Inlägg

Inlägg som SM-LoD har skrivit i forumet
Av SM-LoD

http://www.webhallen.com/hardvara/142258-asus_vulcan_anc_pro_...

Dessa fick väldigt bra betyg i senaste PCG, och snygga är dem ju också

Annars kan jag rekomendera dessa: http://www.inet.se/artikel/6304850/ace-edge-sx500-headset

Basen suger och ljudet är kanske lite lågt, men dem sitter riktigt skönt efter ett par timmars spelande och är väldigt billiga!

Av SM-LoD
Skrivet av M4st3rSh4k3:

Intressanta tips om att reklamera. Anmälde Asus till ARN (eftersom de inte lever upp till garantin), får se hur det går. Intressant det där om bevisbördan. Asus borde inte kunna bevisa att jag använt datorn på ett sätt som inte är "normalt och korrekt" eftersom jag inte gjort det och jag borde därmed kunna förvänta mig att anmälan får ett fördelaktigt utfall.
Nu vände jag mig till Asus direkt; en annan väg som kanske hade varit bättre att gå hade varit att vända sig till webbshoppen jag köpte datorn hos (för 5 månader sedan) och reklamera. Men det känns som om det tåget har gått nu när jag vänt mig till Asus.

Förresten så tycks det som om jag inte är ensam om att ha dåliga erfarenheter av Letmerepair: http://www.rejta.se/omdome/644814/LetMeRepair+Nordic+AB

Dem behöver inte kunna bevisa att du har använt datorn på ett felaktigt sett, endast att felet du har inte uppkommer under normalt användande.

Rätta mig gärna om jag har fel!

Av SM-LoD
Skrivet av mud_lime:

Okej vad bör man köpa då?

Vill kunna spela på Max!

Titta på

men känns som man kanske kan få ner priset lite.

Allt på max är aldrig en bra utgångspunkt och något som aldrig egentligen uppnås, de sista fps'en är bara omitiverat dyra!

12k bör räcka, 2500k, 6990/590, mm så har du så du står dig riktigt ordentligt!

http://www.inet.se/kundvagn/visa/971444/2011-10-09

typ detta!

Av SM-LoD
Skrivet av borgona:

Men det är inget som PCI 2.0 hindrar? Förstod som sagt inte så mycket ur tråden jag hittade på Swec

Så det fungerar alltså på 16X platsen?

Om vu utgår från att det är mobo i sign du har så är det inga problem!

2.0 är vilken version din PCI-e-port stödjer. 16x är antalat banor i just den porten. du bör även ha en 1x eller 4x-bana, vilket skulle kunna användas till t ex ljudkort etc. för maximal prestanda är det 16x som gäller och det är således där du ska placera ditt grafikkort.

Av SM-LoD

Vad menar du med flaskhals?

hela systemet är i stort sett föråldrat. Möjligen skulle du kunna köpa ett beggat 460 för att få lite lite liv i burken men bortsett från det är det bara att köpa ny dator imo!

Av SM-LoD

MW3 error, "Couldn't load image "scrollbar_arrow_up"

Enligt topic.

Får detta felmeddelande när jag försöker starta MW3. Fungerade utmärkt sist jag spelade det.

Felmeddelandet är alltså:

Couldn't load image "Scrollbar_arrow_up"

Någon som har förlsag? Har googlat men hittade inget som liknade detta felmeddelande!

Av SM-LoD

Har gått totalt över till Webhallen detta år då Inet inte har något bonus-system, om jag bestället ganska mycket så ser jag detta väga över mot några kronor billigare pris.

Majoriteten av de stora handlarna har suveräna frakttider så ser inte detta som något unikt/positivt för just inet. Så detta år faller min röst på webhallen. snabb kundtjänst (snabbare än inet vad mig erfarar) och supertrevliga.

Av SM-LoD

Gör såhär helt enkelt!

Ta bilder på frakt-karton, avriven fraktsedel, ja allt, även datorn när den packats upp. Glöm inte att fota den röda tejpen så det syns att datorn/paketet var oöpnat vid fototillfällena.

Skulle ett problem sedan uppstå eller en skada visa sig när du öppnar härligheten har du bilderna som påvisar att felet troligen uppkommit under frakt och inte är handhavande, vilket ofta väldigt lätt påstås vid retur-tillfällen.

Av SM-LoD

Vet inte om någon skrivit det, men FSP är kända för att göra saker av kvalité och tillverkar (rätta om fel) många av de andra märkenas nätaggregat, så tror absolut inte du behöver vara orolig för hållbarhet/kvalité när det gäller detta agg.

Av SM-LoD

Vet inte hur långt vi kommit i dusskusionen då jag är för lat för att läsa, men jag kommer med mitt endå.

