorn ofc), på med lite remouladsås. Klart! Både nyttigt (Fisk lixom), snabbt och gott

Av akka

Hoppas att de inte glömmer bort att uppgradera iMac bara..

Av akka
Skrivet av SörenKarlsson:

Jobbar själv inom transport sektorn..... Med underhåll av flygplan.
Väldigt krävande och slitsamt jobb men väldigt kul emellanåt.
Kan titulera mig som licensierad flygplanstekniker och trivs fint med det valet i livet.

Jag jobbar atm på pir f på Arlanda, där vi gör en totalrenovering, är elektriker.

Av akka

Fina klockor är ju tyvärr ganska dyra. Jag har inte speciellt bra koll på klockor, men skulle vilja rekommendera att du önskar dig en klocka med sapphireglas, repigt glas är ju väldigt trist.