Inlägg

Inlägg som Housepainter har skrivit i forumet
Av Housepainter

Jag tyckte man fick en träff på svenska.se. 🤔
Men det låter sannolikt att det är så. 👍

Av Housepainter

Lite förvånad över detta.

Ok, tänkte klistra in en bild, men lyckas inte.

"Dig" är inte ett tillåtet ord.

Av Housepainter

#Rabbel #20240210
20/21 ord
https://rabbel.se

Av Housepainter

Svårt idag! 😅
#Rabbel #20240209
51/81 ord
https://rabbel.se

Av Housepainter

#Rabbel #20240208
32/38 ord
https://rabbel.se

Av Housepainter

Riktigt kul! Har redan lite för många spel jag spelar dagligen, varav Shikaku är ett. Så detta kommer bli lite sporadiskt. Men otroligt fängslande och svårt att sluta spela. Kommer inte längre nu.

#Rabbel #20240207
84/115 ord
https://rabbel.se

Av Housepainter

På jobbet har vi större kök. Men hemma ser och hör man när diskmaskinen är igång. Efter det öppnas den på glänt så disken torkar.
Diskmaskin på glänt = rent (töms så fort det torkat)
Stängd diskmaskin (luktar illa) = smutsigt

Av Housepainter
Skrivet av StuntmanMike:

Jag håller med uttala 👌

Och jag förstår tjusningen med att göra det själv, men va det inga av alternativen hos splitkb.com som föll i smaken? Och om du gillade första brädan kunde du ju bara byta pro-micro'n till en med BT... 🤔

Tack!

Som jag skrev så var det vissa grejer jag ville ha lite annorlunda på första brädan.
Ärligt talat så föredrar jag att göra saker själv, man lär sig mycket av det. Visst har det tagit tid, men processen var kul! Det finns vissa varianter som är liknande, men jag ville framför allt ha tumtangenterna mer i solfjäderformation. Och det är jag mycket nöjd med!

Skulle också säga att jag kom lite billigare undan, om man räknar bort tid. Jag fick 5 PCB inkl frakt för 280sek. Och komponenterna köpte jag från splitkeyb.

Jag har bara fått mersmak och kommer göra justeringar och göra fler i framtiden! 😅

Av Housepainter

Gillar alla årstiderna. Det enda jag har svårt för är mörkret. Sen kanske det egentligen betyder att jag inte gillar vintern.. 🤔

Av Housepainter

Efter att ha upptäckt att det finns de som använder delade tangentbord så köpte jag delar och byggde ihop en lotus58 för några månader sedan.

Jag var såld på grejen direkt! Supernöjd till stor del. Det enda som jag ser som en nackdel är att jag inte kan sitta bekvämt bakåtlutad med tangentbordet i knät.
Som ni ser så är mina caps inte speciellt snygga. Det är caps från ett Svive tangentbord som jag hade sedan tidigare. Samma sak med brytarna.

Men när jag satt med mitt nya bord så kände jag att jag vill förändra vissa detaljer med positioneringen av switcharna. Och samtidigt göra tangentbordet trådlöst.
Så jag började kolla lite på hur processen att göra ett eget tangentbord såg ut. Först fick jag fram en layout i Ergogen som kändes bra. Men exporten till KiCad kändes inte helt rätt i och med att man bara får ett kretskort och inte ett schema.

Så jag började om från grunden igen och skapade först ett schema över komponenterna och sedan vidare till att göra en kretskortslayout.

Fick bra synpunkter av TweetyDaBird som tagit fram Lotus58 i vissa förbättringar jag kunde göra. Efter lite tweaks så var filerna redo att skickas till JLCPcb för tillverkning.
Jag kör med Kalih Chock v1 som är lågprofilsbrytare.

För att vara första bordet jag själv designat är jag supernöjd! Det kommer bli revideringar gjorda i framtiden på vissa detaljer, men överlag är jag mer än nöjd! Nu skall jag bara jobba på layouten och även cadda och 3d-printa en "tray"/case.

Av Housepainter
Skrivet av gratzZ:

Kan det vara att han startat med ordet dagen innan och fortsatt efter midnatt? @Gargz

Jag tänkte så med, men bokstäverna stämde heller inte med ordet från dagen innan. 🤔

Av Housepainter

I helgen var en kompis ute för en lustig grej. Vet inte om det var någon mer som upplevde något liknande. Slänger ut det här iaf.
Bokstäverna stämde inte riktigt med det ordet som var rätt.

Av Housepainter

Kul idag när det var lite svårare.
Jag är ingen purist som jag ser många andra är, även om jag är imponerad av att man kan lösa det såpass ofta när man "låser" de gröna bokstäverna. Snyggt jobbat!

Mina gissningar handlar enbart om att hitta vilka bokstäver som används. Så börjar alltid med tre ord med 15 unika bokstäver.

I December tappade jag min streak på 178. Då blev det en paus ett par veckor innan jag orkade igen. Frun tickar på och har en streak på en bit över 200 nu. 😱🤯

ordlig.se nr 737, 5/6

🟨🟨⬜⬜⬜
⬜⬜⬜🟨⬜
⬜⬜⬜⬜🟨
🟩🟨⬜⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Housepainter

Jag brukar köra mina i tvättmaskinen. 30-40 grader. Easy peasy och blir bra enligt mig.

Av Housepainter
Skrivet av Lasagno:

Hur används LinkedIn, har inget konto, om du tycker LinkedIn är nödvändigt

När du väl är igång med plugg och vill nätverka så är Linkedin det lättaste verktyget att synas och se vad som händer. Självklart går det utan, men mycket lättare med.
Se det som Facebook för yrkeslivet. Jag är generellt ganska mot att hänga på sociala nätverk, men gällande Linkedin så är det bara att gilla läget.

Men fokusera främst på att lära dig lite mer om grunderna i kodning först. Oop behöver du kolla på.

Av Housepainter

MX Ergo. (Trackball)

Av Housepainter
Skrivet av Lasagno:

Har du några tips på hur man går tillväga?

Ursäkta sent svar!

Enligt min erfarenhet så är det lika viktigt att vara en team-player. Det har ingen betydelse hur grym du är på att koda om du inte kan samarbeta med andra.

Tänk på att under utbildningens gång skapa upp ett nätverk av kontakter, både genom att fysiskt delta i olika sammanhang, men också genom att följa upp det med kontaktförfrågningar på LinkedIn till de personer du möter. Och detta kan vara allt från klasskamrater och lärare till personer från näringsliv du stöter på. Tänk bara på att skriva något meddelande när du skickar en kontaktförfråga.

Lycka till!

Av Housepainter

Min upplevelse är att det inte stämmer. Gick själv yh och tog examen som 38-åring. Det som avgör om du får jobb är till största del din personlighet och dina kunskaper tillsammans med nätverket du skapar.

Av Housepainter
Skrivet av Xcorp:

Då får jag förtydliga lite,
Problemet var att enheterna lyser när datorn är avstängd, ORSAKEN till det var att USB-portarna skickade ström.
Eller för att vända på det lite till, om du inte hade haft något inkopplat, hade det då varit ett problem att USB-portarna skickade ström?

Rätt drygt svar. ^

Det är ju tydligt i frågeställningen vad det handlar om. Man borde kunna förvänta att det inte är någon spänning i uttagen om datorn är avslagen.
Verkar vara löst nu. Men förstår inte varför man skall vara så dryg i kommentarerna och mena att en frågeställning är felt ställd. Problemet var spänning på USB. Symptomet var att saker lyser.

Av Housepainter

2 * 27"