Inlägg

Inlägg som rocker666 har skrivit i forumet
Av rocker666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nvmuppen
Det är i överkant men ingen fara.
Intel rekommenderar inte temp över 73.2° för din CPU
http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLA8Y

är lådans temp 45° bör du dock kolla tempen på HDD:s
Bör iaf vara under 60° helst under 50°

Jag ändrade plats på den enda fläkten jag hade i lådan... en Noctua på <8db. CPU-temp minskade 20 grader, hyfsad skillnad. HDs ligger i kyllådor så det ska inte vara nån fara. Får dock nog sätta en liten tyst Noctua till.

Av rocker666

Jag har precis byggt en liten dator där jag ska ha mitt mp3-bibliotek på. Denna dator kommer att stå på dygnet runt och därför ville jag ha den så tyst som möjligt. Kör således passiv kylning på min Intel Dual Core E2180 2gHz. Problemet är att temperaturen ligger på mellan 60-70 grader. Är detta för högt? Bör jag sätta dit en lättare fläkt? Kör även med fläktlöst nätagg... När jag tog temperaturen i lådan så låg det på runt 45 grader.

Av rocker666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MDA
Jag funderar på att byta ut min Scythe Infinity då den är lite väl stor(klumpig) samt att den inte känns stadig pga dess fästanordning.

Är värt det? Jag får nog ner temp. en liten bit till i alla fall, ligger på 40 idle och 55-60 i load nu.

Thermalrighten är väl inte så mycket mindre. Jag idlar på 25-30 och maxar på 41-44.

Av rocker666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gurra92
Man får prestandaökning om man går från 2 till 8 men inte om man går från 4 till 8. Jag hade 2GB innan och Crysis stannade ofta till i några sekunder. På mitt G15 stod det 100% RAM-användning. Har 4GB nu och har inga problem. Däremot är det meningslöst att ha 8GB...

Jag har 2Gb och upplever att crysis stannar till ett par sekunder då och då, böand annat vid checkpoints. Kommer detta att försvinna om jag kör på 4GB? Upplever även hack när jag kör exempelvis NHL08 på högsta...

Av rocker666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Imprezagt
Ja man ska koppla in båda molex kontakterna om du inte har någon 6-pins pci express kontakt på nätagget

Haha, ja tusan vilken miss man har gjort då. Då kanske det inte är så konstigt att jag tyckte det var lite dåligt klös i kortet.

Av rocker666

Ström till 8800gt

Funderar på om jag har kopplat fel. Fick med en sån här när jag köpte mitt Asus 8800gt https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=SSI-45
Ska man koppla in båda kontakterna?

Av rocker666

Crysis är jekligt snyggt och grymt skönt att spela. Däremot har jag ett problem, spelet låser sig på vissa ställen ett par sekunder. Bla vid checkpoints. Grymt irriterande!

Av rocker666

Du har ingen bild på hur det ser ut i burken?

Av rocker666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vosten
ok tack för hjälpen. blir det att slita dän moder kortet då.

Det är det värt... den är ruggigt bra.

Av rocker666

Jag skulle nog satsa på nåt från Zalman exempelvis den här:
http://www.webhallen.com/prod.php?id=74788

Tyst och kyler effektivt, dock ett stort minus att fläkten lyser, nördfaktor.

Av rocker666

Kör "passivt" (har en Noctua som sitter rätt nära kortet) på mitt nyinköpta Asus 8800gt. Funkar alldeles utmärkt. Tyvärr är det problem med Asus korten, går inte att läsa av tempen på dom.
Kände med handen och jämförde med mitt gamla 8600gt(utan fläkt) och 8800gt med orginal-fläkt och kan säga att Acceleron är tveklöst överlägset.
Förstår inte folk som gnäller över de medföljande kylflänsarna, dom fastnade och satt som gjutet för mig.

Av rocker666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Luciferr
Mät med synvinkeln bara så hittar du nog rätt storlek

Hehe, en gammal goding...

Av rocker666

Temperaturavläsning

Fick efter lång väntan (en vecka ) äntligen mitt 8800GT. Det skumma är att jag inte kan se temperaturen på kortet i varken nTuner eller Rivatuner. Någon som vet varför? Det står 0 grader i båda programmen.

Av rocker666

Självfallet

Av rocker666

Fick mitt Asus 8800gt idag men kan inte se tempen på den. Har testat i både nTuner och Rivatuner. Nån som kan tänkas veta varför?

Av rocker666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dlp
S1 finns inne på webbhallen nu, några ex kvar! Jag drog iväg en beställning nyss.

Tack för tipset! Avbeställde från db för att i stället sticka ner till webhallen och tjacka s1 för halva priset.

Av rocker666

Nemas problemas... glöm inte att läsa tråden om Thermalrighten bara. Det har en förmåga att sitta lita löst ibland då kan det vara på sin plats att sätta dit en distansplatta. Dock är det den överlägset bästa kylare jag nånsin haft.

Av rocker666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fraze86
Då var acceleron installerad på mitt 8800gt. Kör helt passivt i mitt Sonata III. Bara en 120mm som blåser ut där bak. Kör utan flänsar på v-reg. Jag återkommer ifall den överhettar

Temps:

Idle: 45c
Max load: 65c

Ja du får återkomma, jag får mitt Accelero nästa vecka. Kör dock med en fläkt i fronten på min Sonata III så det lär inte behövas nån fläkt på den...

Av rocker666

Jag hörde dom litegrann
Den enda jag inte kör med motstånd är den i baken. Dom andra två hjälper bara till att öka draget lite. Testade att köra utan dom och den blev en markant skillnad.

Av rocker666

Gör som jag då. Jag har tre Noctua (http://www.webhallen.com/prod.php?id=65694) varav två har fått motstånd. Kör dessutom alla tre på fläktkontroll. Det enda jag hör i min dator är diskarna som ligger i varsin Scythe QuietDrive.