Inlägg

Inlägg som Ralleballe har skrivit i forumet
Av Ralleballe

Kul att Microsoft är ett OS tillsammans med Android och Ios...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

Fick också fram denna annons idag och tog en bild, men ser inte ut som att jag behöver posta den. Jag instämmer dock i kören som tycker att denna typ av helsideannonser inte behövs på Sweclockers. Annonserna över lag är väldigt bra på sidan och passar målgruppen. Denna typ av annons förtar lite av förtroendet för att ni klarar av att fortsätta hålla relevanta annonser i rimliga mängder på bra platser på sidan.

Jag stör mig inte ofta på annonserna på sidan, men när jag gör det så säger jag ifrån. Vet att ni lyssnar på läsarna och försöker balansera inkomster och utgifter.

Av Ralleballe

Minnen ska klara den hastighet de är speccade till om moderkortet också klarar att köra dem i den hastigheten. Ingen kan svara på hur ett specifikt minne klockar utan att testa. De är inte låsta på samma sätt som en CPU t.ex. vilket kanske var det du tänkte på. För övrigt, vilket många andra nämnt, är skillnaden minimal och upplevd förbättring obefintlig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

Att minnen är specificerade för en viss hastighet är en garanti från tillverkaren att de fungerar i den hastigheten. De garanterar inte att de går att köra i högre frekvens. Med det sagt är det inte säkert att de inte går att köra fortare, man får helt enkelt prova sig fram om man vill köra i högre hastighet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

Okej, nu har jag färdigställt sleeve av sladdarna till mina två grafikkort. Det handlar om två uppsättningar av 8+6-pin PCI-e kablar. Först lite bilder på hur det blev, och sen lite tankar kring materialet som jag använt.

Länk till galleri med alla bilder: http://imgur.com/a/EAx9W

Hela sladden.

http://i.imgur.com/Kw3Moow.jpg

Kontakterna till grafikkortet.

http://i.imgur.com/DSkYVdB.jpg

http://i.imgur.com/987sexl.jpg

Kontakt till PSU.

http://i.imgur.com/8ciaC3o.jpg

Installerat.

http://i.imgur.com/kymdGWK.jpg

http://i.imgur.com/jlN2sR4.jpg

http://i.imgur.com/2iz7g1v.jpg

http://i.imgur.com/nsa9Uw1.jpg

Allt sleeve-material kommer från Sleeva.se.

Jag har använt verktyget Lamptron Modding Toolkit, vilket fungerat bra. Många verktyg i ett till ett bra pris. Värmeljus har använts för krympslangen, det funkar också bra när man lärt sig hur man inte ska göra. På den andra sladden fuskade jag faktiskt lite och satte Karlsons klister mellan sladden och sleeven under krympslangen. Jag blev så less på att det lossnade bara för att jag rörde på sladden lite, t.ex. när man ska koppla in den.

Jag har använt färdigskuren krympslang, vilket var väldigt skönt att ha. Alla är lika långa, snitten är raka och man sparar en massa tid på att slippa göra allt själv. Det är värt de extra pengarna.

Den svarta, ljusblåa och mörkblåa sleeven har hög kvalité. Den är tjock, tät och är lätt att arbeta med. Den vita misstänker jag är inte exakt samma som de övriga. Den ser lite mattare ut i färgen och är lite tunnare. Soulnut får gärna bekräfta om så är fallet. Finns det möjlighet att ta in vit i samma kvalité som övriga hade det varit bra.

Jag kompletterade även med 8-pins PCI-e kontakter istället för 6+2 som är standard. Dessa är inte av samma tillverkare som mina tidigare kontakter och inte i samma svarta plast. Det är kanske svårt att se på bilderna men de är faktiskt något transparenta, inte mycket, men de är inte helt ogenomskinliga som 6-pins kontakterna jag har.

När väl allt sitter på plats är det väldigt svårt att få sladdarna att ligga som man vill, de vrider sig och hoppar runt och vill inte alls inta en visuellt snygg placering i lådan.

Jag är nöjd med resultatet med tanke på att det var första gången och målet var att faktiskt göra det hyffsat snyggt på egen hand. Det tar tid och det tar nog ett tag innan jag ger mig på 24-pins kabeln.

Av Ralleballe

Vad heter AMDs uppföljare till E-350 och Zacate? Är det denna? En ny apu på 15 W till HTPCn kan bli aktuellt när det kommer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

Är det bara jag som tolkar det som att nuvarande Displayport-kontakt kommer användas, men protokollet utökas med stöd för USB utöver bildströmmen. Samma kontakt, samma sladdar, nya funktioner.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

Man brukar kunna byta/lämna tillbaka på Kjell om det är nyskick. Kanske för att det ofta är svårt att veta vad man behöver i förväg.

Av Ralleballe

Du bör nog inte blanda kablarna hur som helst. Rita upp ett schema för var alla sitter innan du börjar. Kan även vara bra att kolla pinout för EPS 8-pin kontakten för att få förståelse för vilka olika sladdar som finns.

Av Ralleballe

Är inte 850 W ganska mycket överdrivet för det systemet? Kolla Sweclockers test av GTX 770 för att se hur mycket det förbrukar. Skulle tippa att du klarar dig långt på 500 W. 650 W för extrem överklockning av grafikkort OCH processor samtidigt.

Skickades från m.sweclockers.com

http://www.sweclockers.com/image/diagram/4094?k=cde8b9b0f97d2a77...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

SVT ska man väl kunna kolla på utan abonnemang? Bara en antennsladd och en TV som stödjer digital mottagning (om analogt nu inte fungerar).

