Inlägg

Inlägg som Ralleballe har skrivit i forumet
Av Ralleballe

Jag kan inte posta inlägg på beta-sidan, det står att jag måste verifiera e-postadressen. Så jag tryckte på "skicka e-post för verifiering" men inget händer. Ska det vara så?

Av Ralleballe

Så gpu och minne i samma kisel. Sparar mycket plats på kretskortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe
Skrivet av thexps:

Hallå, hur gick det? köpte du Charisma högtalarna? Är lite nyfiken på dom själv.

Nej, har inte bytt dem än. Blev inte mer av det och det verkar inte vara många som visste något om dem heller.

Av Ralleballe

Hoppas Nexus 7 (2012) blir lite snabbare. Som det är nu med Android 5.0 får jag sitta och vänta vad jag än försöka göra med den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe
Skrivet av merdique:

Varför måste du mellanlanda på en chromecast? Det finns ett antal bra plugins för Kodi men jag har själv inte utforskat att just spela upp video lagrad på telefonen till kodi men valfri upnp/dlna-app bör funka. För youtube, svtplay, ted etc finns det bra kodi-pluggar, sen installerar du någon controller-app på din telefon och "sharear" det du vill spela upp på htpcn i kodi via den appen. Yatse är enligt mig överlägsen allt annat, men den finns bara för android.

Hittar inget bättre men detta visar principen: https://www.youtube.com/watch?v=K6L1JQpLogs

Finns det plugin för att dela skärmen/"cast screen" från android till Kodi? Något jag kan göra från android till smart-tv t.ex.

Jag vill ha ett plugin till Kodi som gör att min htpc fungerar som en chromecast.

Dela ut media och använda mobil som fjärrkontroll kan jag redan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

När kommer ett program som jag kan strömma en chromecast till? Så att jag kan strömma från min mobil till min htpc via chromecast.

Plugin till Kodi kanske?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

Aero är trevligt. Har själv en som vi etanolkonverterat och satt större spridare på, trevligt drag. Så ska ni trimma passa på att etanolkonvertera, piggare, billigare och mindre fossilt.

Att tänka på är kamkedjan, den ska inte rassla. Dyr att byta. Bussningarna i bakvagnen brukar bli dåliga på kombi, inte så farligt dyrt att byta.

Olja är viktigt att byta, se till att byta var 1000e mil oavsett om ni kör bensin eller etanol.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe
Skrivet av Swedman18:

Känns som att din dator är en bärbar, dessutom har jag aldrig hört talas om x64 baserade processorer, de skulle isåfall knappast göra skillnad mot x32 eftersom vad jag misstänker är det istället ditt Minne : på 2GB som gjorde det mer lönt att ha x32 istället på grund av att x64 används för att öka begränsningen från 4 GB.

Det är just CPUn som är kompatibel med 64 bitar. Det har funnits sedan 2003 för x86 då AMD introducerade arkitekturen K8. En 64-bitars cpu kan hantera 64-bitars adresser vilket gör att den kan använda mer är 4 GB minne.

TS, även om du stoppar i 2 GB minne till är det knappt värt besväret att uppdatera till 64-bitars Windows. Det är väl först om man har mer än 4 GB som det spelar roll.

Av Ralleballe

Låter säkrare för alla oss andra i landet om de som vill samla på vapen och äga vapen i försvarssyfte flyttar till ett land med lagar som passar personen i fråga.

Är inte att äga vapen för att skydda sig lite som att kriga för att få fred?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe
Skrivet av Sandsu:

Bara jag som inte fattar varför de inte gör kylflänsarna något bredare inåt mitten på tornkylaren? Där får ju plats typ 1cm till, som nu bara är outnyttjad

Kanske för att luftflödet från fläkten ska fördelas jämnt över alla flänsarna. Annars blåser det mest längst ut och inget i mitten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

"With air cooling, ROG Poseidon GTX 980 achieves running temperatures that are up to 15X cooler than reference."
Vad är 15 gånger kallare än referens? 15 gånger kallare än 70 grader C?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

Jag har plats för 6 diskar i lådan och moderkortet klarar 5. Jag kan köra backup både till en 2x2TB stripe och 1TB singeldisk. Då det handlar om foto+dokument är det inga gigantiska mängder data som det måste finnas backup på. Film, serier, musik kommer jag inte ha backup på.

Men i nuläget känns det som att det får räcka med 2 nya 4TB diskar för stripe. Säkerhet får jag ha på andra diskar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe
Skrivet av moron:

Stripe är snabbare än Rz1, "såklart", men utan någon redundans. Tycker första alternativet låter lite galet, du förbrukar lite iden men backup om du inte har någon säkerhet på den.

