Inlägg

Inlägg som Finlandssvensken har skrivit i forumet
Av Finlandssvensken

Ska du överklocka rekommenderar jag Z97-chipsettet. H97 tillåter inte överklockning. Om du tar ett ATX moderkort och ett billigare ATX chassi borde det lösa sig. Om du inte gör något tyngre än att spela (att streama, redigera videor eller så) så rekommenderar jag att kliva ner till 8GB RAM.

Det är också möjligt att AMD har bättre grafikkort i den prisklassen om du nu inte behöver CUDA-kärnona till t.ex. videoredigeringen jag nämnde innan.

Av Finlandssvensken

Jag har kollat på t.ex. Levelcap's video där han plockade ihop en streaming-dator. Han använde en i7 3770. Detta beror på att det är CPUn som kommer att få det jobbigt i det här sammanhanget. Ett grafikkort är överflödigt i en sådan här dator och jag skulle personligen köra t.ex. ett passivt nätagg för att dra ner ljudnivån när vi ändå snackar mediaskapande. Beror förstås på, har du en dynamisk mikrofon är det inte hela världen att ha t.ex. ett semipassivt agg eller ett tystgående ett. Hade undvikit FSPs billiga segment där. Själv hade jag nog kört typ Be Quiet KRAFT eller kanske EVGA. EVGA bör basera sig på Super Flower-grejer, så det vågar man stå bakom åtminstone. Finns oftast videor eller så att titta på för att bilda sig en uppfattning om produkter

Hade förmodligen kört 8GB RAM personligen för att kunna dedikera åtminstone 4GB åt själva strömmandet.

Tyvärr är det inte så billigt som man skulle vilja tro att bygga en kvalitativ streaming-dator. Givetvis går det att strömma med det du länkade, men du kommer nog inte få ut den kvalitet du kanske förväntar dig. Såg att du frågade om CPU och Avermedia-kortet där. Avermedia-kortet använder CPUns kraft för att strömma.

Du behöver även ha någon typ av lagring. En 120GB SSD bör vara tillräcklig, även om du skulle t.ex. vilja lagra streams eller så. De blir inte särskilt stora.

Av Finlandssvensken
Skrivet av Grumie:

Rubberband är väl, sedan BF2, en stor del av "the bf experience" ? ^^

Lol mjo det skulle man kunna säga.

Av Finlandssvensken

Hade inte rekommenderat XFX nätagg om man siktar på en låg ljudnivå. Överlag ett av de märken som har högst ljudnivå genom alla sina serier. Har ett själv också, så där har ni en referens för detta påstående. Finns otaligt med videor på YouTube också som påvisar liknande problem samt coil whine.

Själv rekommenderar jag oftast Super Flower. Helst av allt Leadex, men det kan vara något dyrare men klart bättre på de flesta punkter. Vet inte hur XFX-agget presterar, men det är ju ändå 80+ brons liksom mitt 750w, så man får ju hoppas att det orkar med. Mitt har inte gett upp ännu, men låter helt klart som att det är på kommande.
Super Flowers Leadex-plattform är också basen i de väldigt omtyckta G2- och P2-aggen från EVGA. Super Flower har också en serie som heter Golden Green, men är inte lika insatt i den serien. Det är deras variant av budget vet jag, dock. Där har man oftast semi-modulära agg istället för helt modulära och knappast japanska kondensatorer hela vägen igenom och så där. Men de håller säkert också måttet, skulle jag tro. Finns garanterat recensioner på dem också.

Verkar vara lite svårt att få tag i Super Flower i dagsläget, dessvärre. Kommer att köpa ett någorlunda snart själv också, så jag hoppas de börjar producera mera!

Av Finlandssvensken

Körde med datorn i sign igår. Hade trubbbel att hålla mig på 60 fps med vsync påslaget på high. Lite synd, men det är trots allt beta. Mycket gummibandslagg också. Folk som skjuter runt hörn eller på platser de befann sig på för flera sekunder sedan etc. Inte den bästa upplevelsen, men det är ju beta!

