Inlägg

Inlägg som Finlandssvensken har skrivit i forumet
Av Finlandssvensken
Skrivet av ClintBeastwood:

Vem fan bryr sig om hur svalt kortet går? Köp ett gäng chassi fläktar bara eller vattenkyl kortet! Haha.

En av anledningarna att jag köper Nvidia är att de flesta kan klocka korten rätt fint, även om mitt 670 gick sådär. Hoppas verkligen AMD *fixar detta i så fall kommer detta bli mitt main AMD-kort på flera år.

* Vet inte ens om AMD och Nvidia ens officiellt sagt att deras kort skulle klocka bra men det är kul att pilla och en GPU som är värd att OC brukar oftast komma i en rätt hög klock och prestera när man köper ett kort med 3e part kylare - för "vanliga köpare då vill säga, som inte bryr sig om att klocka korten utan är nöjda som det är.

Tja, är förbrukningen lägre, kommer kortet gå svalare och både mindre strömförbrukning och värmeutveckling leder till bättre överklockningspotential, så det går ju att tänka på det så också om det är det man är ute efter. Har haft otur med mina nVidia-kort så här långt. Inte för jag kan säga annat om ATi/AMD heller. Har inte riktigt haft kort som klockat märkvärt. Kanske kan förklaras med ett sketet XFX bronsagg. XFX är ingen vidare idé när det gäller agg, märkte jag.

Av Finlandssvensken

Får se hur det här går nu. Hade eventuellt tänkt ta ett GTX 1080 eller vad kortet heter i december då skatteåterbäringen kommer in. Jag kan dock mycket väl tänka mig AMD ifall korten går svalare och tystare än AMD:s nuvarande segment. I och för sig har väl eftermarknadskylare lyckats hantera saken någorlunda redan nu, men förhoppningsvis blir det bara bättre!

Av Finlandssvensken
Skrivet av ĐoniŠtulić:

Hej @Finlandssvensken
Prova att stänga av snabbstart. Gå in på Kontrollpanelen\Maskinvara och ljud\Energialternativ\Systeminställningar
Klicka sen på http://pcforalla.idg.se/polopoly_fs/1.531860!imageManager/1425006270.jpg och slutligen bocka ur
http://pcforalla.idg.se/polopoly_fs/1.531861!imageManager/1771042574.jpg

Tyvärr, enda effekten är att datorn tar längre att starta. Start-menyn är fortfarande ur funktion.

Av Finlandssvensken

Kan varken öppna startmenyn eller utföra systemåterställning/reparation.

Hejsan.

Idag skulle jag installera en fläkt i min Acer G3-605 (hade brutit garantin redan innan) men innan jag gjorde det så stängde jag av den genom att hålla inne powerknappen. Vet absolut att det inte är det bästa man kan göra, men jag har aldrig fått några problem av det innan. Men idag bråkar det in till det sista för mig.

Som sagt kan jag inte använda mig av Startmenyn, utan ska jag starta om eller stänga ner, får jag förlita mig på ctrl-alt-delete, vilket förvisso fungerar men är ju lite pilligare än startmenyn. Har också försökt starta spel på Steam, men får bara en vit ruta åtminstone på Adventure Capitalist, men gick bra att tabba ur och stänga det. Försökte också göra både systemreparation och systemåterställning, men till allas förtret behöver ju Windows 8 och högre en USB eller CD med respektive OS på för att klara av det, vilket jag inte råkar ha tillgängligt förrän möjligen imorgon eftermiddag.

Har så klart försökt Googla så gott jag bara kan för att hitta eventuella lösningar och även försökt tillämpa dem, t.ex. scf /scannow och ett kommando för reparation av Windows-avbilden men de lösningarna tog mig inte särskilt mycket längre. Scf-skannen påstår dock att en reparation väntar vid nästa omstart, men när jag startar om är det enda jag ser ett par omstarter till i samband med någon Windows uppdatering som till sist misslyckas och så kastas jag in i ett icke funktionellt Windows 10 igen.

Så nu tänkte jag fråga om någon varit med om eller sett något liknande och vet vad man kan göra?

Tacksam för svar!

Av Finlandssvensken
Skrivet av -=oopeteroo=-:

tack för svar. Om jag väljer den dyrare grafikkortet kommer man se någon skillnad jämnfört med den billigare, när det gäller filmer osv ?

är dessa bra köp eller finns det annat bättre för pengarna ?

Jag tror inte att det bör vara någon skillnad när det kommer till film. Skillnaden skulle i så fall vara om du ska kolla på 4k eller så, då hade jag tagit det dyrare. I övrigt är det mest utgångar för skärmar som skiljer de två åt, så kolla så det du tar har de utgångar du behöver ha.

Vet inte om jag hade valt något annat. Hade det varit jag, hade jag kört på det som finns på moderkortet bara för film och surf. Men jag antar att om du vill köra högre upplösning eller nåt, så är det bra med ett annat kort.

Av Finlandssvensken

Om du inte vill spela på den så blir det första förslaget helt ok. Förutsatt att din skärm/dina skärmar inte har Display port som anslutning. Det andra paketet är också trevligt, men grafikkortet är mer ämnat för lättare spel. Så om du inte tänker spela, så kör på det första för att spara någon hundring.

