Inlägg

Inlägg som myra har skrivit i forumet
Av myra

Hjälp nybyggd dator bootar inte med grafikkort!

Hej, har precis köpt en ny dator som jag satte ihop här om dagen..
Tyckte den betedde sig lite märkligt ibörjan, fick starta om den ett par gånger osv för att få den att fungera.. Tänkte inte så mycket på det utan satt med den hela dagen och allt fungerade utmärkt då jag väl fick igång den.

Sen imorse när jag skulle dra igång den så hände det ingenting, bara en massa blinkande från tangentbordet och nätverkskortet.

Googlade runt en jävla massa utan resultat, har testat byta plats på ramminnen, petat ut det där batteriet från moderkortet, plockat in och satt ut delar vart eftersom osv..

Det jag kom fram till är att datorn fungerar nu igen när jag kopplade i den i det interna grafikkortet. Dock ska det tilläggas att den fortfarande inte piper vid uppstart.

Kan det intergrerade grafikkortet kanske krocka med det externa när jag försöker starta med det? Eller är det helt enkelt så att grafikkortet är dött?

Tacksam för all hjälp!

Av myra

discboot failure

Hej! Har nyligen fått ett problem, då jag startar datorn kommer det fram "discboot failure"

Dock så brukar den ofta fungera om den vart avstängd en längre tid (60min och uppåt) men t.ex om jag har igång den, stänger av den och ska sätta på den direkt igen så funkar det inte hur mycket jag än försöker..

Är det något kylningsproblem eller vad kan detta bero på? Har sökt igenom hdn efter bad sectors och kollat övrigt utan o hittat några fel.

Hälsningar

Av myra

Radeon 9800 pro vs Asus EN6600GT GeForce 6600GT 128MB

jo precis som ämnet vilket är bäst och varför?