Av Finlandssvensken

Tror att det vore bra med mer RAM. 8 GB är ungefär standard idag. Sen är väl inte det andra värstinggrejer heller :/

Av Finlandssvensken
Skrivet av SwedenVirre:

Saken är den att detta är moderkort nr 2 jag köpt från marknaden och det förra var även det defekt så jag vill nog bara ge upp på detta...

Jo det förstår jag. Det är svårt att hitta praktexemplar begagnat, då folk ofta vill hålla fast i dem.

Av Finlandssvensken
Skrivet av SwedenVirre:

Finns ingen garanti kvar på detta X58 moderkortet då det är rätt gammalt. Köptes av en annan snubbe här på SweC!

Jag förstår. Det är ju som sagt förmodligen svårt att få tag i ett sprillans nytt. Har ingen trevlig lösning, så att säga. Eftersom du hade testat med två agg redan som ska klara av att driva riggen så är det knappast där felet ligger. Så det pekar ju mycket mot moderkortet. Om du vill kan du ju kolla runt på marknaden om någon har ett moderkort till salu. Annars blir det nästan att köpa nytt.

Av Finlandssvensken
Skrivet av anon99339:

Se om du kan låna ett nätagg och testa. Kan ju vara moderkortet men det är inte något vidare agg du sitter med trots allt.

Skickades från m.sweclockers.com

Då TS skrev att han hade testat med två egna agg, tror jag det går bra att utesluta dem. Åtminstone Delta är ju bra grejer och Fractal Design må inte vara top-notch men det ska åtminstone klara att driva datorn. Finns det någon möjlighet att få tag i X59-brädor idag? Förmodar att det handlar om begagnade grejer i så fall, men det är kanske det man bör titta på. Vet inte hur lång garanti du har på det, men kan vara en idé att höra av sig till Gigabyte förutsatt att du har det i kraft. Högklassiga produkter som Extreme-serier brukar ju ha trevliga längder på garantier, menar jag, så det är en möjlighet ändå.

Av Finlandssvensken
Skrivet av finally:

Jag har alltid använt högtalarna i skärmen men jag tror att jag har några högtalare liggandes hemma. Annars skulle jag kunna köpa till några billiga. Sen tror jag även att 24" Asus skärmen är mer prisvärd då den ligger på rea just nu. Stort tack för alla svar!

Inga problem. Därför man hänger här hehe.

Av Finlandssvensken
Skrivet av finally:

Okej vilken kabel hade du valt för gaming? Eller vilken är bäst overall?

Edit: sen är frågan vilken skärm mellan dessa 2 man ska välja: https://www.komplett.se/benq-215-led-gl2250hm/812620#!tab:ext... & https://www.komplett.se/asus-24-led-vs247hr/829372#!tab:extra

Tror du att det är stor bildskillnad mellan en 24 och 21,5 tum? Benq är 21.5 tum och har högtalare vilket är ett plus och Asus är 24 tum och har inga högtalare. Asus skärmen är dock på rea just nu och kostar ca 300 kr mer annars så frågan är om den är bättre på något sätt.

Det är svårt att säga. Låt mig fråga, har du högtalare sen innan eller kan du tänka dig att köpa något billigare system? Den i skärmen är ju inte direkt högkvalitativ heller, så ett högtalarst för säg 300-400 borde vara likvärdigt. Sen kan man förstås lägga mer och få bättre grejer senare. Själv använder jag kanske, men bara kanske, högtalare 1 gång i månaden om jag ska visa något åt någon eller så. Jag tycker så mycket bättre om hörlurar i vanliga fall.

Själv hade jag gått på 24-tummarn för en något större bildyta framför allt för att slippa en bild som känns ihopkrympt. Den jag har idag är 23.6" och det känns helt ok så. Hade jag kunnat komma över en 27 tummare billigt hade jag dock inte tvekat, t.ex.

Sen kan skärpan upplevas marginellt bätter på den mindre skärmen. Skillnaden är dock nästintill obefintlig och mycker mer psykologisk än fysisk, så jag skulle lugnt tagit 24" själv om möjligt.

Sen med högtalarna kan du alltid köpa till några billiga Logitech-högtalare eller nåt en del nu eller också i efterhand om du känner ett behov av det. Eller om du har högtalare idag, är det som sagt inte nödvändigt. Om nu inte dina råkar vara i väldigt dåligt skick, det vill säga.

