Inlägg

Inlägg som Bumbsan har skrivit i forumet
Av Bumbsan

En liten demonstration av SailfishOS https://www.youtube.com/watch?v=zxv7iXwIgno

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bumbsan
Skrivet av Jenka27:

Har ni några tips på en mer påkostad allround-lur, alltså till musik,film och spel. Mest musik dock kanske. Hade tänkt driva de med STX för att få Dolby Headphone till spel och film. Budget mellan 3000-5000 kr.

Sennheiser HD-650 är en omtyckt lur som passar din budget. Rekommenderar givetvis att lyssna på lite olika lurar, om möjligt, före du gör ditt val.

Av Bumbsan
Av Bumbsan
Skrivet av LemonIllusion:

Mycket bra för sin prisklass! Tänkte rekommendera samma par.

Av Bumbsan
Skrivet av Nifrit:

Jag använder då och då ett par Sennheiser HD 414 SL lurar när jag lyssnar på musik, mestadels olika former av elektronisk musik, men även en hel del annat också. Jag är inte ljudmässigt direkt missnöjd med dessa lurar, men kan få lite ont i öronen om jag har dem på mig längre stunder, så jag funderar på att köpa ett par nya lurar och skulle tacksamt ta emot förslag.

Mina kriterier är förstås då att de skall vara sköna att ha på sig, ljudmässigt vill jag ha öppet och luftigt ljud med stor rymd och detaljrikedom, djup och len bas men ej överbetonad.

Det som passar ganska bra in på din beskrivning är Audio Technica ATH-AD700. Luftigt och klart ljud, men känns för vissa låtar lite för lätta i basen. Men hörlurar är så personliga, rekommenderar att lyssna på några par före ett köp.

Av Bumbsan
Skrivet av Wrathborn771:

0/10, aldrig sett dig förr på forumen.

2/10, sett dig några gånger

Av Bumbsan
Av Bumbsan
Skrivet av JAZIP:

Gjorde också det

Tog du €100 alternativet? Kändes vettigast

Japp, tog 100€ alternativet!

Av Bumbsan

Har förhandsbeställt en och kommer att byta ut min Note II. Skall bli intressant att få sätta tänderna i Sailfish.

Av Bumbsan

Kan rekommendera Ultrasone HFI-780 för elektronisk musik. Har själv prövat dessa, de har bra bas och passar fint till EDM/hiphop.

Av Bumbsan
Skrivet av tommeeu:

200 utav 4000 är inte så stor skillnad. är mest orolig för frakten och vad man får med i paketet på beyerdynamics egna hemsida får man med en €20 väska att lägga hörlurarna i. undrar om man får med det ifrån thomann.

Skicka mail och fråga av thomann. De svarar relativt snabbt enligt mina erfarenheter

Av Bumbsan

Kan rekommendera Rock It Sounds R-50. Enda nackdelen är att man måste byta "tips" då de medföljande är riktigt dåliga. Använder själv etymotic triple-flange till mitt par och funkar utmärkt. Länk till massivt test av IEM's

Av Bumbsan

Rekommenderar http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=214635 och modmic om du vill komma billigt undan. Mycket prisvärda hörlurar.

Av Bumbsan

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lf31r3mEk81qfkbmm_1295126972_c...

En av mina favoritalbum någonsin. Lyckligtvis äger jag nu en LP av detta album

Favoritlåtarna:

Och en härlig cover:

Av Bumbsan

Håller med patronlol, du får alltid mera för pengarna med mic+hörlurar.

Av Bumbsan
Skrivet av Willekillen:

Som sagt, väldigt orättvist test då Qpad lurarna är gjorda av Beyerdynamic som är ett riktigt audiofil märke.

Ser mera ut som rebrandade Takstar med mikrofon.

Av Bumbsan
Skrivet av anon116323:

Text om Mad Dogs & Pads

Tack för tipset om de olika kuddarna. Tror Mad Dogsen kommer passa mig bra. Project Sunrise II ska vara duglig för priset som kitet säljs för, i alla fall enligt några trådar på Head-Fi jag skummat igenom

Av Bumbsan

Funderar över att sälja mina högtalare (M-Audio BX8A), då jag nästan alltid sitter med hörlurar, för att köpa ett par MrSpeakers Mad Dogs och en Project Sunrise II. Någon av er som prövat hörlurarna eller förstärkaren?

Av Bumbsan
Skrivet av Wh1sp:

Rekommenderar också aktiva monitorer för musiklyssning, t.ex. ett par KRK Rokit 5 vore precis på budgeten. Har själv haft dem, fint ljud.

Har lyssnat på dessa och kan också rekommendera dem. Svårt att hitta bättre i samma prisklass.

Av Bumbsan
Skrivet av Mars SSX:

Dom ska alltså vara bättre än AKG K701? Hmm.. Är det dessa mon tro?: https://www.mrspeakers.com/Audiophile-fostex-t50rp-upgrades-m...

Ja, det är dem. Kommer troligtvis också bli min nästa hörlursupgradering