Sen är det svårt för andra att säga om det är värt det eller inte...

Tanken var att ta backup på viktiga dataset från 2x4TB arrayen till 2x2TB arrayen. Är det galet då jag faktiskt kommer ha två kopior på datan på separata diskar?

Av Ralleballe

Diskkonfiguration i Freenas

Jag funderar på vad jag borde satsa på för konfiguration av diskar i min burk som kör Freenas. Just nu kör jag 3x2TB + 1TB med en ZFS Volym på varje disk. Jag tänker gå över till 4TB WD Red för primär lagring och spara någon/några 2TB för backup. Så frågan är då vilken raid-konfiguration som är bäst för de nya diskarna. Jag kan köra 4TB+4TB stripe för 8TB med rsync på de ZFS Dataset som behöver backup. Eller så kan jag köra 4TB+4TB+4TB RAIDZ1 för 8TB och rsync på de ZFS Dataset som behöver backup. Är den extra säkerheten med tre diskar värt det om man ändå har backup på det man inte vill bli av med? Är det prestandaskillnad mellan stripe och RAIDZ1?

Alltså:
2x4TB stripe + 2x2TB stripe
eller
3x4TB RAIDZ1 + 2x2TB stripe.

Hur svårt är det att schemalägga rsync från ett dataset till ett annat? Är det ett säkert sätt att ha backup om en av ZFS volymerna blir trasig?

Av Ralleballe

Jag byggde egen låda och stoppade i Asus E35M-I Deluxe, 8GB minne och nätdel på 150W. Bootar freenas från SD-kort. Då är det diskarna som kostar. Freenas vill gärna ha mycket minne, tror rekommendationen är 1GB per 1TB lagring. Kan hända att cpun är lite långsam, men å andra sidan får man inte topprestanda från konsumentdiskar heller. Sikta på 30-60 MB/s i överföringshastighet men bli inte förvånad om det droppar under det.

Av Ralleballe
Av Ralleballe

Varför måste man anpassa sig? Varför skulle man inte kunna välja. En storlek måste väl inte passa alla?

Ja, jag vill gärna ha nästa Nexus-mobil. MEN, 5,9" är för stort FÖR MIG.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe
Skrivet av Sandsu:

Detta är något du menar fungerar på "alla" moderkort, eller på Asus kort endast?

Okej, så det verkar ju fungera precis som jag vill Att CPU-fläkten måste snurra har jag också varit med om, men det kan jag leva med då det räcker att den snurrar väldigt långsamt och således blir typ ohörbar.

Min fråga blir väl då egentligen vilka tillverkare (om du vet några) som har vettiga bios/uefi-alternativ för styrning? Styr du med SpeedFan eller i bios på ditt Asus kort?

Vilka moderkort det funkar med har jag ingen aning om. Tillverkarens hemsida eller moderkortsmanual eller liknade borde innehålla den informationen.

Jag kör med Speedfan. BIOS och asus egen mjukvara har inte den flexibilitet som man vill ha. T.ex kan fläktarna endast regleras efter cpu-temp, även om det i många fall finns andra komponenter med hög värmeutveckling. I Speedfan kan varje fläkt reagera på en eller flera temp-sensorer utefter en egendefinierad kurva. Jag har t.ex vissa som är kopplade till cpu-temp, vissa kopplade till gpu-temp och några regleras efter båda.

Att detta med dagens teknik är för svårt att integrera i moderkorten har jag svårt att se. Kan det handla om pengar tro?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ralleballe

På mitt moderkrt P8Z77-V Pro från Asus så har alla fläktkontakter individuellt reglerbar spänning. Att de sen ser ut som PWM-kontakter för att lura konsumenter är det ingen som bryr sig om. Alla fläktar går att stanna utom Cpu-fläkten som av någon anledning har en hårdvarubegränsning att den alltid måste snurra. CPU-fläkt-headern hanterar förövrigt både PWM- (på riktigt) och spänningsreglering. Något jag önskar (och tidigare lurades att tro) att alla kontakter klarade.

Så, troligtvis har du möjlighet att spänningsreglera alla fläktkontakter på nya moderkort. Den medföljande mjukvaran eller bios-alternativen för det är nödvändigtvis inte så bra som man önskar. Men det finns tredjepartsprogram (SpeedFan bl.a.) som kan det man vill, inom begränsningarna av hårdvaran.

Av Ralleballe
Skrivet av tyvar1:

Ingen Nexus 7 (2012) i den listan, synd.

Edit: såg omröstningen nu när jag kollade på datorn; svårt att betygsätta något man inte provat...
Skickades från m.sweclockers.com