Vad gäller kabeln hade jag som sagt kört HDMI oberoende på skärm. Detta för att det är nästintill en garant att en modern skärm har HDMI-ingång och att grafikkortet med 100% har HDMI-utgång. Det handlar om kompabilitet. Är inte säker på vad DL-DVI-grejen du nämnde innan är, men går säkert att Googla fram om man vill det.

Av Finlandssvensken
Skrivet av finally:

Jaha så jag skulle kunna välja om jag vill höra ljudet från skärmen eller headsetet?

Precis så. Förutsatt att skärmen har högtalare, naturligtvis. Men så funkar det.

Av Finlandssvensken
Skrivet av finally:

Okej När du sa att DVI bara sänder bild och HDMI båda betyder det att jag inte kommer att höra något ljud från headsetet om jag väljer DVI?

Nejdå, du kan välja i Windows vart ljudet skall gå.

Av Finlandssvensken
Skrivet av finally:

På det grafikkortet jag valde så står det att det har DL-DVI-I, HDMI och DisplayPort, alltså inget om VGA uttag. Betyder DL-DVI-I alla typer av DVI? Eftersom skärmen jag har valt har DVI-D.

Jag skulle köra på HDMI för felsäker kompabilitet själv Bildkvaliteten lider inte av det heller.

Av Finlandssvensken
Skrivet av finally:

Tänkte skaffa denna skärm: https://www.komplett.se/benq-215-led-gl2250hm/812620

Den har DVI-D, HDMI och VGA men det medföljer bara en VGA-kabel.

Just det. De lite nyare grafikkorten har ofta inget VGA-uttag, så jag rekommenderar att plocka med en DVI-D eller HDMI sladd också. DVI-D skickar bara bild medan HDMI skickar både bild och ljud, vilket kan vara händigt.

Av Finlandssvensken
Skrivet av Nizze the boy:

Hej jag undrar om "ASUS B85-PRO GAMER" fungerar bra tillsammans med "gtx 960 msi 2g"? är det ett bra moderkort?
Kan dessa klara av Call of duty på ultra?

om detta hjälper ska jag ha en "inte core i5 4690K"
tack på förhand

Först ut passar grejerna fint tillsammans, men jag har något av ett tips:

Som du ser heter ditt moderkort B85. Detta representerar vad som kallas chipset. Du har också en 4690k, en processor gjord för överklockning. Dessa två kommer att klascha lite, eftersom B85 inte är ett särskilt bra chipset om man ämnar överklocka. Så då har du ett val att göra framöver: Ska du lägga mer pengar på ett Z97 moderkort (som är riktigt trevligt för överklockning) eller gå ner till en billigare i5 processor?

Personligen hade jag förmodligen gått ner lite på processorn och se om pengarna som blir över skulle räcka till ett GTX 970. alt ett 290X. 290X kostar n[got mindre, men rent generellt är 290X en liten smula varmare och högljuddare. Det är en lite tyngre krets att dra, men den är helt okej. GTX 970 är något bättre, men det är ingen större skillnad när det kommer till spelande.

Av Finlandssvensken
Skrivet av finally:

Okej tack, om jag skulle vilja byta till en DVI senare vilken borde jag ta?

De flesta billigare skärmar har DVI-ingång. VGA-utgången är utdöende i dagsläget, men somliga har dem än. Vad är du ute efter och vad är du beredd att lägga på skärmen? Det finns t.ex. skärmar som inte har riktigt samma bildkvalitet och som man inte kan titta på ur särskilt stora vinklar medan de är mycket snabbare för spelande. Sen finns det skärmar med utmärkt bildkvalitet och betraktningsvinklar medan de är något långsammare och somliga kan uppleva lite input lag.

Jag kör själv med en av de senare för både spelande och allt annat och har inga som helst problem med input lag. Har själv en Viewsonic VX2370SMH.

Av Finlandssvensken
Skrivet av finally:

Tack för svar! Behöver jag köpa någon kabel till datorn eller skärmen? Med skärmen medföljer en VGA-kabel, ska man ha en DVI istället eller vad är den för?