Kör själv 3x LG-ips'en i eyefinity och är väldigt nöjd.

har inte märkt av något input-lag eller MS-delay.

Värt att notera är att jag inte är särkilt kräsen av mig, men min slutsats är iaf att jag är väldigt nöjd.
Dessutom vill jag påpeka att LG'n går att få tag i för UNDER 1700 på t ex webhallen eller pixmania.com!

har du några fler frågor är det bara att fråga på!

Av SM-LoD

Har faktiskt itne en aning om hur mycket din prolle flaskar, men har absolut inte svårt att TÄNKA mig att den ställer till endel problem.

Skaffa en PH2 955a, bör väl få tags i för under 500 i dagsläget.

Av SM-LoD
Skrivet av BoofnBafn:

Om du visar en källa så kan jag tro på att den släpps den 24 maj men inte annars.

Nu är det ingen som säger att det ÄR si eller så, men det är ju alltid kul att spekulera

Av SM-LoD
Skrivet av BVG196:

jag har för mig att jag läste här på sweclockers att amd kommer sänka priset på sina grafikkort vid julen pga gen3 kommer snart, men kommer inte riktigt ihåg...

Vad menar du med gen3? Pci-e 3.0 eller generation 3 (varför det nu skulle vara just 3) av grafikkort?

I vilket fall, inga gpuer klarar av pci3.0 så finns ingen anledning att sänka, och nästa generation gpuer kommer troligtvis inte hinna nå oss innan julen.

Sen brukar generelt entusiast-korten vara relativt opåverkade av just dessa prissänkningar, då de riktar sig till ett så pass smalt segment av marknaden. Om något så är det 6850/6870 och möjligtvis 6950/6970 som kommer att sänkas något inför julhandeln.

Av SM-LoD

Vill du slippa köpa nya GPU'er kan du alltid byta ut moderkortet mot ett Crosshair V med nya 990FX-chippet som stödjer både CF och SLI i trekant!

Av SM-LoD
Skrivet av .maker:

Den här idén att stöld alltid är fel så länge det berövar någon något är ganska intressant, det är en ohållbar inställning. Jag tvivlar till exempel på att du skulle må dåligt om du stal bröd från en miljonär för att ge till en desperat svältande människa; och mår du fortfarande dåligt när du gör så, då har du helt enkelt betonat "Sverige, rättsstaten" istället för "Sverige, demokratin".

Jag skulle personligen inte må illa om ett företag skickade mig en vara för mycket, men även det här är en ohållbar inställning; blev jag skickad ett grafikkort för tolv tusen skulle jag vara djupt tveksam, men om jag blev skickad en... 8-pin förlängningskabel, eller plastskruvar för att ljuddämpa en fläkt, då hade situationen varit annorlunda. Det här är ju ganska orealistiska exempel; en butik skulle absolut vilja ha tillbaka grafikkortet, men om du ringer upp dem om en kabel eller plastskruvar tror jag nog inte att butiken skulle bry sig om att bekosta transporten.

Ett bättre exempel är en mekanisk hårddisk värd kanske 300-600 kronor. Skulle jag behålla den? Jag är inte så naiv att jag tror att begreppet/akten "stöld" är en universellt applicerbar idé. Det fungerar helt enkelt inte så. Visserligen så förlorar givetvis någon den här hårddisken, men för att rättfärdiga att man alltid ska "göra rätt för sig" när man av misstag får hem hårdvara från Western Digital, då måste man ta till helt annorlunda och orealistiska argument som typ "men om alla behöll varor som de fick av misstag skulle vi ju inte ha några mekaniska hårddiskar alls".

En del kommer säkert även härleda att om du inte respekterar ägaren till de varor som du får av misstag, varför ska du då respektera deras ägarskap alls? Det här är en långt mer intressant fråga än den ovanstående.

Det jag försöker säga är att det finns ganska många dimensioner här, men om man vill göra det enkelt för sig kan man ju helt enkelt läsa vad det står i lagen. Fan vad overkill det här inlägget är, när man har lirat BF3 hela natten blir det skumt.

Man kan ju, som du påpekar vända det hela om och runt hur många gånger som helst. I grund och botten kommer man dock alltid komma fram till (IMO) två saker:

1. det är enligt lag fel att behålla varan
2. att du själv i slutändan kommer att fatta ett beslut baserat på dina moraliska värderingar

I mitt fall är det ganska enkelt, lämna tillbaka produkten.

Av SM-LoD
Skrivet av EternalLight:

Nu är jag visserligen insatt i 3d grafik och känner igen termerna och likande, så jag hade tyckte det var en intressant, tydlig och underhållande presentation.