Av Finlandssvensken
Skrivet av martocolt:

@Finlandssvensken: Jo det är lite overkill men jag valde det eftersom jag tänker framtidssäkert, så ja annars funkar ju ett 750w fint.

Precis. Kommer inte ställa till med problem eller nåt, bara overkill.

Av Finlandssvensken
Skrivet av Harling:

Är med 4x4 16 GB ram i uppgraderingspaketet!

Lol bra läst av mig. Du har ju alldeles rätt.

Av Finlandssvensken
Skrivet av martocolt:

@Wastaah: Har fått tips här för några veckor sedan, tänkte snart köpa den här listan:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8793974/extrem

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8793974/extrem

1000W är väldigt mycket för ett 980Ti. 750W eller så ska definitivt inte ha några problem med det systemet. Min rekommendation är att ta 750W-varianten eller 850 om du ämnar lägga till ett kort framöver och lägga de sparade pengarna på t.ex. något roligt spel eller något annat trevligt.

EDIT: Du verkar inte ha något RAM-minne i din lista där. Du kommer behöva lite DDR4-minne till den. 8GB för spel, 16 för mer krävande uppgifter (videoredigering, 3d-modellering etc.)

EDIT2: Det ingår RAM i uppgraderingspaketet vilket jag inte såg. Räknade också lite på strömförbrukningen och verkar som att 1000W-agget är en bra grej om du vill köra 2st 980Ti framöver. Får ca. 880W i räknaren med 2 kort, så om du tänker köra det i SLI är det bra att ha i alla fall. Men kör du med ett kort är 750W i princip optimalt för det.

Av Finlandssvensken

Jag hade nog valt lågprofilminnen till den kylaren. Det är ingen poäng med höga minnen heller, ärligt talat. Eller ja, om man är ute efter det estetiska så kan jag väl förstå saken.

Av Finlandssvensken

@Leviz du har 2 st SSD i den köpkorgen. 2 olika dessutom. Är detta medvetet eller inte? Plocka bort 128GB SSD:n och köp ett chassi istället.

Av Finlandssvensken
Skrivet av Järfällaboende:

@Finlandssvensken: Tack jag är nöjd men en bärbar kanske skulle passa bättre nu tänker man i efterhand

Ah, jag förstår. Jo, håller med om att en bärbar hade vart rätt trevligt många gånger om man inte sitter hemma.

Av Finlandssvensken

Med denna SSD får du ner priset med en hundring. Med detta chassi får du ner en hundring till, så ligger det bara 60kr över budget.

Av Finlandssvensken

Svårt att gissa då jag inte är bosatt i Sverige, men utgående från andra liknande trådar hade jag nog gissat på... 10-12k? Lite beroende på var du säljer o.s.v. Det är ingen dålig dator alls.

Av Finlandssvensken

Här är en idé från mig.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8775066/2015-11-18

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8775066/2015-11-18

Den drar ner en smula på processorn (som dock fortfarande är riktigt schysst) och ger en gnutta mer grafikkraft, vilket det låter som du är mer ute efter.

Av Finlandssvensken

Hur vore något sådant här? http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/231629-m... Den är liten och nätt med, vilket kanske är ett plus?

Av Finlandssvensken
Skrivet av DarkWARLOCK:

Bytte ut det mot det du föreslog

Alright. Som sagt, du hade valt ett bra agg, men jag tänker själv med plånboken, så antar oftast att andra gör det med.

Av Finlandssvensken
Skrivet av DarkWARLOCK:

Tänkte nämligen beställa redan nu inatt så allt är klart. Men jag vet inte vilken jag ska köpa utav dom 2 som jag länkade

Jag hade bytt ut agget till detta: http://www.inet.se/produkt/6909985/fractal-design-integra-m-7... för att spara ett par hundringar bara så är det klappat och klart. Du behöver naturligtvis inte göra det om du nu inte vill, det du valt är ett extremt bra nätaggregat, menar bara att det finns pengar att spara.

Av Finlandssvensken
Skrivet av alexborghesi:

Aa precis, tänker därför ifall Wezter96 förslag är bra?

Ska ta och titta på det, vad tycker ni andra om detta förslag? Ska jag inte byta ut grafikkortet till ett sapphire 390x?

Hans förslag verkar i princip som det optimala. Bra GPU, bra RAM, bra CPU för dina ändamål!

EDIT: Såg ditt senaste inlägg - det är i princip det optimala valet med nyare grejer och så. Kör på den om du kan tänka dig den summan.

Av Finlandssvensken
Skrivet av alexborghesi:

@Finlandssvensken: hehe sant! Får sjuk beslutsångest om man vill smälla i en i7a. Men blir väl så troligtvis, sen uppgraderar man väl sitt bygge hela tiden.

En i7:a är att föredra vid streaming, då 4 trådar går åt till spelet så har man 4 extra för annat, typ just OBS eller så.

Oh ja, det tar aldrig slut med en custom dator lol. Man tänker alltid "jag ska ha den här så och så länge, sen byter jag ut hela" men det blir liksom aldrig så. Men jag antar det blir en aning billigare så också.