Inlägg

Inlägg som Housepainter har skrivit i forumet
Av Housepainter

Det går inte att gå vidare genom att trycka på någon knapp i webbläsaren i stil med "visa mer" eller "detaljer" och sedan fortsätt?

Av Housepainter

Det är inte bara så att inställningen är att inte visa ikoner på skrivbordet?
Det första jag gör efter att ha installerat Windows är att högerklicka på skrivbordet och bocka ur alternativet som heter i stil med "via skrivbordsikoner". Jag tycker inte om att se något på skrivbordet utan vill ha det tomt och fokus på bakgrundsbilden.

Av Housepainter

Mitt tips är att snarare vila hjärnan lite, så att du är pigg och redo när kursen väl sätter igång.
Med tanke på att du redan pluggat en del programmering så tror jag det kommer vara lätt för dig att hänga med i vilket fall. 👍🏼

Av Housepainter

Denna upptäckte jag fanns bara för en vecka sedan. Funkar mycket bra. Har använt power toys till annat tidigare, men missat denna funktionen.

Av Housepainter
Skrivet av Mikael07:

Jag tror att det är upptäckarkänslan man saknar. Att gå ner i en mörk grotta och inte veta vad som väntar, t.ex. Den får man nog inte tillbaka tyvärr.

Ja, sannolikt är det så!

Ibland tänker man tillbaka till hur det kändes tidigare, och kanske slår på musiken igen. Så kan man tillfälligt få tillbaka känslan man hade i början.

Jag minns fortfarande första gången jag spelade, tillsammans med brorsan som var på besök. Sen skulle han hem, slängde lite bröd till mig så jag inte skulle svälta, jag hade bara spelat en kort stund. Sen när han hade åkt och jag behövde äta så visste jag inte ens hur man gjorde.
Nu är man veteran efter att ha spelat i 12 år ca.

Av Housepainter

Har spelat till och från sedan beta. Har alltid haft en server med vänner som fortfarande snurrar. Har spelat mycket med mina döttrar, men där har intresset svalnat med tiden. Men ibland så kommer de in och spelar.

Jag saknar känslan man hade i början när man spelade. Den är svårt att hitta igen. Det är ett helt annat spel idag. Fortfarande bra, men annorlunda.

Av Housepainter
Skrivet av Spelkritik:

Bra förslag men tror jag skulle köra på användarnamn / lösenord ifall man ska kunna komma åt sin statistik på flera ställen. Har inga planer på det just nu men kanske i framtiden

Vore en riktigt fin funktion! Jag har för vana att spela easy och medium på telefonen och de andra två på dator. Det gör statistiken lite uppdelad.

Kanonbra jobbat med detta spel! Första gången jag spelade så fastnade jag inte för det, men det måste ha varit att jag inte förstod hur det funkade, för nu spelar jag varje dag och jämför resultatet med frun.
Tack!

Av Housepainter

På mobilen gillar jag inte att spela, däremot pussel/problemlösning.

Ordlig
Worldle
Flagle
Wordle
Nerdle (3varianter)
Shikaku

Dessa spelas varje dag.
Om jag sitter utan internet så händer det att jag kör ett par rundor 2048, men det händer väldigt sällan.

Av Housepainter
Skrivet av MsSmith:

Själv firade jag två år med bara vatten för åtta dagar sen tio år utan alkohol. Sveriges tråkigaste person!

Men starkt jobbat! Kudos!

Av Housepainter

Känns ju som att man inte kan jämföra med pandemiår då försäljningen blev högre än normalt när alla skulle sitta hemma och jobba.
Om jag nu köpt in utrustning under den tiden så är det ju ganska logiskt att jag inte behöver köpa elektronik på några år.
Bolagen kan ju inte vara inställda på att ständigt växa och öka försäljningen.
"Oh no, varför vill ingen köpa badbyxor längre!?" (Kanske för att det är vinter och behovet är lägre nu än på sommarn) ok, inte helt samma sak, men behov och efterfrågan går upp ibland och sedan ner igen.

Av Housepainter

Har barn, 13 och 11. Det tjatas en del om Snapchat och för var det TikTok. Glöm det. Som förälder har jag ett ansvar att se till att mina barn inte fastnar i det träsket.
Helt sjukt hur mycket andra barn får vara aktiva på diverse plattformar i denna ålder.
Att "alla andra" runt omkring får använda dessa appar är inte ett argument för att mina barn skall få det.