Av Ralleballe
Skrivet av KKay:

Vikten förflyttas till hyllplanens fötter, så risken att förstärkaren skulle böjas är obefintlig då vikten hamnar i ytterkant.
Jag ser inga problem med din idé, dom tål mer stryk än vad man tror. Och har du tillräckligt stora fötter så är värmen inte heller något problem.

Konsensus verkar vara att vikten inte är något problem så länge man belastar dem i ytterkanterna och inte i mitten.

Skrivet av mrqaffe:

Då ska du ha 2 normalstora förstärkare på varandra inga midiprylar !
Det var fruktansvärt dålig skala på din skiss
Däremot kan det nog bli för instabilt för att ha en högtalare på toppen, den förtjänar nått stabilare för att låta bra.

Jag tror du tolkar den lite fel. Höger sida är framsidor, därav "Fram", vänster är baksidorna. Skissen är från sidan.

Skrivet av Limpanax:

Kanske ska titta närmare på att bygga en 'Flexy Rack', http://i.imgur.com/Cfmf447.jpg

Steget från det du tänker dig är tre fyra gängstavar och ett par nävar muttrar och brickor

Denna typ har varit i tankarna tidigare. Det är absolut ett alternativ. Får fundera ett tag nu när jag vet att vikten inte är ett problem.

Tack alla för input och åsikter.

Av Ralleballe
Skrivet av mrqaffe:

Det bör fungera om det är normala prylar och du får lasten i ytterkant så att inte plåten böjs som när du belastar den på minnten, ytterkanterna tål hög last rakt ner innan de påverkas.

Jag har svårt att få ihop din uppskattade vikt om du har en midi ? hembioreceiver (32cm) 30 -40 kilo är ju 2 fullstora apparater och en midiapparat på 20 kilo har jag inte sett, vad är det för nått ?

Okej, vikten var tagen ur luften, men då de tidigare nämnde 75 kg så tyckte jag att jag underdrev. Den understa är iaf en Yamaha AX730 (12 kg) och nästa är en Onkyo TX-NR509 (9 kg). Hyllplanen i tilltänkt material kan väl hamna runt 1-3 kg, kan även tänkas att det kommer stå en högtalare ovan på allt på kanske 10 kg.

Skrivet av RiFTER:

Jag skulle bara vilja nämna värmen. Jag vet att om jag ställer någonting på min förstärkare så kommer den att bli stekhet!
Men din förstärkare kanske skickar ut värmen bakifrån ? Min gör det iaf ovanifrån.

Bara en tanke

Jo, jag har förstått att det är viktigt. Funderar på att göra ventilationshål i mitten på varje hylla, kanske även montera en 120 mm fläkt som blåser uppåt. Fördelen är ju att man kan välja så höga fötter som krävs för att värmen inte ska bli något problem.

Av Ralleballe

Grejen var ju att slippa ställning runtomkring och bara stapla allt på vartannat. Hyllplanen är tänkta som en träskiva med fötter som alltså står på enheten under. Så man vågar ställa 30 - 40 kg på den understa förstärkaren utan riskera att den böjs/deformeras?

http://i.imgur.com/w0UDYJ4.png

Av Ralleballe

Stapla förstärkare (vikt?)

Har nu två förstärkare och htpc i en trave i väntan på idéer till snygg förvaringshylla. En tanke som slog mig var att göra hyllplan med fötter och stapla allt på hög.

Alltså:
Htpc
Hyllplan med fötter
5.1-reciever
Hyllplan med fötter
Stereoreciever för basar
Hyllplan med fötter

Frågan är då hur mycket vikt man kan belasta enheterna med? Värme och ventilation fixas av (tillräckligt) höga fötter. (Fläktar är ju lite roligt, så kanske anpassas för det också.)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe
Skrivet av ThomasLidstrom:

Ni som kör era kört i höga temperaturer, får ni artefakter?
Jag köpte ett 7970 Matrix Platinum och får artefakter efter att spelat BF4 ett par timmar.
Då är kortet 65-69 grader varmt, men en gång var det under 60.
Misstänker att det är VRAMen som krånglar

Nej, inga artefakter vid de temperaturerna, så det är nog inte gpu-temp som ger dina problem.

Däremot är jag intresserad av att ändra spänningen i en biosfil. Sätta vcore till 1125 mV istället för 1200 mV som det är nu och flash in det i BIOS.

Något som jag tyckte var märkligt var att båda BIOS på Powercolor-kortet gick att flasha, trodde det ena skulle vara låst.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

Jag kör mitt som andrakort i crossfire. Det översta kortet är ett sapphire Dual-X @ GHz-edition med 1,2V och blir 90-95 grader varmt vid belastning. Mitt powercolor-kort flashade jag till GHz-edition och med 1,18 V ligger det på 70 grader vid belastning. Fläktstyrning automatisk, ca 60% vid belastning. Det låter och blir varmt, men antar att man får leva med det om man inte ska köra vattenkylning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

Var det relevant att jämföra Gtx 750 med Black Titan?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

Vid installation av Windows väljer du att formatera disken innan det installeras. Allt kommer då att försvinna. För övrigt hade du nog inte behövt nämna omständigheterna till din fråga.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

Phanteks: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2311443 med 120 mm hål, passar på kylare eller vid dammfilter.

Skickades från m.sweclockers.com