Strömkablar får du i alla fall med. Du kan köra med DVI ifall du känner för det. Eller HDMI eller Display Port. VGA är analog bild medan de andra är digital bild i olika kvalitet. Display Port går även att splittra upp till flera skärmar om man vill det. Men VGA är inte sämre på något vis.

Av Finlandssvensken
Skrivet av finally:

Vad sägs om detta http://www.inet.se/kundvagn/visa/7656925/2014-12-13 + https://www.komplett.se/benq-215-led-gl2250hm/812620? Borde jag fortfarande ta 4690K även om jag inte tänker överklocka?

Är det värt att köpa 960 just nu eller ska jag vänta på något erbjudande?

På den första frågan skulle jag vilja svara att det ser trevligt ut. Tror inte att det är en sådan prestandavinst att gå upp till 4690k för vanligt spelande. Och snackar vi mycket annat hade jag rekommenderat i7 ändå, så det spelar inte mycket roll. Då är det bättre att fokusera på grafikkort och så. Så kör du på 4460.

Kan inte riktigt svara på denna fråga då jag inte är bosatt i Sverige, men här i Finland har priserna på 900-serien stigit generellt igår och förrgår. Jag hade fått det ur världen så fort det bara är möjligt innan det kommer fler förhöjning.

Av Finlandssvensken
Skrivet av Stefan93:

Håller med vad gäller detta, älskar EVGAs G2 750/850W.

Vad gäller lagringsdisk, kör en Western Digital Green eller något sånt. Green är de billigaste av deras utbud men är ändå riktigt trevliga. Har en själv.[/QUOTE]

Håller med vad gäller WD green det är den bästa lagringsdisken för bäst pris, otroligt tyst.

För moderkort rekommenderar jag Gigabyte alt. MSI. Asus byggkvalitet lär inte vara på samma nivå när vi snackar om konsumentprodukter. Det är annat när det kommer till professionella produkter, typ serverbrädor eller för arbetsstationer.

Skillnaderna på moderkort för 900 spänn och 1 500 spänn kan vara flera. Asus kör till exempel med Realteks billiga ljudkrets på sina billigare brädor medan de kör någon annans (sin egen?) SupremeFX ljudkrets på de mer påkostade korten. Sedan tenderar dyrare brädor att ha något högre byggkvalitet och överlag lite bättre komponenter på sig. Dyrare brädor kan även vara bättre för överklockning.

Det enda märke på moderkort jag inte vill rekommendera AsRock och det för en enda orsak egentligen: De har den sämsta fläktkontroll som går att hitta. Medan alla andra (Asus, MSI, Gigabyte etc.) kör med fläktkurvor där du kan ställa steg för steg hur fläktar ska bete sig, kör AsRock med sina gamla nivåer där man enbart kan ställa in en fläkt att t.ex. gå sakta för att varva upp under belastning. Grejen då är att du inte har någon kontroll över hur högt den varvar upp, utan den slår i botten och där sitter man då och måste gå in i BIOS för att påverka detta alt. köra någon tredjepartsprogramvara. Då oljud stör mig något enormt är jag väldigt less min AsRock-bräda och kommer byta ut den snarast möjligt.[/QUOTE]

Kan även kommentera här att även jag ogillar Asrock något otroligt mycket, nä inge Asrock bara Asus & Msi för min del!

Vad gäller Gigabyte - http://www.sweclockers.com/nyhet/19896-gigabyte-kritiseras-fo...

Detta ogillas.[/QUOTE]

Jo Gigabyte-nyheten var ju lite av ett bett i baken för att uttrycka det fint. Men MSI lär hålla hög kvalitet (har förstått att Gigabyte ska använda de mest robusta komponenterna av alla, men sen har vi då ovanstående artikel som är ett gigantiskt minus för dem). Har också förstått att Asus kan välja lite mindre gedigna komponenter på moderkort i "den lägre klassen" men t.ex. deras ROG-serie ska vara riktigt härligt byggd. Så om budgeten finns, sikta på någon trevlig MSI-bräda eller kanske Asus ROG Där borde man få mest bang for the buck!