Inlägg

Inlägg som Kungsnugge har skrivit i forumet
Av Kungsnugge
Skrivet av oxygenial:

Bilföretag = Köp vår feta bil med V8 på 1200Hk som gör 0-100km/h på 2,5 sek! Oj, den var defekt, men vi kan laga den på garanti... men sen kommer den varken ge 1200Hk eller göra 0-100km/h på 2,5... men du får absolut inte säga vad den klarar!

Precis så gjorde VW i "avagasgate". Ingen av bilarna presterar samma som innan uppdateringen.

Av Kungsnugge

@teklager:

One question. Is the best setup that i run a separate firewall and 1 other hardware as accesspoint/wireless?
Or all in 1 box

Av Kungsnugge
Av Kungsnugge
Skrivet av o3ryy0:

Detta är väl inte direkt någon nyhet? Google drive kan leverera hastigheter som i stort sett är lika höga som en mekanisk hårddisk om du har tillräckligt snabb uppkoppling. Och billigt är det. Mindre än tusen spänn om året och du har obegränsad mängd lagring. Med motsvarande pengar kommer du inte långt om du ska bygga och driva en egen lagringslösning i hemmet.

Ursäkta men var hittar du att det kostar mindre än 1000:-/år för obegränsad mängd?

https://www.google.com/drive/pricing/

Av Kungsnugge

Jag har en Miele som jag är mycket nöjd med. Tysk kvalitet i mina ögon. Låter inte mycket och riktigt bra drag i.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2752800

Av Kungsnugge

att det låter robotaktigt är inte focuset det är tonaliteten och att det låter tämligen likt (Trump och Obama) med bådas olika särarter.
Både intressant och skrämmande på samma gång

Av Kungsnugge

Part i målet (Har en TS-451). Jag kikade på Synology också innan jag hadlade men tyckte att jag fick lite mer från Qnap för samma peng.
+ att du kan stoppa i mer minne, Docker och VM finns integrerat.
Så jag säger köp

Av Kungsnugge
Skrivet av phoenixdisciple:

En fråga bara;
Jag kör Chrome nu, och undrar om det finns möjlighet att intergrera/flytta cloud funktionen med tex. lösenord och webhistorik över till en annan webbläsare? Har nämligen flera hundra olika sajter med lösenord jag omöjligen kan komma ihåg i huvudet...

För lösenord skulle jag rekommendera en hanterare typ 1password. Det ger många andra fördelar.

Av Kungsnugge

Jag skulle gissa att du kommer bli nöjd med ljudet. Jag har en massa olika lurar eftersom jag sysslar med musik och behöver referenslyssning.
ATH-M50 är en av mina favoriter och används i många studios. Dels på grund av det neutrala ljudet och att dom läcker lite.
Ljudet är neutralt med en lite extra bas-boost. Det enda negativa med ATH-M50 är öronkuddarna. Jag har gjort av med ett antal eftersom dom blir hårda med tiden. Kuddarna har dom fixat på 50x. Det går även att köpa M50x kuddar som passar M50. Thomann är ett bra ställe för det.
Du kommer garanterat inte hitta något bättre än M50 eller M50x för det priset. Lycka till med hörlurköpet.

Av Kungsnugge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lundstrom.emil
Dem håller, har haft dem sedan maj och inte haft några problem,

I low end: De flesta kosslurara för 100 till 300, philps

Mid end: Philips, Sony, Creatve, jays (d-jays)

High end: Ultimate ears, Creative, Jays (q-jays)

Tyvär kan jag ge namn på tillverkarna då det var i maj när jag skulle köpa nya lurar som jag testade ovanstående lurar från tillverkarna.

Men q-jays hade bäst ljud av dem alla, går man efter tester så kan man se att Ultimate Ears 10k lurar (4-vägshögtalare ) är sämre i basen än q-jays (2-vägshögtalare) som ligger på 1300 spänn.

Jag finner att ljudet i q-jays är naturlig, basen, mellanregister och diskanten är lagom, balanserad och ingen är dominerande. Dem ger spelglädje till musiken.

Jag tackar för inputen. Tar med mig det inför nästa lurar i jakten på det nästa ljudet.
Om du har någon länk till testet som refererar till vore det bra.
Viktigt att komma ihåg att ljud är högst subjektivt och väldigt mycket upp till var och en. Men när det kommer till mätbara frekvenskurvor så har i alla fall ngt som gör att jämföra.

Slutligen. Shure lurarna, skulle hamna i mid end, som jag köpte upplever jag som helt okej. Möjligen inte lika bra mellanregister som d-jays men bättre bas. Plus att dom sitter bättre och känns robustare.

Av Kungsnugge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lundstrom.emil
Kan inget annat än rekommendera Q-jays, de har inte varit några problem med dem. Sladden är någolunda hård men mjuk, massor av tillbehör och riktigt bra ljud. Anävnder dem dagligen med Cowon D2

Har hört ljudet från olika hörlurar allt från low end till high end och kan säga att q-jays är de paret som låter bäst.

Håller dom? För en så simpel grej behöver man inte vara Einstein för att räkna ut att det krävs förstärkning till kabeln. Plus att i Sverige kan temperaturen växla en del. Märkte på D-jays att kabeln blev tämligen stel.
Men det är klart. Det är en avvägning. Ska vi göra lurar som håller, med risk för att dom inte köper fler. Eller ska vi göra lurar som går sönder, så det konsumeras mer.
Antar att en av ovan skapar nöjdare kunder = Rekomendationer.
D-jays kommer jag inte rekomendera. Dom hamnar på min elektronikskrothög bland alla andra lurar.