Kan bara konstatera att de flesta av er som gnäller på hans engelska är troligen inte alls vana vid presentationer eller engelska i normalt språk. Han hade lite brytning men ändå en nästan ren engelska om man jämför med de allra flesta svenskar, ingen Svengelska eller andra konstigheter. Det enda egentligen som finns att klaga på är kanske att han tappade orden ibland och pratade lite fort (för att vara en presentation).

Jag gissar att de flesta här är alldeles för vana vid filmdialog eller andra utantill inlärda underhållnings tal där allt är skrivet i förhand. Normalt tal har några extra ord här och där, och någon paus då och då man letar efter orden är helt normalt, även för talare med engelska som modersmål.

Nu tycker jag du verkar se ner mycket på resterande medlemmar.

jag har god erfarenhet av längre tal/presentationer både på engelska och svenska och måste faktiskt hålla med dem andra om att denna presentation var under all kritik. Och jag gnäller inte på hans uttal, att han ska prata perfekt engelska kan man inte begära.

Vad man däremot kan begära är att han inte stammar, inte tappar orden, uttrycker sig så att man hör vad han säger, är tydlig med vad han pratar om etc. I MIN mening var denna presentation under alla kritik och med stor sannolikhet inte det minsta intressant för någon utom de verkligt insatta/Nördiga.

Skrivet av BrainiacSE:

Har du själv hållt föredrag för x antal hundra plus hundratusentals på Youtube? Lägg gärna upp en länk i så fall så vi kan bedöma din engelska. Tyckte han klarade sig utmärkt, improviserade och skämtade ibland. Publiken var ju inte så rolig, vilket han själv också påpekade.

Tror precis som andra påpekat är att många tror att deras engelska är så jävla bra, det är stor skillnad på att fråga någon om vägen i London mot att hålla igång en konversation, än mindre att hålla föredrag, utan att låta som en idiot (öhhhh). Att ha ett flyt i språket och ett bra ordförråd är det som räknas.

Bra och intressant föredrag, mer sånt!

Nog för att han kunde endel tekniska termer men flyt i talet/språket hade han verkligen inte.

Av SM-LoD

Hur orkar man ens sitta och fanboya över dessa två totalt olika spel?

ja, grafikmässigt är bf3 bättre, so what? Skulle grafiken va det enda som räknades skulle ingen sitta och lira cs vid det här laget. Men det gör dom...

Som många redan påpekat, MW3 kommer troligen inte vara särkilt krävande, samma motor som i tvåan (vad jag vet) med lite snyggare utséende skulle jag gissa. Om ett 5770 räcker för att maxa låter jag vara osagt, men du kommer helt klart inte ha några problem att spela det

Av SM-LoD

Säger Dead Island. 30-50 speltimmar om du inte stressar igenom spelet. Fina miljöer och mycket stämning. Älskar du som jag Zombie/apocalypse-genren är ju även det ett + i kanten.

Av SM-LoD
Skrivet av MP_Swede:

Jag är ledsen David, men ta gärna denna matematik med mig.
Du beställer ett dator paket för 9.xxx Sek,
Efter ett tag så får du veta att det ASUS 6970 som paketet skulle ha inte fanns och att det skulle ta ganska lång tid att få in på lager och dom frågar då om du kan tänka dig ett likvärdigt 6970 kort från en annan leverantör som du accepterar.
För detta så får du betala 803 Sek extra ?

Som jag skrev tidigare så går inte denna ekvation ihop, det är till och med en större kostnad än en uppgradering skulle kosta mellan Asus 6950 --> 6970
Så vad var dessa 803 Sek för?

PS! Ni som komenterat att jag borde läsa hela tråden, så har dessa komentarer inte med saken att göra när ni inte ens förstår vad ni skriver och Ja, läs gärna hela tråden innan ni lägger dessa tråkiga inlägg som inte har med detta att göra...

Som jag förstod det har han som du säger, valt ett färdigt system, men inte INKL ett 6970, utan han valde till 6970, först av märket ASUS, som sedan INTE fanns i lager och då valde han istället PC-kortet. Alltså är +803kr för uppgradering TILL 6970, inte för att han valde PC istället för ASUS.

Hoppas du hängde med

Av SM-LoD
Skrivet av Bl00m:

http://www.staldepan.se/

Jag köpte mina Plåtar till Projekt Silent Shadows där.
Dem kapade alla plåtar efter mina mått med millimeter passning och även grymt bra kvallite på aluminiumet.
Kostnaden jag fick betala för plåtarna vart 3500 kr inklusive moms och kapning.

Då var det 2mm och 5mm plåtar jag köpte, vet ju inte exakt vilken tjocklek du har tänkt använda.

Ring/ maila dem dina mått och sen får du ett pris på allt

Lycka till!

Hur mycket plåt köpte du och var det material eller klipning/kapning som kostade mest?