För kunde man bli mobbad för att vara mesig när man inte rökte, men jag antar att det på den tiden fanns föräldrar som stod upp för vad som var rätt och nyttigt.
Trenderna kommer variera genom åren, men ansvaret för oss som föräldrar kvarstår. Att fostra barn som mår bra och blir glada, ansvarsfulla personer. Man kan inte alltid få göra vad man vill, och barn har inte mognaden att förstå vad som är bra och vad som är dåligt, det är det vi skall lära dem med tydliga gränser, givetvis också genom att förklara varför gränserna sätts.

Av Housepainter

Vi har upplevt samma sak här hemma med en pixel 6a och en OnePlus - laddare.
Tror inte det är telefonen som begränsar utan laddaren. Men har inga belägg för det.

Av Housepainter

Använder också Droidcam och min gamla mobil som webbkamera.
Har också tidigare använt som en Google Home kontrollpanel. Men efter vi fick hem en Google Nexus så behövs det inte längre.

Av Housepainter
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

YH inom programmering är perfekt för den som vill lära sig Mötesdynamik och Kaffebryggning vad jag förstått! *inte avis*

Mvh,
WKL.

Det där skulle jag säga man får ta med en nypa salt. Jag gick yh och är mycket nöjd med utbildningen. Visst fanns det förbättringspotential på vissa områden, och skolan tog emot feedback på ett bra sätt och justerade utbildningen till året efter så den blev ännu bättre.
Jag skulle säga att yh är bästa vägen att gå för att komma ut i arbetslivet om man inte har någon erfarenhet sedan tidigare.

Av Housepainter
Skrivet av Housepainter:

Yrke: Frontend-utvecklare
Lön: 35 000 kr
Erfarenhet: Ingen
Utbildning: YH 2 år (systemutvecklare.net), nyexaminerad.
Ålder: 38 år
Plats: Borås
Förmåner: Kan jobba vart jag vill i stor grad och även arbeta när jag vill till viss del. 6v semester. 2000 friskvårdsbidrag.

Sökte tjänst som Frontend-utvecklare trots att utbildningen främst var inriktad på backend. Men arbetsgivaren vet hur utbildningen ser ut och ville trots det anställa.

Efter ca 2 år på samma företag

Yrke: Fullstackutvecklare
Lön: 40 000
Erfarenhet: 2 år

Gjorde ett hopp för ett år sedan till 36700.

SEO
Av Housepainter

Att jobba med SEO är ett ganska komplext ämne. Det är du själv som jobbar med din sajt som lägger in strukturerad data och metadata som plockas upp av sökmotorernas crawlers.

Börja med att läsa på lite om ämnet t.ex. här. https://developers.google.com/search/docs/fundamentals/seo-st...

Av Housepainter

Tesla har ett bug bounty system. Du får hacka dem, dock utan att göra skada. Och sedan kan du få pengar för din upptäckt.

Det är givetvis reglerat och du behöver skicka dokumentation på dina upptäckter osv.

Av Housepainter

Tycker de brukar vara ganska snabba, traditionellt långa tider är inget jag känner igen.
En grej som skulle kunna påverka är att det är semestertider.

Även om jag känner igen känslan så kan man nog egentligen inte säga att två dagars leveranstid är annat än snabbt. En dag är snarare väldigt snabbt. Men vi har blivit bortskämda. 😅

Hoppas du får telefonen imorgon!

Av Housepainter

Kudos för att du är så driftig och har den inställningen! En student som börjar så redan under skoltid lär inte ha några större problem att hitta LIA eller jobb i framtiden.
Lycka till!

Av Housepainter
Skrivet av Kasken:

Förstår inte alls detta inbillade behov många har av att nyttja de stora drakarnas tjänster. Speciellt inte när det gäller tjänster som webbläsare och sökmotorer där det sen årtionden tillbaks funnits alternativ som fungerat minst lika bra.

Nja, det är faktiskt inte helt sant att andra sökmotorer funkar minst lika bra.
Jag körde DDG ett bra tag men var ofta tvungen att öppna Google för att hitta vettiga sökresultat. Mestadels programmeringsrelaterade sökningar. Testade även andra sökmotorer men Google var oslagbart.
Jag gillar det inte, men får leva med det. Nu använder jag chat-GPT mer för sådana frågeställningar, så kanske kan jag skrota google nu möjligtvis. Men att andra sökmotorer är minst lika bra kan jag inte hålla med om alls.