En annan sak... är det ngn här som lyckats byta sladden? Vid en snabb översyn verkar dom inte helt lätta att öppna?

..och vilka andra lurar refererar du till, low som highend? Kan vara intressant att veta vilka du provat?

Av Kungsnugge

Liten uppdatering...
Va förbi webhallen tidigare. Utan kvitto var det inte så mycket att göra. Det enda dom kunde göra ifall jag kunde få fram köpet via min bank. Vet inte hur långt tillbaka man kan se transaktioner.

Hur som helst blev jag rätt less och köpte ett annat märke. Efter en del läsning här, på andra forum plus en polare som hade samma problem med glapp, får någon annan mina pengar.
Så Peter, det verkar inte som att dom åtgärderna som du säger att ni gjort förbättrat något nämnvärt.

Sladden på Shure lurarna som jag köpte känns bra mycket stabilare så där har ni lite produktutveckling helt gratis. Något som jag tror inte kostar så många kronor extra och ni kommer ha igen i det långa loppet.

Jag är inte speciellt fattig men jag verkligen hatar (jag vet det ett stark ord men så är det) när jag betalar extra pengar och tror att jag köper kvalitet och inte gör det.
Dessutom är slit och släng något som kanske inte klingar helt rätt i miljötider.

Ge mig väldens bästa lur och att den håller och jag lovar att jag betalar.

God Jul

/m

Av Kungsnugge

Re: Re: Re: Re: Kabelbrott :(

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sean.wiklund
Micke Micke Micke...

ALLLLLLLTIIIIIIIID spara kvittot. Lägg ALLA kvitton, ALLTID, för köpta prylar, i en låda eller ett dedikerat kuvert hemma. Det är bara att fixa en rutin på det. Man tar ju ändå med sig prylen man köper med sig hem. Innan man packar upp den, lägger man kvittot på sin plats. Det är i lägen som det här, som det är bra att ha dem.

Jag vet Wiklund... jag är en dålig människa

Av Kungsnugge

Re: Re: Kabelbrott :(

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Peter @ JAYS
Hej!

Om det inte är åverkan och du är inom två år så behöver du inte oroa dig. Kontakta din ÅF för hjälp. Jag skrev faktiskt att vi jobbar mot att vara bättre och vad vi bland annat gör :). Om du har ett tidigt ex så har det hänt en hel del längs vägen och mer kommer hända framöver.

Hör av dig om det är något bara.

Peter

Hej Peter. Det låter som att det finns lite ljus i tunneln så här inför julen ;). För som jag sa... jag är grymt nöjd med ljudet och vill egentligen inte ha några andra just nu.
Köpte dom på webbhallen, Stockholm. Hur menar du att jag går tillväga konkret?
Promenerar dit och säger som det är att jag slarvigt nog inte sparat kvittot och hoppas att dom är snälla eller?

Och nej det finns inte tillstymmelse till åverkan jag har varit snäll mot dom. Har alla tillbehör kvar men dock inte kartongen kvar.

/micke

Av Kungsnugge

Kabelbrott :(

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Peter @ JAYS
Hej,

Trist att höra om dina problem verkligen. Vi förbättrar kontinuerligt kvaliten på våra produkter och beroende på var de är köpta så kan det vara ett lager som består av äldre artiklar. Vår felprocent ligger i samma storlek som övriga branchen men vi jobbar givetvis på att få ner den. Vi ser att vissa användare får byta betydligt oftare än andra och detta jobbar vi också på att försöka ta reda på vad det grundar sig i. Så länge ingen antydan finns på åverkan så rekommenderar vi alltid en ny produkt som ersättning. Kabelproblemen har sjunkt med över 30% senaste månaderna pg.a de förbättringar som gjorts och vi slutar inte där. Vi röntgar tex alla inkommande enheter och fastställer rapporter för varje enskilt exemplar för att kunna fokusera på nya åtgärder så kunderna blir nöjda med våra produkter. Vi bryr oss i stor grad vad användare tycker, därför vi finns bl.a här och på många andra ställen.

Mvh Peter

Fick idag samma problem som tidigare talare i tråden, kabelbrott. Tycker verkligen att det är tråkigt när man betalat kring en tusenlapp för lurarna (köpte dom precis när dom kom ut och inte ens testat dom, bara läst tester).

Verkar vara ett kabelbrott som gör att det glappar på den den vänstra luren alldeles där kabeln går in i luren (ska kolla lite mer noggrant). Dessvärre har nog garantin gått ut :(.

Dock har jag inte använt dom speciellt mycket inte ens misshandlat dom heller. Det gör det hela ännu mer retsamt.
Tycker inte att man kan säga "Vår felprocent ligger i samma storlek som övriga". Målet måste ju vara att vara bättre än övriga. Eller? Jag tycker det i alla fall, för den prislappen.
Värt att poängtera är att jag är mycket nöjd med ljudet och har provat en hel del olika lurar. Men det hjälper liksom ändå inte om kvalitén inte håller klass.
Följden bli att man bli besviken.

Om jag inte lyckas byta dom så tror jag tyvärr inte att det blir några fler jays eller att jag kan rekommendera dom som jag gjort tidigare.
Ett förtroende få man om man förtjänar det.

/m

Av Kungsnugge

Riktigt nöjd med ljudet i dom här.
Har ett par Sennheiser 555 som jag jämfört med.
Frekvensgången känns bra. Dom flesta tycker säkert lite för mycket diskant och för lite bas.
Men det är bara skönhetsfel som går att justera med eq. Byggkvalitén är gedigen och lurarna är mycket lätta.
Är man ute efter ett headset är det här ett mycket bra köp för dom pengarna.